כדורגל ספרדי - שוטף

למה אתה פונה לסביליה ברבים?

מההכוונה בליגה חזקה? שהיא יותר תחרותית במירוץ לאליפות? פה יש כמה אופציות. שיפוט יותר טוב? פה יש כמה אופציות. רמת הכדורגל? פה זה מאוד תלוי. הרוב המוחלט פה הם אוהדי בארסה ריאל, ועדיין אנחנו אפילו חלוקים בתוך עצמינו לגבי איכות הליגה. לא בגלל שאמרו לנו את זה בפרסומות של צ’ארלטון, אלא בגלל שאנחנואשכרה רואים את המשחקים של הלה ליגה.

גם ויאריאל זכתה, גם אתלטיקו, והיו עוד קבוצות שהגיעו רחוק.

מספר הנקודות במפגשים האירופיים .
אם הטענה שזה רק בארסה וריאל, אפשר להשוות ספרדית בלי בארסה וריאל מול נניח גרמנית בלי באיירן ודורטמונד.
אבל קודם תגיד לי איזו ליגה יותר חזקה לדעתך , כי אנשים אומרים שהספרדית חלשה בלי לפרט.

עזוב חזקה או חלשה, אני לא חושב שהליגה הספרדית יותר קלה מאשר אף ליגה בעולם, כולל האנגלית, אבל זה לא בגלל היכולת אלא בגלל שהכדוגל אצלינו ציני ונוקשה.
השאלה היא איפה הכדורגל יותר אטרקטיבי ומרגש. הכדורגל הספרדי לא מושך כבעבר את חובבי הכדורגל. חוץ מהשם של ברצלונה וריאל מדריד מה יש לליגה הספרדית למכור לצופה הממוצע? אפילו בארסה כבר לא מעניינת עם גירודי ה1-0 שלה, ריאל משחקת בלי התקפה ושאר הליגה עושה בונקר גם באימונים.

שמע, גם בכדורסל אפשר לומר לצורך העניין ‘תן לי ליגה אחת שיותר חזקה מליגה הספרדית, חוץ מה-NBA’. זה שעל הנייר יש רק ליגה אחת טובה יותר, לא תמיד מספר את כל הסיפור.

נכון, אנחנו עוד לא במצב שהיחס בין הפרמיירליג לשאר הליגות הוא כמו היחס בין ה-NBA לשאר הכדורסל בעולם (מקצועית, כלכלית, יו ניים איט), אבל אנחנו מגיעים לשם בהדרגה - לאט אבל בטוח.

ולגבי הנצחונות במפגשים הישירים - כבר דיברנו על זה בעבר. ייתכן בהחלט שהסגנון הספרדי הצפוף, האיטי, הנוקשה והציני - יעיל במיוחד כנגד הכדורגל האנגלי הרץ והשוטף. אבל, כפי שכתב סנטיאגו לפניי - השאלה היא מי מושכת יותרת צופים (וכתוצאה מכך - כסף וחסויות). כפי שראינו בתחילת השנה בנתונים שאאל"ט, אתה עצמך הבאת (אלא מי?) - הקבוצות האנגליות מכניסות (ומוציאות) הרבה יותר מאשר יתר הקבוצות, בין היתר הספרדיות. כל ברייטון בינונית מוציאה בחלון העברות יותר מאשר ברצלונה, אלופת ספרד. המון כסף נכנס, שבתורו מתפנה לרכש וחיזוק - וזה רק עניין של זמן עד שזה יבוא לידי ביטוי גם בתוצאות על המגרש.

גם מנצ’סטר יונייטד וצ’לסי לא בדיוק שיא ההצלחה, אבל יש להן קהל שמושך צופים ועניין.

מפריע לי, אבל גם מפריע לי שזה הדבר היחיד שעולה בדיונים על הכדורגל הספרדי, כאילו לא מכירים שום דבר חוץ מזה.
כאילו 18 קבוצות משחקות “בונקר ציני” בכל משחק ואין להן שום דבר להציע חוץ מזה.

איך יש להם קהל שהם כל כך הרבה שנים נראים רע? איך משמרים על ציבור מבלי להביא לו איכות, מה זה הציבור הישראלי שאפשר לדרוך עליו והוא יבוא בהמוניו?

שואל כדי להבין, לא מתריס או משהו

שלושה מתוך ארבעת השמות כאן שייכים לקבוצה מאוד מצומצמת של מועדונים שנחשבים להכי אהודים בעולם, צ’לסי לא. זה היתרון הגדול של הליגה הספרדית וזה יתרון גם של היונייטד שהוא מועדון באותו סדר גודל של ריאל ובארסה.

הציפיות שלנו מהכדורגל הספרדי גבוהות, הורגלנו לקבל מהליגה הזאת את הכדורגל הכי טוב שיש. כרגע המצב 180 מעלות משם, הכדורגל שאנחנו מקבלים מהליגה הזאת לא טוב, ולכן זהו השיח. על מה עוד אפשר לדבר כשאנחנו רואים רק בונקרים כיסוחים ושחקנים שרצים לשופט כל 3 דקות?

יש להם מזל שהליגה מנוהלת יותר טוב מאשר המועדונים. גם בMLS ובטורקיה המועדונים נהנים מהרבה כסף בזכות החשיפה של הליגה (באופן יחסי, לקהל ייעודי).

אתה ממשיך להכליל עם המשפט המודגש, כאילו הוא לא קיים באף ליגה בעולם, ולהתעלם מהקבוצות שכן עושות דברים יפים. אז אני לא יודע איזה משחקים אתה רואה, או כבר לא רואה, ומול אילו יריבות, אבל קבוצה כמו חטאפה היא המיעוט היום בליגה הספרדית.

הדינוזאורים הולכים ונעלמים מהליגה. לשמחתי קבוצות כמו אוססונה, ג’ירונה, מיורקה וראיו רק מתחזקות כל שנה, ואנחנו מקבלים מאמנים צעירים כמו איראולה, מיצ’ל, ארסאטה, פימי ועוד כאלה שצפויים לקבל את ההזדמנות בליגה הראשונה בקרוב.

מעריך קבוצה כמו ג’ירונה שמשחקת התקפי נגד הקבוצות הגדולות ומצליחה מולן, מעריך גם קבוצות עם פחות אמצעים שמצליחה לשמור על השער שלה מול הקבוצות הגדולות למרות זאת. בליגות אחרות הן היו מקבלות יותר קרדיט.

אתם מדברים על כמות צופים, אבל נקודת ההנחה שלכם שגויה.

אני רואה את רוב המשחקים של ברצלונה לפי הסטטיסטיקה. בפועל אני בפלאפון או במחשב, כי המשחק משעמם תחת ואני לא מסוגל לשבת 90 דקות מול המסך.

זה לא קורה לי במשחקים של סיטי.

יש מעט קבוצות שכן אובייקטיבית לראות. לא כולן ג’ירונה, סלטה, סוסיאד ובטיס. הגדולות בעונה רעה מבחינת יכולת, הרבה באמצע הטבלה לא מצליחות להתמיד עם כדורגל טוב וחיובי, ובגדול זה לא רק הציניות והבונקרים אלא פשוט יכולת לא טובה.

אתה יכול לכעוס על ההכללה, אבל רוב הקבוצות לא היו בעונה טובה מבחינת יכולת.

זה לא מה שקורה בליגה בדרך כלל? 38 מחזורים, אף קבוצה לא יכולה להיות טובה לאורך זמן. קבוצות הצמרת יציבות יותר, באמצע ובתחתית פחות. בסוף, בכל ליגה נמצא את הגוש במרכז-תחתית הטבלה שלא נראות טוב ברב העונה.

אני אוהב לראות מועדונים כמו ג’ירונה, מיורקה, אוססונה, אסטון וילה וברייטון שלא משנה כמה כסף יש להן ואפילו לא משנה איכות הכדורגל. מספיק לעקוב איך הם מתנהלים, בשוק ההעברות ובאופן כללי, לראות שזה מצליח להן.

זו הסיבה שאני לא רואה ליגות אחרות, כי אני אוהב כדורגל, ואם הכדורגל לא טוב אז אין לי טעם לצפות במשחק. הכדורגל הספרדי הפך לכדורגל לא מעניין.

אני לא אשקר, העונה צפיתי רק בריאל מדריד וברצלונה, ובמשחקים גדולים כמו אתלטיקו בטיס וכדומה. בהסתמך על המשחקים שכן ראיתי, ובהנחה הסבירה שלא היה שינוי דרסטי מהעונה הקודמת שבה ראיתי את רוב המשחקים ששוחקו בליגה (באיזור השישה שבעה משחקים במחזור), אני עדיין רואה את המצב כמאוד בעייתי. אם אתה אומר שבתוך עונה אחת המצב השתנה פלאים אני לא אתווכח, כי לא ראיתי, אבל קשה לי לראות איך זה קרה, בטח נוכח החוויה שלי העונה עם ריאל מדריד בליגה, עונה שבה סבלנו המון מכיסוחים, איצטדיונים שמקללים ומתנהגים בחוסר ספורטיביות ואינסוף ריבים עם השופט. לי אישית זה מוציא את ההנאה מהכדורגל. רק לשם הסר הספק, אני מכליל גם את הקבוצה שלי בגועל שיש בליגה. דשא במצב מזוויע לאורך רוב העונה, משחקים עם שחקן ורבע בהתקפה כדורגל איטי שבלוני ומשעמם, ואם יש משהו שויני עושה יותר מלכדרר - זה לנופף את הידיים לשופט ולדפוק חיוך מאוד מיוחד שמעלה לך את הטורים ברגע.

הזכרת את ג’ירונה שמשחקת כדורגל חיובי, כמו גם אוסאסונה, אבל הן טיפה בים. מאיורקה חלק מהבעיה בעיניי עד כמה שאני זוכר, מפאו הזה חתיכת ערס מגעיל, סבלנו שם לא מעט עם כיסוחים, בונקרים וקהל עויין ומגעיל. אאלט זה היה המשחק בו הסיפור עם ויניסיוס וקהלי היריבות התחיל.

העונה ראיתי יותר כדורגל צרפתי ואנגלי במקום הספרדי, ובאמת שיותר נהניתי ביחס לשתי הענונת שקדמו בליגה הספרדית. גם קצת גרמני אבל שם אני לא אוהב את ההפקרות של הרבה מהקבוצות ולכן פחות נהניתי על אף הכדורגל ההתקפי והאינטנסיבי.

אני באמת מקווה שהריבילד בריאל מדריד וברצלונה יפיח חיים חדשים בליגה, כי הליגה הזאת ירדה מהבמה המרכזית אחרי שהייתה שם המון שנים. בשביל שזה יקרה צריך דבר ראשון להכיר בבעיות, ודבר שני לטפל בהם. לדעתי הכנסות של קבוצות מזכויות הטלוויזיה צריכות להיות מושפעות מסגנון המשחק של הקבוצה והספורטיביות שלה. קבוצה כמו ג’ירונה שמשחקת כדורגל חיובי ומעניין שמושך צופים לא צריכה להכניס כמו קאדיס שגורמת לאנשים לסגור את הטלוויזיה. כל עוד שלא מכירים בבעיה, לא רק שהבעיה לא תפתר אלא תחמיר.

אני מקווה שאתה מכיר בכך שאנחנו כאן בפורום לא אנגלופילים, הרוב המוחלט כאן אוהד קבוצה מהליגה הזאת והיא מלווה את רובנו מילדות. אנחנו לא הייטרים, ההיפך, אבל אפילו כאן הרבה מאיתנו מתלוננים על כך שהליגה הספרדית בלתי נסבלת. תחשוב על מה מרגישים או חושבים אוהדי כדורגל שאינם אוהדי הליגה הספרדית מילדות.

טוב לגבי ההנאה מהמשחק שמשודר אי אפשר להתווכח על טעם, אני יכול להבין אותך. אבל יש הרבה דברים אחרים שבליגות אחרות היו מפמפמים אותם.

זה שהכסף באנגליה קונה הכל זה דבר אחד, אבל הוא קונה ספציפית את מה שיש בליגה הספרדית, סימן שבכל זאת יש פה חומר טוב. מנהלים, מאמנים ושחקנים של קבוצות תחתית. גברי וייגה, פרסנדה, אל בילאל, שחקנים שבקיץ יימכרו בעשרות מיליונים כל אחד.

אלמריה קנתה את דרווין נונייס, את עומר סדיק ואת אל בילאל טורה, והכניסה עבור שלושתם כמעט 100 מיליון. קח להם חלוץ, הם יביאו חלוץ יותר טוב. זה פשוט מדהים.

אם אתה קורא לכל הליגות בעולם מחוץ לאנגליה כליגות חלשות, אז אני זורם איתך.
אבל אם אתה אומר “ספרדית ליגה חלשה” כאילו רומז שאיפשהו יש מלא ליגות חזקות, אז אני לא מסכים.
אני טוען שהספרדית היא השניה הכי חזקה בעולם.

לזה יש מדד אובייקטיבי - חוזי טלויזיה מחוץ למדינה. הספרדית במקום השני בפער, וגם היחידה מחוץ לאנגליה שלא יורדת.
אני לא משווה את הספרדית לליגה האנגלית - יש פער עצום שרק צומח. אני משווה את הספרדית לשאר הליגות הגדולות.

קודם כל, לא התכוונתי לניצחונות במפגשים הישירים דווקא, ולא נגד האנגלית בפרט. כמו שאנחנו לא מודדים מי יותר טובה , בארסה או ריאל, רק ממפגשים ישירים. יש ניקוד כולל של כל הקבוצות במפעלים האירופיים. אפשר לחשב בלי בארסה וריאל, ולהשוות לליגה אחרת בלי שתי הקבוצות הכי טובות שלה.
שנית, מי שמגיע לאירופה זה לא חטאפות למינהן אלא קבוצות אטרקטיביות כמו סביליה, בטיס, אתלטיקו, ויאריאל, וכו’. לא בונקריסטיות שהורסות כדורגל.
אז אני חושב שההצלחה באירופה זה מדד טוב.

https://twitter.com/BarcaTimes/status/1667193930729811969

בית משפט הכריז על העיסקה cvc לא חוקית

לה ליגה הוציאה הבהרה רשמית , שלא הבנתי ממנה אף מילה חוץ מ"לערער".
אבל אני יודע שחלק מהכסף כבר חולק לקבוצות, אז אין דרך חזרה.

אם הם יפסידו בעירעור אז הכסף שחולק לקבווצות חולק באופן לא חוקי. תגזור מזה מה שאתה מבין. כל מיני ארגונים לעלאק טוהר המידות יעתרו לבית משפט ספרדי בטענה שהכסף לא חוקי וצריך להחזיר אותו. אני מכיר את זה מהארץ. מעניין אם בספרד יש בג"ץ שחושב שהכל שפיט…

בצורה אולי קשורה אבל לא מפתיעה

https://twitter.com/partidazocope/status/1667259344608546843

ברצלונה השאירה את ריאל מדריד ובילבאו לבד בתביעה. לדעתי הצעד הבא בתור זה יציאה מהסופרליג .

מתנגד בכל תוקף. אנחנו גם ככה בבעיות כלכליות.

אגב, חלק מהכסף של הטלויזיה בספרד מחולק לפי כמות השידורים הישירים של הקבוצה.
קבוצות מגעילות זוכות לפחות שידורים כי אף אחד לא רוצה לראות אותן. אז הן כן נפגעות.

יכול להביא לי מקור? חברים לא מאמינים לי (ובצדק, זה לא נשמע הגיוני. הספרדית מזעזעת).