לא רק ספרדי ואנגלי: ת'רד הכדורגל הכללי

מסי מבקיע שער ניצחון במדי קבוצה לא מעניינת בליגה לא מעניינת נגד קבוצה לא מעניינת.

כולנו ראינו את השער, כולנו ראינו דיונים על זה, כולנו נתקלנו בזה לאורך כל היום.

האמריקאים הם אומנים בכל מה שקשור לשיווק. על סיטואציה דומה בליגת האלופות/בספרדית/אנגלית לך תחפש את הסרטונים שמורדים בגלל זכויות יוצרים וכן הלאה.

יש לאירופאים הרבה מה ללמוד בתחום גם כשזה נוגע בכדורגל.

כבר לברון התראיין ואמר אחרי המשחק שמסי הוא הכי טוב בהיסטוריה… כן, בגלל שהוא הבקיע בליגת הנגרים שלהם בעיטה חופשית (אפילו לא כזו מדהימה מהארסנל החופשיות שלו) פתאום הוא ה goat, עד אז הוא היה אלמוני…

אינטר הביאה עקיצה מארץ העקיצות. שנה שעברה הביאו את אוננה בחינם, מכרו אותו ב53 מיליון ועכשיו הם מנסים להביא את אמיליאנו מרטינז ב15 מיליון אירו.

בופון עומד להודיע על פרישה. אני כל כך אוהב אותו.

איניסטה בקרוב

טוטי בופון ובקרוב איניסטה שלושת הענקים שלי. דור הולך ונעלם. איזה מבאס.

הסעודים לא עוצרים.
מארקה וסקאי ספורטס מדברים על הצעה מפתה לנאפולי עבור אוסימן. 140 מיליון לקבוצה ושכר של 60M לשחקן.
אני חושב שנאפולי יסכימו למחיר בסדר הגודל הזה. השאלה אם אוסמן ירצה לשחק בליגה הסעודית, אפילו תמורת שכר חלומי.

אז החלטתי סוף סוף לראות “כדורגל” נשים כי וואלה, זה קשה בלי כדורגל וקליקת מביני העניין מהתקשורת ממשיכים לפמפם את הדבר הזה, אז רציתי לבדוק בעצמי כמה הם משקרים.
בחרתי במשחק של לסביות אמריקה מול חמודות הבלונד משוודיה כי אם אני הולך לסבול במשחק נשים אז לפחות שתהיה מישהי חמודה להסתכל עליה, והשוודיות לא איכזבו.

ואז התחיל המשחק וחוץ מתחת שוודי מוצק ועגול פה ושם, זה היה איום ונורא.
הייתי בטוח שאני הולך לראות כדורגל ברמת נמוכה והגעתי בלי ציפיות, ולמרות זאת הופתעתי כמה גרוע זה היה:
אין סדר, אין משחק ברור, אין שיטה, אין דריבל, אין דיוק, אין מהירות, אין אינטנסיביות אבל יש טקטקיה ברמת ילדים בני 11 ונגיעה ראשונה נוראית.
מדהים מדהים כמה זה היה גרוע. והריעילות המאריקאקיות אמורות להיות טובות הזה. לול.

עוד דבר שלא מדברים עליו מספיק: מכירים את זה שמשחקים ישנים כמו דיאבלו הראשון שהיה עם רזולוציה שהתאימה למסכים המרובעים העתקים וכשנסו בעזרת פאטץ’ ולהתאים אותו למסכים רחבים זה שבר את המשחק. למה? כי האויבים שבמסך המרובע היו מחוץ לפריים פתאום מופיעים במשחק במסך הרחב אבל לא מגיבים וסתם עומדים שמה כי הם “לא יודעים” שהם אמורים לזוז כי כנראה הם היו מתוכנתים לזוז רק ברגע שהשחקן יהיה קרוב אליהם.
אז פה זה השוערות. השוערות שוברות את כדורגל הנשים.
הן קטנות ולא אתלטיות ועם זמן תגובה של דוב מנומנם כך שכל בעיטה דרדלה מסוכנת כאילו היא פצצה של כרישטיאנו בשיאו, כל כדור בחצי גובה הופך למשהו כמו הצ’יפ ההוא של מסי מול בטיס וכל נגיחה חצי קשתית לשער היא כמעט שער בטוח כאילו זו מגוויר מול דה חיאה.

ואפילו כשהן בועטות ויוצא להן כדור ממש איטיים כאילו הן פשוט דחפו את הכדור, אם זה הולך לפריים של השער, זה כמעט תמיד הופך לבעיטה מסוכנת. זה לא רציני.
או שתודו שיש הבדל פיזי בין גברים לנשים ותקטינו את השער או שתשימו שמה גבר.

ובקשר למשחק שראיתי, שמח שלוחמות החופש האמריקאקיות עפו בפנדלים אבל זה היה דו קרב מדהים מכמה שהיה גרוע. שוב, השוערות כל כך קטנות ואיטיות שכל בעיטה שהיא לא מזעזעת לחלוטין זה שער בטוח. אשכרה יותר קשה לבעוט לשער שיש ילד בן 12.
ואכן, אם אני לא טועה הוחמצו 5 פנדלים מהן 4 נבעטו החוצה. מביך.

אז מי באמת יכול לראות ולסקר את הכדורגל הזה ברצינות?? מי באמת רואה כדורגל אמיתי ויכול להמליץ על זה בלב שלם?? כל קבוצת ילדים בעולם בני 14 זוכה ב"מונדיאל" הזה ואני בטוח שגם נבחרת הפורום הצנועה תפרק אותן לחלוטין.

שיתנו לנשים לשחק וזה, אבל שיפסיקו לפמפם את זה כאילו זה שווה צפייה. זה לא.

מה אכפת לך, שיבלבלו אחד לשני בשכל שזה כיף ואחלה, כל עוד שזה לא פוגע לי בכדורגל מבחינצי הכל טוב.

אתה יודע שהן רוצות בנבחרת את אותו הבונוס/תמלוגים שמקבלים הגברים? זה שהרייטינג שלהם נמצא מתחת לאדמה - זה קיר, סוציאל בראבק! אחד יעשה כסף ויתחלק עם השני שמכניס פרומיל ממנו.

בשם העדפה מתקנת ושיוויון יזיינו את כולם. תחי הפרוגרסיה!

זה עדיין יותר מהנה מכדורגל ישראלי…

הם עדיין לא שרות את ההימנון האמריקאי?

חכה עד שתגלה שבפיפא 24 יהיה אפשר לשים שחקנים ושחקניות באותה קבוצה. ושבזמן שבגברים אין שחקן מעל 91, בנשים יש אחת עם 92.

אם כל אלה שהלכו לראות ברבי, היו רואות את מונדיאל הנשים במקום - היה לזה יותר צופים מהמונדיאל הרגיל.

וואלה לא אכפת לי. כל עוד שאני מקבל כדורגל טוב, לא אכפת לי איך הכסף מתחלק.

נגיד והייתי משחק פיפא, עדיין לא היה אכפת לי, באמת שלא.

אני חושב שמה שבאמת יפה זה שהכדורגל שייך לכולם. אתה יכול למצוא ילדים באיזה אטול בדרום הפסיפיק משחקים כדורגל, ילדים באיזה כפר נידח במזרח, בדרום אמריקה, באירופה או אפריקה. לא אכפת לי שמנסים לפתוח את הכדורגל לעוד קהל ענק שיכול להיות שחלקו מרגיש שזה משהו שלא שייך אליו. היום כדורגל נתפס כמשהו של גברים ואם התפיסה הזאת תשתנה עולם הכדורגל יהיה אפילו הרבה יותר גדול ממה שהוא. הכדורגלנים יהיו בעלי יותר חשיפה והשפעה, יותר פרסומות, יותר חוזי עתק דווקא לקבוצות הגדולות שמחזיקים את השחקנים האלה…

מעבר לכל, הכדורגל צריך להיות שייך לכולם. גם לנשים.

סורי אם אני נשמע ווקיסט, אני דווקא ממש לא. בעניין הזה ספציפית אני בעד הטרלול.

בוא נראה איך תדבר אם קבוצת הנשים של ריאל מדריד תדרוש את אותו שכר שהגברים מקבלים ואז יכפו על פלורנטינו לשלם להם את אותו משכורת של הגברים ללא קשר להשגים ולאיכות שלהם. ואז ברור לך ההשלכות נכון? אתה נשאר נאיבי או שאתה מתחיל להבין את ההשלכות של זה?

אז עכשיו תחשוב יותר בגדול.

אין בעיה להכניס נשים למשחק. אבל שיגדלו את המוצר שלהם ויפתחו אותו וינסו לעשות אותו יותר ריוחי ואז יוכלו לדרוש שכר שווה כמו שהגברים מקבלים.

אני חושב למשל ומרחוק שקבוצת הנשים של ברצלונה זה דוגמה לא רעה לאיך כן משלבים נשים בצורה טיבעית יותר. אני לא ישקר ויגיד שאני עוקב אחריהם יותר מידי. אבל הם ממלאים את קמפ נואו בצמפיונס זוכים בתארים ואפילו נראה לי מכניסים טיפה כסף למועדון.

ברגע שזה היה טיבעי וריוחי אף אחד לא יתלונן. לפחות לא אני

סליחה סנטיאגו, אבל משפט שלא קשור לכלום. ברור שהכדורגל שייך לכולם, כפי שסעודיה מראה, אבל זה שונה.

אתה לא תגחך קצת אם טורניר ליגת סאן מרינו יקבל סיקור בכל העולם למרות רמת כדורגל של ילדים בני 11??אתה לא תחשוב שקצת צוחקים עלינו?

זה כיף לשחק פיפא כששחקני הפועל רעננה עם רייטינג גבוה יותר מזה של שחקני ריאל ושיטי??
אף אחד לא אמר לא לתת לנשים רייטינג גם פי חמישים גבוה מזה של מסי, אבל שלא יערבבו בין גברים לנשים כי זה ממש מגוחך. הרי תמיד התעצבנו על זה שבפיפא 14 שחקנים כמו בייל היו איטיים עם הכדור. כי זה לא היה מציאותי. אז עכשיו אישה במשקל 50 ק"ג עם פיזיות כמו של קאסמירו זה בסדר רק כי אסור להגיד שגברים חזקים מנשים??

אני מבין שהווק הגיע גם לכדורגל כי חייבים להרוס את הכל, אבל זה לא אומר שצריך לתת להם.

ומה שאמר משה: שתהיה צמיחה טבעית. אף אחד לא יתלונן. אם המוצר טוב אנשים יראו אותו. אין צורך לפמפם את זה כל יום ולהתפעל ממנו בצורה כל כך מלאכותית.

מגוחך בעיניי גם היאבקות, ג’ודו, כדורמים, ואופניים זה בכלל הזוי בעיניי, לשבת ולראות אנשים רוכבים על אופניים. אני פשוט מדלג.

אז אל תשחק עם הפועל רעננה. ומלבד זה, אני בטוח שאם זה יפריע למספיק אנשים, תהיה אפשרות לבחור האם לשתף שחקניות או שלא. בסופו של דבר מדובר ביצרניות משחקים שלא רוצות להפסיד קהל.

בכל מקרה, אם השיקול הוא משחקי הוידאו, אז זה משהו שגם לא מדגדג לי. אני הייתי משחק פרו אבולושן, גם ככה לקחו לי את המשחק הזה.

לא אכפת לי צמיחה טבעית או מלאכותית. אני מאוד אשמח שעולם הכדורגל יפתח גם לנשים והתפיסה שכדורגל שייך רק לגברים תשתנה.

מבחינתי היום כשאני רואה כתבה על כדורגל נשים אני מתייחס לזה כמו כתבה על כדורעף חופים. מי שרוצה שיקרא, לא מאמין שיש יותר מדיי כאלה, מי שלא שידלג.

חנן לא ענית לי, שחקני נשים של ריאל מדריד וגברים להשוות להם את השכר ?

כן או לא.

על זה הדיון מסתכם, לא אם כדורגל נשים מעניין או לא.

שיקבלו גם כפול מהגברים, למה זה מפריע לך? מבחינתי שכן. וואלה לא אכפת לי.

אתה רציני פה? אתה חושב שלפרלונטינו או כל קבוצה מקצוענית אחרת בעולם (מחוץ לנפט) יש כסף לזה? תחשוב טוב …

אם פלורנטינו יהיה חייב לשלם לנשים כמו השכר של הגברים, התוצאה שתהיה שהגברים השכר שלהם ירד משמעותית ובוא נגיד יותר בעדינות. אמפבה כנראה לא יגיע וינסיוס יחפש קבוצה אחרת יחד עם רוב השחקנים של ריאל…

אולי הסעודים והקטארים יוכלו לעמוד בזה. אבל מוזר למה מהם לא דורשים את זה…

רק שזה היה ברור, ההשואה לא רק בשכר אלא גם בתקציב ובכל מה שמגיע עם ניהול קבוצה מקצוענית וזה שהנשים לא מסוגלות לספק את אותם רוחים כמו שהגברים נותנים. מה שאומר שריאל מדריד תפסיד כסף. המון כסף.

אני יודע שלריאל מדריד יש הרבה כסף, אבל גם לריאל המדריד הנוכחית אין מספיק כסף בשביל זה. שוב אין לשום קבוצה נורמלית אחרת בעולם. לא רק בכדורגל.

זה התאבדות כלכלית חד וחלק. וזה גם לעולם לא יקרה. ולא בגלל שפלורנטינו שונא נשים.

דרך אגב אם זה רק יהיה אצל ריאל מדריד אני מאוד בעד זה. make it happen!!! girl power!

אם השכר של הנשים ישתווה לגברים, הוא ישתווה לא רק בריאל מדריד אלא בכל עולם הכדורגל. בלי קשר, אני לא חושב שהשכר שלהן יגיע לסכומים האלה מבלי שהן יכניסו את הסכומים האלה.

לעומת זאת בנבחרות וכאלה, ששם למעשה הדיון אם הבנתי נכון, לא אכפת לי אם הן יקבלו את אותם התנאים שהגברים מקבלים. למיטב הבנתי המלחמה לא על כדורגל מועדונים, שם תמיד מה שיקבע זה היצע וביקוש של שחקניות אינדיבידואליות, והמועדון שישים יותר כסף על השחקנית ככל הנראה יזכה בשירותיה.

אתה מתעקש להיות נאיבי. זה לא קשור ריאל מדריד או כל העולם, בכל מקום שזה יקרה תהיה פשיטת רגל למועדון שיבצע את זה.

נעזוב את נבחרות בצד. זה ברור למי שעוקב שend game של הטירלול הזה זה כדוגל מועדונים. ברגע שהם יקבלו את מה שהם רוצים שם הם יעברו למועדונים. הרי שם הכסף הגדול.

ברגע שהנשים יכניסו את אותם סכומים שהגברים מכניסים אז אני היה איתך, אני בעד. אבל הם לא. אתה באמת חושב שראפינו מכניסה את אותו כסף שמסי מכניס לכדורגל האמריקאי היום?

ברגע שהם יכניסו כסף בצורה טיבעית ושווה לגברים אני מבטיח לך שמפרסמים ישלמו להם בדיוק כמו לגברים. על זה כל הדיון. הם רוצים לקבל כסף על מה שהם לא מספקים.

טוב אז בניגוד אליך אני מעט יותר אופטימי. אני לא חושב שמחר הולכים ללכת כסאח על איזושהי שחקנית כמו על אמבפה, אני מאמין שבסופו של דבר מדובר בעניין של היצע וביקוש וכך זה ישאר תמיד. גם השחקנים היום לא מרוויחים אותו דבר וזו המציאות. בסופו של דבר אני חושב שאף אחד לא פראייר ואם הן לא יכניסו את הכסף למועדונים אז הן גם לא יראו כסף דומה…

עכשיו האם זה הוגן ששחקניות נבחרת ירוויחו כמו שחקני הנבחרת? וואלה לא מעניין לי.