יאמר לזכותו שהוא צודק בקטע שהמעבר שלו ליובה החזיר את הסרייה א’ לחיים. הקריס את המועדון שהליגה הייתה בכיס שלו כל עונה.
לא יודע איפה ראית כשלים לוגיים, לא צריך להיות מחסידיו של מישהו כדי שאסכים עם רוב מה שהוא אומר.
אף אחד פה לא יודע כלום על הליגה הסעודית ועל הזרים שמשחקים שם, אבל מיד מעריכים מבלי לדעת כלום שהליגה האמריקאית יותר טובה, ואתה מאוד מאוהב בכשלים לוגים, עדיף שתתחיל מפה.
מאוהב? לא יודע, בסולם האהובות שלי כשלים לוגיים זה מסמפת פלוס ;).
וברצינות, אם אני לא טועה, זאת השנה הראשונה בה יש נהירה יחסית לליגה הסעודית, עד אז לא נשמע ממנה כלום, וגם השחקנים שהגיעו לשם לא היו שייכים לנבחרות גדולות או אטרקטיביים. הmls כבר כמה שנים מהווה ליגת פרישה ועברו שם כמה שחקנים מוכרים, שלא לדבר על ההצלחה היחסית של הנבחרת האמריקאית במונדיאלים, ולא מעט שחקני נבחרות לטיניות כמו ממקסיקו, פנמה, קולומביה ואקוודור ואני יכול בזהירות להניח שהסטנדרט שם בשנים האחרונות היה גבוה יותר.
לא אשקר, לא עשיתי ניתוח השוואתי עמוק מעבר למה שתיארתי הרגע הפערים בין הרמות של הליגות, וגם לא יפתיע אם רונאלדו אמר את מה שאמר בשביל היח"צ של הליגה, אבל להגיד שזה בטוח נכון? אני ממש לא מסכים.
רק תיקון קטן, כתבתי רוב הסיכויים ולא בטוח נכון.
גם אני לא מומחה ליגה סעודית מן הסתם, כשרונאלדו עבר לשם הייתה כתבה על הליגה, יש שחקני רכש מצויינים שמשחקים שם, מאפריקה בעיקר וגם מהעולם הערבי, גם שחקני נבחרות, והקבוצות מהליגה מצליחות באליפויות אפריקה.
ברור שרונאלדו מייחצן את הליגה ורוב הסיכויים שמקבל על זה כמה ג’ובות, ואני מאמין שהוא התכוון שעכשיו אחרי הרכש המסיבי שהליגה בערב הסעודית עדיפה.
לא יודע כלום לגבי הליגה בסעודיה אבל בארהב לא סופרים את הכדורגל. מסי הלך לקניות בוולמרט ואף אחד לא זיהה אותו. הזוי.
האמריקאים אוהבים רק ספורט שלהם, או כאלו שהם הכי טובים בו by far. פוטבול, בייסבול, גם כדורסל אמריקאי. זהו. כל השאר לא מעניין אותם בערך.
הוקי לא אוהבים שם ? או שזה רק בקנדה ?
הסעודים לא עוצרים, אחרי שעשו לליברפול טובה וקונים את פאביניו בהרבה כסף וגם את הנדרסון הם מציעים עכשיו סכום גבוהה מאוד על לואיז דיאז, מעניין מה קלופ יעשה, מצד אחד הוא אוהב את דיאז מצד שני חזר חלש מפציעה קשה.
הוקי גם. אבל הוקי יש גם ברוסיה וגם בקנדה.
הספורט שהוא ‘כאילו’ רק שלהם או שהם הכי טובים בו בפער - שם הם מעריצים. כל השאר יש להם יהירות ש’עלאק’ זה לא מעניין אותם.
מסי מבקיע שער ניצחון במדי קבוצה לא מעניינת בליגה לא מעניינת נגד קבוצה לא מעניינת.
כולנו ראינו את השער, כולנו ראינו דיונים על זה, כולנו נתקלנו בזה לאורך כל היום.
האמריקאים הם אומנים בכל מה שקשור לשיווק. על סיטואציה דומה בליגת האלופות/בספרדית/אנגלית לך תחפש את הסרטונים שמורדים בגלל זכויות יוצרים וכן הלאה.
יש לאירופאים הרבה מה ללמוד בתחום גם כשזה נוגע בכדורגל.
כבר לברון התראיין ואמר אחרי המשחק שמסי הוא הכי טוב בהיסטוריה… כן, בגלל שהוא הבקיע בליגת הנגרים שלהם בעיטה חופשית (אפילו לא כזו מדהימה מהארסנל החופשיות שלו) פתאום הוא ה goat, עד אז הוא היה אלמוני…
אינטר הביאה עקיצה מארץ העקיצות. שנה שעברה הביאו את אוננה בחינם, מכרו אותו ב53 מיליון ועכשיו הם מנסים להביא את אמיליאנו מרטינז ב15 מיליון אירו.
בופון עומד להודיע על פרישה. אני כל כך אוהב אותו.
איניסטה בקרוב
טוטי בופון ובקרוב איניסטה שלושת הענקים שלי. דור הולך ונעלם. איזה מבאס.
הסעודים לא עוצרים.
מארקה וסקאי ספורטס מדברים על הצעה מפתה לנאפולי עבור אוסימן. 140 מיליון לקבוצה ושכר של 60M לשחקן.
אני חושב שנאפולי יסכימו למחיר בסדר הגודל הזה. השאלה אם אוסמן ירצה לשחק בליגה הסעודית, אפילו תמורת שכר חלומי.
אז החלטתי סוף סוף לראות “כדורגל” נשים כי וואלה, זה קשה בלי כדורגל וקליקת מביני העניין מהתקשורת ממשיכים לפמפם את הדבר הזה, אז רציתי לבדוק בעצמי כמה הם משקרים.
בחרתי במשחק של לסביות אמריקה מול חמודות הבלונד משוודיה כי אם אני הולך לסבול במשחק נשים אז לפחות שתהיה מישהי חמודה להסתכל עליה, והשוודיות לא איכזבו.
ואז התחיל המשחק וחוץ מתחת שוודי מוצק ועגול פה ושם, זה היה איום ונורא.
הייתי בטוח שאני הולך לראות כדורגל ברמת נמוכה והגעתי בלי ציפיות, ולמרות זאת הופתעתי כמה גרוע זה היה:
אין סדר, אין משחק ברור, אין שיטה, אין דריבל, אין דיוק, אין מהירות, אין אינטנסיביות אבל יש טקטקיה ברמת ילדים בני 11 ונגיעה ראשונה נוראית.
מדהים מדהים כמה זה היה גרוע. והריעילות המאריקאקיות אמורות להיות טובות הזה. לול.
עוד דבר שלא מדברים עליו מספיק: מכירים את זה שמשחקים ישנים כמו דיאבלו הראשון שהיה עם רזולוציה שהתאימה למסכים המרובעים העתקים וכשנסו בעזרת פאטץ’ ולהתאים אותו למסכים רחבים זה שבר את המשחק. למה? כי האויבים שבמסך המרובע היו מחוץ לפריים פתאום מופיעים במשחק במסך הרחב אבל לא מגיבים וסתם עומדים שמה כי הם “לא יודעים” שהם אמורים לזוז כי כנראה הם היו מתוכנתים לזוז רק ברגע שהשחקן יהיה קרוב אליהם.
אז פה זה השוערות. השוערות שוברות את כדורגל הנשים.
הן קטנות ולא אתלטיות ועם זמן תגובה של דוב מנומנם כך שכל בעיטה דרדלה מסוכנת כאילו היא פצצה של כרישטיאנו בשיאו, כל כדור בחצי גובה הופך למשהו כמו הצ’יפ ההוא של מסי מול בטיס וכל נגיחה חצי קשתית לשער היא כמעט שער בטוח כאילו זו מגוויר מול דה חיאה.
ואפילו כשהן בועטות ויוצא להן כדור ממש איטיים כאילו הן פשוט דחפו את הכדור, אם זה הולך לפריים של השער, זה כמעט תמיד הופך לבעיטה מסוכנת. זה לא רציני.
או שתודו שיש הבדל פיזי בין גברים לנשים ותקטינו את השער או שתשימו שמה גבר.
ובקשר למשחק שראיתי, שמח שלוחמות החופש האמריקאקיות עפו בפנדלים אבל זה היה דו קרב מדהים מכמה שהיה גרוע. שוב, השוערות כל כך קטנות ואיטיות שכל בעיטה שהיא לא מזעזעת לחלוטין זה שער בטוח. אשכרה יותר קשה לבעוט לשער שיש ילד בן 12.
ואכן, אם אני לא טועה הוחמצו 5 פנדלים מהן 4 נבעטו החוצה. מביך.
אז מי באמת יכול לראות ולסקר את הכדורגל הזה ברצינות?? מי באמת רואה כדורגל אמיתי ויכול להמליץ על זה בלב שלם?? כל קבוצת ילדים בעולם בני 14 זוכה ב"מונדיאל" הזה ואני בטוח שגם נבחרת הפורום הצנועה תפרק אותן לחלוטין.
שיתנו לנשים לשחק וזה, אבל שיפסיקו לפמפם את זה כאילו זה שווה צפייה. זה לא.
מה אכפת לך, שיבלבלו אחד לשני בשכל שזה כיף ואחלה, כל עוד שזה לא פוגע לי בכדורגל מבחינצי הכל טוב.
אתה יודע שהן רוצות בנבחרת את אותו הבונוס/תמלוגים שמקבלים הגברים? זה שהרייטינג שלהם נמצא מתחת לאדמה - זה קיר, סוציאל בראבק! אחד יעשה כסף ויתחלק עם השני שמכניס פרומיל ממנו.
בשם העדפה מתקנת ושיוויון יזיינו את כולם. תחי הפרוגרסיה!
חכה עד שתגלה שבפיפא 24 יהיה אפשר לשים שחקנים ושחקניות באותה קבוצה. ושבזמן שבגברים אין שחקן מעל 91, בנשים יש אחת עם 92.
אם כל אלה שהלכו לראות ברבי, היו רואות את מונדיאל הנשים במקום - היה לזה יותר צופים מהמונדיאל הרגיל.
וואלה לא אכפת לי. כל עוד שאני מקבל כדורגל טוב, לא אכפת לי איך הכסף מתחלק.
נגיד והייתי משחק פיפא, עדיין לא היה אכפת לי, באמת שלא.
אני חושב שמה שבאמת יפה זה שהכדורגל שייך לכולם. אתה יכול למצוא ילדים באיזה אטול בדרום הפסיפיק משחקים כדורגל, ילדים באיזה כפר נידח במזרח, בדרום אמריקה, באירופה או אפריקה. לא אכפת לי שמנסים לפתוח את הכדורגל לעוד קהל ענק שיכול להיות שחלקו מרגיש שזה משהו שלא שייך אליו. היום כדורגל נתפס כמשהו של גברים ואם התפיסה הזאת תשתנה עולם הכדורגל יהיה אפילו הרבה יותר גדול ממה שהוא. הכדורגלנים יהיו בעלי יותר חשיפה והשפעה, יותר פרסומות, יותר חוזי עתק דווקא לקבוצות הגדולות שמחזיקים את השחקנים האלה…
מעבר לכל, הכדורגל צריך להיות שייך לכולם. גם לנשים.
סורי אם אני נשמע ווקיסט, אני דווקא ממש לא. בעניין הזה ספציפית אני בעד הטרלול.
בוא נראה איך תדבר אם קבוצת הנשים של ריאל מדריד תדרוש את אותו שכר שהגברים מקבלים ואז יכפו על פלורנטינו לשלם להם את אותו משכורת של הגברים ללא קשר להשגים ולאיכות שלהם. ואז ברור לך ההשלכות נכון? אתה נשאר נאיבי או שאתה מתחיל להבין את ההשלכות של זה?
אז עכשיו תחשוב יותר בגדול.
אין בעיה להכניס נשים למשחק. אבל שיגדלו את המוצר שלהם ויפתחו אותו וינסו לעשות אותו יותר ריוחי ואז יוכלו לדרוש שכר שווה כמו שהגברים מקבלים.
אני חושב למשל ומרחוק שקבוצת הנשים של ברצלונה זה דוגמה לא רעה לאיך כן משלבים נשים בצורה טיבעית יותר. אני לא ישקר ויגיד שאני עוקב אחריהם יותר מידי. אבל הם ממלאים את קמפ נואו בצמפיונס זוכים בתארים ואפילו נראה לי מכניסים טיפה כסף למועדון.
ברגע שזה היה טיבעי וריוחי אף אחד לא יתלונן. לפחות לא אני