בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

הוא אמר שאם ויניסיוס יחגוג עם ריקוד במטרופוליטנו תהיה בעיה(רמיזה לכך שלא השחקנים ולא הקהל של אתלטיקו יקבלו את זה, רמז לאלימות).

זה מגיע אחרי תקופה שיש ויכוחים בספרד על הריקוד של ויני(אני לא מבין בכלל על מה המהומה). מה שקוקה אמר הצית מתקפה על ויני.

ראפיניה מבארסה, ניימאר, ריצ׳ארליסון מיד העלו סטוקים שמגבים את ויני.
צ׳אבי התייחס לזה במסיבת העיתונאים של ברצלונה. וכל אחד פחות או יותר נשאל מה הוא חושב על זה.

ברור שכל הסיפור נובע משילוב של גזענות ואנטי לריאל.
שנים רונאלדיניו רקד במדי ברצלונה ולאף אחד לא היה אכפת.
גריזמן גם היה רוקד אחרי שערים, כולל בברנבאו. ראמוס רקד במטרופוליטנו.

פתאום יש בעיה עם ריקודים… ממתי ריקוד נהיה פוגעני? כמה פתטי צריך להיות כדי להיעלב מריקוד.

בכלל מתנהל קמפיין נבזי כבר תקופה ארוכה נגד ויני. כל פעם מוצאים משהו אחר לתקוף אותו עליו. מנסים לייצר לו תדמית של פרובוקטור. אפילו כשהמאמן של מיורקה קרא להיכנס ב-ויני עדיין רוב הטענות בתקשורת היו לויני עצמו.

אם המועדון לא יתחיל להגן על ויני אנחנו נפסיד אותו בקרוב לפציעה. סימנו לו מטרה על הגב וכל האמצעים כשרים. או שפשוט יימאס לויני מאווירת הגזענות סביבו והוא יעבור למדינה קצת פחות גזענית.

יפה לראות את כל הברזילאים מוציאים הודעות תמיכה בו - ניימאר, ראפיניה, רישרליסון, לוקאס פקטה ועוד. חבל שהשחקנים שלנו והמועדון לא מצטרפים.

הלוואי ויני יכבוש שער ניצחון בדרבי וירקוד. הלוואי וכל מי שיכבוש עבורנו ירקוד מולם…

הלוואי ויני ירקוד ככה בדרבי :joy:
https://twitter.com/videosdetrunks/status/1570746669687525379

גם אותי ריגש לראות את ניימאר כותב פוסט כזה, ניימאר שחקן דומיננטי ובעל השפעה, נקרא לזה ככה. אני לא רואה שום בעיה עם הריקוד של ויניסיוס, להיפך, כדורגל זה שמחה. אלוהים ישמור אם זה לא יהיה מתבקש לחגוג את השער שזו הפעולה הכי יפה ומרגשת בכדורגל. הוא חגג מול הקהל שלו בסנטיאגו ברנבאו לצורך העניין. מאיורקה היא זו שצריכה להתבייש בעצמה. ויניסיוס כן זלזל לדעתי, הייתה התקפה אחת שהוא ניסה להשחיל בין הרגליים לאיזה שניים-שלושה שחקנים וזה קצת מוגזם וגם אין טעם לעשות את זה במצב של יתרון דחוק כמו 1:2. יש כל מיני שחקנים שיש להם אפס כבוד כלפי ריאל מדריד וזה קצת מעצבן אותי. גם שחקן יריב יכול להתבטא באלגנטיות.

לא רואה פה אלימות להגיד שלא יקבלו יפה חגיגה מוחצנת על חשבונם. אני חושב שכל שחקן שהחגיגה שלו היא מהסוג הזה עושה זאת בידיעה שלמה שהוא רוקד על ה״קבר״ של היריבה.
זה בסדר גמור, זה לא שונה מכל טראש טוק או השחלה…
כמובן שאסור לפעול כלפי השחקן באלימות. אבל לא רואה בציטוט עצמו אמירה כזו…

לא רואה פה שום גזענות. הרי אמרת בעצמך שלא אמרו דבר לרונאלדיניו וניימאר שחולקים צבע עור ולאום עם ויניסיוס.

יש פה אולי אנטי לריאל ואולי אנטי לויניסיוס עצמו, אבל לדעתי יש פה פשוט אמירה לגיטימית מצד קוקה שהתקשורת עושה ממנה מטעמים.
ויניסיוס שחקן פרובוקטיבי, קצת מזכיר את ניימאר בנושא אם כי בצורה מקצועית הרבה יותר. אבל הגיוני ששחקנים יכעסו על ויניסיוס שרוקד בשערים ומנסה להשחיל כדי להשפיל.
פשוט יש הבדל ענק בין כעס לבין אלימות, פה השופטים צריכים להכנס לתמונה

את נושא האלימות השופטים חייבים לפתור. לא צריך להסיט את הדיון הזה לכיוון הגזענות או הריקודים. לא שריקות הבוז או הפידבקים על הריקודים הם הבעיה. שיתחילו לחלק כרטיסים על עבירות, ושיתחילו לעצור קבוצות אלימות!
אני לא מצפה מקבוצות לא לכעוס על ויניסיוס, אני מצפה מקבוצות לא להרביץ לו…

ברור שיש פה שילוב של גזענות. כמו נשיא סוכני השחקנים שהשתמש במילה קוף ואמר שויני ילך לרקוד בברזיל.
קוקה אמר שאם ויני ירקוד יהיו בעיות, התרסה ברורה לאלימות.
לא נדיר ששחקנים רוקדים אחרי שערים. אף פעם לא היו תגובות כאלה כמו עכשיו. השילוב של שנאה לריאל והעובדה שויני שחקן שחור גורמת להרבה שנאה לא מוצדקת כלפיו.

גם להעביר כדור בין הרגליים זה פשע עכשיו? זה משהו שקורה כמה פעמים בכל משחק. על זה אני מדבר שיש קמפיין לחפש את ויני. למודריץ’ מותר, לויני אסור. גזענות נטו.

לא. גם לשמוח לאיד זה לא פשע. גם לחגוג בתפיסת הביצים לכיוון מאמן היריבה זה לא פשע.
אבל לא צריך להתמם, ידוע ששחקני היריבה ואוהדיה יתעצבנו. גם את ניימאר כיסחו כל הקריירה בגלל השטויות האלה וויניסיוס לא יהיה השחקן הראשון שאוהדי היריבה ישרקו לו בוז אחרי חגיגת שער.
לגבי אגרסיביות יתר של שחקני היריבה, יש שופט שצריך לטפל בזה! את האשמה צריך להפנות קודם כל אליו. שחקנים ימשיכו לשחק אגרסיבי כל עוד זה משתלם להם, גם בלי קשר לויניסיוס או לריקודים. פה השופט צריך לדעת לעצור כל אגרסיביות מוזמת בזמן ולפעול בחומרה כלפי אלימות.

מה?
ויניסיוס לא השחקן הראשון ששונאים בקבוצה היריבה. רק השנה בישראל היה כעס עצום על חגיגת שער של ספורי לדעתי.
גם את ניימאר תמיד כיסחו אחרי תרגילים.
שריקות הבוז לא הומצאו ב2022.

אני לקחתי מפה שקוקה התכוון שאם ויני ירקוד שזה יעצבן את הקהל והשחקנים.
קוקה מציין סוג של עובדה. גם אם זוג גייז יחליטו להתחתן ב100 שערים - יהיו בעיות. האם אני מתריס פה נגד האוכלוסיה הגאה? אני גם לא ממליץ להסתובב באיזורים מסוימים בברזיל בלילה ואני ממש לא מאשים את הקורבן באמירה הזו.

שחקן שחוגג בהפגנתיות ושמח לאידם של יריביו כנראה שיעצבן אותם. לרוב זוהי גם מטרת השמחה לאיד. זה ילהיט את קהל היריבה וילהיב את הקהל שלו. אין פה שום דבר חדש או שונה.
התקשורת בכוונה הסיטה את הדיון הזה לכיוון הזה בשביל רייטינג. קוקה ענה בצורה קצת לא פוליטיקלי קורקט, אך לא אמר דבר רע.

לציטוט שלו כן יש אלמנט גזעני. אבל זה לא ציטוט של קוקה. צריך להפריד בין השניים.

למודריץ’ מותר ולויני מותר.
אתה מסתכל על מודריץ’ וויני ומניח שההבדל היחיד ביניהם הוא בצבע. לא בהתנהגות, לא בגיל, ולא בהערכה הכלל עולמית.
תחליף את ויניסיוס בקאנטה ופתאום תראה יחס שונה לגמרי.
לא צריך לשלוף מיד את קלף הגזענות.

אתה יכול וזה כמובן לגיטימי לחשוב שלא מדובר בציטוט אלים.

בהינתן הקונטקסט, שכולל את העובדה שעוד לפני ההתבטאות של קוקה היה בלגן על זה, ההיכרות עם אתלטיקו, הקהל, השחקנים, צ׳ולו עצמו. והעובדה שיש דרבי ביום ראשון.
גם אם הוא לא אמר מפורשות שהכוונה היא אלימה, אני לחלוטין מפרש אותה ככה. אלימות היא לאו דווקא להרים את היד. אצלי זה מתפרש כאיום.

אתה כמובן רשאי לא להסכים. מה ששלך שלך.

המלך אמר את דברו

למען הסר ספק, גם אני בעד שויני ימשיך לרקוד ושיעשה את זה גם על הפרצוף של קוקה. אין לי בעיה עם זה כלל.
אני פשוט לא חושב שההתבטאות של קוקה גזענית או אלימה.
אני רוצה להדגיש את זה כאן שאני בצד השני בדיון בנוגע לשאלת הגזענות בטענות כלפי ויני מצד קוקה, לא בנוגע ללגיטימציה לחגוג בריקוד.

מה שאלים זה קבוצות שבאות בטקטיקה של כיסוחים.
מה שאלים זה ששחקנים כל הזמן מכסחים אותו בעבירות ומונעים ממנו לשחק והשופט מתעלם מכך.
מה שאלים זה ששחקנים מכסחים את ויני כתגובה להשחלה בין הרגליים.

אגב, בואו גם קצת נהיה כנים. כולנו התרגשנו בטירוף מהסיפור של פדה מגמר הסופרקאפ והפאול על מוראטה. הסיפור בו ראמוס צעק לו ״תהרוג אותו״. אז אני חושב ששוב, לא צריך להתרגש מכל אמירה

ההתבטאות שקראה לויני קוף כמובן שגזענית.

אני לא חושב שיש מישהו אחד שאומר שקוקה גזען.

יש הבדל מטורף בין עבירה במשחק גמר, לבין שחקן שמתראיין בתקשורת ומציין שיהיו השלכות לחגיגת שער של שחקן יריב. קצת תמוה לי שאני צריך לכתוב את זה בכלל וזה לא מובן מאליו.

כי זה תלוי מה זה אומר יהיה השלכות.
אני לא הסתכלתי על זה כמשהו אלים שאומר ״אם ויניסיוס ירקוד אנחנו נפרק אותו במכות״.
קוקה אידיוט שהוא אמר את זה, אבל עושים פה מעכבר פיל.
אף קבוצה לא תהנה מזה ששחקן חוגג להם מול הפנים בחגיגה מעצבנת. אף שחקן וקהל לא אוהבים ששחקן למשל חוגג מול קהל היריבה, אף שחקן לא אוהב ששחקן חוגג לו מול הפנים. לגיטימי שהם יתעצבנו. אני גם אוהב לראות קצת עצבים במגרש ומשחק אמוציונלי. השאלה אבל היא איך מגיבים לשמחה לאיד הזו. אם במכות? אם בכיסוחים? האדם שצריך לכעוס עליו שנותן לגיטימציה לכסח הוא השופט. האש צריכה להיות כלפיו.

ריאל מדריד בהודעה רשמית לאור הסערה סביב ויניסיוס בימים האחרונים ובעיקר אותה תגובה מטופשת של פדרו בראבו בתוכנית אל צ’ירינגיטו:

“ריאל מדריד דוחה כל מיני ביטויים והתנהגויות גזעניות ושנאת זארים בתחום הכדורגל, הספורט והחיים בכלל, כמו ההערות המצערות שנאמרו בשעות האחרונות נגד השחקן שלנו ויניסיוס ג’וניור. ריאל מדריד רוצה להראות את כל התמיכה והאהבה שלה לוויניסיוס, שחקן שמשחק כדורגל כמו הגישה לחיים עצמם - מבוסס על שמחה, כבוד וספורטיביות. כדורגל, שהוא הספורט הכי גלובלי שקיים, חייב להוות דוגמא לערכים ולדו קיום. המועדון הנחה את שירותיו המשפטיים לנקוט בצעדים משפטיים נגד כל מי שהשתמש בביטוי גזעניים כלפי השחקנים שלנו”.

מה שקוקה אמר זה בגבולות היריבות הספורטיבית ואמירה לגיטימית גם אם קצת מתריסה ומלהיטה-בשביל זה אנחנו אוהדים,בגלל זה לדרבי יש משמעות יותר גדולה מעוד משחק ליגה.
מה שהאידיוט ההוא אמר בתוכנית שויניסיוס רוקד כמו קוף זה כבר גזענות חד משמעית וטוב לראות את ההתגייסות והתמיכה שויני מקבל,מקווה שהוא יידע לייעל את זה למקומות טובים ולא ידרבל את עצמו לדעת כדי להוכיח.

ויניסיוס מגיב בסרטון ויראלי ברשתות החברתיות| ויניסיוס עצמו התרגש מהתמיכה לה זכה, מהמועדון עצמו, מהשחקנים ברחבי אירופה וכן הלאה וטיפל במצב בצורה בוגרת ומעוררת השראה. הוא העלה סרטון מיוחד ודיבר על הגזענות בפוסט שתוך שש שעות גרף למעלה משני מיליון וחצי לייקים. והיה לכם ספק? הוא הבטיח שלא יפסיק לרקוד! הנה ווידאו:

כך הוא פתח את דבריו: “כל עוד צבע העור חשוב יותר מבהירות העיניים, תהיה מלחמה”. יש לי את המשפט הזה מקועקע על הגוף שלי. יש לי את המחשבה הזו תמיד בראש. זו הגישה והפילוסופיה שאני מנסה ליישם בחיי. אומרים שהאושר מפריע. האושר של ברזילאי שחור שמנצח באירופה מטריד הרבה יותר.

אבל הרצון שלי לנצח, החיוך שלי והניצוץ בעיניים הרבה יותר גדול מזה. אתה אפילו לא יכול לדמיין את זה. הייתי קורבן לשנאת זרים וגזענות באמירה אחת. אבל שום דבר מזה לא התחיל אתמול.

לפני שבועות התחילו להעביר ביקורת על הריקודים שלי. אבל ריקודים שהם לא שלי. הם שייכים לרונאלדיניו, ניימאר, פאקטה, גריזמן, ז’ואאו פליקס, מתאוס קוניה… הם שייכים לאמני פאנק וסמבה ברזילאים, זמרי רגאטון ואמריקנים שחורים. ריקודים כדי לחגוג את המגוון התרבותי של העולם. קבל את זה, תכבד את זה. אני לא מתכוון להפסיק. אני בא ממדינה שבה העוני גדול מאוד, שבה לאנשים אין גישה לחינוך… ובמקרים רבים, אין אוכל על השולחן!

אני בדרך כלל לא בא ומדבר בפומבי כדי להפריך ביקורת. הם תוקפים אותי ואני לא מדבר. הם משבחים אותי וגם אני לא מדבר. אני עובד! אני עובד הרבה. על המגרש ומחוצה לו. פיתחתי אפליקציה כדי לסייע בחינוך ילדים בבתי ספר ציבוריים ללא עזרה כספית מאף אחד. יש בתי ספר עם השם שלי. אני אעשה הרבה יותר למען החינוך. אני רוצה שהדורות הבאים יהיו מוכנים, כמוני, להילחם נגד גזענים ושנאת זרים.

אני תמיד מנסה להיות מקצוען ואזרח למופת. אבל זה לא לוחץ, זה לא מגמתי באינטרנט, וגם לא מניע פחדנים לדבר באגרסיביות על אנשים שהם אפילו לא מכירים. התסריט תמיד מסתיים בהתנצלות ו"הבינו אותי לא נכון". אבל אני חוזר על זה בשבילך, גזען: אני לא אפסיק לרקוד. בין אם בסמבאדרום, בברנבאו או בכל מקום. באהבה ובחיוכים של מישהו שמח מאוד,

ויני ג’וניור #BAILAVINIJR

קודם כל מי האמין שהנושא המטומטם הזה שלדעתי לא היה צריך לעלות לסדר היום בכלל - האם זה נכון עאלק לחגוג שער שלך בכדורגל שזה הרגע הכי קסום שיש - יצבור תאוצה. ובטח לא חשבתי שנראה אדם עם דעות חשוכות כאלה מתסיס את האווירה והוא צריך לשלם את המחיר.
התגובה של ויניסיוס היא העניין כאן. כל מילה - בינגו. הוא התנסח בצורה כל כך בוגרת, שקטה ורהוטה. מעורר הערצה, דוגמא ומופת. וגם המעשים שלו לטובת העוני וקידום ברזיל. וכולנו יודעים כמה הוא תורם ולא שכח מניין הוא בא. מרגש. בחיים לא הייתה לי כל כך הרבה תשוקה לראות אותו מבקיע במשחק ספציפי כמו לקראת הדרבי עכשיו, את שער הניצחון אם אפשר. אם הוא יבקיע זה יהיה מרגש עבורו כמעט כמו בגמר ליגת האלופות.ואני בטוח שנראה אותו רוקד עם משהו חדש וקצב חדש שאני אנסה ללא הצלחה במועדונים, אולי במלי-מלו. ויניסיוס אוהב את החיים ואוהב כדורגל. כדורגל זה שמחה. כדורגל הוא מכנה משותף עצום. זה אולי מוזר אבל האירוע הזה, פתאום ליבי איתו הרבה יותר. זה לא שהוא לא העניק לי כל כך הרבה רגעים גדולים אשתקד ואני תמיד חיכיתי שהכדור יגיע אליו, אפילו ב-2019 שזו הייתה הסיבה היחידה לראות משחקים. אבל פתאום זה עשה לי משהו ואני מעריץ אותו עוד יותר. אני גאה בך, ילד.

איזה התבטאויות עלובות של אנצ’לוטי במסיבת העיתונאים.
התדמית של הסבא החביב שמתנחמד אל כולם צריכה להיפסק כשנתקלים בגזענות.
במקום לתת גב לויני הוא טומן את הראש בחול.
מאכזב ביותר.

לי נראה שהבעיה אצל ויניסיוס עצמו. יש משהו מעצבן בילד הזה, למי שלא אוהד את ריאל.
מצידי שימשיך לחגוג בריקודים גם מול אתלטיקו וגם מול בארסה, אני לא מרגיש מושפל מזה.

אבל הריקודים האלה גם בעבר היו נחשבים לחגיגה לא הכי ראויה.
פויול הורס ריקוד של אלבס ותיאגו

אפשר לסכם בבקשה שאם מישהו מציין משהו שקרה (שמועה בהעברות, מסיבת עיתונאים, סרטון של שחקן עושה משהו, וכו) לשתף לינק ולתת איזה סיכומון קצרצר מה קרה?

זה קצת מציק ללכת לחפש באינטרנט אם למישהו כבר יצא להתעדכן ויכול לשתף.

תודה :hugs:

@Daniel, הנה מסיבת העיתונאים המלאים של קרלו אנצ’לוטי (עירבבתי כמה נושאים), הוא לא ממש ‘גינה’ את מה שעבר על ויניסיוס ג’וניור בשבוע האחרון ואמר משהו כמו ‘יש גזענות בספרד ויש כדורגל’, יעני שספרד לא סובלת מגזענות רבה וניסה לא לעשות מזה עניין.

מה שלום ויני: “יש לציין שאני לא רואה את הצורה הזו של הגזענות בספרד (כלומר שזה לא קורה הרבה), אני מעדיף לא להרחיב אלא להסתפק בההצהרה של המועדון ושל ויני עצמו. הוא בסדר, רוצה מאוד לשחק את המשחק הזה. השחקן הגיב היטב למקרה הזה. אנחנו לא מדברים על הנושא הזה בחדר ההלבשה. ויניסיוס ישחק כמו תמיד - עם שמחה”. הוא נשאל האם נתן לו עצות ואמר: “לא, כי אני לא אבא שלו ולא אח שלו. אני לא יודע מעבר לכך”.

המשחק: “הגענו במומנטום טוב, ברצף תוצאות נהדר. אנחנו מתמודדים מול יריבה חזקה, זה משחק מיוחד וככה אנחנו מתכוננים אליו. זה יהיה משחק תחרותי. אנחנו לא מצפים לשום דבר חדש וזה יהיה דו קרב מאוד תחרותי, משחק כדורגל טוב, כי יש שחקנים טובים מאוד בשתי הקבוצות. המשחק פתוח, הכל יכול לקרות אבל זה בטח לא משחק מכריע. היריבות היא נורמלית”.

המחליף של בנזמה: “אני לא אומר (מי יפתח בחוד), בנזמה לא יהיה שם, הוא התחיל לעבוד בנפרד מהקבוצה ויהיה מוכן אחרי הפגרה”.

המקרה של גריזמן: “זה נראה לי קצת מוזר, כל מאמן צריך לקבל החלטות לפעמים וזה באחריותו. אתלטיקו נאבקת באירופה כבר הרבה זמן בזכות מאמן כמו סימאונה”. הוא נשאל מה בולט בסימאונה ואמר: “נראה לי שהחיבור בין השחקנים למאמן ולמועדון מאוד מרשים. כך בנו קבוצה חזקה עם שחקנים שנותנים הכל בשביל המועדון. חלק חושבים שזה לא כל כך חשוב, אחרים כן”.

“אדר מיליטאו בריא ויהיה. הוא עשוי לשחק לא את כל המשחק במלואו וזו התלבטות מסוימת שיש לי”.

האווירה באצטדיון: “אני לא מודאג, אנחנו הולכים לשחק משחק כדורגל, במגרש של היריבה והלחץ מהיציעים שתומכים בקבוצה שלהם הוא נורמלי. נקודה. אין מה להגיד. נשחק נגד יריב חזק ותו לא”.

רודריגו: “יש לו יותר דקות העונה והוא מנצל זאת ועושה את המקסימום. כמובן שעליו להיות סבלני ולהמשיך להשתפר. הוא מנצל את ההזדמנות שלו ולומד מהשחקנים שיש להם יותר ניסיון. זה עוזר לו לקבל יותר ביטחון”.

למה ריאל מדריד היא אחרת במחצית השנייה: “יש לנו את האסטרטגיה של עייפות של היריבות (צוחק). אנחנו גורמים ליריבה לחשוב שאנחנו עייפים ואז…”.

המקרה של אסנסיו וחזרתו לנבחרת: “זה כדורגל, אני שמח שהוא נכלל בסגל, הוא רגוע עכשיו והוא גם יישחק יותר טוב”.

הופההה סופסוף אני מקבל אישור רשמי לתיאוריה הזאת.

תודה :heart_eyes:

בדר״כ אני מחפש נושאים באינטרנט אבל כמובן אם מישהו כבר ראה אז פשוט להניח לינק יעזור לכולם ! מעריך את זה.