אם זה נכון, זה עוד יותר מחזק את כל מה שאני אומר. יש כל מיני חתיכות בפאזל הזה שרומזות שזה לא הזיז לה בלייב אקשן, ושכל ההתנהלות התקשורתית סביב הסיפור הזה מנוהלת על ידי מנהלי יח"צ וארגוני הנשים ולא באמת כי היא נפגעה או משהו כזה.
אם היא הייתה מוציאה ביחד איתו סרטון פיוס משותף הייתי הופך למעריץ הכי גדול שלה אי פעם. אני מניח שבאווירה הציבורית הנוכחית זה לא ממש אפשרי, ונגד זה בדיוק אני יוצא. האווירה כל-כך עכורה סביב הנושאים האלו שה"אמת" פשוט לא מעניינת אף אחד.
אם היא ספציפית בסדר עם זה או לא באמת אי אפשר לדעת, אבל היא לא כל העניין
זה פסול ונורא כי זה לא שהוא בדק איתה לפני אם זה בסדר מבחינתה או לא. אי אפשר פשוט לנשק מישהי סתם כי בא לך בלי הסכמה או עוד יותר גרוע מתוקף מעמד שיש לך, זה פסול. גם אם לאותה אחת ספציפית זה לא ככ הפריע, אם זה היה קורה למישהי אחרת כנראה שזה כן היה מפריע וזה לא מכבד
גם אם הוא בדק איתה לפני ושיהיו חברי ילדות מגיל 5 או משהו לא מעניין אותי, יש דברים שבמיוחד אם אתה יו״ר/נשיא התאחדות אתה לא יכול לעשות מול המצלמות או במעמדים מסוימים
אף אחד לא יחשוד בי שאני מעריץ נשים מהיותן נשים (אקא הסימפ הפתטי המצוי). כשקראתי את הכותרות ה"מזועזעות" מהמעשה ה"נוראי" הייתי בטוח שזה עוד ניפוח פימינסטי כדי לייצר עוד סערה שתזכיר לעולם שיש מונדיאל נשים.
אז הלכתי וראיתי את כ-ל הענקת המדליות. לא רק את הקטע עם הרמוסו. כי רציתי לראות בעצמי לפני שאני שופט.
אז כך: אני חיי במדינה שפה מכירים אישה בפעם הראשונה וכבר אחרי 10 דקות אפשר לתת לה נשיקה על הלחי וזה לחלוטין תמים ומקובל. וגם חיבוק קטן.
אבל יש קודים לנשיקה וחיבוקים: אתה לא מדביק את כל השפתיים על הלחי, קצת מרפרף שמה והחיבוק הוא קצר ולא נצמדים לגוף שלה. כי אז זה הופך לאינטימי. אגב, עושים אותו דבר עם הגברים.
וכן בספרד זה היה כך מבחינתי.
אז ראיתי את כל הטקס ובאמת הרגשתי לא נעים. ואני לא בחור רגיש.
הוא נדבק לכל אחת פיזית, מועך את הציצי שלה על הגוף שלו. לי זה היה ברור. הנשיקות לא היה בטווח הנורמלי אלא אשכרה הדביק את השפתיים שלו על הלחי שלהן.
את זה הוא לא היה עושה עם גברים כי זה הרגיש ממש אינטימי.
בסוף עם הרמוסו נראה שהוא ממש הרגיש בנוח לתפוס אותה כך ולנשק בלי לתת לה הזדמנות להתרחק.
אני לא יודע מה עבר לו בראש ואין לי מושג איזה קשר יש לו איתן אבל בשום פנים ואופן זה לא מתאים ואסור לעשות את זה.
מצד אחד נראה שכולם נגד pc ומצד שני נראה שבכולם כבר הותקן וירוס ה pc
אחרי זכיה היסטורית בגביע העולם תוך כדי חגיגות נתן לה נשיקה קטנה בספונטניות, אם היא נפגעה אז שהוא יתנצל ונגמר הסיפור, העולם השתגע.
כל נושא כזה, הדרת נשים, בעיות על רקע גזעי, קבלת קהילת הלהט"ב וכ’ו אלו דברים שבבסיסם הם בעלי הגיון, ומדובר על אנשים שבעבר נפגעו ועל כן הם דרשו שיוויון. העבדות כן קרתה, התנקלות לקהילת להט"ב קרתה, וכן גם הטרדות מיניות ויחס לא הוגן לנשים קרו. ההזדעקות של כולנו נגד ה pc וה- woke הגיעה כי נוצר סוג של זילות במונחים האלו. אם ניקח דוגמא לעולם ההסטורי שלנו, אני מאמין שכולנו מאמינים בחשיבות של מלחמה בגילויי אנטישמיות ושימור זיכרון השואה, מצד שני זה יהיה מטומטם לקרוא לבעלי מלון ברשתות אנטישמי כי לא קיבלתי את הסוויטה שרציתי במלון בחו"ל.
פה ספציפית יש מקרה שגם בבסיסו הוא רע, והקונטקסט רק מגביר אותו. רוביאלס עצמו לא התנצל על מעשיו לאחר מכן, והוא התחיל להביע שהוא מעוניין הפיוס רק לאחר ההשלחות הרחבות שהגיעו.
על כל 90000 מקרי שקר ודיווחי שווא על הטרדות מגיע פתאום מקרה אחד שבאמת שווה את ההתייחסות וההשלכות. זה לא pc זה פשוט הדבר הנכון לעשות.
לפי הסרטון ולפי התגובה שלה מיד אחרי הנשיקה והתגובות של היחצניות שלה הרבה אחרי הנשיקה אני בטוח שהיא קורבן שעברה ניצול, אבל לא ע’‘י היו’'ר הרשע שנישק אותה.
לא טוען שזה בסדר שהוא נתן לה נשיקה, רק שזה לא כ’'כ רע כפי שמנסים להציג את זה, זאת טעות שמתנצלים עליה ועוברים הלאה.
האמת, שהתגובות שלכם ממש מחזקות את כל מה שאני חושב על המעשה. כל מה שיש לכם להגיד זה שזה היה מעשה פסול שלא היה צריך להיעשות. אין על זה בכלל מחלוקת, ונראה שאשכרה אף אחד לא מגיב למה שניסיתי להגיד.
לא כל מעשה פסול הוא סוף העולם, לא כל מעשה פסול הוא הטרדה מינית, ולא כל מעשה פסול מצדיק תביעות ופיטורין.
לצערי מהיכרות שלי עם סיטואציה כזאת לא כולם מגיבים אותו דבר. לא כולם מצליחים להגיב בתגובה ישירה של סיבה תוצאה: הוא הטריד אותי אז אתן לו סטירה.
יש פה אירוע שלם, היא מבסוטה בגדול כי מקבלת מדליה כי היא זכתה במונדיאל, היא באה לקבל ברכה מיו"ר ההתאחדות וככה קיבלה נשיקה בפה ממנו. לא בראש שלה באותו רגע לתת לו כאפה מול כל העולם כי היא לא שם מנטאלית. רק אחר כך שנעשה הפרוססינג בראש והיא מבינה מה קרה אז מתחילה לשקוע בה ההרגשה של מה לעזאזל קרה פה.
בהרבה מקרי הטרדה שהכרתי מקרוב מדברים לא מעט על רגע של “ניתוק” מהסיטואציה בה אתה לא מצליח לעבד את מה שקורה באותו רגע. קצת דומה לתופעת ה"שוקיסטים" בצבא. הרבה דברים קורים במכה ואמן לך מושג איך להכיל את הכל באותו רגע.
בחיי טיטי, היציאות שלך רק גורמות לי להבין כמה נזק באמת עשה הpc הפרוגרסיבי. השיח על pc יצר כזה זילות על נושאים ברמת חשובים ומכריח אנשים להיות אטומים יותר גם אם זה מול הפרצוף שלהם.
אבל כולנו אומרים שמה הופך את המקרה הזה למשהו שצריך לקבל השלכות בסדר גודל הזה הוא הקונטקסט. תכלס על הטרדה הוא צריך לעבור במשטרה ולהתחיל לספק הסברים על מה קרה וכנראה יפתח תיק, בפועל הוא דמות חזקה במדינה ועל כן לא יפנו אליו בצינורות הרגילים כי הוא מעל החוק.
הוא כל כך מעל החוק שהוא לא הרגיש צורך להתנצל באופן פומבי עד עכשיו. רק בגלל זה יש צורך בעליהום הזה, אחרת זה בכלל לא מגיע לאנשים במעמדו.
אני חושב שזה כי בגדול אף אחד לא חולק עליך לגבי האמירה הכללית הזאת.
אווירת הpc המוגזמת לא בריאה ואפילו מסוכנת לעיתים אבל כשמסתכלים על המקרה הזה ספציפית חייבים להתייחס לקונטקסט ולהבין שהוא בעייתי במקרה הטוב.
למרות כל הבעיות האלו עדיין התקדמנו מעולם שבו אחרי הנשיקה הוא היה נותן לה גם צביטה קטנה בטוסיק, ואם היא הייתה מספרת למאמן שלה היו זורקים אותה מהנבחרת, לעולם שבו הנשיא הבא יפחד להתנהג ככה כי הוא יוכל לאבד את המשרה שלו… אני בעד.
מאמין (יותר נכון מקווה) שבסוף נגיע לאיזון ונשיא ההתאחדות בתורו לא יעשה דברים כאלה כי זה לא יאה ולא כי הוא מפחד.
כנראה שאם זה היה קורה לצורך הדוגמא באיזה מסיבה וזה היה בן אדם שהיא לא מכירה היא היתה מנפנפת אותו ומנסה גם להתגבר על זה בשקט ולא היתה עושה ״סצינה״ (כל עוד זה היה אותו דבר ולא חמור יותר) ומנסה להרוס לו את החיים.
כשזה מישהו שהיא מכירה כל הדבר הזה תופס מקום אחר, ואם הוא בעמדה מכובדת אז עוד יותר, תאר לך שיש איזה הרמת כוסית בעבודה או חלוקת תעודות באוניברסיטה ודבר כזה קורה מצד המנהל/מרצה - זה יוצר סטיואציה הרבה יותר מטרידה מהמקרה במסיבה והיו פועלים בצדק להדחה ופיטורים
גם אם זה קורה בצורה כזאת באופן פומבי לך תדע מה הוא עשה בעבר או שיש מצב טוב שיעשה בעתיד אם לא ישתקו על זה. (במקרה הספציפי של רוביאלס מרפרוף פה בתגובות הבנתי שיש לו עוד כמה דברים והסטוריה, לא חפרתי על המקרה הזה כ״כ)
באופן כללי בלי קשר - בן אדם נפגע יותר ויקח יותר קשה מאנשים שקרובים אליו, אם סתם בן אדם יעבור לידך ברחוב ויתחיל לרדת עליך או לקלל או אנערף אתה תחשוב לעצמך מי זה המשוגע הזה, תתעלם ותעביר הלאה, או אולי אפילו תתעצבן ותצעק עליו מי אתה יא טמבל ותתן לו כאפה. אבל אישית לא תיקח את זה קשה ולא תיפגע. אתה כן תיפגע אם חבר קרוב שיש ביניכם כבוד יבוא וידבר אליך בצורה מכוערת
חזרה למקרה - אז כן, זאת לחלוטין הטרדה. וזה משהו שמתוך כבוד בסיסי לבן אדם, במקרה הזה בין גברים לנשים.
זה מצריך פיטורים כי לך תדע מה הוא עוד עשה ו/או מה הוא עוד יעשה אם ישתקו על זה/יתנו לו עונש קל
מה ההגדרה שלך לסוף העולם?
אני לא חושב שמקומו בכלא בגלל מה שעשה. אבל אני בהחלט חושב שאדם כמוהו לא צריך להמשיך בעבודה שבה הוא חטא באופן הזה. חייב להיות מפוטר, אין פה בכלל שאלה בעיני. כמובן שבלי שום פיצוי (ופיצויים עבורה)
יש פה לא רק כפיה על השחקנית אלא גם יחסי מרות (הבוס של הבוס שלה). הוא אולי לא הבוס הישיר שלה אבל זה עדיין דמות בכירה במקום העבודה שלה.
לגבי האונס, כמובן.
למה אבל לתפוס לה את הישבן חמור יותר?
בעיני זה לגמרי הפוך.
זה לא מטענה שלתפוס את התחת זה סבבה, אני בא ממקום שנשיקה בכוח בסיטואציה כזו היא חמורה יותר.
זה עוד אפילו מבלי להכנס לנושא הגועל עצמו, בו אנחנו הרבה יותר סטרילים בפה מאשר במכנס.
מבין שאתה כמובן שלא מזלזל באירוע, סתם השורה הזו תפסה לי את העין.
בכללי אני לא כזה מסכים שהבעיה היא בקונטקסט. זה לא סבבה גם לנשק בכוח מישהו שאתה לא מעליה בעבודה וכשאין לך עבר פלילי.
קצת אוף טופיק, בעיני הסיבה ליחס החמור כלפי הטרדות מיניות מגיע בעיקר מהקושי להוכיח שהייתה פגיעה כזו. לכן צריך לתת עונש שתגרום לאנשים לא לקחת את הסיכון הזו, לייצר הרתעה.
בסוף רוב המקרים נגמרים בהיעדר ראיות ומילה כנגד מילה ולכן איש לא נכנס לכלא. אז כשתופסים צריך לתת עונש שמגלם בתוכו גם את ההסתברות הקלושה של הפושע להתפס.
פה היו מצלמות אז לצערו הוא הפעם יהיה בצד הפחות נעים של החוק הזה, אבל עד עכשיו לפי מה שאני קורא פה הוא נהנה מהקושי שבלהוכיח את זה.
אני דווקא רואה את זה הפוך. קל לראות במגע בתחת כאקט חברי וכלל לא מיני. אני בהחלט מסוגל לראות את קרלו נותן לרודריגו כאפה בתחת בכניסה למגרש, אבל אני ממש לא מסוגל לדמיין אותו נותן לו בוסה בפה.
בכל מקרה, זה כמובן שהיה אוף טופיק כי עם הנקודה הכללית שלך אני לגמרי מסכים.
אז רוביאלס סירב להיתפטר וטוען לרדיפה.
בתגובה כל הסגל של נבחרת נשים של ספרד עזב את הנבחרת. הן לא יחזרו כל עוד רוביאלס מכהן כיו"ר.
בנוסף, רוב הסגנים של רוביאלס, שהם נציגים של איזורים שונים בספרד, עוזבים את תפקידם.
המחאה מגיעה גם לכדורגלנים גברים. בינתיים זה רק בורחה איגלסיאס, אבל בטח יהיו עוד כאלה שיסרבו לנבחרת כל עוד רוביאלס בתפקיד.
הוא עושה נזק גדול לכולם העיקר להחזיק בתפקיד. מממ, אני כבר מכיר את זה מאיפשהו.
הוא יתפטר בסוף, לא תהיה לו ברירה. או יודח, אם יש מנגנון שמאפשר את זה. היה רק דבר אחד שיכל למנוע את זה והוא תגובה של הרמוסו עצמה, ישר אחרי האירוע, שזה היה בהסכמה או שזה בסדר מבחינתה (אם זה כמובן המצב).