כדורגל ספרדי - שוטף

לסלטה יש מזל פוגשים אותנו בבילאדוס. זה הולך להיות להם קל.

מדוע שחקני ולנסיה חגגו כאילו הם כבר נשארו ליגה?
במקרה של שוויון נקודות, בספרד עדיין הולכים על המפגשים הישירים?

אני טיפה לא מבין ולנסיה יש 41 אם יש מפגש בין וידואליד (39 ) לחטאפה 41 אז מי שמפסידה בין שתיהם יורדת ליגה. אז ולנסיה נשארת ליגה באופן רישמי לא?

תלוי מה החוקים במקרה של שוויון נקודות .
אם חטאפה מפסידה, לה, לולנסיה ואולי לעוד כמה קבוצות יהיו 41 נקודות .
השאלה מי יורד במקרה הזה.

אם עדיין הולכים לפי מפגשים ישירים, אז המצב מסובך כי לכמה קבוצות יכולות להיות 41 נקודות

עושים בית משולש וקובעים על פי תוצאות ישירות ביניהן.
אין הפרשי שערים.

איך זה עובד בפלייאוף? מי שמנצחת במשחק הזה עולה?

ממה שאני זוכר מהקבוצה של פפ - חצי גמר בית-חוץ ואז גמר בית-חוץ.

חטאפה
They only completed 65 passes in 98 minutes of play, and didn’t give up a single shot on target. Truly, one of Bordalas’ finest pieces of work (you may disagree with this statement).
20% אחזקת כדור.
אוףףף, אצטרך לסבול במשך 180 דקות לפחות גם בעונה הבאה.

אתמול בלילה, הבניטו ויאמרין מפוצץ ב-60 אלף אוהדים ותהיו בטוחים שגם כמות כפולה של הקהל היה מגיע: האגדה חואקין שפורש מכדורגל - נפרד במשחק הוקרה. בטיס נגד אגדות וחברים. ראול, איקר קסיאס, סרחיו ראמוס, גוטי, פרננדו מוריינטס, אלו רק חלק מהשמות.

פוסט הוקרה וכבוד לחואקין סאנצ’ס וזה לא משנה שהוא לא שיחק מעולם בריאל מדריד. הוא אגדה של בטיס, של הכדורגל הספרדי וגם הכדורגל העולמי מבחינתי.

הוא קושר לריאל כמה פעמים. סימנו אותו כיורשו של לואיס פיגו בימים בהם היו קשרי כנף שרצים ומכדררים על הקו. הוא היה קרוב להצטרף איזה פעמיים-שלוש. אחד המועמדים לנשיאות הקבוצה הציע לצרפו בקיץ 2006 אבל הוא הפך לשחקן הרכש היקר בתולדות ולנסיה כשאותו מועמד לא נבחר.

חואקין ובטיס זה סיפור מרגש ובדיוק בשביל סיפורים כאלה אנחנו אוהבים כדורגל. לא רוצה להגיד את שמו של ראול לשווא אבל בטיס וחואקין זה דומה לריאל מדריד ולראול. חואקין מבחינתי מסמל את השנים היפות של הליגה הספרדית שגדלתי עליה ומיותר לציין שהוא אחד מהשחקנים שהכי אהבתי בליגה ושלא שיחק בריאל. הימים בהם בכל קבוצה היה משהו מיוחד. ימים בהן הליגה הייתה מזוהה עם כדורגל התקפי. ימים בהן בטיס, עם ילד פלא בן 20 - מגיעה כעולה חדשה ומפרקת את ריאל ברואיס דה לופרה.
כילד אתה נרגש ומתלהב לראות דריבל, חושב שזה הדבר הכי חשוב בכדורגל. חואקין היה לוקח כדור בכנף ורץ ורץ ורץ ורץ. אי אפשר היה לעצור אותו. זריזות הרגליים, הכוח - והוא לא היה צריך להיות שרירי, החמקמקות. באמת היה נראה כמו היורש של פיגו. רגל מעל הכדור, הרגל השנייה וקרוס מושלם. בטיס שלו הגיעה לליגת האלופות. ממש אהבתי אותו!
לרבים זה ישמע לא הגיוני אבל היו ימים בהן ספרד הייתה נבחרת כושלת מאוד. היו ימים בהם ספרד לא שיחקה טיקי-טאקה. אני זוכר את הילד חואקין במונדיאל 2002 כחלק מה-4:4:2 של חוסה אנטוניו קמאצ’ו, האשליה שעם ראול ופרננדו מוריינטס שהגיעו בכושר טוב, הגורל של איקר קסיאס, ג’אזיקה מנדייטה ופרננדו היירו עדיין היו שם - הפעם נגיע רחוק. אז חואקין המחויך שנתן הצגה נגד דרום קוריאה - החמיץ את הפנדל ומירר בבכי, הכדורגל אכזר. ימים בהן ספרד שיחקה עם שני קשרי כנף.

“ידעתי שאוהבים אותי מאוד אבל הפרידה הזו? זה פי כמה יותר מרגש ממה שיכולתי לדמיין”, אמר חואקין והחמיא שוב לאוהדים שכל כך אוהבים אותו: “בטיס הקבוצה עם הקהל הטוב בעולם”. הוא השתווה לאנדוני זוביזארטה כשיאן ההופעות בליגה. מצחיק שפעם הוא היה נחשב לשחקן לא מספיק מגוון. ו"לעת זקנה" בשנים האחרונות חואקין היה קטלני גם כששיחק בצד שמאל, גם כששיחק באמצע. אף אחד לא שם לב שהוא בן 40. יותר מ-40. הילד הנצחי. וכל מי שאוהד כדורגל הוא עדיין ילד. תודה, חואקין. הלכתי לשמוע שוב את השיר הידוע של El Pistolero

השנה יש עליה משמעותית בכמות הקהל שמגיע למשחקים.
לפי האתר של להליגה,
image
לא יודע מה זה ה 6.41% האלה.

טוב לראות את זה. הקהל לא מצביע ברגליים.

באתר של הליגה אין פירוט לפי קבוצות, אז הלכתי לאתר סטטיסטיקה כלשהו.

בארסה עם מספרים מדהימים. לא רק אבסולוטית, אלא היא גם במקום השני אחרי אוססונה באחוז ניצול האיצטדיון.
הפתיע אותי שבטיס לא במקום הראשון באחוזים.
שימו לב לריאל, עונה חלשה מאוד מבחינת כמות הצופים בליגה. אני מניח שבאלופות המצב הרבה יותר טוב.
גם הפתיע הנתון של ולנסיה, חשבתי שעם כל המחאות נגד פיטר לים וקבוצה גרועה שיש להם, האיצטדיון יהיה בקושי חצי מלא.

הם לא לקחו בחשבון שהברנבאו בשיפוץ ויציע העידוד הגדול סגור.

לפי ה-highest attendance של ריאל העונה, קל להבין מה פחות או יותר הייתה הקיבולת בפועל השנה של הברנבאו - איפשהו סביב ה-65 אלף. בקלאסיקו לצורך העניין הברנבאו היה מלא כמעט עד אפס מקום (בדומה לקלאסיקו המקביל בברצלונה), ובכל זאת היו בו 63 אלף צופים בלבד.
ומתוך 63-65 אלף, ה-56 אלף ממוצע למשחק נראה כבר הרבה יותר טוב.

האובדן מהכנסות בגלל היציע הסגור בטח מסביר בין היתר את הידוק החגורה היחסי של ריאל בזמן השיפוצים.

כתוב ממש מתחת לזה - העלייה היחסית במספר הצופים לעומת השנה שלפני כן.

לא יודע מה איתך - אותי זה מבאס לראות את זה. מאוד הייתי רוצה לראות שהצופים דווקא כן מצביעים ברגליים ופוגעים בליגה דרך הכיס, על מה שהיא הפכה להיות. במקום זה, מנהלי הקבוצות, טבס וחבריו מקבלים את הרושם שהם עושים כאן משהו טוב, ושהם בכיוון הנכון.

אה, כן, שכחתי מזה. עמכם הסליחה.

כן, כתוב, רק שמ 12 מיליון ל 15 מיליון זה לא 6% .

הקהל בספרד אוהב את מה שהוא רואה.
גם הקהל מחוץ לספרד. הדילים של הטלויזיה מתייקרים, בניגוד לגרמניה, איטליה וצרפת

הקהל מחוץ לספרד לא מתעניין במה עושות קבוצות הליגה שאינן מדריד או ברצלונה. המותגים של ריאל ובארסה כל כך חזקים שהם מצליחים להחזיק לליגה הזאת את הראש מעל למים.

אני לא יודע כלום לגבי הנתונים האלה ומה שהם מעידים, אני רק יודע שהליגה הזאת הפכה לזוועה, ואוהבי כדורגל אמיתי נוטשים אותה לטובת ליגות אחרות יותר מעניינות.

אני ראיתי העונה הרבה יותר ליגה אנגלית וצרפתית על חשבון הספרדית שהייתי רואה בעונות הקודמות.
נהניתי יותר.

אנגלית אין מה להשוות.
אבל צרפתית?

הנתונים שהזכרתי הם חוזי הטלויזיה מחוץ למדינה. האנגלית עולה כל הזמן, הספרדית שומרת על כוחה, הגדולות האחרות יורדות.
זה אומר שהעניין בליגה הספרדית לא פוחת.
אני לא יודע אם זה רק בארסה וריאל, צריך נתוני צפיה פר קבוצה שאין לי.
אבל אתה יודע, אותו טיעון אפשר להגיד גם על באיירן ודורטמונד למשל .

אני עדיין אוהב את הליגה הספרדית. לא חטאפה וכאלה, אבל בטיס, סוסיידד, בילבאו, ראיו משחקות כדורגל טוב.

תן לה צ’אנס. מדיי פעם אני רואה וממש נהנה. יש שם כשרונות בכל פינה, כדורגל התקפי, ואין את הרעלת הזאת שיש בליגה הספרדית.

נו דימיטרי אתה יודע טוב מאוד שלא רואים את הליגה הזאת בגלל בילבאו או בטיס, עם כל הכבוד.

כל ליגה רואים בעיקר בגלל הקבוצות הגדולות שמושכות את רב הצופים, במיוחד כשברב המחזורים משוחקים כמה משחקים במקביל, ואז ברור באיזה משחק יבחרו לצפות.

לגבי איטליה, יש בליגה הזאת הרבה יותר קבוצות עם בסיס אוהדים, כולל בישראל, ובכל זאת היא לא מושכת קהל כמו הליגה הספרדית. זו ההוכחה ששיווק טוב וניהול טוב זה קודם כל מה שליגה צריכה. כי כדורגל, קהל, שחקנים ומסורת יש באיטליה, וזה לא ממש עוזר.

כבר עשור וחצי שכל הקבוצות הגדולות של איטליה ביחד לא שוות חצי ריאל מדריד או ברצלונה.
הנתון שהבאת רק מחזק את הטענה הזאת.

באמת אור, אתה חושב שהכדורגל בספרד טוב? חיובי? אתה נהנה ממנו? לא מפריע לך הכדול הציני והבונקרים? לא מפריע לך שהכדוגל הספרדי הפך לכדורגל האיטלקי החדש?

תוסיף לזה כיסוחים,שיפוט נוראי ואצטדיונים נוראיים.

גם את הליגה האנגלית לא רואים בגלל ווסטהם או ברייטון. מה אתה מנסה לומר?
בארסה וריאל נחלשו בשנים האחרונות (עם כל הכבוד לזכיות שלכם בצ’מפיונס) , אבל האינטרס בליגה לא פחת.
קבוצות דרג ב’ בספרד זוכות בליגה האירופית קבוע, תוך כדי שהן מנצחות קבוצות דרג ב’ בליגות אחרות.

אני מודע היטב לכל הבעיות של הליגה , אני רואה אותה. בונקרים, בזבוזי זמן, שיפוט, רק 2 קבוצות מתמודדות על האליפות אם בכלל. אבל אם הדילים של הטלויזיה מחוץ לספרד לא קטנים, אז היא לא מאבדת עניין. ובספרד עצמה יש יותר עניין ל, פי הנתונים שהבאתי.

כל פעם שאומרים לי “ליגה ספרדית חלשה” אני מבקש שיגידו איזו ליגה יותר חזקה ממנה פרט לליגה האנגלית. ואז אולי יהיה אפשר להשוות.