כדורגל ספרדי - שוטף

משחקי הכס, יבוא איזה מישהו מטעם טבאס. :slight_smile:

צפה לרע ותמיד יהיה רע יותר .

רוביאלס הזה חתיכת אידיוט.

אין ספק שרוביאלס חתיכת אדיוט (לעשות דבר כזה בעידן כזה מול כל העולם במעמד שהוא בראש ובראשונה סמל להעצמה נשית), אבל בחייאת רבק, תסתכלו על הסרטון, האם מה שהוא עשה באמת כזה נורא?

אנחנו נמצאים בעידן מאוד מאוד חשוך אם על דבר כזה הוא יקבל תביעה ויפוטר (ועם הרעש התקשורתי אני לא רואה סרט שהוא לא מפוטר).

image

כן, זה לא מקובל ולא יאה, כן, הוא מטומטם, וכן, הוא צריך להתנצל בפני הרמוסו. אבל בואו, להפוך אותה לאיזה קורבן מסכן? מי ישמע מה קרה. זה די בולט שזה בכלל לא הזיז לה באותו רגע. פשוט הזיה.

הבעיה הגדולה היא שמדובר במטרידן סדרתי שכבר עלה לכותרות בגלל דברים שלא הולמים איש בתפקידו, כולל עדויות על הטרדות כאלה או אחרות.

בכלל, איזה יו"ר התאחדות מגיע למשחק גמר של הנבחרת שלו שיכור (הוא שיכור, יש ספק בכלל?)?

אותו יו"ר התאחדות שמגיע שיכור לפגישות של הנהלת ההתאחדות (ולפי ההחלטות שמתקבלות שם - הוא שיכור. יש ספק בכלל?)

אי אפשר לשפוט את התגובה שלה באותו הרגע, היא זכתה בגביע העולם, היא לא רצתה “להרוס את החגיגה” מה שנקרא. גם כששאלו אותה על זה די סמוך לאירוע היא הסתפקה ב-“לא אהבתי את זה”. מפתיע שדווקא מהצד שלה, אמא שלה - החליקה את זה. הייתי רוצה לראות את איקר קסיאס הופך לנשיא כי זה מה שהוא רוצה ואני לא אוהב את לואיס רוביאלס אבל זה לא שאני למשל תופס על זה טרמפ. הוא חרא של יו"ר בלי קשר וזה מעשה פסול ומגעיל.

לפי הסרטון זה כלום, מקסימום שיתחיל להזדהות כאשה ואז יקבל מדליה כמה היא אמיצה וחוגגת את הנשיות החדשה שלה בלי להתבייש מול כל העולם.

הסתכלתי, וזה די נורא בעיניי.
זה כמו שאני אנשק עמיתה לעבודה תוך כדי חגיגות על זכיה בפרויקט גדול.
באותו הרגע היא אולי לא תשים לב, אבל בעצם ניצלתי את המעמד למשהו מטריד.
אם זאת לא פעם ראשונה, ו\או הוא שיכור, אז מגיע לו כל החרא שזורקים עליו.

אני מסכים גם אם דימטרי וגם עם דקארו . לא באמת סותר.

זה נוראי אבל בוא לא נהיה תמימים. אם הוא היה במחנה של טבאס ואופ"א אז היו מחליקים לו את זה…

בכל מקרה הוא מטומטם. קשה להגן על אנשים כאלו.

אבל בגדול לא חושב שהוא ניסה לתקוף אותה או משהו כזה. פשוט אידיוט. בעולם טוב יותר, הוא היה צריך להתנצל בפניה ולקוות שהיא תקבל את ההתנצלות ולעבור הלאה. אבל זה לא עולם טוב יותר. מוטב שיתפטר וישמור על כבודו.

אני חושב שגם המילים הראשונות שלו בעניין הביאו לאנטי, הוא לא התנצל, נשאר בשלו ואמר שיש אידיוטים שמחפשים בכוח או משהו כזה. לא חושב שמישהו מדבר במונחים של “אונס” חלילה או “תקיפה”, זה בטח לא אותו הדבר. אבל זה כן מעשה פסול ולא מזמן עלה דיווח על עוד אירוע בעיתי שלו, טיסה שהיא לא תמימה אפשר וצריך היה להסתפק בחיבוק. איסקו אגב הוא מהשחקנים הבודדים או לפחות הראשונים שהתייחסו לכך. אגב לפי המארקה, לפי רדיו קופה ובכלל כל התקשורת מיישרת קו - מחר הוא מתפטר.

מתי טבאס שולח יד באיזו אחת… בחייאת שיגאל אותנו.

ברור שזה מעשה פסול, וברור שהוא אידיוט. זו לא הנקודה. השאלה אם זה עד כדי כך נורא שזה (בפני עצמו, לא מדבר על מעשים אחרים) מצדיק את העליהום כלפיו, דרישה להתפטרות, ואולי אפילו תביעה נגדו.

לטעמי - לא. לגמרי יצא מפופורציה.

האם הרמוסו באמת נפגעה עד כדי כך מהמעשה והיא כזו קורבן? מי שטוען שכן, למה?

לדעתי כן. נורא ואיום, ואסור לעבור על זה לסדר היום. אם לא בשביל להעניש אותו, בשביל להעביר מסר חד וברור שעל דברים כאלה לא יוצאים בזול. ובכל מקרה לדעתי האישית הוא צריך לקבל עונש ומה שהוא עשה זה דבר מזעזע.

לא יודע, מעולם לא הייתי בחורה שמישהו נישק אותה מבלי לצפות את זה. מעולם גם לא ישבתי עם השחקנית הזאת ושאלתי אותה איך היא הרגישה שם, אז אין לי שמץ של מושג איך זה מגיש ולמה.

בוא נלך ככה, קשה שלא לקרוא לזה הטרדה מינית. זה לא נמצא בגבול האפור בשום צורה ואני בכנות לא חושב שהעליהום היה מוצדק רק עם מעשה חמור יותר כדוגמת אונס, לתפוס לה את הישבן וכ’ו. החלק שמוסיף פה שמן למדורה הוא בהכרח הקונטקסט:

1. נכון, העולם עדיין נמצאת בסערת המי טו יחד עם גל פרוגרסיבי שהוא מעבר לטענות מוצדקות של שיוויון.

2. בתוך אותו גל זה קרה במעמד זכיה של אירוע שכל כולו נוגע בהעצמה נשית: גמר מונדיאל הנשים.

3. על אותו אדם שהטריד יש מספיק רפש וההסטוריה שצפים בנוסף על כל הסיפור הזה.

4. לאותו אדם יש מעמד גבוה מידי ואספקט מסויים של יחסי מרות, מה שמגביר את חומרת מעשיו. זה קצת מזכיר לי את הזעזוע שנוצר מתגובת שופט על סקס בכפייה: “יש כאלו שאוהבות את זה ככה” (סלחו לי על הציטוט הרשלני). מצד אחד מה כבר אמר? והוא אפילו לא בהכרח טועה. מצד שני, לא נראה לי הגיוני ששופט בית משפט יתבטא באופן הזה בהקשר לתיק מסויים.

אם כך, אז למה:

?

האם יש מעשים מסוג אחר שמישהו יכול לעשות למישהו אחר, שהיית מגדיר כ"נורא ואיום, ואסור לעבור על זה לסדר היום", שהיית מודה בכנות שאתה לא בטוח בכלל שאם היו עושים את זה לך היית בכלל נפגע מזה והופך לקורבן? מדוע בנושא הזה אנחנו כל-כך מקבלים את זה כברור מאליו?

הגישה הזו, לטעמי, פסולה מן היסוד, והיא יוצרת מצב שבו יש לנשים כח עצום לפגוע באמת בגברים, בצורה שהיא באמת נוראית (אני מדבר כמובן על תלונות שווא), והכח הזה שלהן לעשות זאת היה קטן בהרבה אם התפיסה הציבורית לא הייתה כזו חמורה על כל דבר קטן שכזה. וכן, מצידי שכולם ישנאו אותי, אבל אף אחד לא ישכנע אותי שזה לא דבר קטן.

אני לא יודע מה ההגדרה המשפטית של הטרדה מינית, אני כן יודע שבעולם הערכים שלי, התנהגות שכזו בקונטקסט הזה, אם היא חד פעמית, היא בוודאי לא הטרדה מינית. ואני מוכן להישבע שלפי התגובה של הרמוסו בוידאו, גם היא לא הרגישה ככה. גם אם היא עכשיו בדיעבד טוענת אחרת אחרי שכל העולם ואישתו מפעיל עליה לחץ מטורף.

אני מסכים לחלוטין עם המשפט הזה, וזה גם מה שהופך בעיניי את רוביאלס למטומטם רציני. אבל לא ייתכן שניתן לקונטקטס הזה להצדיק את הערך האובייקטיבי שניתן למעשה. השאלה היא פשוטה, האם המעשה הזה בפני עצמו, במנותק מהקטונקסט, הוא כזה נורא? אם התשובה היא לא (גם אם המעשה פסול, והוא פסול גם בעיניי), אזי כל הרעש התקשורתי הזה הוא עוול בפני עצמו כלפי המאהב הצרפתי שלנו.

אני עוד איכשהו חי בשלום עם ההתפטרות הצפויה שלו מחר, אבל אם באמת יש להרמוסו כאן קייס לתביעה, והיא עוד תנצח בה, בעיניי יש לנו דפיקה רצינית מאוד בספר החוקים (או יותר נכון, לספרדים יש).

אני מסתמך על עדויות של נשים שמספרות מה הן הרגישו. התפיסה הציבורית היא שזה נורא ואיום, ולכן גם התגובות “המוגזמות”, על פי סיפורן של אלה שכן חוו דברים דומים.
אני הכרתי נשים, וגם גברים אגב, שחוו פגיעות מיניות וזה השפיע עליהם קשות. וזה לא חייב להיות אונס שארך כמה שעות, זה באמת יכול להיות דבר יחסית קטן.

מאחל לנו שלא להיות אף פעם בסיטואציה הזאת.

מה האופציות? שדבר כזה קורה ויחליקו את זה?

אני לא מקבל את הגישה הזו. לא ייתכן שניתן לעדות הקורבן על כמה הוא נפגע להוות איזשהו מדד לכמה נוראות אני מייחס למעשה. אם זה יהיה המדד, חצי מהעולם המערבי יישב בכלא והחצי השני יבכה אכלו לי שתו לי.

לא שאני חושב שזה לא פוגע לחלוטין בנשים (ברור לי שיש נשים ו/או סיטואציות שזה כן פוגע בהן), אלא כי אני חושב שיש מדרגים של פגיעה, והפגיעה הזו שייכת לחלק הנמוך ביותר בסקאלה, עד כדי כך נמוך שלא תמיד אפילו האישה באמת הרגישה נפגעת, לפחות לא עד שחינכו אותה שהיא נפגעה. המקרה הנידון הוא מקרה קלאסי שכזה בעיניי.

רוצה לדמיין פגיעה חמורה יותר? למשל, אם הוא היה נותן לה סטירה, אבל אחת כואבת באמת. אתה חושב שהתגובה שלה הייתה אותו הדבר? אתה חושב שיש איזה קייס שהיא לא הייתה המומה במקום?

אם תרצה, אפשר גם משהו לא פיזי. אתן לך דוגמא של פגיעה חמורה בהרבה, ואני חושב שלמרות שזו פגיעה חמורה בהרבה, יש הסכמה רחבה בציבור שהיא פגיעה במדרג נמוך שלא מצדיקה תביעה אזרחית. למשל, שבנאדם אחד קורא בפומבי לבנאדם אחר, שהוא שמן מאוד, “אתה שמן ולא מסוגל לשלוט בעצמך”. אין לי בכלל ספק שמנותק מכל קונטקסט, זה מעשה שבממוצע יעליב ויפגע בקורבן הרבה הרבה הרבה יותר מאשר הנשיקה המדוברת שלנו. מישהו חושב שאפשר לתבוע את הפוגע במקרה זה?

אפשר להתנגד למעשה בפורפורציה. דרישה להתנצלות פומבית למשל, ולגמור את זה שם. זה גם קצת תלוי בטיב היחסים בין הרמוסו לרוביאלס, ולפחות לפי העדויות הם היו ביחסים די קרובים וסחבקים מה שבכלל הופך את כל הסיטואציה לעוד הרבה פחות חמורה.

דרך אגב, הרמוסו לא התלוננה ולא שיחקה אותה קורבן. אמרה שהסוכנות שלה מטפלת בעניינים כאלה.

בלי קשר, זה מגעיל מה שרוביאלס עשה. שיתפטר, לא מגיע לו להיות יו’'ר ההתאחדות.

אז על סמך מה אתה כן יכול לקבוע מה היא הרגישה או לא הרגישה? אפשר להסתמך רק על מקרי העבר ועדויות של אחרות שעברו מקרים דומים, אחרת אתה תקוע עם תיאוריה בשקל שאין לה שום הוכחה במציאות.

מהיכרות אישית שלי עם כמה נפגעות מינית, הדבר הזה הרס להן את החיים. אחת כלאה את עצמה בבית עד גיל 27, לא יצאה ללמוד או לעבוד, לא היה לה קשר עם אף אחד מלבד ההורים שלה ואם תרצה גם החתול. השניה השליכה את כל הטראומה על הילדים שלה, לא נתנה להם לצאת לשחק עם ילדים אחרים והנל יצאו עם שריטות שנשארו איתם גם כשגדלו. מישהי אחרת פשוט לא מסוגלת לסבול מחשבה על להתקרב לגבר ולמעשה גזרה על עצמה חיי בדידות מסיבות דומות.

כל אלה מקרים מהיכרות אישית שלי, לא סיפורים ששמעתי מאיזו פמיניסטית עם שיער בבית שחי ביוטיוב.

כמובן שיש גם הרבה כאלה שעוברות את זה יותר טוב ומתגברות, אבל יש גם כאלה שלא. לכן הדבר היחיד שאני יכול להניח הוא זה יכול להיות שזה פגע בה.

ולמרות הכל היא דרשה* שינקטו צעדים נגדו

*לפי כותרת במארקה שלא נכנסתי אליה כי אין לי באמת כח לכל הסיפור הזה.

חבר, קראת בכלל מה כתבתי? ההודעה הזו בפירוש מתעלמת מכל הפואנטה של מה שניסיתי להגיד.

דווקא עד עכשיו לפחות יש מהכיוון שלה שקט תעשייתי יחסית. הרעש הוא בעיקר מכל הסביב, ולצד התמונות מהסרטון עצמו, ה"תיאוריה" שלי דווקא מרגישה די מגובה.

ובכל אופן, גם אם היא שגויה לחלוטין לגבי המקרה הזה (ואני לא חושב שזה המקרה), זה לא משנה מאומה מכל מה שניסיתי להגיד.

אוקיי, אנסה לקרוא אותה שוב מחר כשאני פחות סחוט ואגיב לאחר מכן.