בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

מה ההבדל בין ויניסיוס לאחרים? גריזמן עושה ריקודים של פורטנייט וכולם בסדר עם זה, כשזה היה רונאלדיניו זה היה הקסם הברזילאי במיטבו וכל היופי שיש בכדורגל אז מה הבעיה עכשיו?

באופן כללי אוהדי יריבות לא אוהבים את זה וזה אחלה, עצם זה שהוא מעורר אנטגוניזם וכל הליגה ואוהדי היריבות מדברים עליו אומר שהוא נמצא במקום טוב ובדרך הנכונה, בעיקר משמח שהוא זוכה לתמיכה רחבה מכל עולם הכדורגל, בעיקר משחקנים כמו ראפיניה או אינייסטה שמזוהים עם ברצלונה, הצדק איתו.

אתה מגיב כאילו אמרתי שיש לי בעיה עם הריקודים שלו. כתבתי במפורש שלא.
יש משהו מעצבן בו, אז מחפשים אותו. כרגע התלבשו על הריקודים, מחר הוא יגיד משהו שיוציאו מהקשרו ויעשו מזה חגיגה בתקשורת. מחרתיים הוא ייתן מרפק למגן שעשה עליו 10 עבירות של סיום קריירה ויגידו שהוא אלים כי גדל בפבלות .
את כל זה סלחו לרונלדיניו וגריזמן, יסלחו גם לרודריגו, אבל לא לויניסיוס. כי הוא מעצבן ואני לא יכול להגיד מה בדיוק מעצבן בו.

חייב לציין שאני קצת מסכים. קודם כל, אני כמובן אגיד שאני נגד הגזענות וההתבטאויות האלה לויניסיוס — זה לא במקום. אבל בהחלט יש בו משהו אולי קצת מעצבן. אני חושב שההבדל בין רונאלדיניו שעשה את זה לויניסיוס זה שרונאלדיניו הרוויח את זה ו-ויני עוד לא שם. זה כאילו שויני מתיימר להיות משהו שהוא אולי לא (ג׳וגה בוניטו, טכניקה מסחררת סטייל רונאלדיניו, כשבפועל הוא שחקן עוד יחסית מסורבל שדיברנו כאן לא מעט שהרבה פעמים נראה שעובד לו יפה דווקא בגלל שהוא כזה מסורבל וזה מבלבל את היריב).

אם אני יכול להשוות למה שעולה לי בדימיון זה שאתה משחק בנערים/ילדים כשחקן מחליף שבקושי רואה מגרש, נכנס פעם ל5 דקות ולא הכי סופרים אותך בקבוצה ואז איזה משחק אחד נכנסת ונתת גול מה זה פארש ובחאווה ואתה דופק חגיגה לא קשורה בעליל כאילו אתה כוכב והתכוונת להכניס את הגול הזה — אבל לא.

זו אולי התחושה עם ויניסיוס: כשתהיה כוכב ודברים יסתדרו לך בצורה טבעית ומכוונת ותגיע למעמד של שחקן כמו רונאלדיניו אז תחגוג איך שבא לך ואז לאף אחד לא יפריע כי זה יהיה ׳חלק ממי שאתה כשחקן׳. עד אז, אל תרים את האף ואל תתיימר, תמשיך לעבוד ולהשתפר - יש לך הרבה עבודה.

לדעתי זה מסכם את הכל. יכולים להסכים או לא, אני לא נכנס לזה ולא אומר שזו דעתי הנחרצת. אבל כנראה זו התחושה.

ויניסיוס חגג גול לעיני הקהל שלו בסנטיאגו ברנבאו, שער חשוב שהיה יכול להתברר כשער ניצחון בדקה מאוחרת והאמת שזה לא משנה ולא צריך להגן עליו בכלל. לא הבנתי מה הקשר, הוא חייב להיות כוכב כדורגל, רונאלדיניו או חצי ממנו, כדי שזה יהיה לגיטימי? לא זוכר את ההיסטוריה של גריזמן בעל פה, ואם הוא חגג בריקוד את שער הבכורה שלו בריאל סוסיאדד לפני עשור, אז מה? שער זו הפעולה הכי מרגשת במשחק הקסום הזה, בגדול. אם היו אומרים על זה שהוא ניסה להשחיל לכמה שחקנים במהלך אחד ומישהו היה ‘מקצץ אותו’ עוד הייתי מבין. ‘משהו מעצבן בו ואני לא יודע מה’ - לא יודע, לא טיעון מספיק טוב. הוא עדיין לא ניימאר ואני מקווה שלא יהיה ניימאר. ויש כל כך הרבה דברים להעריך בו מעבר לטכניקה העילאית שלו או בכלל עניין היכולת.

אתה (זה ש) מעצבן דמיטרי. מצטער, לא זוכר שקראתי משפט שלך על ריאל מדריד וחשתי סיפוק. אם הייתי כותב בפורום השכן על שחקן שהוא מעצבן, סתם כי הוא מעצבן - היו אומרים שאני טרול.

image

איקר בראבו חוגג שער בכורה בריאל מדריד קסטיליה שזו כבר סיבה למסיבה, אז למאורע הצטרף ויניסיוס טוביאס - כדי לחגוג את השער בריקוד - מחווה ל’וויניסיוס הגדול’.

אני לא מבין מה כבר כתבתי שזה מעצבן אותך. ניסיתי לתת נקודת מבט שלי כמישהו שלא אוהד את ריאל.
בדיוק מה שאתה עושה כשאתה כותב בפורום בארסה.
ובנושא של ריקודים אני בעד ויניסיוס.
כדי שלא תתעצבן עוד, לא אכתוב יותר על הנושא הזה בפורום של ריאל. אולי אכתוב משהו מתישהו, תצטרך לחיות עם זה , או למחוק.

נפתח עם אחד מגיבורי הניצחון, פדה ואלוורדה. אשתו מינה בונינו התבדחה והעלתה בסטורי את החולצה של פדה ספוגה בקצת דם לאחר המשחק: מה קרה, חזרת ממלחמה, אחי?", שאלה בצחוק.
והיא כרגיל גם פרגנה בטוויטר לקשר הכובש תרתי משמע על רקע תמונה שלו במדיטציה: “מה שאני אומרת לא רלוונטי, כי אני אשתך, וקשה לי להפריד בין דברים. אבל אני מנסה לעשות את זה, כי לראות אותך משחק כדורגל זה מה שאני הכי נהנהית ממנו. עוד יותר כשראיתי ועקבתי אחר הצמיחה שלך. אני יודעת שזה כדורגל ומה שיכול ללכת טוב מאוד היום עלול להשתבש מחר. אבל כל עוד זה ילך כשורה אני אזכיר את כל ההישגים שלך ואחגוג אותם איתך. אני יודעת שהדרך ארוכה ונשאר הרבה, אבל דע כמה אני גאה בך ובמה שהפכת להיות. כשחקן וכאדם. אני אוהבת אותך”.

בנושא אחר: ג’וזף פדרול, מגיש התוכנית ‘אל צ’ירינגיטו’, מנסה לכבות את השריפות והתנצל חלקית בלבד בפני ויניסיוס ג’וניור על ההתבטאות המביכה של פדרו בראבו (נשיא איגוד סוכני השחקנים הספרדי) שהעצימה את הסערה בספרד והלהיטה את הרוחות לקראת הדרבי.

“פדרו בראבו התנצל ואני מבקש שתקבלו את סליחתו. אם הביטוי הפריע לך מכל סיבה שהיא אז אני מתנצל שוב. אם יש לך צבע עור כהה וזה הפריע לך - אני מתנצל. ואם אתה לבן וחושב שהביטוי היה נוראי - אני מתנצל, באמת. באמת מתנצל מעומק הלב”. מנגד הוא מכחיש שמדובר בביטוי גזענו: “זה אולי ביטוי מצער ולא הולם אבל הוא לא גזעני. אני יודע, זה רגיל שבתוכנית שלנו אנחנו חשופים לביקורת רבה בגלל הסגנון שלה, יש כאלה שרק מחכים לתקוף אותנו. לא אכפת לי ממה שקורה ברשתות החברתיות והממים למיניהם. אכפת לי רק אם ויניסיוס נפגע ואני מתנצל בפניו. אכפת לי רק שצופי התוכנית נפגעו. אנצ’לוטי אמר שספרד אינה מדינה גזענית והחברה שלנו אינה כזאת - הקשיבו לו”.

“ויניסיוס אמר אתמול שאירופה גזענית. אני חושב שלא. יש גזענים באירופה. אבל היא לא גזענית. אני אומר מהלב שספרד לא מדינה גזענית. יש כל כך הרבה צביעות בעולם ומה שקרה עיצבן אותי”. עוד הוא אמר שבספרד הביטוי שנאמר מתייחס יותר ל-‘ליצן’ ו’שחקן’ (עושה הצגות) ולא באמת לקוף.

אני מניח שאתם לא כועסים אם פעם בשנה אני…

שנתיים בדיוק מאז שהספר שלי על ריאל מדריד: “המלכים של אירופה: סיפורה של ריאל מדריד” - יצא לאור. גם אם “ההודעה הרשמית” לתקשורת (לא באמת) הייתה באוקטובר. כמה פעמים בחיים אתה אומר ‘הגשמתי חלום’ וזה לא באמת ככה. הפעם זה קרה. קשה לחלוק איתכם במדויק את התחושה העילאית הזו כאשר הגיעו כל הארגזים לחנות של אבא וראיתי את כל העותקים של הספר. רק הכריכה המושלמת עשתה לי צמרמורת - עד עכשיו עור ברווז. חלמתי על הרגע הזה עוד מפגישת ההיכרות בהרצליה עם ספרי ניב. כשכתבתי את התו הראשון בוורד. כשהתמונה הראשונה לספר נבחר בקפידה. הכל נעשה באהבה והתלהבות וסבלנות אינסופית. וחבל שסבלנות לא קונים במכולת.

לפעמים אני עדיין לא מעכל שזה קרה. מתרגש מכל הזמנה חדשה, מכל פידבק שאוהד שולח לי ומחפש מי זה דור רומנו - בין אם זה אבא שצילם את הילד קורא בצהריים, אחד שמבקש הקדשה או אוהד שמגיב בטוקבקים ומציג את הספר כ’טיעון’ לקסם של ריאל בצ’מפיונס…

והיו כל כך הרבה מכשולים ורגעי משבר בדרך. עבודה סיזיפית וקשה, ערב-ערב. מי שכותב יודע - לכתוב ואז למחוק או לצמצם זה יותר קשה מלכתוב מחדש – כי אתה חושב שעשית בצורה מושלמת. כמה היה חשוב לי, מי שמגדיר את עצמו כאוהד שריאל מדריד זורמת אצלו בדם (כי אני חיי את הקבוצה הזו בלב ובנפש ומתעסק בזה) – להיות זה שחתום על הספר היחיד מסוגו בישראל (ובטח לא אחד ‘מהמתחרים’ במדרידיסטה או כל מיני דפי פייסבוק אחרים). אם בכל דבר בחיים שלי הייתה ככה…

בהזדמנות זאת, מעבר לכך שאודה שוב לגיא קליין @KB9 שלימד אותי הכל ועזר לי מעט - לקראת השנה החדשה והחגים, וכשיש זמן לקרוא בטח אחרי העונה הקסומה שהוכיחה עד כמה הקבוצה הזו אלמותית – מזמין אתכם לרכוש את הספר שלי, שאינו בחנויות הספרים. ספר שהוא חובה לכל אוהד. כי כאלה אנחנו יותר מכל – אוהדים. אין כמו כדורגל. תודה אלוהים

הקמפיין של אל צ’ירינגיטו נגד ויניסיוס: איומים| אלוהים ישמור, זה מזעזע: העיתונאי איניאקי אנגולו פרסם לראשונה בערוץ היוטיוב שלו והמידע אומת על ידי ה-ESPN - בצוות התוכנית ‘אל צ’ירינגיטו’, שם נאמרה ההתבטאות הגזענית נגד ויניסיוס ג’וניור - איימו על השחקן ועל מקורביו אם יפרסמו את הסרטון המתוכנן. אבל ויני בחר לפרסם בכל זאת כדי להעלות את המודעות וחשב לא רק על עצמו. במתכוון בתוכנית העבירו ביקורת קשה על ויניסיוס לאחר המשחק, בטענה לאופי וגישה רעים שלו. אל צ’ירינגיטו ביצעו שיחות טלפון רבות והפעילו לחץ כמו גם הודעות בטענה שהסרטון עלול להכתים את התוכנית שלהם. הוא אף ספג איומים על ידי צוות הטוכנית שהם ‘יהרסו אותו’".

והנה לפניכם בתמונה למטה קצת מ’הפרשנויות’ השונות לגבי המשחק שלו. נזכיר כי בצוות התוכנית משתתף תומאס רונסרו המדרידיסטה (בדרך כלל) וגם גוטי מופיע לא מעט.

עוד בנושא, בערך: אתלטיקו מדריד מגנה את ההתנהגות של אוהדיה נגד ויניסיוס ג’וניור (אלה שקראו קריאות גזעניות), מבטיחה לסגור איתם חשבון אבל גם כועסת על ‘קמפיין תקשורתי’ נגדה לטענתה. המועדון הוציא הודעה רשמית:

"אתלטיקו מדריד מגנה בכל תוקף את הקריאות הבלתי קבילות שהשמיעו מיעוט אוהדים מחוץ לאצטדיון לפני קיום הדרבי. גזענות היא אחת הנגעים הגדולים בחברה שלנו ולצערנו עולם הכדורגל והמועדונים אינם חופשיים מנוכחותו. המועדון שלנו תמיד התאפיין בהיותו מרחב פתוח ומכיל לאוהדים בני לאומים שונים, תרבויות, גזעים ומעמדות חברתיים, ומעטים אינם יכולים להכתים את תדמיתם של מאות אלפי ספורטאים ואוהדים שתומכים בקבוצתם בתשוקה ובכבוד ליריבה.
"שירי הגנאי האלה גורמים לנו לדחייה ולזעם עצומים ולא נאפשר לאף אדם להתחבא מאחורי הצבעים שלנו כדי להשמיע עלבונות גזעניים או שנאת זרים. באתלטיקו יש לנו אפס סובלנות לגזענות, המחויבות שלנו למאבק בנגע החברתי הזה היא מוחלטת ולא נעצור עד שנחסל אותה. לשם כך פנינו לרשויות כדי להציע להן את שיתוף הפעולה המרבי שלנו בחקירת האירועים שהתרחשו מחוץ לאצטדיון ולדרוש את זיהוי האנשים שהשתתפו על מנת להמשיך בגירוש מיידי שלהם.
אנחנו גם רוצים להזמין את כל אנשי המקצוע הקשורים לעולם הכדורגל לעשות הרהור מעמיק. אנו מבהירים שוב את הגינוי החריף ביותר שלנו לאירועים הללו, שאין להם שמץ של הצדקה, אנו מאמינים שמה שקרה בימים שקדמו לדרבי אינו קביל. האוהדים מתבקשים לשפיות ורציונליות, ולמרות זאת, אנשי מקצוע מתחומים שונים יצרו במהלך השבוע קמפיין מלאכותי, שהדליק את פתיל המחלוקת מבלי למדוד את ההשפעה של מעשיהם והפגנותיהם (כנראה הכוונה לתוכנית הטלוויזיה אל-צ’ירינגיטו).
“הכאב שחשה המשפחה האדומים-לבנים על האירוע הזה הוא עצום. אנחנו לא יכולים לאפשר למישהו לקשר את האוהדים שלנו עם סוג זה של התנהגות ולפקפק בערכים שלנו בגלל מיעוט שלא מייצג אותנו. ההחלטה שלנו נחרצת ומהדהדת ולא נעצור עד שנגרש אותם מהמשפחה האדומה-לבנה כי הם לא יכולים להיות חלק ממנה”.

כבר אחרי סאגת קיליאן אמבפה החלטתי פחות לייחס חשיבות לג’וזף פדרול ופרצוף הג’וקר הערמומי שלו. ועכשיו בכלל, אם זה נכון. את תומאס רונסרו מטריל אפשר לראות בכל מקום. רק אחרי גוטי שווה לעקוב. איכסה.

יש לי הרגשה שזה רק יעשה טוב לויניסיוס ולנו כקבוצה.
בגלל שכרגע ערוץ שלם יחפש אותו בכל מה שיעשה, ויניסיוס יתחיל לשחק בצורה בוגרת יותר ופרובוקטיבית פחות.
הוא ימשיך לרקוד, אבל בתקווה שיפסיק עם כל ההשחלות המיותרות וההקפצות שלא מובילות לדבר.
לדעתי כל הסיפור הזה יעשה לנו רק טוב.

פדה מתחיל לתת מספרים| פדה ואלוורדה כבר מזמן החליף את הכינוי שלו והוא לא ‘הציפור הקטנה’. במארקה התעכבו על השינוי הגדול בתרומה ההתקפית שלו. “ההופעה שלו מול השער וחשיבותו במטרים האחרונים עשו קפיצת מדרגה בפתיחת העונה הזו”. הפרמטר היחיד שלא השתנה הרבה זה הכדרור, פדה פשוט לא מכדרר הרבה. שימו לב, הנה המספרים בליגה הספרדית. עשר בעיטות לשער העונה - שלושה שערים, ושבע בעיטות למסגרת. הוא בועט לשער העונה בממוצע כמעט פי ארבעה יותר מהעונה שעברה (1.08 לעומת 0.28) וגם ה-XG שלו עלה. מספר הבישולים שלו ששווה לכל העונה שעברה - השתפר. ממוצע של מ-0.06 ל-90 דקות ועד ל-0.27. הוא הכפיל את מסירות המפתח שלו, מפעם אחת בשלושה משחקים - 0.32, לקצת יותר מפעם אחת למשחק. כמובן שגם המיקום הממוצע שלו הרבה יותר התקפי. עד קצת גרפים ומספרים - לחצו כאן.
אגב זה המקום להזכיר כי הקשר האורוגוואי מועמד לראשונה בקריירה שלו לפרס שחקן החודש בליגה הספרדית כשהמתחרה העיקרי שלו הוא רוברט לבנדובסקי.

מגיע לו: פדה ואלוורדה הוא שחקן חודש ספטמבר בליגה הספרדית!| עם כל הכבוד לגולים של רוברט לבנדובסקי, אי אפשר להתעלם מהיכולת של הקשר האורוגוואי שזכה בפרס לראשונה בקריירה והשלים דאבל שכן הוא גם נבחר לשחקן החודש של אוהדי ריאל מדריד. פדה בישל את שער הניצחון נגד בטיס (לרודריגו) כמחליף, כבש שער עצום נגד מאיורקה וגם הבקיע בדרבי עם הרבה לב ונשמה. כלומר, שני שערים ובישול ב-207 דקות ליגה בלבד. הזכייה האחרונה של שחקן ריאל מדריד בתואר הייתה באפריל, על החתום: קארים בנזמה. הצרפתי זכה בפרס שש פעמים, כריסטיאנו רונאלדו רק שלוש כשגם טיבו קורטואה זכה פעמיים כשחקן ריאל מדריד ו-ויניסיוס ג’וניור פעם אחת. אם מסתכלים על כל החודש של הקבוצה הרי שפדה גם בישל נגד סלטיק והבקיע נגד לייפציג בליגת האלופות. הוא הקדים במירוץ את ויניסיוס, את רודריגו, את אורליאן טשואמני ואת לוקה מודריץ’.

image

נו אז מה עם הסרט על הזכייה בגביע ה-14? לפי “defensacentral”, ריאל מדריד קיבלה לא מעט הצעות מבמאי קולנוע מפורסמים מאוד שרוצים לעשות סרט דוקומנטרי על הזכייה האחרונה בליגת האלופות שהייתה בה הכל. הבמאי זקוק לתמונות בלעדיו וכל הוידאו כולל מאחורי הקלעים כמובן - זקוק לאישור מהמועדון להשתמש בכל חומר ובתדמית המותג. ריאל ‘לומדת את הנוסחה הנכונה’ כפי שנכתב. גם פלטפורמת סטרימינג שהמועדון כבר בשיתוף פעולה איתה במספר הזדמנויות - יכול להביא את התוצר הסופי לקהל פוטנציאלי גדול יותר של אנשים. עוד נכתב כי המועדון אסף כל חומר אפשרי כמובן ויש כל כך הרבה תוכן שלא ראה אור ולא פורסם. סרט כזה עשוי להשאיר רווחים של מיליונים. “הוליווד ותעשיית הקולנוע בכלל מכירים את המשיכה של ריאל מדריד. חייבים להביא את ההישג שלו בליגת האלופות האחרונה למסך הגדול כדי להראות שלפעמים גם קיים קסם”.

בואו תעזרו לנו. איך הייתם פותחים את הסרט המיוחד הזה. עם איזה פריים למשל? עבדכם הנאמן דור אספר לכם שהייתי פותח את הסרטון דווקא עם השער השני של רודריגו נגד מנצ’סטר סיטי וזווית טובה לטירוף שהיה. הנה חלק מהתגובות שקיבלנו בדף הפייסבוק: “עם הגול של אמבפה בברנבאו, שכולם היו בטוחים שנגמר הסיפור…” (דודי מזרחי)| “הייתי מתחיל עם הגול של ויניסיוס ברוחב של וואלורדה בגמר ליגת האלופות מול ליברפול בצרפת ואז בום מתחילים מהתחלה” (קובי רועי)| “הייתי מתחיל מהפסד לשריף. הביקורות הפרצופים של השחקנים … ומשם עד להנפת הגביע” (עדי בוקובזה)| “המסירה הגאונית של מודריץ׳ לרודריגו, רודריגו מתחבר לכדור, עוד לא מכניס לשער, קאט. מתחילים את הסיפור” (מיגל מדריד).

כתבה יפה

אין הגנה - השוואת שיא שלילי מ-1999/00 | באותה עונה איומה ריאל מדריד סיימה במקום החמישי בטבלה ואם לא הייתה מנצחת את ולנסיה בגמר ליגת האלופות…נו, אתם יודעים. ריאל אגב ספגה בכל 20 המחזורים באותה עונה – אלוהים ישמור. אז יצאנו לבדוק מה קורה. בעונה שעברה ריאל שמרה פעמיים על שער נקי למשל. בעונת הדסימה זה קרה פעם אחת. השיא היה עם רפא בניטס בפתיחת 15/16. זה באופי שלנו לספוג אבל אתמול שילמנו מחיר כבד. מעבר לכך, ריאל כבר שיחה לא פעם עם ההגנה החזקה ביותר שלה על הנייר, זו שכן הצליחה לא לספוג בסופר קאפ האירופי או בליגת האלופות, זו ששיחקה בגמר נגד ליברפול אשתקד. ואתמול קיבל גם אשראי אנטוניו רודיגר וזה לא עזר. הנה זה:

עונת 1999-00 – ריאל לא שמרה על שער נקי אף פעם

עונת 2000-01 – ריאל שמרה על שער נקי פעמיים.

עונת 2001-02 – ריאל שמרה על שער נקי פעם אחת - במחזור השביעי.

עונת 2002-03 – ריאל שמרה על שער נקי פעם אחת – במחזור הראשון

עונת 2003-04 – ריאל שמרה על שער נקי פעם אחת - במחזור השביעי.

עונת 2004-05 – ריאל שמרה על שער נקי שלוש פעמים.

עונת 2005-06 – ריאל שמרה על שער נקי שלוש פעמים – מחזורים 5-7.

עונת 2006-07 – ריאל שמרה על שער נקי ארבע פעמים – כולל בקלאסיקו.

עונת 2007-08 – ריאל שמרה על שער נקי ארבע פעמים.

עונת 2008-09 – ריאל שמרה על שער נקי פעם אחת.

עונת 2009-10 – ריאל שמרה על שער נקי ארבע פעמים (ברציפות)

עונת 2010-11 – ריאל שמרה על שער נקי ארבע פעמים.

עונת 2011-12 – ריאל שמרה על שער נקי שלוש פעמים.

עונת 2012-13 – ריאל שמרה על שער נקי פעמיים.

עונת 2013-14 – ריאל שמרה על שער נקי פעם אחת

עונת 2014-15 – ריאל שמרה על שער נקי שלוש פעמים.

עונת 2015-16 – ריאל שמרה על שער נקי חמש פעמים

עונת 2016-17 – ריאל שמרה על שער נקי פעם אחת.

עונת 2017-18 – ריאל שמרה על שער נקי פעמיים.

עונת 2018-19 – ריאל שמרה על שער נקי שלוש פעמים

עונת 2019-20 – ריאל שמרה על שער נקי שלוש פעמים (מחזורים 5-7).

עונת 2020-21 – ריאל שמרה על שער נקי שלוש פעמים.

עונת 2021-22 – ריאל שמרה על שער נקי פעמיים.

עונת 2022-23 – ריאל לא שמרה על שער נקי אף פעם.

וגם: קארים בנזמה והפנדלים: את שני הפנדלים הכי חשובים, נגד מנצ’סטר סיטי בחצי הגמר – קארים בנזמה הבקיע גם הבקיע. באיתיחאד הוא כבש בפאננקה מדהימה עם ביצים של שור דווקא אחרי שפספס פעמיים נגד אוססונה, ובגומלין בסנטיאגו ברנבאו בעט פס למרכז השער. ועדיין, נשאלת השאלה האם ריאל צריכה לבחור בפנדליסט אחר?
בנזמה החמיץ נגד סלטה ויגו באפריל בניצחון 1:2 במשחק בו גם הבקיע פעמיים, הוא פספס שלוש פעמים נגד אוססונה – שתיים אשתקד ואחת העונה ורשם ארבע החטאות בתשעת הניסיונות האחרונים שלו. בסה"כ בקריירה הוא 31 פנדלים והחטיא עוד שמונה. בריאל מדריד הוא כבש 24 פנדלים והחטיא חמישה

בטח שמתם לב שהרכש הצעיר איקר בראבו ממשיך להפגיז והיום עם שער נהדר וצמד בישולים ב6-1 של הצעירה מול המקבילה משחטאר.
אומנם בן 17 אבל אני באמת בספק אם כבר היום מריאנו עדיף עליו במשהו.

נראה כמו חלוץ שלם למדי, טכניקה, בעיטה, מסירה. שווה הזדמנות.

חחח זה משעשע
'ב-30 שנות קריירה היו רק שני שחקנים שאמרו לי ‘אל תעלה אותי בהרכב כי אני עייף’: פפה בגמר הצ׳מפיונס וסיידורף במשחק ליגה.

אם תפסתי מפפה עד עכשיו…

https://twitter.com/ManuHeredia21/status/1578350927999803393?t=bnQGwMeY9iphHbO_YMa4lA&s=19

לדעתי אולי זה אומר שצריך לתפוס ממנו יותר (?). לקח אחריות ולא חשב על טובתו האישית, אלא על זאתי של הקבוצה. במיוחד בעונה-שתיים אחרונות כשהיה דיי פציע וכנראה לא כשיר.

חד משמעית. להגיד למאמן שלך להרכיב מישהו אחר בגמר הצ׳מפיונס זה לחשוב על הקבוצה קודם כל. במיוחד שזה היה הגמר הראשון, לא אחרי 19 זכיות ב 8 שנים.

קודם כל לא ידעתי שמדובר בגמר הראשון. דבר שני אני יכול להמשיך עם אותו קו המחשבה ולהגיד שדווקא בגלל שזה היה הגמר הראשון אחרי כל כך הרבה שנים אז יכול להיות שפפה עוד יותר הבין את החשיבות והעדיף שמישהו אחר (וראן?) יפתח במקומו.

בסופו של יום יש 2 דרכים להסתכל על זה. אני לא צידדתי באף אחת, רק הבאתי נקודת מבט אחרת.

אגב בזמנו הדיווחים היו שפפה כלל לא כשיר לשחק, כך שמדובר ביותר מסתם אנקדוטה, קרלו סגר פה מעגל רציני.

וראן היה בכושר ירוד מאוד ב2014 בסך הכל שנה אחרי שהציג יכולת שיא לכל הדעות; פפה דאז האריך שיער וזכור לי שהתפללתי לראות אותו פותח בהרכב.

חוסר המזל של הצרפתי היה בולט לאורך כל הקריירה, בייחוד בשלהי עונת 12/13’ כאשר נפצע פציעה ארורה שגרמה לו לפספס את גמר גביע המלך אליו הגענו כפייבוריטים ברורים בעיקר בזכותו. הסוף חקוק היטב בזכרוני… מפסידים את התואר לנבלות בראשות סימאונה (אחרי רצף היסטורי של משחקים ללא הפסד נגדם), וראן היה יכול לעשות את ההבדל כמובן, הוא היה באמת מדהים.

מאז… כדור שלג שעבר בליסבון כאמור. לולא אותה פציעה (מה קרה לו באמת פיזית?) לא הייתי מתעניין בפפה והאם הוא רוצה לשחק בכלל באותו הגמר. עם זאת… 92:48