חזרתי מחגיגות העצמאות. חשבתי שהאלכהול והשימחה ישכיחו לי את הבושה. אבל לא. זה לא זה.
כולם אשמים (חוץ מטר שטגן וידאל ומסי) וכולם ביישו את המועדון ואת האוהדים, חלקם יותר וחלקם פחות. המאמן לא אשם בהכל, אבל הוא נושא ברוב האשמה. תזכר בטאטא מרטינו החביב, שהוא הגיע (ואצלו היה פי לא פחות נסיבות מקילות לכישלון מאשר ואלורדה) הוא ניסה לשנות לנו את הסגנון, ואז צאבי וססק ואלכסיס עשו חצי מרד נגדו. והוא חזר בו.
בניגוד אליו, ואלורדה לא רק ניסה אלא גם הצליח לשנות לנו את הסגנון. קיבל שיתוף פעולה ואמון מוחלט מהשחקנים וההנהלה. והסוף ידוע. לכן אין לו תירוצים יותר ואין לו שום נסיבות מקילות. הוא צריך להתפטר ואם הוא מסרב לקחת אחריות על הכישלון . אז ההנהלה צריכה לפטר אותו בסיום הליגה. מקווה שהוא יבין את הרמזים ((וכבר יש הדלפות לתקשורת מצד גורמים עלומים בהנהלה שמצפים ממנו להתפטר) וישמור על כבודו וכבוד המועדון ויודיע שהוא לוקח אחריות.
כתבתי למעלה, שצריך לעשות זעזוע גם בסגל השחקנים: יש שחקנים כמו אלבה רוברטו פיקה לנגלה שגם אם הם נכשלו במשחק, הם נותנים עונה טובה בכללי. אז אין טעם לחשוב על מהפכה בגזרה שלהם.
נעבור למהפכה:
קוטיניו- שחקן נהדר, העסק לא עובד אצלנו, לשתי הצדדים אינטרס ברור להיפרד.
ראקיטיץ- אם יש הצעה טובה למכור, אם לא, משנה הבאה הוא יורד לדרג של סותם חורים ולא יותר מזה. בטח שלא להאריך לו את החוזה ולשדרג לו את השכר.
דמבלה- הבית זונות שהוא עושה נגמר, צריך לקבל מסר חד משמעי ושלא ניתן לפרשנות. זהו החגיגה שלך על חשבון הברון aka ברצלונה נגמרת. מהיום אין יותר חברים שחוגגים עד שעה מאוחרת אין יותר אורח חיים של גיגולו. אתה נכנס למשטר אימונים ודיאטה תחת מעקב של הצוות הרפואי של המועדון. אין יותר איחורים או זילזול בקבוצה. מסכים? הכל בסדר. עושה פוזות, להעיף אותו ולנסות להחזיר את ההשקעה עליו. אין לי יותר סבלנות לזילזול שלו.
ועכשיו נעבור לשחקן שאני הכי אוהב והכי כואב לי לכתוב את זה ואני תמיד יהיה אסיר תודה לסוארז על מה שהוא נתן לנו בשנים האחרונות:
סוארז- שתי שערים בקמפיין של שנתיים באלופות ושער חוץ אחד בשלוש שנים זה לא מתקבל על הדעת נקודה. אי אפשר להמשיך עם זה. אני אוהב את סוארז הוא אגדה והחלוץ 9 הכי גדול שיצא לי לראות בימי חיי, אבל שנה הבאה הוא צריך לרדת לספסל או לעזוב. הוא הורס התקפות באופן סיסטמתי, מחמיץ בצורה חובבנית ולא נראה לי מבין שיש בכדורגל חוק נבדל. ומוסיף חטא על פשע על זה בחוסר יכולת שלו להחזיק בכדור ולא לאבד אותו . מכל השחקנים שרשמתי, אני באמת מקווה שהוא ישאר ויסכים לשינוי. אבל להמשיך עוד שנה איתו בתור חלוץ שפותח כל משחק, זה כבר כואב לי בעינים לראות אותו.
אומטיטי זה חידה. מסרב לעבור ניתוח ויש לו ירידה חדה ביכולת. עדיין מאמין שאם הוא ירצה ויתחזק הוא יוכל לחזור לעצמו. אני
עדיין נותן לו עוד שנה להוכיח את עצמו.
וידאל, לדעתי הוא ירצה לעזוב במקרה שיקבל הצעה טובה יותר, אין לי שום בעיה איתו אם הוא יסכים להיות בגדר של סותם חורים ושחקן רוטציה.
מלקום, לדעתי שחקן מלא בפוטנציאל. וכמעט בכל משחק שהוא שיחק שמסביבו היה הרכב טוב הוא הוכיח את זה. הדקות המעטות שהוא מקבל השנה לעומת קוטיניו זה עוד נקודות שחורות למאמן הנוכחי, בלי קוטיניו בסגל ועתידו של דמבלה באויר. יש לו בהחלט מקום אצלנו . מקוה ששנה הבאה הוא יקבל את ההזדמנות הראויה שהוא זכאי לה.
ורמאלן מסיים חוזה, לפחות זה.
העמדה הכי חשובה שצריך לעשות בה מהפכה, זה המאמן. אין שום טעם לבזבז מחשבה או תקווה לגבי צאבי כי בשנים הקרובות הוא הודיע שהוא יאמן בקטאר.