Daniel
21 בספטמבר, 2023, 12:37pm
2668
Niro:
מאמנים בריאל מדריד לא בונים קבוצות אלא מקבלים סגל ואמורים להוציא ממנו את המירב בהנתן דרגות חופש מסוימות. המאמנים יהיו שונים ומגוונים - זיזו הטקטיקן או אנצלוטי החברמן, לחלקם יהיו יותר דרגות חופש ולחלקם פחות, אבל אף אחד מהם לא יהיה קלופ או פפ, ולא לחינם מאמנים מהפרופיל הזה לא יגיעו לפה.
אתה צודק 100% ופעם גם רשמתי על זה פעמיים בעבר. אני תוהה אם פפ או קלופ יכולים להגיע לריאל ועדיין לבנות את הקבוצה כפי שהם רוצים אבל עם סגל שהם מקבלים מראש. ההנחה שלי היא שכן כי הם גאוני כדורגל. לדוגמא, אני לא יודע כמה פפ היה מתעקש להביא שחקן כמו דוקו לריאל אם יש לו כבר את ויני או כל קשר אחר כשיש לו את הקשרים שלנו.
אבל בכללי כל האופי של המועדון לפעמים לא תואם את המודרניזציה של הכדורגל.
אנצ׳לוטי מאמן ששייך לדור אחר ויותר פשוט של כדורגל שאין לו מקום בכדורגל של היום. מישהו יכול לדמיין את קפאלו מאמן קבוצה כלשהי היום? בחיים לא. אני גם לא בטוח שאריגו סאקי היה מצליח היום. מכל הוותיקים ואלה שפרשו אולי רק פרגוסון יכול להעמיד קבוצה מעולה.
הכדורגל היום מתוחכם ומשוכלל. פפ, קלופ, ארטטה, קונטה, טוכל, לנגסמן, טאן האח…. כולם מאמנים בצורה מתקדמת או בטקטיקות לא ׳קונבנציונאליות׳.
השאלה האמיתית היא האם ריאל מדריד בעצמה מוכנה לקבל את פני העתיד או להיתקע בעבר עם כל ההיסטוריה והרומנטיקה — וזו אכן שאלה רצינית.
אני מסכים איתך ופחות או יותר רשמתי את זה כמה הודעות מעל, אבל לדעתי השינוי הבאמת גדול זה השינוי התפיסתי. אני מאוד מקווה שאני טועה, אבל יש תחושה שרק להביא מאמן מודרני לא יספיק בגלל שהמועדון שלנו יחסית מאוד קונסרבטיבי ואם תרצה ׳אצילי׳ בתפיסה שלו. מצד אחד אני אוהב את זה ואשמח שזה יישאר (לכן הלוואי ואני טועה) ומצד שני זה יכול להגביל אותנו כי אני לא יודע אם רעיונות לא שמרניים ולא קונבאנציונאליים יעברו בעין יפה בהנהלה.