כדורגל ספרדי - שוטף

היייי הייי דור!! אני סייגתי את זה ואמרתי שהיה להם משחק קל יותר, וגם מובן מאליו שזה רק משחק ראשון ואף נכתב במחצית של אותו משחק. הם פשוט שיחקו הרבה יותר יפה ושוטף מאיתנו. הגיעה להם מחמאה על המשחק הזה, ומלבד סוסידאד ז’ירונה זה משחק הליגה היחיד שממש נהנתי ממנו במחזור הפתיחה.

נו אבל אי אפשר לשפוט. גם מדד של חודש אחד כשיהיה הוא לא מספיק. המשחק הכי מהנה בליגה לטעמי היה ויאריאל נגד בטיס. שתיהן עלו כדי לנצח ושיחקו התקפי, היו הרבה מצבים. אני קצת משוחד לגבי איסקו שהיה סבבה לגמרי ומעורב בגול הראשון וגם נחמד לראות את ג’רארד מורנו שכל הזמן סובל מפציעות וזה פוגע בצוללת. אין בליגה הרבה שחקנים כמוהו, לא נשארו יותר נכון.

לקחת את הפוסט ברצינות רבה מדיי, סך הכל מחמאה…
האמת לא ראיתי את המשחק בין בטיס לויאריאל במלואו, לא יצא לי, אבל את החצי שעה האחרונה ככה דווקא כן ואכן היה אחלה כדורגל.

אתה לא יכול לחשוד בי שאני סימפ של צאבי המאמן. אבל פה הוא צודק לחלוטין. יותר מזה, ברצלונה צריכה לשבור כעת את הכלים. וחבל ששאר המועדונים שנפגעים מהתנהלות הפושעת של המנהלים של הלה ליגה לא עוזרים גם.

צודק לחלוטין. צאבי אמר שהמוצר העכשוי של טבאס זה בושה והוא צודק לגמרי. טבאס וגם רוביאס הם פושעים והם המקבילים של ברתומאו ורוסל שלנו . אתה מוזמן לגלות מה קרה לנו שאוהדים שלנו באו בגישה שלך אליהם. של להיות “נחמד” ופולטי קורקט.

זה בדיוק מה שיקרה לה ליגה אם יתנו לטבאס לשלוט פה עוד קדנציה ועוד ועוד. ההסכם של cvc זה רק ההתחלה איתו.

מעולה שהוא עשה את זה! רק להציף את הבעיה יגרום לכך שיתחילו לדבר עליה ורק אז יתחילו לזוז דברים. כמה אפשר לכבס ולשים פלסטרים על עורקים חשופים ופתוחים לרווחה.

המוצר לא טוב. כולם יודעים את זה. ועדיין כמה סיבות שעולות לי ישירות.
1- יש הרבה שמחים לאיד שהמצב שלנו כזה. לא צריך לכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ.
2- צאבי לא אוהד ואין לא את הפריבלגיה של לדבר כמו אחד כזה. הוא מתפרנס מהם בדרך זאת או אחרת. המינימום זה לא ללכלך בחוץ על ה"מעסיק" שלך.
3- התגובה שלו רק גורמת להנהלת הליגה המושחטת והכושלת להתלכד סביב ה"אויב" המשותף. בטח כשברצלונה כמועדון כבר סובל מהתנכלויות של קברניטי הליגה.

לצ’אבי אין קלאס , זה נכון. כל הקלאס שלו נשאר על הדשא.
יחד עם זאת, הוא גם צודק. אם זה המוצר שלה ליגה מוכרת, חבל על הכסף.
בניגוד לרבים פה, אני חושב שהליגה עדיין מעניינת, פשוט צריך לבחור את הקבוצות הנכונות.

ואני חוזר שוב , שהדרך הקלה והמהירה ביותר לשפר את האטרקטיביות של הליגה כמוצר היא לשפר את השיפוט. לא צריך לחנך אומה שלמה, לא צריך להשקיע מיליארדים, לא צריך עזרה מאף אחד. כל מה שצריך זה לתת הנחיות מסוימות לכמה עשרות אנשים ששופטים את הכדורגל בלה ליגה, ולהעניש את אלה שלא מיישרים קו.
זה לא יפתור את כל הבעיות, אבל זה שיפור מיידי בכלום כסף.

פשש, ריספקט גדול לקזורלה ולמועדון.
image

תמונה ממוזערת של וידאו

אנטואן גריזמן בריאיון ל-ESPN: “חוויתי את המצב של ז’ואאו פליקס, אני הבאתי את זה על עצמי והדבר הכי טוב שהוא יכול לעשות זה לשתוק, לעבוד, ולהיות עוד שחקן כדי להיכנס לתוכניות של המאמן. זה הדבר היחיד שאני יכול להגיד לו. אני מקווה שכן יהיה אפשר להציל את המצב. זה הכי טוב למועדון, לז’ואאו ולכולם. זה לא יכול להיות קל עבורו, אבל אני מקווה שזה יתוקן”.

“אנחנו מנסים לשחק קצת אחרת, להחזיק יותר בכדור ולתקוף יותר ואנחנו עובדים על זה באימונים אבל זה לעולם לא ישנה את ה-DNA של אתלטיקו, את משחק ההקרבה. קדם העונה שלנו היה פחות טוב בגלל הטיסות הרבות, הנקודה החיובית היא שיכולנו לפגוש אוהדים של אתלטיקו מדריד מכל העולם. צריך לזכור אנחנו בדינמיקה מעולה מאז שנגמר המונדיאל. הייתי עצוב תחילה אבל אז בירכתי את החברים והקולגות הארגנטינאים שלי”.

“אני מאוד להוט, רעב, רוצה להבקיע שערים ולספק בישולים, לזכות באליפות, להילחם על ליגת האלופות, הגביע… כשעונה מתחילה אתה מגדיר את כל היעדים האלה ובתקווה לשפר את המספרים שלך. אני רוצה להבקיע לפחות 16 או 17 שערים שיהפכו אותי להיות מלך השערים של המועדון, זה החלום שלי”.

הוא נשאל על אגדה שהיה רוצה לשחק איתה: “זינדין זידאן שכולנו הצרפתים הערצנו. מבחינת הדור שלי אז רדמאל פלקאו שלא יצא לי לשחק איתו. כמובן שאפשר להגיד גם את דייגו סימאונה. הוא אוכל לך את הראש והאוזן מהספסל וגם כשחקן אני מניח שזה היה קשה” (צוחק).

סאנטי קאסורלה שריגש לא רק את כל אוהדי הכדורגל הספרדי אלא אוהדי הכדורגל בכלל, מסביר מדוע חתם בריאל אוביידו מהליגה השנייה בגיל 38: “רבים חושבים שיש לי הרבה מה להפסיד ואין לי מה להרוויח, אבל בשבילי זה הפוך. כשיש לך חלום - אתה צריך להגשים אותו. תראו איך הכל יכול להתפתח. אני מתרגש לחזור הביתה ומקווה, אעשה הכל כדי שזה יהיה הכי טוב שאפשר. כשלילד בן 9 יש חלום שהוא לשחק בעיר שלו עם אנשיו עם משפחותיהם - צריך לקבל את האתגר, לחיות את החוויה הזו וההחלטה הייתה קלה מאוד”.

“אני מגיע עם מנטליות חיובית ומוטיבציה ובעיקר להוות דוגמה לצעירים, לעזור להם להמשיך לצמוח , הם המורשת של המועדון, אנחנו צריכים שהקבוצה הצעירה תהיה חשובה מאוד ואני אנסה לעזור לאותם דורות שעבדו טוב מאוד. אני רוצה לתרום בכל דרך אפשרית ועם המטרה הזו אני הולך להתחיל את הפרק היפה הזה באוביידו”.

“אני לא יכול להבטיח דברים שאני לא יודע אם הם הולכים לקרות, אבל אני בהחלט מבטיח מחויבות, מסירות, רצון, תשוקה, עזרה בכל התחומים - את זה אני כן מבטיח כי זה תלוי בי”.

במקרים רבים הוא נראה טרוד וסובל ביציע כאוהד הקבוצה וכעת פונה לקהל האוהדים: “אנחנו צריכים אתכם, כפי שתמיד הראיתם, אתם תמיד לצד הקבוצה. עלינו לבנות מבצר אמיתי בבית כדי שנוכל להתקרב ליעדים שלנו. זו זכות להיות עם כולכם ולשחק באצטדיון ההוא עם אוהדים כל כך נפלאים שיש לנו , רוצים לחיות את הרגע הזה, אני שולח לכם חיבוק ונתראה בקרוב בטרטיירה. זה יקרה ביום ראשון מול ראסינג דה פרול”.

בבונדסליגה עד כה 4.5 שערים למשחק בממוצע המחזור הזה.
בפרמייר ליג 3.75 שערים למשחק.
ורק בלה ליגה 1.33 שערים בלבד.

וכולם יודעים מי אשם בזה שהרגו את הליגה…

סוטו גראדו ושאר השופטים.
למרות שהשיפוט של סאנצ’ס מארטינז במשחק של ריאל בינתיים מצוין, נכון לדקה ה 64.

הנה ריאל מדריד באה ומעלה את הממוצע.

מצד שני - מחר תבוא ברצלונה והממוצע יירד אל מתחת ל-0.

למה ככה?

תמדוד כמות צהובים למשחק על דיבורים מיותרים עם השופט, ותראה איך אנחנו מובילים יפה על כולם.

אגב, להוסיף את אלמריה לרשימת הקבוצות שיבואו לשחק כדורגל חיובי נגד ריאל
@SantiagoBernabeu
בנתיים 2 משחקים והיריבה באה לתקוף ולנצח.

רק חטאפה הסריחה, אבל את זה ידענו עוד לפני תחילת המשחק, קאדיס עוד מעט, נראה.

גם קאדיס הסריחה.
אני שוב מאשים את השופט שנתן להרביץ , לדחוף, להציק ולא הראה מספיק צהובים. קאדיז קיבלו 3 צהובים, בארסה 4, מתוכם 3 על תלונות.
פעם היה קונספט כזה של יתרון להתקפה. נראה שבספרד הולכים על יתרון להגנה. צריך לירוק דם בשביל לעבור את הבונקר של 10 שחקנים שדוחפים , תופסים, מרביצים.

בפינת המכוער - מה זה החולצה הזאת של אתלטיקו? לא מתאים לשיער של גריזמן.

טוב אז תחילת עונה, ולא בא לי לראות לשמוע או אפילו לדבר על כלום מלבד כדורגל, ובגלל זה לאחרונה ראיתי “קצת” יותר מדיי משחקים. למרות כל מה שכתבתי בגנות הכדורגל הספרדי, ועד כמה שאני מתוסכל ובעיקר מודאג ממנו, אני חייב לציין שאני בימים אלו פשוט נהנה ממנו יותר מהכדורגל האנגלי. רוב המשחקים שראיתי היו פשוט מהנים לצפיה ועם כדוגל ברמה מאוד גבוהה. לעומת זאת באנגליה ראיתי את ארסנל וסיטי משעממות למוות עם כדורגל איטי שהתפרץ בנקודות מאוד מסויימות רק כדי להבקיע, את ליברפול וצ’לסי בשני המשחקים שלהם עד עכשיו דיי מאכזבות עם כדורגל לא משהו, ורק ניוקאסל במשחק הראשון (השני מול סיטי לא ראיתי) באמת עשתה לי כיף.

בינתיים אני לא קופץ למסקנות, אבל תחילת העונה החיובית בעיניי אם תמשך אולי תצריך לעשות חישוב מסלול מחדש.

חבל רק שאף אחד לא צופה במשחקים האלה, כמו עכשיו של אלאבס מול סביליה, כדי לראות את היופי שבליגה הזאת, ורואים רק את הבונקרים של קאדיס מול בארסה.

למה אף אחד לא רואה? אני רואה. יצאתי פה להגנת הכדורגל הספרדי. צריך לבחור מה לראות.
סיטי מול ניוקאסל היה משחק די משעמם, וכלל גם בזבוזי זמן מצד סיטי בסוף. ראיתי חצי שעה אחרונה של צ’לסי, ביזיון גדול.
בממוצע אולי הכדורגל האנגלי יותר טוב, אבל אם בוחרים משחקים בין שתי קבוצות ספרדיות טובות, סיכוי גדול שאפשר להנות מכדורגל.

אנחנו פה ג’אנקיז של כדורגל, אני מדבר על הבנדם הממוצע שרואה כדורגל.

לואיס רוביאלס בצרות.
אחרי הנשיקה שהוא דפק להרמוסו, יש כמה וכמה פוליטיקאים ואנשי כדורגל שיצאו נגדו.
הרמוסו סירבה לשתף פעולה איתו ואמרה שהנשיקה הייתה לא רצויה מבחינתה.
בלי קשר, התקשורת הוציאה כמה שלדים מהארונות.
אחד מהשלדים היא איזושהי נסיעה שלו לניו יורק ב 2018 למטרת בילוי . נטען שהנסיעה מומנה מכספי RFEF.
שלד אחר הוא אותה עיסקה מפורסמת עם הסעודים לגבי הסופרקופה, בתיווכו של ג’ררד פיקה. מסתבר שהשכר של רוביאלס מורכב משני גורמים עיקריים - שכר בסיס של 160 אלף יורו לשנה, פלוס אחוז מסוים מההכנסות של ההתאחדות . בשנה שעברה הוא הרוויח כמעט 700 אלף יורו, וברור שהמרכיב השני הוא החשוב ביותר בשבילו. זה יכול להיות ניגוד אינטרסים ברור.

טבאס בינתיים שותק ונותן לו להסתבך בעצמו.
אותי כל הפרשה מעניינת רק בהקשר של השיפוט. אני מקווה שרוביאלס יעוף ומי שיבוא במקומו ינסה לשפר את השיפוט.