זה עונש לא קל בכלל. שווה ערך לכמה מיליונים.
בגלל שאספניול ירדה ליגה, הכסף מהטלויזיה ירד מאוד, והכנסות האיצטדיון תהיה ההכנסה העיקרית שלהם העונה.
אז לקחו להם 10% מזה, עונש די כבד.
לא יהיה נבדל חצי אוטומטי בספרד בעונה הבאה.
לא הבנתי עד הסוף מדוע. נראה שהרשת מדיאפרו שמצלמת את הליגה הספרדית מושקעת בטכנולוגיה הנוכחית ולא רוצה להכניס טכנולוגיה אחרת.
יופי, נמשיך לריב על הנבדל של מילימטר גם בעונה הבאה.
אבל מצד שני, נתנחם בעובדה שאוהדי הקבוצה היריבה כבר מצאו את הסיבה העיקרית למה הקבוצה השנואה זכתה באליפות.
“היום הוא יום עצוב, תודה כדורגל”. כך, בקלאסה, בסרטון עם רקע מיטב הרגעים הגדולים שלו בקריירה - הקוסם דויד סילבה נפרד מהכדורגל שנה אחת מהמתוכנן בשל פציעה ארורה. לא רק אוהדי ריאל סוסיאדד בוכים עכשיו. פוסט הוקרה מה שנקרא.
דויד סילבה היה שחקן מיוחד במינו ויריב יוצא דופן, כזה שמעולם לא אמר מילה אחת לא במקום ותמיד כיבד את כולם. תכתבו בגוגל ותראו איך פעם הוא כמעט סגר בריאל מדריד והכל היה יכול להיות אחרת. מאחרוני הפליימקרים בדור הנוכחי. מהשנים של הליגה הספרדית היפה שהיו בה שחקני על - אבל באמת כאלה - לא רק בריאל, בברצלונה או באתלטיקו מדריד (לא פלא שדויד ויאה היה מהראשונים שכתבו לו). אבל טוב שהוא לא הגיע.
הניחו שהליגה האנגלית תהיה קשה מדי עבורו כי הוא לא פיזי, אבל השחקן הכל כך חכם הזה “השתיק” את כולם. השתיק זו לא המילה, כי זה לא באופי שלו. הוא בא, משחק, יוצר, עוד דריבל, עוד כדור עומק גאוני - והולך. מבחינתי, הראשון שמזוהה עם מנצ’סטר סיטי והטיקי-טאקה, ועידן ההצלחות שלה שהחל. שחקן שעשה היסטוריה גם במדי נבחרת ספרד ושייך לדור ההצלחות, חלק מהנעת הכדור הקסומה. כזה שגם בגיל 36 היה רוקד על המגרש במדי ריאל סוסיאדד ועזר לה לחזור לליגת האלופות.
אני מודה שבכל שבוע בדקתי אם הוא משחק או לא. ולא רק לקראת המשחקים של ריאל נגד סוסיאדד. ידעתי שצריך ליהנות ממנו כמה שנשאר כי לא נשאר עוד הרבה. המספרים שהיו לא רעים בפני עצמם - לא רלוונטיים. הוא היה המנוע, הכל נע סביבו. לפעמים, לפעמים - הכדורגל ממש לא צודק. אבל אלה החיים. תודה על הכל, דויד סילבה
בדיחה
שלוש הערות שלי על הליגה הספרדית לקראת מחזור הפתיחה, לא קשור לצמד הגדולות:
1.עצוב לי מאוד שזו הייתה הפרידה מדויד סילבה וגם חואקין שהיה שחקן לא רע גם בגילו ודמות צבעונית - איננו.
2.מברך על שובו של רפא בניטס, אולי סלטה ויגו צריכה קצת בונקר כדי לא להיות רק מבדרת הקהל. אני זוכר לרפא חסד נעורים, ימי שנות ה-2000 בה רובנו התאהבנו בליגה הזו.
3.אתלטיקו מדריד - אם בתחילת הדרך היה אפשר להגיד שצ’ולו סימאונה לא עושה מספיק כדי לשלב את ז’ואאו פליקס, שהוא הגנתי ומעצבן וחרא - הנה הילד תקוע, גם בצ’לסי לא ראיתי ממנו כלום, אין לו הרבה הצעות. ממש נפילה…
אולי סלטה צריכה בונקר, אבל הליגה הספרדית ככלל לא צריכה עוד קבוצה צינית. חבל על הפרוייקט של סלטה. אולי היא לא הייתה יציבה, אבל לפרקים היה כדורגל מצויין.
זה בכנות קצת לא הוגן. לא שבאמת אכפת לי ממנו, אבל להגיד שבצ’לסי היה לו סיכוי להראות משהו זה לא רציני. הליגה האנגלית מחזיקה מועדונים עם הרבה כסף, וקבוצה ששפכה פאונדים בלי כיוון מקצועי לא תעשה הרבה שם. פליקס היה עוד צעצוע של הבעלים האמריקאי, ובכנות לא ציפיתי שיעשה שם כלום. הבעיה היא שמראש הוא בחר ללכת לשם. בכל מקרה הוא אחרי סדרה של בחירות רעות בקריירה, דווקא חשבתי שהוא יכול להשתקם אצל צ’אבי ובארסה.
בייג לייק!!!
סמוך עלי, הימור ראשון לעונה החדשה שבאה עלינו לטובה, אמצע העונה רפא שלנו יחזור להיות פרשן כדורגל.
רפא בניטז זה המוטי איווניר של הליגה הספרדית.
ההימור הכבד שלי לעונה הבאה: בטיס וסביליה לא יעפילו לאירופה, שתיים מג’ירונה, אלמריה ומיורקה כן.
אפרופו מיורקה, רכש מצוין שלה - סרג’י דרדר מאספניול תמורת 8+2 מיליון בלבד.
לדעתי השחקן היחיד באספניול שהיה אפשר להגיד עליו שהוא שחקן מצוין.
אינלי שמץ של מושג איך שחקן שכזה לא מתקדם לקבוצה גדולה. אחת הקריירות המבוזבזות שאני זוכר.
גם חוזר הביתה למקום בו נולד, וגם לקבוצה עם שאיפות גבוהות שבשנה האחרונה שברה 3 פעמים את השיא של סמואל אטו כשחקן היקר בהיסטוריה של המועדון.
איפה הימים שסביליה ולנסיה היה משחק מדהים… פשוט בזזו לנו את הליגה האנגליות האלה…
עזוב, שנינו יודעים שהוא שווה יותר מזה. עוד נראה כמה כדורגל מאיורקה תראה העונה, אתה מציב להם רף גבוה, מבחינתי הם עדיין קבוצה קטנה עד שיוכח אחרת.
אני מופתע מהמחיר של דרדר. מדוע אף קבוצה אנגלית לא שפכה עליו כמה עשרות מיליונים?
אבל אני לא מתלונן, רק תוהה. הליגה הספרדית הרוויחה.
משחק מעולה בין ז’ירונה לסוסידאד. יש לי הרבה ציפיות מז’ירונה העונה, נראה שהיא ממשיכה איפה שעצרה בעונה החולפת.
עריכה: אור אתה חייב לי 50 דקות מהחיים @Oleguer23
החזרתי לך לסן ממס.
שימו לב למחליף של טאטי בג’ירונה: ארטם דובביק, נכנס כמחליף וכובש.
לצערי אני עובד ופיספסתי את סלטה.
מי שצפה במשחק, הבונקר של רפא עבד? פתר לה את הבעיות?
לצערי סלטה קבוצה שאני אוהב. מגיע לה יותר מרפא בניטז. מקווה שהם יפטרו ממנו כמה שיותר מהר.
שער מושלם של בטיס מול ויאריאל.
מזכיר מאוד את הימים הגדולים של הליגה הספרדית. מהלך קבוצתי, חכם, וטכניקה מצוינת.