כדורגל ספרדי - שוטף

איסקו נראה טוב, השער הראשון הגיע בזכותו. הוא עוד צריך להיכנס לכושר משחק, אבל היו ניצוצות.

טוב כולנו ראינו את החרפה שהייתה אתמול. אני לא יודע איך הנושא של המשחק הציני לא עלה בישיבות שלהם שם, אבל צ’אבי צודק בדברים שלו שהמשחק אתמול היה בושה לליגה. אפשר לבקר את ברצלונה אבל מה שעשתה אתמול חטאפה עבר כל גבול. קו הגנה של 6 שחקנים, שימוש אינסופי במכות קטנות והתגרויות כדי להוציא את היריבה משיווי משקל. זה אמנם לא חדש, בל ציפיתי שאחרי מאורעות סוף העונה הקודמת וההכרה בביזבוזי הזמן, שיתנו גם יותר דגש לזה.

אמנם אתמול “הרווחנו” מבחינת ריאל מדריד, אבל כולנו באותה סירה והיא טובעת. זה מטריד אותי לא פחות מהפציעות או מהקרקס שאמבפה עושה לפלורנטינו. חטאפה לא הבודדה, והמשחק האובר הגנתי והציני שהיא הציגה דומה למה שעוד לא מעט קבוצות אחרות בליגה עושות, וחייבים, אבל חייבים ממש, לטפל בזה.

חשוב לזכור שאין כסף. וההשלכה המיידית היא = כשרון דל ואנטי כדורגל.

ואיני יודע מה גורם למה, מי פה הביצה ומי פה התרנגולת, אבל אם משחק של טוטנהאם נגד ברנטפורד אתמול ממש עניין אותי ואלו לא אריות הליגה שם וכשאני שונא ליגה אנגלית מושבע, אני יודע שמצב הליגה הספרדית בכי-איטלקית.

חטאפה אולי לא היחידה, אבל הם לקחו את זה לאקסטרים.
מי שאשם בראש ובראשונה זה השופט. היה צריך לחלק את הצהובים על עבירות מכוערות מתחילת המשחק, ולתת גם אדומים אם חטאפה לא היו מפנימים.
גם לאס פלמס מול מיורקה שיחקו הגנתית, אבל לא ככה. חטאפה זאת בושה לכדורגל הספרדי, ואני לא מבין מדוע מרשים לה לעשות את זה עונה אחרי עונה. חייבים להעניש אותם באדומים בכל משחק ובצהובים על בזבוזי זמן בנוסף ל 20 דקות תוספת זמן.

הבעיה לדעתי שההתאחדות לא מעוניינת שלה ליגה תצליח. בעיות אגו ומאבק בין שני האנשים החזקים בכדורגל הספרדי הורס יותר ממאמן כמו בניטס או בורדלס.

ואף לא מילה על הפנדל שלא נשרק בדקה ה10 שהיה גורר גם אדום לקונדה ?
כנראה שהשופט היה כל כך גרוע שחלק מהאירועים הפחות חשובים במשחק נשכחו מהזיכרון הקולקטיבי.

העיקר שהשער המשווה של בילבאו אז נפסל בצדק על נגיעת יד 3 ק’'מ מהרחבה של ברצלונה, אבל נגיעת יד בתוך הרחבה שמייצרת מייד פנדל זה הזוי והשופט הורס את הכדורגל.

וצ’לסי. אל תשכח את צ’לסי.

היה משחק גרוע אתמול של צ’לסי וליברפול, מה איתם ?

אני לא מסכים. השיפוט במקרים האלה הוא אחיד ומאפשר באופן סיסטמתי את המשחק הזה. אין סנקציות מצד ההתאחדות הספרדית או איזשהו גורם כזה או אחר שיגיד להם הלו סטופ. השופט הוא הדג הקטן פה וכל עוד שהדבר הזה אינו מופסק מלמעלה השופט לא יכול לעשות יותר מדיי. אולי פה ושם להחמיר עם צהוב איפה שאפשר להקל, אולי לתת שריקה אחת יותר לפה או לשם, אבל בסופו של דבר הוא צריך להישאר נאמן לחוקה ולהיות אובייקטיבי כך שכל מקרה ישפט לגופו.

צריך למגר את הבעיה מהשורש במקום לחזור כל משחק לשופט.

קודם כל אני מסכים איתך שהבעיה מתחילה מלמעלה, אבל השופט הוא עדיין הדמות האחראית במשחק.
אם הוא היה מוציא לשחקני חטאפה צהוב מאוד מוקדם במשחק, או אדום(מבין ה2-3 שהגיעו להם) לא היה לו גיבוי?
אני בטוח שאף אחד בשום מקום לא היה צולב אותו…
זה היה נתון להחלטתו והוא זה שנתן למשחק להתפרע ולא שם לזה סטופ
העובדה שסוארס סיים את המשחק הזה עם כרטיס צהוב בקושי שהגיע בסוף המשחק - זאת נטו אשמת השופט שהרשה לו להתפרע כאילו הוא בUFC ולא במשחק כדורגל

ההתאחדות הייתה אמורה להיכנס לתמונה ישר אחרי המשחק ולהגיד שהם משעים את השופט ולהיות אקטיביים על מנת לעודד ענישה מחמירה יותר לשחקנים וקבוצות כאלה, אבל מה שקורה במסגרת המשחק הוא כל כולו באשמת השופט

כמה תלונות בחיי. תראו קצת רגבי ותבינו כמה הכדורגל הפך למשחק של כוסיות. נותנים מכות קטנות? תחזירו מכות קטנות גם אתם. משחקים אגרסיבי? תשחקו יותר אגרסיבי. משחקים בושידו? תשחקו ג’ודו.
תלחצו ותחנקו אותם ותפסיקו להתלונן לשופט.

רק אני נהניתי מהמשחק מלא התשוקה אתמול?

אתה מתייחס למקרה הספציפי אתמול. אותי המקרה הספציפי אתמול פחות מעניין, אותי מעניין איך פותרים את הבעיה. אי אפשר לבוא לשופט בכל פעם ולהתלונן שהוא לא עצר את זה אם לא עוצרים את זה מלמעלה. זה כמו להתלונן לקופאית על מדיניות השירות או החזרת המוצרים של החברה. השופט עושה מה שהוא מונחה לעשות, יש לו קצת מרחב לשיקול דעת אבל בסך הכל הוא צמוד לחוקה. אני מסרב לקבל את הפיתרון שהשופט צריך להיות הגננת ולהרגיע את הקבוצה.

כנראה.

אני מבין שלאחרונה אתה ממש בקטע של כדוגל נשים, אה? :rofl::rofl::rofl:

אני עוקב אחרי ufc, אני עוקב אחרי פוטבול. זה לא אגרסיבי זה משחק של ילדות שבועטות בך ברגליים. באיטליה לפרקים ובאנגליה יש משחק אגרסיבי - משחק עם פיזיות. מה שעשה סוארז אתמול זה מלוכלך לא אגרסיבי. כמו אצבע לעין ב ufc.

ואני לגמרי מסכים שכדורגל זה משחק של כוסיות. גם באנגליה של היום.

לא מבין איך אפשר לא להבין איך סווארז סיים את המשחק רק עם צהוב מאוחר כשגאבי משחק בקבוצה שלך, אני רק אומר…

צ’לסי(רק בשביל שוסאקו :heart:)

זה ממש לא נכון.
כל שנה יש הנחיות לשופטים, והנחיות לשחקנים ומאמנים מה הולך להשתנות.
אם ההנחיה תהיה לתת צהובים על כל עבירה צינית, גסה, עצירת התקפה, בזבוזי זמן, לא להבדיל בין צהוב ראשון לשני, הרבה משחקים היו נראים הרבה יותר טוב. אנטי כדורגל יכול להיענש מהצד של השופט בקלות.
ראיתי 3.5 משחקים של הליגה הספרדית בסוף השבוע הזה, אני יכול להשוות. השופט אשם בזוועה הזאת שכל העולם ראה.

אתה רוצה שהשופט יהיה נאמן לחוקה? כל קרן צריכה להיות פנדל, כל תפיסה בחולצה צהוב, כל דחיפה קלה זאת עבירה, וכמעט כל נגיעת יד ברחבה זה פנדל. חצי מהעבירות הסתמיות הן “עצירת התקפה מבטיחה” וזה צהוב. אתה בטוח שאתה רוצה את זה?
ביטול השאר של בילבאו נגד בארסה בשנה שעברה, שטיטי יזכור גם בעוד 10 שנים, בוטל לפי החוקה. זה היה נכון לעשות? לעומת זאת, התפיסה בחולצה של גאבי אתמול, תוך כדי שהוא כביכול נוגע ביד, גם היא פנדל. איפה החוקה במקרה הזה?

במשחק של בטיס הייתה נגיעת יד אקראית ברורה ברחבה. השופט סימן שהוא ראה את זה , ומיד סימן להמשיך. ההיגיון הבריא ניצח. התמוגגתי מהשופט במשחק הזה.
לאס פלמס מול מיורקה היה משחק בונקריסטי מצד לאס פלמס. כשהם טיפה עברו את הגבול, השופט ישר הוציא צהוב, והם הבינו שזה אסור.

עם כל הכבוד ל3.5 משחקים אנחנו רואים ליגה ספרדית לא מהמחזור האחרון, והתופעה הזאת לא חדשה למשחק אתמול. אם עד היום לא מצאו דרך למגר את התופעה, השופט לא אשם. אתה מסכים איתי שיש כאן בעיה שהיא מעבר למשחק ספציפי או לשופט ספציפי?

בטח שמצאו דרך.
השופט הספציפי הזה החליט שמותר להרביץ. זאת האשמה שלו.
העבירות של סוארז היו מזכים אותו בצהובים אצל הרוב המוחלט של שופטים . מקרה אחד על גבול אדום ישיר אפילו.

הכי קל להאשים את השופטים, באנגליה זכויות השידור מתחלקות באופן הרבה יותר שוויוני בין הקבוצות, בספרד ריאל וברצלונה לוקחות את רוב הכסף ואז מתלוננות שהקבוצות העניות משחקות מלוכלך כדי לסגור פערים.
כל עוד קבוצת תחתית באנגליה יכולה לגנוב את הכוכבים של קבוצת צ’מפיונס בספרד המצב לא ישתפר הרבה.

אני מתייחס רק למשחק אתמול כי הוא הדוגמא הכי חמה ורלוונטית, אבל כל מה שאני אומר ממש לא תקף רק לאתמול.

אם יש קופאיות(שופטים) שכן מחזירות מוצרים(נותנים כרטיסים/עוצרים את המשחק כשצריך) ולעומתם יש קופאיות שבאופן קבוע לא נותנות לי להחזיר מוצרים - אז הבעיה היא קודם כל בקופאיות, ואז ברשת שלא מטפלת באותן קופאיות.

אני מסכים איתך שהאשמה על כך שהמצב הזה ממשיך שנים על גבי שנים היא על ההתאחדות, אבל אני עדיין דבק בזה שזאת קודם כל אחריות השופט ששולט ומנהל את המשחק.

אם אני עובד שעושה מה שבא לי במקום עבודה שלי, עולה לחברה שלי בלקוחות אבל החברה שלי לא שמה גבול

זאת נטו אשמת החברה או שגם לי יש בעיה שאני עושה מה שבא לי בלי גבולות?
החברה לוקחת אחריות עליי, ועדיין אני צריך לקחת אחריות על עצמי לפני הכל ולא להתפרע רק כי אף אחד לא שם לי גבול
לשופט אמורה להיות יושרה מקצועית בסיסית.

אני בא בשביל לראות כדורגל.
אם הייתי רוצה לראות דחיפות או מכות , הייתי עובר לספורט אחר.
באיגרוף נותנים מכות לפנים, מה אכפת לי מזה? אולי גם האדום לראפיניה לא מוצדק כי באיגרוף מותר יותר מזה?

אני מבין שכל שופט יכול להתיחס טיפה שונה למה מותר ומה אסור. מה שהיה אתמול זה הרבה מעבר לגבולות של מה מותר, ואני רואה כדורגל לא מאתמול. נתתי דוגמא של 3.5 משחקים כי זה אותה ליגה, אותה שנה, אותן הנחיות וחוקים, ושופטים אחרים היו בסדר גמור. סוטו גראדו הזה הרס את המשחק ועל הדרך גם פגע במוניטין של המוצר שנקרא הליגה הספרדית.

לא, זה לא רק השופט הספציפי הזה, זה לא רק דמיאן סוארז, זו לא רק חטאפה וזו לא רק ברצלונה. זה קורה עם עוד קבוצות, מול עוד קבוצות, וכן עם שחקנים ושופטים אחרים.

ממש לא, אני לא מסכים איתך. אם יש קופאיות שהגדילו ראש אז מעולה, אבל אם חלק מהקופאיות לא מגדילות ראש ובסופו של דבר החברה עומדת מאחריהן ולא מענישה אותן, הן לא אשמות.

בסופו של דבר השופטים האלה לא נענשים, ועדיין אופן השיפוט לא משתנה. זה אומר שמרוצים מהשיפוט שלהם ולא הם הבעיה. בסופו של דבר אני רואה את זה כבעיה רוחבית יותר ולא נקודתית שנדרש לטפל בה בפרטנות.

בספרד פותחים טלוויזיה כדי לראות את ריאל וברצלונה, ואז סוגרים את הטלוויזיה בגלל הקטנות. שיתחילו לשחק כדורגל במקום לנסות לשבור רגליים ואז נראה אולי יגיע להן יותר.

תראה את ז’ירונה, אוסאסונה, למה הן כן יכולות וחטאפה או קאדיס לא?