דבר ראשון יש דרך לחנך את הקהל. יורידו להם 5 נקודות ואז נראה את האצטדיון הבא שצועק קוף.
ברור שחייב גם להוריד את ויניסיוס מהעץ שהוא טיפס עליו (סטגדיש🤣), אבל אין שום קשר בין שני הדברים. ויניסיוס לא בסדר, והקהלים ששורקים לו בוז לא בסדר. שני דברים שונים שצריך לטפל בשניהם.
בתור עוקב אחרי הגזענות אני רואה הבדל. הגזענות היום הרבה פחות מושרשת, האנשים מקבלים את השונה, רק עדיין משתמשים עם הטרימינולוגיה העתיקה של קללות על רקע גזע. זה בהחלט לא בסדר אבל זה לא מעיד על מצב הגזענות הכללי בעולם שלגמרי התמתן בש 70 שנה האחרונות.
אם דמבלה ספג קריאות בברנבאו אני בעד שיענישו את האוהדים שקראו לו,זה שהוא ספג לא אומר שכששנוהמים לויניסיוס זה בסדר,ושנינו יודעים שלא מדובר באותו סדר גודל בכלל,אם זה היה רק כמה אוהדים וחא כל הקהל כמעט הייתי מסכים אתכם,אפילו אם זה היה כל הקהל אבל ויני היה מקבל יחס הוגן מהשופטים והיריבים אז הייתי מסכים,אבל הכל ביחד על דופק 200? אין סיכוי שאסכים,לדעתי הוא נוהג באיפוק אפילו.
אם יעשו את זה, נשבע לך, אני נוסע לקלאסיקו הבא בברנבאו וצועק קוף לאראוחו.
אי אפשר לחנך את הקהל באיצטדיון. זה צריך לבוא מחינוך כללי, לא מענישה במגרשי כדורגל.
אבל ויניסיוס צריך להפסיק להתיחס לזה בפומבי. זה רק מדרבן את שונאיו.
בנוגע לזה כולנו מסכימים אני חושב.
אני מקווה שימצאו דרך לעזור לו להתמודד עם התסכול ותחושת ה"כולם נגדי" שאיתה הוא מגיע למשחקי הליגה. כל עוד שהוא יבוא בגישה הזאת הוא לא יצליח להתקדם.
אני רוצה להאמין שיעבדו איתו על זה הרבה יותר בעונה הבאה, זה משהו שהוא היה חייב לעבור כנראה.
שמחתי שהצלחנו לפתח דיון בוגר אחרי ההטרלות הממש ילדותיות של משתמש מסויים פה שכמעט ודרדרו את הדיון למקום מאוד לא נחמד. לילה טוב חברים.
האמת, שזה כן הופך את זה לפחות חמור, וזה גם הופך את ויניסיוס לדי מטומטם (שזה לא חדש). אני מסכים לגמרי עם הטענה שלא מדובר באמת בגזענות, ולפני כמה שבועות התייחסו לזה בפודקאסט של One ואחד החברים שם הגדיר את זה היטב: הגזענות כאן היא אמצעי, לא מטרה.
כמובן שהתופעה הזו מגעילה וצריך להילחם בה, אבל הסיבה היחידה שויניסיוס באמת מאמין שהוא קורבן כאן של גזענות זו אותה סיבה שהוא מאמין כל 5 דקות במשחק שהשופט הרגע דפק אותו: הוא מאוד מאוד מאוד אוהב להיות הקורבן. מספיק באמת להתייחס לעובדה שאף שחור אחר בספרד לא מקבל את היחס של ויניסיוס בשביל להבין שגזענות זה בטוח לא.
לא נכון. הגישה הזו זו מהות ה-PC וה-PC לדעתי הוא הסיכון הגדול ביותר כרגע על העולם המערבי והערכים הליברליים.
חד משמעית.
אגב - האדום לויניסיוס היה טעות. גם כי אובייקטיבית לא הגיע אדום (מהמקרים שבהם לראות את הסרטון המלא ולא תמונה קפואה משנה מאוד את הפרספקטיבה) וגם כי לפעמים, רק לפעמים, צריך גם להתייחס לקונטקסט. השופט אולי פעל לפי החוקה אבל יש רגעים מאוד מאוד מאוד נדירים שבהם צריך להפעיל שיקול דעת. הוא (השופט) גם ידע לעשות את זה היטב אתמול כשהעניק לריאל בעיטה חופשית לא ישירה אחרי התערבות של ה-VAR על מקרה שאני די בטוח שהוא לכל הפחות לקונה בחוקה, ואולי אפילו ממש מנוגד לחוקה.
לבן: אתה דומה לקוף.
שחור: גזענותתתת. BLM. בואו נשרוף חנויות.
שחור: אתה דומה לקוף.
שחור: כשאמא שלך משחקת מחבואים, צריך להדליק את האור כדי למצוא אותה. כשאמא שלך מספרת בדיחה, זה אוטומטית הומור שחור. בשביל אמא שלך כל יום שישי הוא בלאק פריידי. כשאמא שלך אוכלת שוקולד היא צריכה לשים כפפות לבנות, כדי לא לנשוך את האצבעות. כשאלוהים אמר ויהי אור אמא שלך הייתה מחוץ לעיר.
סף סוף אני מסכים איתך על משהו .
שיענישו את ולנסיה. שיענישו אותי אם הייתי עושה את זה.
השאלה מה הוא העונש הראוי. לאוהד ולנסיה ממוצע לא אכפת שהקבוצה תספוג קנס של 10000 יורו. סגירת איצטדיון ונזק של מיליונים זה לא פרופורציונלי.
כמה שטויות אתם יכולים לכתוב בדיון אחד… מרשים.
מישהו פה היה בספרד יותר מפעמיים? מכיר ספרדים ואת המשפחה שלהם?
הספרדים גזענים. כלפי שחורים בעיקר וזו בעיה גם מחוץ למגרשי הכדורגל שם. הם צועקים קללוץ גזעניות כי הם מרגישים בנוח לבטא את הדעות שלהם במגרש ולא רק לעצבן את ויני.
זה כמו שתגידו שאוהדי ביתר שרים שירשף לכם הכפר כדי לעצבן את אוהדי סכנין, הם הרי לא שונאים ערבים בכלל.
@dmitrys הדוגמה שלך היא שטות מוחלטת.
קראו לך יהודי והתעלמת? יופי. זה לא קשור למקרה של ויני.
אם כל פעם שהיו קוראים לך יהודי היו גם נותנים לך איזו סטירה טובה או 2. ואם כל הטוב הזה היה קורה בדיוק מול העיניים של המורה והוא היה מתעלם לחלוטין ואם אחרי שכל זה קרה היינו באים ומספרים לך שהם קוראים לך יהודי ומרביצים לך כי אתה ילד קקה אז דיינו והיה איזה דמיון בין המקרים.
ואם במצב כזה היית ממשיך להתעלם ולתת להם לעשות מה שהם רוצים אז סלח לי אבל אתה אדיוט והמורה שלך אדיוט ומישהו היה צריך לטפל בכל המערכת החינוכית שאתה נמצא בה כי היא לא מתפקדת.
ויני צריך להלחם בתופעה ולשחק ולרקוד ולהתלונן לשופטים עד שקבוצות יתחילו לקבל עונשי רדיוס והקהל שלהם ילמד להתנהג בצורה ספורטיבית.
כשאבא שלי היה היהודי היחיד בכיתה וקראו לו ז’יד גם הוא לא בכה. הוא חילק אגרופים עד שהפסיקו לקרוא לו ככה.
האגרוף פה יהיה הורדת נקודות לולנסיה. נראה אוהדים של איזשהי קבוצה “מנסים לעצבן זה בכלל לא קשור לגזענות” אחרי זה.
ועדיין, ויני ילד קקה. לאנצ’לוטי יש בזה חלק גדול. ויני אמנם התקדם תחתיו מקצועית, אבל הוא משאיר אותו באותו מקום מנטלי ופשוט לא מאמן את הבן אדם ולא מלמד אותו כלום. רק חיבוק וליטוף.
הבעיה שהיום המילה “גזענות” משתמשים בה כל כך הרבה פעמים שהיא מאבדת מהמשמעות שלה זה כמו הילד שצועק “זאב זאב” שהזאב באמת מגיע אף אחד כבר לא מאמין. זה בלי קשר למקרה הנוכחי.
גזענות כלפי שחקנים שחורים זה לא רק בספרד יש את זה גם באיטליה וכמובן יש את זה גם בארץ. וגם שחורים הם גזענים.
זה מחלה של כולם.
אני לא חושב שצריך להעניש את המועדון. אלא רק את אותו יציע של אוהדים.
לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד פה בדיוק… את כל התלונות והבעיות שיש לך עם תרבות הווק אתה רוצה להפיל על שחקן צעיר בן 22? בגלל שהאמריקאים סתומים אז ויני אשם בזה שיש כלפיו גזענות?
אם כולם גזענים אז זה יותר בסדר?
אגב אם הילד צועק זאב זאב ואף אחד לא מאמין לו אז בסוף הזאב (המאוד אמיתי) הזה ינשך גם את הלא מאמינים וזאת בעיה שלהם בדיוק כמו של הילד.
האם זה אומר שהוא לא מחונך ו\או ששחקן אחר היה מגיב אחרת? לא. הקריאות הגזעניות התחילו הרי ממשחק המכות במאיורקה כחלק מניסיון (מוצלח) להוציא אותו משיווי משקל. לפני כן לא זכורים לי תאקלים של ויניסיוס עם קהלים ביתיים.
מבלי לזלזל בחוויה שעברת זה ממש לא אותו הדבר. יש הבדל של שמיים וארץ בין אצטדיון עם אלפי אנשים שקוראים לך קוף כחלק ממגמה שנמשכת חודשים לבריונות בחצר האחורית.
אני בספק שאם אחד מהמטיפים כאן היה סופג מכות על בסיס שבועי, הרצאות משופטים וכקינוח גזענות, אותה גזענות שפיפ"א ולה ליגה משקיעות מיליונים בפרסומות “נגדה” ולא עושות כלום כדי למנוע אותה ולו במעט, הוא היה שומר על קור רוח וממשיך לשחק כרגיל במשך חצי שנה(!!!).
לא צריך להיות גאון כדי להבין שהגזענות כאן היא כלי, זה לא עושה אותה לגיטימית וזה בטח שלא הופך את ויניסיוס לפחות קורבן.
אה כן, איך אפשר לשכוח את קריאות הקוף לכריסטיאנו, מסי ושאר כוכבי לה ליגה בעבר. פרוגרסיביים ארורים!!!
אם הילד צועק 99 פעמים רצוף זאב וכל פעם באים לעזרתו ורואים שהוא משקר אז בפעם ה100 שהזאב באמת מגיע בוא נגיד שאני יכול להבין את “מבוגרי הכפר” שחשבו שגם הפעם הוא מנסה לעבוד עליהם .