מקבל את דעתך, מבין מאיפה אתה בא ומבין את הגישה ושוב - מסכים איתך ב-בגדול…
אני עדיין חושב שלכל עובד בפני עצמו אמורה להיות יושרה מקצועית (על אחת כמה וכמה בתפקיד כמו שופט) והוא לא אמור לתת לעצמו להתפזר רק כי אף אחד לא שם לו גבול(כמו שבעבודה שלי אף אחד לא סופר לי זמן הפסקה אבל אני לא אצא לשעתיים הפסקת צהריים על חשבון הברון), אבל במקביל גם מסכים עם הטענה שלך שיש להתאחדות את האחריות על כך שזה ממשיך
האחריות היא כמובן קודם כל של ההתאחדות אבל לא רק.
אם אתה נמצא בספינה שוקעת ולא עושה כל מה שאתה יכול כדי להציל אותה אז אתה חלק מהבעיה.
ועדיין אני גם חושב שהיה שיפוט לא יוצא מהכלל ללה ליגה, פשוט חטאפה קבוצה מסריחה.
עוד נקודה לגבי השיפוט- נראה מהמחזור הראשון שיש הוראה לשופטים להוציא צהובים על כל הערה קטנה לא במקום.
צ’אבי מת על לתקוף את השופטים וזה מתבטא גם אצל השחקנים שלו. אם הוא לא ישנה גישה ברצלונה תראה הרבה כרטיסים מיותרים העונה.
(וויני בטח יורחק איזה כמה פעמים🤦♂️).
דימה את מפספס את הנקודה.
אני חושב שכדורגל היום הוא עם אפס פיזיות. אני שונא את זה, רוצה יותר פיזיות - שלא על חשבון הטכניות. לא מצפה שכדורגל יגיע ל ufc וגם לא רוצה, אבל אפשר לשחרר את הרסן טיפה.
כמו כן ובלי קשר אני (בניגוד לרביע) שונא משחקי ‘הקרבה’ בדוגמת מכות וחוסר ספורטיביות. זה מה שהיה אתמול.
אתה צודק באופן כללי, אבל השופט הזה, דמיאן סוארז הזה וחטאפה הזאת שברו את כל השיאים.
אני מאשים את השופט כי אם היה מעניש אותם, דמיאן סוארז וחטאפה לא היו ממשיכים ככה כל המשחק.
אני מאשים גם שופטים אחרים שמרשים לסוארז ולחטאפה לשחק ככה שנים.
הם הורסים את החוויה של להליגה ולטבאס אין מה לעשות נגד זה.
היות ויש שופטים יותר טובים , שחוויתי בעצמי אתמול ושלשום, אני לא זורק את כל החרא על כל השופטים הספרדיים , אלא מאשים את השופט הספציפי סוטו גראדו.
תסביר לי אולי מה זה “יותר פיזיות”? לתפוס לו בחולצה? לתפוס לו ביד או בכתף כשהוא כבר עבר אותך? לתת לו בעיטה קטנה ברגל ולא לקבל צהוב?
אני לא יודע איך אפשר יותר פיזיות שלא על חשבון הטכניות. נגר נכנס ברגליים של גאון ולא נענש. איך אפשר לא לפגוע בשחקנים הטכניים אם מרשים להרביץ?
ובנושא טיפה שונה, מה עם ענישה על בזבוזי זמן?
לפי מארקה, המשחק ברוטו היה 116 דקות, אבל בפועל שיחקו רק 56 דקות, פחות מחצי.
בתוספת הזמן שיחקו רק 5:25 דקות, למרות שהשופט נתן 9 דקות.
אני לא זוכר אפילו צהוב אחד על בזבוז זמן.
חטאפה לא שברה את כל השיאים אתמול, סוארז לא שבר את כל השיאים אתמול, והשופט לא שבר את כל השיאים אתמול.
זה היה לגמרי משחק אופייני לליגה הספרדית של השנים האחרונות, גם אם מקרה קצה יחסי של הליגה (בכל זאת, זה בורדלאס).
כמה משחקים נחמדים בין הגדולות על אדמת ארה"ב, והנה החברים כאן מספיקים לשכוח את הזוועה העונה לשם ‘לה-ליגה’.
אני נוטה להסכים עם סנטיאגו כאן, שהבעיה היא מערכתית ופחות על זהות שופט כזה או אחר, אבל הבעיה היא קודם כל תרבותית. באנגליה יש תרבות ספורט בריאה, עם החשיבות של לתת שואו לקהל. בספרד, כמו באיטליה ובמרבית עולם הכדורגל הלטיני - זה ניצחון בכל מחיר. לכן התחזויות, שיתקבלו בבוז בקהל האנגלוסקסי (ב-NBA יקראו לזה Flop) - נפוצות הרבה יותר בקרב השחקנים הלטיניים. כנ"ל כל מיני ‘קטנות’, הקנטות, בזבוזי זמן - וכל מה שעשוי לתת לך יתרון חוקי אבל מסריח במשחק.
היו ימים שאנחנו (אוהדי הקבוצות הספרדיות) אהבנו לקרוא לזה ‘הנאיביות האנגלית’. היום, עם המעבר של הכסף הגדול ובעקבותיו הצוותים האיכותיים - נשאר לנו בעיקר לאכול את הלב.
אני חושב שאני מבין מה דן מתכון.
אני גם מסכים איתו. מבחינתי על טראש טולק ודחיפות אין לי בעיה, ושופט צריך לזרום עם זה, זה גם עניין של מראה עינים אבל מה שחטאפה שיחקו אתמול זה לא “תשוקה ומלחמה” זה בושידו.
מה שכן אם קבוצה רוצה לשחק אובר פיזי אז שלא תתבכיין אם היא תחטוף יותר כרטיסים. @Aragones כולל גם אותך.
ההבדל ביננו דן זה שההגדרה שלי לחוסר ספורטיביות שונה משלך (וממה שאני רואה מהרוב פה)
זה. זה פשוט הבדלים תרבותיים.
וקצת אוף טופיק: ה"אנטי כדורגל" זה לא הסיבה לכישלון המחפיר של הליגה האיטלקית אלא הניהול המזוויע.
זה בדיוק כפי שדייגו הראה שאין שום דבר רע בזה שאלוהים הבקיע בשבילו שער עם היד, כדי לעזור לו מול הכובשים האנגלים.
אגב, אני אוהב את זה שבכדורגל אפשר להשתמש בכל טריק בספר (מלוכלך או לא) כדי לצמצם פערים ולמרר את החיים למועדונים החזקים עם האמצעים הטובים יותר, הרי זה מה שרוב האנושות עושה במצבים כאלה בחיים האמתיים ומה זה הכדורגל אם לא מראה מיוחדת לעולם האמיתי?
Different POV habibi
האמת אני בעד ענישה, רק שתהיה אחידה. ושהקבוצות ימצאו דרכים חדשות למרר את החיים לטובים מהם. אין יותר כיף ממשחקי החתול והעכבר האלה ומלראות את האבולוציה הזאת במשחק.
העיקר בשבילי זה שאם משחקים מלוכלך מול אתלטי, אני מצפה מהשחקנים שלנו לא למרר בבכי ולרוץ לשופט כאילו מינימום היו שחקני ברסה אלא להחזיר מלחמה וליכלוך.
אין יותר יפה מזה. אולי חוץ ממתפרצת מושלמת.
לא זוכר משחק כל כך מלוכלך והתעלמות מופגנת של השופט מאז תחילת עידן ה VAR.
פנדלים וביטולי פנדלים הזוים אני זוכר, ביזבוזי זמן גם, לא על זה רוב התלונות שלי.
אולי הם לא שברו איזשהו שיא עולמי בברוטליות, אבל הם שברו שיא אישי שלי במשחק מלוכלך.
אני לא יודע אילו משחקים בליגה הספרדית אתה רואה, אולי כל המשחקים של חטאפה? או אתלטיקו? אני רואה את בארסה, ריאל, לפעמים סביליה, בטיס, ויאריאל, בילבאו, סוסידד, וקבוצות צמרת אחרות. משחקים כדורגל טוב בספרד (עדיין).
קשה מאוד לפתור את זה. לתת הנחיות לשופטים ולהעניש שופטים גרועים זה קל. שיתחילו מזה.
כל העולם ראה את המשחק וכל העולם הקיא. אי אפשר להעניש את חטאפה, אז לפחות שיענישו את השופט שנתן לזה לקרות. אבל זה לא יקרה, וזה מעצבן אותי. גם במשחק הבא שופט ייתן לחטאפה לשחק ככה כי מרשים לה.
ההבדל בין המשחק אתמול למשחקים בעונה שעברה זה שעונה שעברה לבנדובסקי היה משחיל את השער למשחק שלו וברצלונה מנצחת 1-0 קטן והיו שוכחים מהמשחק המגעיל של חטאפה, מסוף העונה שעברה הפולני בצניחה חופשית.
זאת הליגה הספרדית כבר כמה שנים טובות, רוב המשחקים של ריאל וברצלונה זה ככה, גם המשחק של ריאל נגד אותה חטאפה יראה אותו הדבר.
רק אגיד שבעונה הקודמת היו משחקים הרבה יותר גרועים, אפילו הייתי אומר כמעט כל משחק. הדרך לעצור אותנו הייתה להרביץ לויניסיוס, להקניט ולהשפיל אותו, ועד שלא קמה סערה בינלאומית נראה היה שזה ימשיך כרגיל. העונה כנראה ויני יקבל יחס מיוחד מהשופטים כי לא שווה לליגה הספדית להסתבך שוב, אבל הגיהינום שעברנו שנה שעברה היה הרבה יותר קשה ממה שהלך אתמול.
יש גידול בליגה הספדית וזה לא מאתמול, דמיאן סוארז שחקן שצריך לשבור לו את שני הרגליים וחוליה חוליה בעמוד השדרה ולא מאתמול, זה היה וכנראה זה ימשיך להיות כי לאף אחד לא אכפת.
לא צריך לשבור לו את הרגליים. מספיק להראות לו כרטיס אדום אחרי 10 דקות בכל משחק.
זה מה שהשופטים והממונים עליהם צריכים לעשות. זה לא ימנע מחטאפה ודומיה להתבנקר, אבל לפחות זה יהיה סוג של כדורגל. אני יודע להעריך משחק הגנה טוב של היריבה, אני לא יורה על אוטומט כי לא ניצחנו.
אם היינו מנצחים, עדיין הייתי בא בטענות קשות לשופט ועם אותם הטיעונים. התוצאה הסופית לא מסנוורת אותי.
מפה לשם אתלטיקו נראית כקבוצה הכי טובה בליגה. אמנם לבארסה וריאל היו משחקים ’קצת’ יותר קשים, אבל המשחק של אתלטי משכנע. מהיר אינטנסיבי, חד ועם המון מצבים.
רק חבל שאין לנו באמת ספסל והחלוץ שלנו זה הקקה מוראטה.
הלוואי שניפטר מהתרנגול הפורטוגלי כי אחרי שעזב לצ’לסי נתנו חצי עונה מצוין ועכשיו ממשיכים את המגמה.
גולאסו אדיר של ממפיס.
מהיכרות איתו, עכשיו הוא לא יבקיע חצי שנה.
אתה באמת רוצה לדבר על ספסל? יש לנו רק חלוץ אחד בסגל.
מינוס בלם בכיר ומינוס השוער הטוב בעולם.
https://twitter.com/nocontextfooty/status/1691193507053015040
כנראה שהשופט של וולבס יוניטד למד באותו בית ספר לשיפוט של השופט מהמשחק נגד חטאפה מדהים
אז אני טוען שהזיכרון שלך מטעה אותך, וזה היה המצב בכמעט כל משחק שני בשנתיים האחרונות לפחות. אתה מוזמן לעבור על דיוני משחקים של ריאל ובארסה מול אותן חטאפה, מאיורקה וחברותיהן, ולראות כמה פעמים חוזר שם כל פעם מחדש הטענות של “נשברו כאן כל שיאי הגועל והמשחק המלוכלך”. כשכמובן שהשיאים לא באמת נשברים כל פעם מחדש, אלא העצבים שלנו הצופים.
וזאת הבעיה האמיתית - אתה מפנה לעצמך ערב, מתוך לא יותר מידיי שעות פנויות שיש בשבוע, מדליק טלוויזיה - ומעבר לחששות המוכרים והלגיטימיים של אוהד כדורגל ממוצע, של: ‘האם הקבוצה שלי תשחק טוב הערב?’, ‘האם המאמן של הקבוצה שלי יעלה עם ההרכב הנכון?’, או ‘האם החלוץ שלי יעלה לשחק במוד הנכון?’ (לאותן קבוצות ברות-מזל שאשכרה יש להן חלוץ) - מעבר לכל זה, אתה גם צריך להוסיף חשש מבוסס ביותר ולא לגיטימי בעליל של: ‘עד כמה הקבוצה השנייה תבוא לכסח וללכלך, ועד כמה השופט יאפשר לה?’. וככל שהזמן עובר בליגה הזאת, מצירוף של כל החששות יחד - הסיכוי לראות משחק כדורגל ראוי לשמו במשחק אקראי - הולך ופוחת.
אתה צודק. אני לא רואה המון משחקים בליגה הספרדית שהם לא של ריאל או בארסה. אבל אתה יודע מה? ככה גם 99% מהעולם. ואם במשחקים האלה, שהם בלי שום צל של ספק חלון הראווה של הליגה הספרדית לעולם, לאוהד הממוצע בא לירות לעצמו כדור בראש במרבית הזמן - אז הליגה בבעיה קשה. ואף-אחד לא “יעשה לה טובה” ויילך לראות אם במקרה במשחק אקראי של סביליה-אוססונה דווקא יש כדורגל טוב.
ולכן, ועד כמה שזה נשמע אולי קצת ‘מוזר’ - הליגה צריכה להגן על הגדולות. לטובת האטרקטיביות והיוקרה של הליגה כולה. בדיוק כמו ששופטים צריכים להגן על שחקנים מוכשרים במיוחד - על-אף ובגלל הכישרון שלהם - מפני התנכלויות מכוונות וחוזרות מצד שחקני ההגנה של היריבות.
דווקא בגלל שאותן מאיורקות למיניהן מראות במשחקים אחרים שהן כן יודעות לשחק כדורגל כשהן רוצות - זה מוכיח יותר מכל את הנקודה. אקסטרה-מוטיבציה זה אחלה, לכלוכים וכיסוחים - לא. אין סיבה שכל משחק שני של שתיים מהקבוצות המעוטרות והנערצות בעולם, ייראה כמו קרב בושידו ממוצע של בית"ר-סכנין.
צר לי כאוהד גדול מאוד של הליגה יש הרבה יותר חטאפה-ברצלונה (בושידו) ומאיורקה-ריאל מדריד (שיא עבירות על שחקן אחד או משהו כזה - על ויניסיוס ג’וניור - כבר העדפתי לשכוח) מאשר משחקים כיפיים לצפייה כמו ויאריאל נגד בטיס במחזור הראשון. [וזה לא סותר את דעתי שצ’אבי בכיין, היה כזה ויישאר כזה].
לא הבנתי על סמך אתלטיקו מדריד הכי טובה בליגה או משהו כזה. על סמך מחזור הפתיחה? על זה שהם ניצחו את גרנאדה האימתנית בבית? ריאל מדריד בשנה שעברה ניצחה את כל ששת המחזורים הראשונים ובלי יותר מדי מאמץ, רבע שעה טובה הספיקה (הרוב ‘נהנו’, אני התרעמתי), כולל 1:2 על אתלטיקו מדריד בחוץ ללא קארים בנזמה. גם בקלאסיקו ניצחנו והיו לנו 10 ניצחונות מ-11 המחזורים הראשונים. אז מה. לגבי הקישור אין על מה לדבר וההתקפה - אני הולך עם הברזילאיים שלנו חד משמעית על מה שיש להם.
כמה תובנות שלי על המחזור-
1- חטאפה ממשיכה לטנף את הליגה. רק שהפעם נראה שהכול בפנים. מעלים 6 שחקני הגנה למשחק הראשון שלהם העונה. מתעסקים בגובה הדשא לפני פתיחת עוננ. כל המשחק הדמיאן סוארזים למיניהם מחייכים למצלמה אחרי שהם רואים שבארסה מתלכלכת בבוץ שלהם. בקיצור, יאללה הביתה.
2- עם כל שאמרתי בנקודה הקודמת, זה עדיין לא נותן שום לגיטמציה לצאבי ללכלך על הליגה במסיבת עיתונאים גלויה. צאבי צריך לצאת מהפוזיציה של האוהד ולהבין שהוא מתפרנס מאותה ליגה. והוא צריך אם לא להלל אותה, אז המינימום זה לדבר בקלאס ו/או לסתום את הפה. אם לצאבי יש איזשהם תובנות שהוא חייב לשתף הוא מוזמן להתפטר ולהגיע לפרשן בטלוויזיה ואז שיגיד מה שבא לו.
3- ויאריאל חייבת חיזוק אחרת היא תהיה הגרסה המודרנית לסביליה של שנה שעברה (מצד שני זה הסתיים להם עם אירופית). אבל ברצינות, ויאריאל איבדה יותר מידי בחלון הזה. היא חייבת למזער נזקים.
4- בלינגהאם נראה כמו הדבר האמיתי. זהו.
לצ’אבי מעולם לא היה קלאס. כשחקן הוא היה המוציא לפועל של הקצב שדרש פפ וככזה בעיניי הוא הקשר הטוב ביותר בספרד מאז ומעולם. יותר מאינייסטה.
אבל הוא לא מעניין בשיט, הוא לא יודע להתראיין והוא בכיין. הייתי רוצה לצאת לשבוע יחד עם לוצ’ו בלי לדעת ספרדית מילה ולא הייתי מוכן לשבת עם צ’אבי 1 על 1 גם לא דקה.