השפלה היסטורית לסביליה| אתם זוכרים שאותה קבוצה זכתה בליגה האירופית לפני שלושה חודשים כן? היא פתחה עם הפסד ביתי 2:1 לוולנסיה, נכנעה 4:3 לאלאבס בחוץ ועכשיו עוד הפסד. “עוד שערורייה בפיחואן - סביליה - קבוצת תחתית עם אפס נקודות”, נכתב במארקה אחרי ההפסד 2:1 לג’ירונה. לראשונה בתולדותיה סביליה פותחת עונה עם שלושה הפסדים בשלושת המחזורים הראשונים. זו פתיחת העונה הכי גרועה של קבוצה כלשהי בליגה מאז ספורטינג גיחון ב-2008/09| השמחה של איבן ראקיטיץ’ שהגיע ל-300 משחקים במועדון והוא השחקן הזר הראשון בספרד שרושם 300 הופעות בשני מועדונים שונים בספרד - ירדה לטימיון, וכך גם זו של יוסף אן נסירי שהגיע ל-200 הופעות| חוסה לואיס מנדיליבאר שבקרוב יתחילו הכותרות על עתידו בטח: “כשאתה מפסיד משחקים, השבוע דפוק. היום שיחקנו את המשחק הכי טוב העונה בליגה, לא הצלחנו להשיג נקודות ואתה יוצא נסער”.
אמרתי בפתיחת העונה בפודקאסט “קלאסיקו” שאני לא אופטימי לגבי סביליה, הקבוצה הזו שבעה, משהו בחדר ההלבשה רקוב וזה הביא לפתיחת העונה החלשה גם אשתקד כי הסגל עצמו לא רע. אבל סביליה צריכה לרענן את עצמה.
חשבתם שהכשלת הסופרליג ע"י ההתאחדות הספרדית וחבריהם זה הכי גרוע שאפשר?
קבלו את זה - איום בפרישה מכל התחרויות האירופאיות, כדי להגן על החבר המטרידן הסדרתי שלהם:
נדמיין סטיואציה שזה באמת קורה - במצב כזה לדעתי הקבוצות הגדולות (לפחות ריאל,בארסה ואתלטיקו) יעשו הכל כדי להקים את הסופרליג, ויאיימו לפרוש מהליגה כדי לבטל את הפרישה מאירופה
לא רואה את ריאל (בעיקר) ובארסה פשוט זורמות עם זה בשקט
לפי הכתבה שקראתי עכשיו ב onda cero, התירוץ הוא שהממשלה הספרדית מתערבת בענייני כדורגל.
זה אסור לפי חוקי אופ"א , ולכן קאמפס פנה לאופ"א בדרישה להשעות את הכדורגל הספרדי מכל הפעילויות של אופ"א (לא לפרוש מאופ"א כפי שנכתב).
אופ"א בינתיים לא הוציאה מילה על כל פרשת רוביאלס.
מי שהדיח אותו הייתה הוועדה של פיפ"א, לא אופ"א. לא יודע איך זה קשור לממשל הספרדי בכלל, מעבר להתבטאויות לא רשמיות.
אני לא יודע אם יש לקאמפס הזה בכלל סמכויות לעשות משהו כזה. יש נשיא זמני להתאחדות, וגם אם הוא יחליט משהו כזה, אני לא יודע אם אפשר להשעות את הקבוצות הספרדיות כבר מהעונה הזאת.
זה לא יקרה. בסוף הכל זה משחק של אינטרסים ואין לאף אחד אינטרס שזה יקרה, ולכן זה פשוט לא יקרה.
ימצאו את הנוסחה להעיף את רוביאלס, או לייצר פשרה/סולחה (קשה לי להאמין), אך בכל אופן - כמובן שלא תהיה שום פרישה מאופ"א. לא כל עוד אין סופרליג, שזמנים כאלה מדגישים כמה זה היה פספוס.
אתלטיקו מדריד קורעת ורומסת את ראיו 7:0, בחוץ. לפחות לפי כמות החורים ומשחק ההגנה שנראו בתקציר, ראיו עלתה עם 4 סרג’י רוברטואים בהרכב.
המשחק הזה חתם מחזור עם 35 שערים (3.5 למשחק), שכלל גם 2 משחקי 1:0 ועוד תיקו מאופס. כלומר ב-7 המשחקים האחרים נכבשו 32 שערים. משוגע. או איך שבגרמניה קוראים לזה - “מחזור יבש”.
מי ידע שכדי שיהיה כזה כיף בליגה הספרדית, צריך רק לוותר על ההגנות?
אלאבס - ולניסה.
יציאה גרוע של ממרדשווילי כבר בדקה הראשונה, פנדל מוצדק לחלוטין.
אז ממרדשווילי מתקן ולוקח את הפנדל.
אז בודקים בואר ושחקן ולנסיה שהרחיק אחרי ההדיפה נכנס לפני הזמן. פנדל חוזר.
אז ממרדשווילי לוקח גם את זה.
רק כדי לקבל גול עצמי דקה אחרי.