אז אני טעיתי, כי התבלבלתי עם הסכומים הכוללים את הזכויות במדינה
אם כוללים את כל הכסף של הטלויזיה, מקומי ומחוץ למדינה, אז לא טעיתי. הגרמנית, האיטלקית והצרפתית יורדות, הספרדית שומרת על כוחה ורקהאנגלית עולה.
דיווחים שמונצ’י יעזוב את סביליה לאסטון וילה. בפעם הקודמת שהוא עזב זה היה לרומא וזה החזיק פחות משנתיים עד שהוא חזר לסביליה. כנראה שהוא באמת מאמין בפרוייקט של אסטון וילה או שהוא פשוט התייאש מהפערים שהוא לא מצליח לסגור בספרד מול הגדולות גם כשהם בשנים רעות.
לדעתי, הפרוייקט באסטון וילה באמת מעניין ויש סיי אמיתי לבעלי המקצוע שם. אבל לאיפה הם כבר יכולים להגיע?. הליגה האנגלית נשלטת על ידי מדינות ומועדוני טופ עם יכולות כספיות בלתי נגמרות. גם בשנה מצויינת אני לא רואה אותם מגיעים לטופ 4 עם ההשקעות הסולידיות יחסית שלהם לעומת שאר מועדוני הצמרת שם.
ונקודה לסיום. מונצ’י הוא אחד הדמויות המזוהות ביותר עם הליגה הספרדית והאיכות שלה. זה פגיעה תדמיתית לא קלה לליגה שהוא עוזב אותם לטובת מועדון פחות מצליח מסביליה. וזה לא שיש שם איזשהו מורשת יוצאת דופן או קהל אוהדים גדול יותר מסביליה. וגם לא נראה שהם באמת ייתחרו בסכומים של מועדוני הטופ שם.
גם סביליה אחרי עונה נוראית למרות הליגה האירופית תיכנס לסחרחור. הסגל שם חלש להחריד לעומת הרמה שהם שואפים אליה והאיש שתכנן את כל תוכניות הרכש בפרט והתוכניות המקצועיות בכלל עוזב. מעניין מי יחליף אותו והאם השאיפות שלהם יישתנו לשנים הקרובות (כי להביא איש מקצוע ברמה שלו עם ניסיון וקשרים כמו שלו הם לא יצליחו לדעתי להביא. אין כמעט כאלה. בחלומי אני רואה את קאמפוס עוזב את הגנון של פאריס ומגיע למועדון שיש לתפקיד שלו תכלית אמיתית. אבל זה לא באמת ריאלי).
דווקא אני מבין את הראש שלו. קבוצות כמו סביליה, ו-ויאריאל סבלו שנים ברמה המקצועית כי הן נתפסו כמקפצה עבור השחקנים, כולם הגיעו לשם במטרה לעשות את המעבר שלהם לקבוצה גדולה. לסביליה זה הביא כסף, אבל זה לא נתן להם המשכיות.
דל נידו היה בתקופה טובה של סביליה שהיה לה סגל מלא חוצפה וכישרון, אבל בלי עקביות. דני אלבס, לואיס פאביאנו, פרדי קנוטה, רנאטו,אנזו מארסקה צ’באנטון, פאלופ ועוד היו חלק מהשחקנים בתקופה הזאת, בה גם סביליה מצאה את עצמה בשלב הבתים באלופות. מה שכן, הם מכרו את השחקנים מאוד, כך שאולי הם תמיד עשו כסף, אבל מאוד התקשו להיות עקביים.
אור, אני לא אוהב את הזילזול המהיר מידי במונצ’י שהיה לחלוטין אדם שהראה לעולם את המשמעות של מנג’רים בכדורגל, ואני לא יודע אם דל נידו יפתור את כל הבעיות של סביליה. אני חושב שגם הם כמו כל ספרד סובלים מהגזרות של טבאס.
הם עבדו יחד, גרפו הצלחות, ולא היתה כוונה לזלזל במונצ’י אלא לתת קרדיט גם לאיש שפחות מוזכר. מונצ’י פשוט לא הסתדר עם הנשיא הנוכחי שלא היה הצלחה מסחררת.
בשנים האחרונות, צריך לאמר, מונצ’י פחות מצליח לטווח ארוך. ברומא היו פחות סבלניים אליו, בסביליה היה פרוייקט טוב שנגמר על הפנים. מאמין שבאנגליה ביחד עם אונאי אמרי ועם מועדון בריא כמו אסטון וילה הם יצליחו ביחד.
אגב, התקרה של אסטון וילה, תהיה אשר תהיה, בשנים הגדולות שלהם ביחד בסביליה, הקבוצה נתקעה באזור מקומות 5-7 ולא העפילה לליגת האלופות דרך הליגה.
צודק,מגיע להם עונש דומה.
דרך אגב,לא זכור לי איזה קמפיין של האוהדים נגד הגזענות(של המועדון כן ולכן אני מצפה שיוציאו הודעת גינוי ויענישו את האוהדים),זה שעודדו את ויניסיוס לא אומר שהם לא גזענים,כנראה שהם גזענים כמו רוב הספרדים,לא הפתעה גדולה.
אני כאדם פרטי מותר לי לעמוד ביציע ולצעוק לויני שהוא קוף וכושי סמבו כמו גם לקלל קללות לא גזעניות כמה שאני רוצה. זה חופש הביטוי.
ואם אני מקלל מישהו ברחוב כי הוא סיני? גם יענישו אותי? יתנו לי קנס או יזרקו למעצר? ברור שלא (ברוך השם שלא נגיע לשם).
מה אם יציע שלם מתגזען על שחקן? שהשוטרים יתנו ל7000 איש וילד קנסות? שיעצרו אותם? לא, אופא/פיפא יענישו את המועדון כי זה אחריות שלו לדאוג למגרשים נקיים מגזענות על פי דרישות שלהם. ואז או שהמועדון ימנע מאנשים ספציפים להגיע (זה לא אחריות של המשטרה בכלל) או שיסגרו לו יציעים שלמים.
זה נושא מורכב. אם אתה נמצא בביתך אז מותר לך להיות גזען אבל במגרש זה לא שטח פרטי או אפילו שטח ציבורי זה מבנה פרטי של קבוצת כדורגל,. אתה נכנס לתוך איצטדיון . יש בו חוקים שאתה צריך למלא.
מי שעובר על החוק צריך להיענש.
מועדון כדורגל זה לא ארגון ביון או מוסד צבאי. הוא לא צריך לדעת מראש מי מגיע אליו. כן, זה תפקיד של המשטרה.
אוהדי ולנסיה בדומה לאוהדי ביתר, לא סובלים את הנשיא שלהם (בצדק) אז מה שהם עושים זה לבוא לקלל ולגרום לנשיא לעזוב. בזה שאתה מחליט להעניש את המועדון אתה מעודד אותם.
אני לא מדבר על מקרים שהנהלת קבוצה משתפת פעולה עם האוהדים האלימים שלה שזה נושא אחר לגמרי.
אכן מורכב. יש בתוך האצטדיון חוקים של המדינה בהם אחריות האכיפה היא על המשטרה וחוקים של אופא/פיפא/המועדון עצמו ועליהם אחראי המועדון.
לפרוץ לדשא למשל זו עבירה פלילית, לקלל שחקנים זה לא (אלא אם אני טועה ויש חוק בספרד שאסור לקלל קללות גזעניות).
השאלה על איזה חוק ועל ידי מי.
המועדון יכול לבקש להוציא צווי הרחקה לאוהדים מסויימים.
לגבי קללות גזעניות, זה נושא מורכב. יש תמיד איזשהוא רף שצריך לשים. יש הבדל בין לקלל את האימא של השופט לבין להתעלל בשופט עצמו (זו דוגמה) ללא הפסקה… אתה מבין?
נגיד לקלל את ויני זה עוד לגטימי אבל להתחיל להתעלל בו ללא הפסקה עם קללות גזעניות? אני לא רוצה משטרה אבל גם חושב שלכל דבר גבול. אני חושב שחופש ביטוי צריך להיות מקסימלי אבל לא מוחלט. יש תמיד גבול.
מניסיון בארץ, שמכבי עשו את זה בזמנו רק החמיר את המצב כי החברים של אותם אוהדים יבואו ויעשו פרובקציות יותר בשביל לדפוק את המועדון עוד יותר.
בסופו של דבר. מועדון הוא לא כח שיטור ואי אפשר לצפות ממנו להיות כזה.