כדורגל ספרדי - שוטף

זה לא קשור לחוכמה או להיות צודקים זה תגובה אנושית. אבל זה דיון שהיתי מעביר אותו לתרד של האידולוגיה. כי זה בכללי .

אני יחזור לקללות הגזעניות. לסגור את היציע לאיזה שנה וזה הדבר היחיד שיעזור. לא להפחית נקודות לקבוצה או לקנוס אותה.

דרך אגב מה העונש של אספניול על הניסיון לבצע לינץ בשחקני ברצלונה?

נו מה, אתה חושב שהמורים לא שמעו את זה? ובעיני ילדים מסוימים כן הייתי ילד קקה, או יותר נכון חנון מדי. וגם הרביצו לי והרבצתי בחזרה, זה נורמלי לחלוטין ברוסיה.
אבל לא אני העניין פה. אם הדוגמא שלי היא שטות מוחלטת, תתעלם.

בסדר, שיהיה לויניסיוס בהצלחה עם הפוסטים האלה ותלונות לשופטים.
הקהל ימשיך לעצבן אותו בקריאות גזעניות כי הוא הראה שהוא מתעצבן מזה. בקרוב זה יהפוך לרוטינה בכל מגרש בו הוא ידרוך.
השופטים ימשיכו לתת להרביץ לו כי יש לו כבר תווית של בכיין. בדיוק כמו ניימאר. זה בעיניי חמור הרבה יותר מקריאות גזעניות וזה כן ניתן לטיפול.
לא יענישו את ולנסיה בצורה רצינית ולא באיזה קנס מגוחך, אין סיכוי. ויניסיוס יצטרך להתבגר ולהתמודד.
אולי אם יראה בגרות , גם הקריאות הגזעניות יעלמו.

הגזענות (ויש הרבה ממנה בספרד) היא לא הבעיה המרכזית. צ’אבי סיכם את זה טוב: ״הכדורגל זה הספורט היחיד שבו יש נורמליזציה בללכת למגרש ולקלל. זה לא קורה בענפי ספורט אחרים בכזאת תדירות. צריך להפסיק את זה. צריך לחנך את האנשים שילכו למגרש לא בשביל להעליב. זה לא טוב לחברה שלנו״. מי שהלך למשחקי כדורגל/כדורסל בארץ יכל לשמוע שלל שירי שואה, שירים גזעניים וקללות מזעזעות. זו תופעה שצריך לעקור אותה מהשורש.

מה שכן, מצחיקה הצביעות של אנשים שרוצים להוריד את ולנסיה ליגה בגלל קריאות גזעניות, אבל מייפים את האלימות הפיזית הקשה ששחקני הכדורסל שלהם השתמשו בה זה בקטנההההההההההה.

פעולה מהירה של רובילאס (אחראי על השיפוט)

https://twitter.com/DeadlineDayLive/status/1660737294272266242

זה המקור

וועדה כלשהי של ההתאחדות הספרדית החליטה לסגור את היציע במסטאיה ממנו נשמעו קללות גזעניות כלפי ויניסיוס ל 5 משחקים, וגם קנסה את ולנסיה ב 45 אלף יורו.
לא דווח על כמה מקומות ישיבה מדובר בדיוק.
ולנסיה כבר הודיעה שהעונש לא פרופורציונלי ושהיא תערער.
הכתבה במארקה

לפי דיווחים בסקאי ספורטס, נכון לעכשיו נעצרו כבר 7 אנשים באשמת גזענות כלפי ויניסיוס.

עכשיו נשאר רק לנקוט בעונש דומה נגד אספניול.

3 מתוכם רק מהפורום שלנו

מחזק, לא ייאמן שלא קרה כלום על האירוע ההזוי הזה.

בכלל, מטורף שרק קמפיין בסדר גודל כזה הצליח לגרום להם להזיז משהו בכיוון. במשך שנים מתעלמים מהחרא הזה. התאחדות פופוליסטית ורקובה.(מחזק מאוד את המהלכים, שלא תבינו אותי לא נכון)

כי זה התפרסם בכל העולם.

שכל מיני מובילי דעה בטויטר מדברים על זה בלי סוף אז לא היה להם ברירה .

לא ברור לי משהו -

המשחק בין ריאל מדריד לוולנסיה התרחש לפני 3 ימים.
בזמן הזה הספיקו - לבטל את ההרחקה של ויניסיוס (למה באמת?), לבעוט בכל צוות השיפוט, לסגור יציע במסטאייה ל-5 משחקים, לקנוס את ולנסיה, ולשים באנר נגד גזענות בשידור. אה…וגם נעצרו כמה אוהדי ולנסיה.

הספק מעולה. רק ש -

המשחק בין ברצלונה לאספניול היה לפני 10 ימים, ו…אמממ…בינתיים החליטו ש…בוחנים משהו?

ליגה מטומטמת.

בעיתונות הקטלאנית חוגגים על זה.
וגם על 3 משחקי באן ללבנדובסקי, שלא חנק אף אחד ורק נגע באף שלו.

אני חושב שההרחקה בוטלה בעיקר בגלל כל הלחץ מכל העולם על האירועים שקרו במשחק הזה.
הסיבה שלא התערבו עדיין בקטע של אספניול זה כי זה פשוט לא עניין אף אחד מחוץ לספרד( לא שזה מוצדק).
דעתי חלוקה לגבי ויניסיוס מצד אחד העבירה שהוא עשה מצדיקה אדום, מצד שני הסיטואציה מאוד בעייתית, הוא גם צריך להבען שהוא לא מעל החוק.

זו בדיוק הבעיה - אירוע אחד מטופל. מטופל נכון? מטופל לא נכון? לא יודע. אבל מטופל.
אירוע שני - נשכח. כרגע לפחות.

למה? כי גזענות. זה לא שזה לא נושא שצריך וחובה לטפל בו, אבל ברור לי שהוא מקבל אקסטרה יחס, בהשוואה לירידת אוהדי קבוצה לכר הדשא ובריחה של שחקני הקבוצה השנייה לחדר ההלבשה מחשש שיפגעו בהם, נטו בגלל שזה מה שבאופנה בימינו.

לגביי ביטול ההרחקה של ויניסיוס - אני חושב שזו החלטה לא נכונה, ואני מנסה לגייס את מירב האובייקטיביות שבי כשאני כותב את זה. אני מבין למה לא להרחיק אותו ליותר ממשחק אחד (למרות הכפיים לשופט, וההתגרות בקהל), מאוד מבין, אבל הוא עדיין היה צריך להיות מורחק על האירוע הנקודתי בו הוא פגע בשחקן ולנסיה.

הרבה יותר הגיוני, לדעתי, היה להרחיק גם את השחקן החונק, מאשר לבטל את האדום לוויניסיוס.

מסכים מאוד עם מה שאתה אומר ומחזק.

מסכים,החלטה פופליסטית של הטיפשים האלה,אבל לפחות סוף סוף משהו גרם להם לצאת מהאדישות ההזויה שהייתה עד עכשיו.

אבל אני אמרתי כבר שאני לא גזען יתר על המידה…

הבעיה עם גזענות שזה כמו הגמל שאינו רואה את דבשתו, כשאנחנו רואים גמל אחר אנחנו מיד קופצים וצועקים גזענות ! ומרגישים טוב עם עצמנו שאנחנו נאורים, אבל מה עם הדבשת שלנו ? היא כמובן מוצדקת וזה הצד האחר שאנחנו שונאים אשם ואין סיכוי שאנחנו גזענים. לכן זה תמיד משעשע אותי מחדש כל סיפור חדש כזה כמו של וניסיוס והגמל מולנסיה.

בקשר לוניסיוס עצמו אני לא נמנה מאלה שמסמפטים אותו במיוחד אם להשתמש בלשון המעטה, אבל אין פעולה יותר צודקת והוגנת מאשר ביטול האדום הזה, מה ציפו שיעשה ? חונקים אותו בצורה אגרסיבית, מצפים שלא ינסה להתנגד בצורה אלימה ולתת לחונק לסיים את העבודה ?

טיטי, אתה 2 מתוך ה-3

תשמע, כשאני לוקח על עצמי משהו או שאני עושה זאת בגדול או שלא עושה בכלל.

פרשה מעניינת במשחק של אתלטיקו-אספניול.
אחד השערים אושר אחרי ההתערבות של ה VAR. אספניול טוענים שמהזווית בו צולמו התמונות ששימשו את החלטת ה VAR אי אפשר לקבוע אם הכדור עבר את הקו או לא.
אספניול טוענים שאם התמונות שלפיהם הואר קיבל את ההחלטה לא מלאות, ההחלטה צריכה להיפסל. לכן תוצאת המשחק לא ולידית והם דורשים משחק חוזר.
הם מנמקים בפרצדנט שנקבע ממש לפני כמה ימים. ההתאחדות ביטלה את האדום של ויניסיוס כי השופט לא קיבל את התמונה המלאה מהואר (לא הראו לו שדורו חנק את ויניסיוס, אלא רק שויניסיוס חנק את דורו, ואחראי הואר באותו משחק כבר פוטר) ולכן הרחיק אותו .
אם הוועדה מבטלת עונש שנקבע במשחק על סמך מידע לא שלם, היא צריכה לבטל את הגול של אתלטיקו. כך לפי תלונה רשמית של אספניול.

אני חושב שיש הבדל בין הרחקה של שחקן שלא משפיעה בצורה ישירה על משחק לבין משחק חוזר על סמך תמונות מטושטשות.

קב