- קלה זה עניין יחסי. יש הרבה יוצאים מהכלל ומקרים פרטיים ביחס לספרדית למשל.
- מניח שדור יודע אנגלית והיא פשוט לא ברמה גבוהה מספיק לתפיסתו, ככה משתמע גם ממה שכתב. זה הקונטקסט. כמובן שאפשר לשפר שפה בגיל מתקדם, למשל דרך קריאה מרובה או סדרות בלי כתוביות. אבל זה קשה, ולשפר כתיבה ודיבור זה אפילו יותר קשה. כשיש כלים נהדרים שיכולים לשפר לך את הניסוחים בלחיצת כפתור - הרבה פעמים זה עדיף.
אני הבנתי אחרת, שהוא צריך גוגל טרנסלייט כדי להבין מאמרים באנגלית, אם זה רק לשפר כתיבה ותיקון שגיאות אז כמובן שחבל לבזבז זמן.
תוכל להשתמש בגוגל טרנסלייט ואז להשתמש בchat GPT כדי להעזר בסיגנון. עם הזמן תצבור ביטחון וזה יבוא לך בטבעיות.גם תוכל ללמוד מטבעות לשון וביטויים חדשים על הדרך.
אני אישית משתמש בכלי לכתיבה טכנית של מסמכים ושאליתות מעצבנות בSQL כי כולם שונאים את השפה הזאת.
דיסקליימר: רק אל תהיה טייס אוטומטי עם הצ’אט כי יש לו נטייה לעצבן .
“מנוע לשנים ארוכות” - חוליית הקישור שהציב קרלו אנצ’לוטי במשחק נגד אתלטיק בילבאו עם ממוצע גילאים של 22.4 (פדה ואלוורדה בן ה-25 הוא ‘הזקן’. אדוארדו קמאבינגה וג’וד בלינגהאם בני 20, אורליאן טשואמני בן 23) ובהרכב הכולל הגיל הממוצע היה 24.1. גם היעדרותו של טיבו קורטואה גרמה לכך אבל בהרכב היו רק שני שחקנים מעל גיל 25 - דויד אלאבה ודני קרבחאל - שניהם בני 31. הגיל הממוצע של ריאל בסגל הוא 26.7 - השמיני הכי צעיר בליגה לפי Transfermarkt. רק פעמיים בשנות ה-2000 לריאל היה ממוצע גילאים נמוך יותר בהרכב. ברנד שוסטר העלה הרכב עם ממוצע גילאים 24.2 בניצחון 0:1 על חטאפה בקולוסיאום ב-2007/08. ב-2017/18, במחזור ה-35 אחרי שהאליפות אבדה מזמן - זינדין זידאן העלה הרכב עם גיל ממוצע של 24.4 נגד לגאנס. דני סבאיוס הוא היחיד שנמצא במועדון מבין אלה ששיחקו אז. לפני פחות משלושה חודשים, ב-24 במאי למשל, ריאל גברה 1:2 על ראיו וייקאנו במחזור ה-36 עם הקבוצה השלישית הכי וותיקה בתולדות הליגה - גיל ממוצע של 30.1. הקבוצה הכי וותיקה של ריאל הייתה ב-30 בדצמבר 2020 נגד אלצ’ה עם גיל ממוצע 30.5.
-ההרכב נגד חטאפה אז: קסיאס| מיגל טורס, ראמוס, קנבארו, מרסלו| גאגו, סניידר, דרנטה| רוביניו, רובן וראול
-ההרכב נגד אלצ’ה ב-2020-21: קורטואה| קרבחאל, ואראן, ראמוס, מרסלו| קאסמירו, קרוס, מודריץ’| לוקאס ואסקס, אסנסיו ובנזמה
בנושא אחר, ב-AS הציגו את רשימת השחקנים שהושאלו לריאל מדריד - לכבוד הגעתו של קפה. הראשון היה מנואל טורס (1956-57), מגן שהגיע מסראגוסה| הבא בתור אחריו היה רמון טג’דה , קשר קורדובה שהצטרף ב-1965| שחקן מושאל אהוב היה חוסה אנטוניו רייס שהגיע מארסנל ב-2006/07, כבש צמד במשחק האליפות| עוד מושאל, פחות אהוב הוא הצרפתי ז’וליאן פאובר שנרדם על הספסל (2008-09, חורף)| עמנואל אדבאיור בילה כאן חצי עונה ב-2010-11 וגם כבש צמד נגד טוטנהאם ברבע הגמר| מייקאל אסיין הגיע לריאל בקיץ 2012 כשהוא מעבר לשיאו, שיחק לא מעט בעמדת המגינים| חאבייר צ’יצ’ריטו הרננדס ייזכר לעד עם שער הניצחון נגד אתלטיקו מדריד ברבע גמר הצ’מפיונס. כבש תשעה שערים והוסיף תשעה בישולים במעט דקות!| אלפונס אראולה היה שוער המחליף שלנו ב-2019-20, רשם תשע הופעות| ושני הנותרים הם חוסלו שהצטרף העונה מאספניול וכבש את המספרת נגד מנצ’סטר יונייטד| וגם קפה האחרון ברשימה כמובן.
בטח שמתם לב ששחקנית קבוצת הפמנינו שלנו אולגה קרמונה כבשה אתמול את שער הניצחון של ספרד 2-1 במשחק חצי גמר מול שבדיה בדקה ה89 והעלתה את ספרד בפעם הראשונה לגמר מונדיאל הנשים.
כדורגל נשים צובר תאוצה גדולה בפופולאריות בשנים האחרונות בעיקר בגלל כול אג׳נדת הgender equality ,ובצדק, אין סיבה שלא.
אני חושב שהתפיסה הרווחת היא שכדורגל נשים משעמם והסיבה העיקרית לתפיסה הזו היא בגלל שזה נשים למרות שלרובנו לא ממש יצא לשבת ולראות משחקים שלמים (וגם אם כן, גם בכדורגל גברים יש המון משחקים בליגות שונות וגם בכירות, שהייתי מעדיף לצפות בערוץ הבידור הצ׳כי מאשר לצפות בכמה דקות משחק שלהם).
מצד שני יכול להיות שזה נקודת המבט של רוב הקהל שצורך את הספורט שנקרא כדורגל שמורכב ברובו מהמין הגברי (ורובו מהחלק הדי שוביניסטי ואפילו קונסרבטיבי) אני די בטוח שהיו בפורום כבר דיונים בנושא אבל עדיין, מה דעתכם?
תעזור לנו עם דברי הכפירה שנאמרו כאן, כבד עלי ואני גם לא יודע מאיפה להתחיל.
כעיקרון דעת רוב האנשים שמשתתפים בדיונים מהסוג הזה כאן בפורום פחות “מקבלת” את הטרנד החדש. דעתי האישית היא שכדורגל נשים הוא כדורגל ברמה מאוד נמוכה, במקרה הטוב קשה לצפיה, ובמקרה הפחות טוב בלתי נסבל. דעתי דווקא הרבה יותר ליברלית ביחס לשאר ואני עוד “הגנתי” על כדורגל הנשים פה בפורום. מוזמן לקרוא את הדיון האחרון כאן.
בבזנס ובספורט אסור שתהיה שום אג’נדה. נשים, כל קבוצת נשים בעולם, תקבל בראש מכל קבוצת ילדים בני 15. בדוק.
באופן אישי אף פעם לא היה אכפת לי מכדורגל נשים, עד שכל מיני נאורים התחילו לדחוף את הכדורגל הנחות הזה בגרון ולהאשים גברים שהם “שוביניסטים” אם הם לא רואים כדורגל ברמת זעטוטים.
מה שמצחיק בכל הסיפור זה שאפילו נשים לא רואות כדורגל נשים אבל הן דורשות “equal pay” כי הסרטן האמריקאי התפשט גם לפה.
לשלם להן למה?? על מה?
ראית כמה משחקים? אני כן. כדורגל נוראי גרוע יותר מהMLS ועם שוערות מביכות. השער השני של ספרד אתמול נראה לקוח מפרודיה על המשחק.
יש סיבה לתפיסה הרווחת הזאת. לא סתם אנחנו לא רואים ליגה ג’.
שואל באמת: לאיזה רמת גברים אתה מקביל את רמת כדורגל הנשים? ליגה א? ג’? חובבנית? ילדים? זעטוטים? ובמי מאלה אתה צופה?
זה טיעון שכל מיני דוחפי אג’נדות אוהבים להשתמש בו (לא מאשים אותך חלילה בזה, קח את כל ההודעה שלי בהומור אחי) אבל זה איש קש. לא כל משחק או סגנון אמור להיות כיף. מי יותר ממני יודע את זה? אבל סף המינימום אצל הגברים לא קיים אצל הנשים: אין מהירות, אין כוח, אין שוער בשער…
מי פה יעריך משחק של 4-4 שכולם נכבשו בגלל טעיות בהגנה?? זה לא רציני ולא כיף, מסכים? פעם בעונה משחק כזה יכול להיות כיף, יותר מדי פעמים זה לא. אתה הנשים השערים כמעט תמיד מביכים.
אצלן כל בעיטה קצת גבוהה ומדויקת וזה שער בגלל השוערות הקטנות, האיטיות וחסרות האתלטיות לחלוטין.
זה לא כיף ואי אפשר להתלהב מהן.
אצל הגברים זה ממש הישג כביר להבקיע מול אובלק, טיבו או אליסון. אצל הנשים זה פשוט “תכווני רחוק מהשוערת ומתחת למשקוף”
לא. זה כי שום בן אדם נורמלי שרואה ליברפול בשיא מול ריאל לא הולך לראות אחרי זה את מונדיאל הזעטוטים ומשחק אותה מתלהב. בחייך.
ואגב, למה נשים לא רואות את זה?? מי מונע מהן לתמוך בכדורגל שלהן? הנה סרטון מושלם שממחיש את זה:
תראה איך הן רוצות את אותו הכסף בלי להבין במה מדובר, בלי שום היגיון (כיאה לפימינסטיות) ובלי לשלם את חובן למשחק (הן לא טורחות לראות את המשחק) איזה יופי שהוא השתיק אותן.
נו באמת, אני מאוד ימני ומאוד קונסרבטיבי ואין לזה שום קשר לבוז שאני רוחש לכדורגל הנשים.
הדבר הקונסרבטיבי היחידי הוא שחלק מהבוז שלי הוא בגלל הדחיפה המוגזמת לכדורגל הזה שבאה מאידיולוגיה וזהו. אני רואה איך הם משקרים בלי בושה וזה כן מעצבן אותי.
השאר זה בגלל שאכן מדבר בכדורגל נוראי.
ומה זה שוביניזם ומה זה קשור? להגיד שאישה בממוצע חלשה מגבר? להגיד שכל קבוצת ילדים מועכת אותם? לראות משחקים כדי לראותי מישהי קצת שווה? ביטויים פימינסטיים כאלה פשוט לא תופסים, הם איבדו את המשמעות משימוש היתר.
אתה מבין שנבחרת הפורום פה זוכה במונדיאל המצחיק הזה?
רגע,
יש נבחרת לפורום??
זוכר עוד מימי הספורטאנטר שהיה כזה דבר. טורניר או משנה בסגנון
בוא לא נגזים, גם אם זה כדורגל נשים זה עדיין 90 דקות, לא נראה לי שנמצאה מספיק להרכב מבטטות הכורסה שיש לנו כאן בפורום, אם זה ל 10 דקות עד רבע שעה נקרע אותן
זה בסדר, נעשה מה שצ’אבי עשה בשנה שעברה - נכבוש את ה-1:0, נחזור אחורה עד סיום המשחק, ונקווה שטר שטגן ואראוחו יחזיקו מעמד. זה מספיק מנוחה גם להכי בטטות מבינינו.
רק נשאר לנו להבין מי אלו טר שטגן ואראוחו של הפורום.
תשנה את ארואחו לנאצ’ו וברור לכולנו במי מדובר אהמדורומנואהמ
דור הוא באמת נאצ’ו, רק בלי המהירות ובלי הסוכרת.
לפני שנים כבר הפסקתי לראות טניס נשים, אחרי שצפיתי בזה במשך כמה שנים טובות. מתישהו פשוט סיגלתי לעצמי את התכונה החשובה הזאת, שרוכשים כשמתבגרים באמת - להבין מה הדברים שאנחנו עושים רק מתוך איזה הרגל, ולא באמת עושים לנו טוב - ולהפסיק לעשות אותם.
אז שאלתי את עצמי, בשביל מה לראות משהו שהוא במובהק ברמה נמוכה יותר? גם אם 5 הטניסאיות הטובות בעולם, טובות יותר מעשרת או אפילו מאה הגברים הפחות טובים בסבב (וזה אם גדול) - זה אומר שכשאני צופה במשחק נשים נתון, אז לכל היותר אני צופה במשחק ברמה של תחתית הסבב הגברי.
הבנתי שאני רואה את זה מתוך איזה תחושת איזון מזוייפת, שאם צפיתי בגברים - אז כדאי גם שאתעדכן במה קורה אצל הנשים, בייחוד כשזה ניתן לי באותה מעטפת ותפאורה - אותם מגרשים בדיוק, טורנירים מקבילים באותו זמן, והפרשנים בטלוויזיות שמדברים על תחרויות הגברים והנשים אחד לצד השני.
אז הפסקתי לצפות.
וזה עוד כשמדובר בטניס. ספורט הרבה יותר שיוויוני ברמתו (בגלל הדרישות הפיזיות האינהרנטיות של המשחק, לא בגלל שמשלמים בו באופן שיוויוני). משחק שבו אפילו מתחרים בו לפעמים גברים ונשים זה לצד זה (טורנירי זוגות מעורבים) - אתם יכולים לדמיין לעצמכם בדיחה כזאת בכדורגל?
ובכדורגל? ניסיתי לראות כמה פעמים כדורגל נשים. זה בדיוק, אבל בדיוק מה שרביע תיאר. בנוסף לתיאורים הבאמת מדוייקים של רביע, אני אוסיף גם את ה’‘דריבל’’ - מילה גדולה לתיאור של מה שנראה בעיקר כמו משחק פיפא ישן במיוחד, כשהשחקנים היו עושים ביניהם מרוץ של ‘מי איטי יותר?’, רק עם התוספת הריאליסטית ביותר של ‘לאיזו שחקנית ייגמר קודם האוויר?’
אה, ומה שמקשה עוד יותר על כל החווייה הזו, זה שאתה רואה חולצות של ברזיל, צרפת, אנגליה, או ריאל מדריד, ברצלונה ואייאקס - והמוח שלך משדר לך תגובות פבלוביות, שפשוט נכזבות לחלוטין.
זה בדיוק כמו שמשחקים בכדורסל בשכונה 3x3 בסל אחד. ואז מגיעים חבר’ה ולא נעים להשאיר אותם בחוץ אז משחקים 5x5 עם שני סלים.
זה הופך למשחק ריצה חסר טקטיקה שרוב החבר’ה שופכים לאגר אחרי 10 התקפות. לשני הצדדים.
אני בגדול מסכים עם רוב ההודעות שמעליי ב-100% ולא אראה משחק נשים גם עם טלסקופ, אבל למען האיזון אגיד שזה לא נכון שלראות ספורט שהוא בבירור נחות זה no starter. הדוגמה המובנת מאליה היא כדורגל ישראלי למשל, אבל מעבר לזה - באולימפיאדה זה קורה בלי סוף. בגמרים של הג׳ודו, לדוגמה, לא מתחרים שני הג׳ודוקה הטובים במשקלם, אלא השניים הטובים בניקוי של כמה עשרות יפנים, צרפתים ועוד. כנ״ל כמעט בכל ענף אישי אחר. שם איכשהו זה דווקא מגביר את ההנאה, וכראיה - אף אחד לא רואה את הענפים האלה מחוץ לאולימפיאדה.
אם אני מבין נכון , כדורגל נשים זה בערך כמו אליפות אירופה באתלטיקה קלה (לפחות כל מה שקשור לריצות)?
@Paco-Pavon הדוגמא שלך מאלפת, ואני חושב שאם היה איזה מונדיאל נשים אחד ל-4 שנים כחלק מהאולימפיאדה אז ייתכן שהוא היה נצפה יותר דווקא במסגרת הזו בדיוק באותה מידה ומאותם מניעים (לאומיים בעיקר). זה כמובן לא אומר שום דבר לגבי ההצדקה הכלכלית לשכר שלהם אבל אני בטוח שפה אין בינינו שום מחלוקת.
אם אני מבין נכון, היפנים והצרפתים האלה כן היו ב’מוקדמות’, כלומר אלה שכן הגיעו לאולימפיאדה הם אלה שפשוט ניצחו אותם.
כלומר², הרמה היא כן הכי גבוהה בעולם.
זה לא שבחרו את כל אלה שברמה נמוכה פחות, והביאו אותם לאולימפיאדה
לא, הרמה במוקדמות היפנית היא הכי גבוהה, יותר גבוהה מהרמה באולימפיאדה עצמה, זאת הכוונה שלו
נגיד וליגת האלופות היתה מורכבת רק מאלופות. מסכים שהרמה היתה נמוכה יותר מהיום? ככה מתנהלת האולימפיאדה.