ויניסיוס מגיב בסרטון ויראלי ברשתות החברתיות| ויניסיוס עצמו התרגש מהתמיכה לה זכה, מהמועדון עצמו, מהשחקנים ברחבי אירופה וכן הלאה וטיפל במצב בצורה בוגרת ומעוררת השראה. הוא העלה סרטון מיוחד ודיבר על הגזענות בפוסט שתוך שש שעות גרף למעלה משני מיליון וחצי לייקים. והיה לכם ספק? הוא הבטיח שלא יפסיק לרקוד! הנה ווידאו:
כך הוא פתח את דבריו: “כל עוד צבע העור חשוב יותר מבהירות העיניים, תהיה מלחמה”. יש לי את המשפט הזה מקועקע על הגוף שלי. יש לי את המחשבה הזו תמיד בראש. זו הגישה והפילוסופיה שאני מנסה ליישם בחיי. אומרים שהאושר מפריע. האושר של ברזילאי שחור שמנצח באירופה מטריד הרבה יותר.
אבל הרצון שלי לנצח, החיוך שלי והניצוץ בעיניים הרבה יותר גדול מזה. אתה אפילו לא יכול לדמיין את זה. הייתי קורבן לשנאת זרים וגזענות באמירה אחת. אבל שום דבר מזה לא התחיל אתמול.
לפני שבועות התחילו להעביר ביקורת על הריקודים שלי. אבל ריקודים שהם לא שלי. הם שייכים לרונאלדיניו, ניימאר, פאקטה, גריזמן, ז’ואאו פליקס, מתאוס קוניה… הם שייכים לאמני פאנק וסמבה ברזילאים, זמרי רגאטון ואמריקנים שחורים. ריקודים כדי לחגוג את המגוון התרבותי של העולם. קבל את זה, תכבד את זה. אני לא מתכוון להפסיק. אני בא ממדינה שבה העוני גדול מאוד, שבה לאנשים אין גישה לחינוך… ובמקרים רבים, אין אוכל על השולחן!
אני בדרך כלל לא בא ומדבר בפומבי כדי להפריך ביקורת. הם תוקפים אותי ואני לא מדבר. הם משבחים אותי וגם אני לא מדבר. אני עובד! אני עובד הרבה. על המגרש ומחוצה לו. פיתחתי אפליקציה כדי לסייע בחינוך ילדים בבתי ספר ציבוריים ללא עזרה כספית מאף אחד. יש בתי ספר עם השם שלי. אני אעשה הרבה יותר למען החינוך. אני רוצה שהדורות הבאים יהיו מוכנים, כמוני, להילחם נגד גזענים ושנאת זרים.
אני תמיד מנסה להיות מקצוען ואזרח למופת. אבל זה לא לוחץ, זה לא מגמתי באינטרנט, וגם לא מניע פחדנים לדבר באגרסיביות על אנשים שהם אפילו לא מכירים. התסריט תמיד מסתיים בהתנצלות ו"הבינו אותי לא נכון". אבל אני חוזר על זה בשבילך, גזען: אני לא אפסיק לרקוד. בין אם בסמבאדרום, בברנבאו או בכל מקום. באהבה ובחיוכים של מישהו שמח מאוד,
ויני ג’וניור #BAILAVINIJR
קודם כל מי האמין שהנושא המטומטם הזה שלדעתי לא היה צריך לעלות לסדר היום בכלל - האם זה נכון עאלק לחגוג שער שלך בכדורגל שזה הרגע הכי קסום שיש - יצבור תאוצה. ובטח לא חשבתי שנראה אדם עם דעות חשוכות כאלה מתסיס את האווירה והוא צריך לשלם את המחיר.
התגובה של ויניסיוס היא העניין כאן. כל מילה - בינגו. הוא התנסח בצורה כל כך בוגרת, שקטה ורהוטה. מעורר הערצה, דוגמא ומופת. וגם המעשים שלו לטובת העוני וקידום ברזיל. וכולנו יודעים כמה הוא תורם ולא שכח מניין הוא בא. מרגש. בחיים לא הייתה לי כל כך הרבה תשוקה לראות אותו מבקיע במשחק ספציפי כמו לקראת הדרבי עכשיו, את שער הניצחון אם אפשר. אם הוא יבקיע זה יהיה מרגש עבורו כמעט כמו בגמר ליגת האלופות.ואני בטוח שנראה אותו רוקד עם משהו חדש וקצב חדש שאני אנסה ללא הצלחה במועדונים, אולי במלי-מלו. ויניסיוס אוהב את החיים ואוהב כדורגל. כדורגל זה שמחה. כדורגל הוא מכנה משותף עצום. זה אולי מוזר אבל האירוע הזה, פתאום ליבי איתו הרבה יותר. זה לא שהוא לא העניק לי כל כך הרבה רגעים גדולים אשתקד ואני תמיד חיכיתי שהכדור יגיע אליו, אפילו ב-2019 שזו הייתה הסיבה היחידה לראות משחקים. אבל פתאום זה עשה לי משהו ואני מעריץ אותו עוד יותר. אני גאה בך, ילד.