רגע, רגע, רגע.
מישהו יכול להסביר לי איך זה הפך לדיון על אי הרכש של ריאל? ועוד בתקופה שבה אתם מנחיתים את הזאר, יוביץ’ ומיליטאו ב210 מליון אירו? סכום שקופץ ל255 עם גואז שיגיע אליכם הקיץ? שלא לדבר על זה שהיד עוד נטויה, ומנדי צפוי להצטרף אליכם.
אני מבין שמאוד חשוב לכם לגבות את ההנהלה שלנו, אבל כמו שמשה אמר, זה רק מחמיר. אם לא מספיק שדמבלה קוטיניו ומלקום נקנו לאותה עמדה ב300 מליון אירו, ברתומיאו הולך להוציא עוד 120 מליון על גריזמן, לאותה עמדה בדיוק. ע"פ כל הדיווחים, אין כוונה לתת לו לשחק במקום סוארז, כי הוא פשוט לא חלוץ 9.
בזמן הזה נתנו לכם לקחת את יוביץ’, בחצי מהמחיר.
בינתיים, כל העיתונים אומרים שראקיטיץ’ ממש לא מוכן לעזוב, ושאלוהים יעזור לדה יונג, שהולך להתאמן תחת מאמן כזה. ההולנדי אמר שוואלורדה לא דיבר איתו מעולם, לא לפני ההחתמה ולא אחריה. מסי ופיקה לדוגמה שלחו לו הודעות ובירכו אותו. כאילו, יש פה מישהו שבאמת חושב שוואלורדה (שעלה מול ליברפול עם קישור של ראקי, וידאל ובוסקטס) יתן לדה יונג וארתור להתפתח ביחד לצ’אבינייסטה הבאים? אני לא רואה אותם משחקים דקה אחת ביחד תחת המאמן הזה.
שלא לדבר על כך שוואלורדה שהוא לא מאמן שמסוגל לקדם אף שחקן ביכולת אישית. אם אנחנו רואים פעם בכמה שבועות תמונות של פפ עם סטרגלינג, איך הוא לקח אותו כפרויקט אישי, איך הוא מרצה לו גם אחרי ניצחון 6-1 בגמר הגביע, כדי להפול אותו לאחד השחקנים הטובים באנגליה, וואלורדה עם אישיות של צנון, ויכולת אישית של נעל בית הולך לתקוע את ההתקדמות של הקשר הצעיר.
ואני לא מדבר על זה שברתומיאו שרוצה לזרוק עוד 120 מליון אירו על גריזמן, מתקמצן על 3 מליון אירו, במקום לסגור את דה ליכט, ונותן לפריז להמשיך להציע סכומים מופרכים רק כדי לנסות לגנוב לנו אותו.
הגיבוי של וואלורדה, שהפך את בארסה לקבוצה היחידה בהיסטוריה שמאבד יתרון 3 שערים ומעלה במשחק הראשון יותר מפעם אחת, ועוד שנתיים ברצף (שיא שלילי שלדעתי לא ישבר בתקופת חיינו) הוא אחת הנקודות השחורות של ההנהלה הזאת, ואנחנו מדברים על הנהלה שעשתה המון דברים רעים, וחלק מהם כתובים בהודעה שממנה התחיל כל הדיון הזה על ההנהלה.
אם כל הניסיון זה היה לגמד את ההודעה שלי על כל הדברים שההנלה הזאת עשתה בניגוד לחוקת המועדון (כמו פסים לרוחב, שחקן באמצע תקופת בחירות, חוסר פסים על החולצה וכו’) עם הבכי על הרכש ש"אצלכם קונים מלא שחקנים ואצלנו לא" אז זה לגמרי לא היה מתאים.
אם אתם רוצים דוגמה לכמה ההנהלה הזאת בזיונית? אז בזמן שברתומיאו הולך להוציא 120 מליון על גריזמן, ובזמן שקנו מבטיס (נראה לי?) איזה קשר בינוני ב4 מליון אירו, קובו, שחקן יפני שעזב בגלל הבאן של פיפא, והיה אמור לחזור השנה (סוף סוף בן 18), לא יחזור כי ברתומיאו מתקמצן על 5 מליון אירו שהסוכנים שלו מבקשים. למה הם מבקשים 5 מליון אירו? כי השחקן בן ה18 שכרגע מוביל את הקבוצה שלו לראשות הליגה הראשונה ביפן, כבר זומן לסגל יפן לקופה אמריקה. כי הוא נחשב לכישרון היפני הכי גדול היום, וכי הקבוצה שתשים עליו את הידיים שלה (פריז או סיטי) תפתח את עצמה בצורה מטורפת לשוק היפני. גם אם לא יצא ממנו כלום, ה5 מליון האלה יחזירו את עצמם. בניגוד ל4 מליון שהושקעו על הקשר הבינוני שאין לו מקום בבארסה ב’ (כי צריך לנסות לגדל שם פונציאלים עתידיים לקבוצה הראשונה) ושלא לדבר על הקבוצה הראשונה.
ואני רוצה להתייחס לנושא האחרון שמשה העלה. ברצלונה בעידן ברתומיאו, אחרי שנים שבהם אצל לאפורטה (וגם אצל רוסל אם לומר את האמת), לא רק שהפסיקה להקטין את החוב, אלא התחילה לקחת הלוואות מבנקים בארה"ב. בנוסף לזה שהחוב שלנו גדל בחזרה בשנים האחרונות, והעובדה שבארסה משלמת את השכר הכי גבוה באירופה בפער גדול, פרויקט שיפוץ האצטדיון עלה מ150 מליון בתקופת לאפורטה (פרויקט שרוסל וברתומאו הצביעו נגדו בטענות שהוא יקר) עומד היום על הערכות של 700 מליון אירו. ברצלונה לא במצב כלכלי “שברירי” אלא עומדת מעל תהום מאוד מאוד מסוכן.