הבעיה שזה עולה הרבה כסף כל העסק של לאסוף חתימות וכל זה. בנדיטו עשה יותר ממה שהוא היה יכול בזמנו והוא אמר שהוא לא מסוגל לעמוד בעוד הוצאה כזאת. השאלה, למה פונט ולאפורטה לא מסוגלים לעשות את זה עכשיו.
לדעתי, השנה הסיכוי להדיח את ההנהלה הוא הגבוה ביותר. את מה שהם עשו לואלורדה אפילו הכלכלבים במונדו לא מסוגלים ליפות. ובכלל השנה, הם עושים כל כך הרבה טעויות. לא יודע אם להגיד שאני חושב שהם יודחו. אבל באמת שזה נקודת הזמן הכי טובה.
מה שמגוחך זה העיתוי, רומא ליברפול פתיחת עונה איומה. כדורגל גרוע. אבל מתי ברתומאו החליט להפטר ממנו?
משחק ידידות נגד אתלטי על אדמת סעודיה (שלפי כל הדעות משחק ששיחקנו בו טוב). ולמה אתם שואלים? כי האוהדים הסעודים ואני אומר את זה לזכותם, שרקו לואלורדה ולקבוצה בוז בשידור חי לכל העולם. ברתומאו הוא איש עסקים, ויש כאלו שטוענים שמחוץ לברצלונה הוא אפילו טוב בזה. לא יכל לסבול את הפגיעה בתדמית שלו.
רק לראות את השמות של המאמנים שהנהלה הדליפה בשביל לראות שלא נעשתה שום עבודת מטה או הכנה. הכל היה זריקה של שמות בשביל או לגרום לואלורדה להתיאש ולהתפטר או בתור בלוני ניסוי.
אני מסכים לחלוטין עם מארקה. וזה גורם לי להקיא, ברתומאו החתים את סאטיין לשנתיים וחצי כי הוא רוצה לדפוק את צאבי ואת ההנהלה הבאה.(הוא כבר לא יהיה שם ולדעתי הוא חושב שהבובה שלו תפסיד בבחירות) זה או זה או שהוא מטומטם ברמות.
לא יודע מה יותר גרוע.
נ.ב קיקה הוא מאמן אהוד בברצלונה אני גם חושב שהם בחרו בו כי בטווח הקצר זה טיפה יכסה על הנזק התדמיתי.
נזרקות פה לאויר כל כך הרבה תאוריות שאפשר לחשוב שאנחנו בקורס פילוסופיה 101…
בנוגע לאורך החוזה של סטיין- אתם מדברים כאילו יש פה רק צד אחד בעסקה הזאת, קיקה פה מחזיק את ההנהלה שלכם בביצים… כל העולם ואישתו כבר הודיעו לוואלורדה שהוא מפוטר, צאבי אמר לא ואין עוד הרבה אופציות ראליות.
סאטיין הוא מאמן מובטל בלי שום הצעה מאף מועדון רציני. גיל מבוגר. מעריץ של ברצלונה ומסי. לא תהיה לו הזדמנות נוספת יותר טובה לקבל מועדון בסד"ג של ברצלונה . אפילו לא קרוב לזה, יש את פאמיניטה בתור מנוף לחץ. לפי הרבה הדלפות ושמועות אלגרי הציע את עצמו. צריך לדעת לנהל משא ומתן. מעניין אותי אם שמו לו סעיף יציאה בחוזה או פיצוים מופחתים.
שנתיים וחצי, אם נגיד הוא נכשל בסוף השנה הנוכחית. אם יפטרו אותו. אז יצטרכו לשלם גם לו וגם לואלורדה סעיף פיצוים.
שום דבר מזה לא נותן לו איזשהו אינטרס לחתום לחצי עונה. להפך, אם היה עושה את זה היה הופך פשוט לפלסטר ולעולם לא היה מקבל הזדמנות לאמן קבוצה בסדר גודל הזה (כן ישנה האפשרות שיצליח מעבר למצופה עד סוף העונה ויאריך חוזה אבל לחתום לחצי עונה זה כבר משדר משהו)
אולי, אני בספק. מה גם שבמבחן התוצאה המנוף לחץ הזה לא עבד בסופו של דבר.
שמועות והדלפות לא עוזרות לנו הרבה וגם אם כן, מה שונה פה? אלגרי כן היה מסכים לחתום לחצי עונה? אני לא חושב. אם ההנהלה הייתה יכולה להפעיל לחץ על קיקה ולהגיד לו שימונה מאמן לחצי עונה ואז יבוא אלגרי? יכול להיות אבל בסוף זה לא קרה.
וואלורדה כבר פוטר ויקבל את הפיציי שלו לא משנה מה, והשאר נכון לגבי כל מאמן שיפוטר בזמן חוזה. לא רואה איך זה קשור.
בסופו של יום ברצלונה בלי מאמן אחרי שפוטר בתקשורת וצ’אבי “הקלף המנצח לבחירות” הרננדז אמר להם לא בפומבי… זה שם את ההנהלה שלכם בעמדה נחותה אל מול כל מאמן שהם יפנו אליו.
בהקשר להיעדר אופציות: לא יודע אם עברו הקצר באספניול משנה, אבל הייתי שמח לראות את מרסלו בייסלה בברצלונה. הכדורגל יכל להיות מעולה - לידס משחקת מדהים ביחס למשאביה, במעט שראיתי ובקצת יותר שקראתי - וקולע בדיוק למה שאוהדי ברצלונה רוצים לראות, ועבור הצופה הנייטרלי - בייסלה משוגע על כל הראש ופיצוץ עם הנהלת ברצלונה היה בלתי נמנע ומאוד מבדר (ייתכן שגם עבור אוהדי ברצלונה שלא מחבבים את ההנהלה).
רוב האנשים בעולם, אם הברירה בפניהם היתה בין:
א. הסכם קצר טווח עם אופציה להאריך במקרה של הצלחה. במועדון שהוא מעריץ ושחקנים שהוא מת לאמן. ואפשרות סבירה לזכות בתארים. ולהכנס להיסטוריה (ושכר לא רע)
ב. לשבת בבית מובטל וללא הכנסה. וכנראה לאבד כל סיכוי לאמן ברמות הגבוהות .
אז רוב המוחלט היה בוחר באופציה א. אני מניח.
כך הנהלה של ברצלונה היתה צריכה “לשווק” מולו את ההצעה שלה. היו לה מועמדים אחרים.
בגדול Bblanko צודק ולסטיין היה הרבה יותר leverage על ההנהלה בזכות ההתנהלות המטומטמץ לחלוטין שלפני, אבל כל הויכוח הזה די עקר - אורך החוזה הוא שווה כסף מבחינת סטיין ואם היה מגיע לפחות זמן היה מקבל משכורת יותר גבוהה. זה מין “ביטוח” וכל עוד לא ידועים פרטי החוזה הויכוח די סתמי.
חמישי כמה דקות אחרי ההפסד לאתלטי, אמור מתראיין בשם ההנהלה ואומר שיש אמון מלא בואלורדה . כמה שעות אחרי זה, אבידל וגראו יצאו עם טיוטות של הסכם של חוזה לשכנע את צאבי.
פימיינטה לא היה בשום שלב אופציה ריאלית לאמן את בארסה. במקרה הטוב הוא היה סוגר פינה עד סוף העונה ואז מה? בארסה באותו מצב או אפילו גרוע ממנו (תלוי איך העונה תתנהל)
2.אף אחד לא רצה את פימיינטה, לא האוהדים ולא ההנהלה.
3.זה לא קרה. ככה שההנחה הסבירה ביותר היא שה"לחץ" שהופעל לא עבד.
אתה מניח כי אתה בוחר את האופציות הנוחות לך ושולל את הגרועה מבניהן. יש עוד כל ממני אופציות כמו
ג. לתת לברצלונה להתרסק עד סוף העונה ושההנהלה המגוחכת שלכם תחזור אליו על הברכיים.
ד. לשמור על הכבוד שלו (שחשוב פה מאוד לכל החברה שדנו בהתנהלות של צאבי) ולהצהיר שאתה מאמן לרמות הגבוהות שלא יחתום לחצי עונה.
ה. להתעקש על חוזה נורמלי ליותר מעונה אחת כי ברצלןנה במצב פגיע (מה שקרה בסוף)
ו.לסיים את העונה הזאת מובטל ולהתחיל פרוייקט במועדון פחות חולה מבארסה fc.
דוגמה למה בדיוק? לזה שההנהלה שלכם היא בזיון? זה כבר היה ידוע לפני 1000 דוגמאות שהבאת… הבזיון הוא במצב שהיא הביאה את עצמה בלי מינוף בזמן חיפוש מאמן, לא אורך החוזה שסטיין קיבל או לא.
זה לא היה קשור אליך. רק עושה לי רע לראות את השקרים שלהם.
זה העניין, ברצלונה לא תחזור עליו בסוף השנה. סוף השנה ברצלונה תחתים מאמן אחר.
הוא לא יקבל בחיים מועדון בסד"ג של ברצלונה או ריאל או משהו קרוב לזה. אתה גם יכול טיפה להתחבר למציאות. ברצלונה אולי במשבר זמני, אבל עדיין (לצערך) אחד המועדונים הפופולארים והמבוקשים בעולם…
בשביל זה הוא יושב בבית היום? כי הוא מאמן לרמות הגבוהות? צאבי מאמן צעיר שכל העתיד שלו פתוח לגביו, קיקה סאטיין שאם ברצלונה לא פונה אליו , המקס שהוא יגיע אליו וזה מאוד בלחץ זה סלטה ויגו ו (אני מאוד אוהב אותו. אני כותב מבחינה עיסקית)
כמו שאמרתי, ההצעה היתה להראות לו שאם הוא יצליח הוא יקבל הארכת חוזה. לא יצליח נפרד כידידים.
הוא יכול לסרב ולהמשיך לחיות על דמי אבטלה ולצפות במסי בטלביזיה.
ההנחה הזאת לא נכונה, מידיעה, פימנייטה מאוד אהוד על האוהדים (אני בתוכם). היו מקבלים אותו לחלוטין באהבה, אם זה לחצי שנה.
קיקה:
מכל מה שאני קורא עליו, הוא מאמן דעתן ולא מתפשר.
לפי זה, רוב הסיכויים שהוא זה שאמר להם: לא רוצים לא צריך…
ההנהלה:
נכון שאנחנו חושבים עליהם שהם חלמאים ברמות, אבל למה שהם ירצו להחתים מאמן לחצי עונה וזהו? איזה ייתרון זה נותן להם? רק בשביל להגיד שאולי צ׳אבי יבוא בקיץ?
א. רצינו את צ׳אבי עכשיו. עכשיו אנחנו בלי מאמן ורוצים לעשות שינוי גורף בעמדה הזו. לא פלסטר. שינוי שאחריו לא נשמע מהאוהדים טענות כל שני וחמישי. מה נעשה עם צ׳אבי בקיץ? שימשיך לצבור ניסיון ויחזור בעתיד, כמו שכולם העדיפו שיקרה.
ב. מאמן לחצי עונה לא יכול לסחוף אחריו את השחקנים. אין לו סאיי בחדר ההלבשה, אם ההנהלה ממילא לא נותנת לו גב. איך השחקנים יסתכלו עליו? ממש חסר טעם.
ואגב, החיוך השמח הראשון שלי היום היה מהידיעה שריקי משתתף באימון (((:)))
אם אפשר הערה קטנה וכללית - ההודעות שבהן ישנם חלקי ציטוטים ותגובות לכל סעיף בנפרד: לדעתי מקשה על הקריאה, מאריך את ההודעה שלא לצורך, מנתק את הקונטקסט ופעמים רבות מתעלם מהרעיון הכללי. אם מתייחסים (כמעט) לכל הנכתב, אפשר פשוט לצטט את הכל או ללחוץ על הכפתור ‘תגובה’.
תשמע, אתה פשוט טועה. עובדתית פמיינטה היה על השולחן. בסוף החליטו אחרת, אבל זה לא אומר שזו לא הייתה אופציה. למען הנקודה, היו כבר הדלפות מגורמים מקורבים להנהלה שהוא קיבל את המינוי הזמני.
ג. איך אתה יודע את זה? קיקה הוא שם שעולה בהקשר בארסה כבר מאז שהעסיקו את וואלורדה… פתאום אתה נותן קרדיט להנהלה שתתנהל כמו שצריך?
ו. הכוונה שלי הייתה במועדון שיותר מתאים למידותיו.
ולמה “לצערי”? ממש לא. אין ספק שאני מעדיך את בארסה חזקה בליגה מאשר להפוך לבאיירן ולהלחם כל שנה מול איז דורטמונד תורנית .
ד. לא בשביל זה הוא יושב בבית, ואני אישית לא חושב שהוא מאמן על, אבל מה בארסה תעשה בקיץ במידה ופימיינטה יכשל? תפנה לטן האח (מה שלא קרה עד עכשיו)? לקומאן? זה עדיף?
אם אתה כותב מבחינה עסקית ההצעה הזאת לא הייתה מקובלת בחיים על מאמן שמגיע לקבוצה מהטובות בעולם וזה לא רציני מצד ההנהלה שלכם להציע דבר כזה למאמן שהיא מאמינה בו (אבל לא רציני וההנלה שלכם ז שם נרדף ככה ש…)
אתה מחזק את הטענה שלי שאומרת שפימיינטה הוא לא אופציה ריאלית לאימון הקבוצה אלא רק פלסטר, ולאן זה מביא אתכם בקיץ?