בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

קצת מצחיק אם אני ‘אתווכח’ עם קרלו אנצ’לוטי אבל נראה לי שהוא שינה קצת פרט בסיפור כי להזכיר את גמר ליגת האלופות כדוגמא זה אכן מסר בומבסטי. בכל מקרה, פפה כמובן חלם לשחק, למזלינו היה ‘תיקון’ כעבור שנתיים והוא הועדף על פני רפאל ואראן. הוא היה הבלם הבכיר שלנו בעונת הדסימה. הוא סחב פציעה, בדקתי. הוא נח לפני הגומלין נגד באיירן מינכן, לא שיחק נגד ולנסיה במחזור ה-36, שיחק משחק שלם נגד ויאדוליד ונעדר משני מחזורי הסיום. הוא לא היה כשיר במאת האחוזים.

גם ברור שזה הגמר הראשון אז איזה גמר זה יכול להיות? הרי הוא זכה בשלושה תארי צ’מפיונס, ב-2015-16 הוא שיחק בגמר וב-2017 היה לא רלוונטי, שחקן ספסל, והוא גם נפצע בדרבי בחודש מרץ ולא ממש חזר לכשירות.

image

העיתונאי מיגל קינטנה מזכיר לנו שוב לתת ריספקט לנאצ’ו. יותר נכון לא לנו, אלא ‘לעולם הכדורגל’, נקרא לזה ככה. "הוא מצליח לשחק טוב כל הזמן - שזה כבר קשה. אבל בעיקר קשה לשחק טוב כשאתה כמעט לא משחק. נאצ’ו הוכיח שהוא ממלא המקום הטוב ביותר. ההופעות שלו תמיד סדירות, ללא תנודות.

אתמול ריאל מדריד שיחקה משחק גרוע מאוד. אנטוניו רודיגר ונאצ’ו נאלצו כל הזמן להתמודד עם מצבים של אחד על אחד עם שחקני ההתקפה היריבים. הרבה פעמים אפילו בנחיתות או יציאה למקרה חירום. רודיגר שיחק את המשחק הכי טוב שלו כמדרידיסטה ונאצ’ו שיחק עוד משחק אחד, אחד משלו, אחד מאלה שכבר מוערכים היום, אבל זה יוערך אפילו יותר כשנאצ’ו כבר לא יהיה הבלם השלישי או הרביעי של ריאל מדריד.

להחזיק כדורגלן כזה בסגל, שחקן ששואף לנצח תמיד - זה מותרות. דעו שכל פציעה או רוטציה אינם מהווים בעיה. יש לו את האיכות להיות שחקן הרכב בהרבה מאוד קבוצות גדולות, ברוב הקבוצות החשובות.

ריאל מדריד ברת מזל שיש לה את נאצ’ו. והיא צריכה להיות הוגנה, אני חושב - צריכה למצוא מקום מפואר לנאצ’ו. הוא אבן דרך בהיסטוריה האחרונה. כי גם בדאבל של שנה שעברה נאצ’ו שיחק 28 משחקי ליגה ותשעה משחקי ליגת האלופות, כולל הקאמבקים מול פ.ס.ז’, צ’לסי וסיטי.

לא יודע אם כשיעבור הזמן נזכור שנאצ’ו תמיד היה שם. נסקור את ההרכבים הפותחים לשמינית הגמר, רבע או חצי גמר ובוודאי נופתע לראות אותו בימים כה חשובים. נראה את המשחקים שוב ונתפלא מההופעות שלו מול שחקני ההתקפה הטובים בעולם. הוא שיחק המון-המון (ובמאמר מוסגר: הוא היה זה שעצר את ההתקפה של סיטי בנגיחה במהלך שהחל את ה-1:2 של רודריגו).

אולי זו הסופרמפוזיציה הגדולה של נאצ’ו: שאנחנו שוכחים שבמשחקים מסוימים פפה, ראמוס, ואראן, מיליטאו או אלאבה נעדרו, כי פלוני בשם נאצ’ו פרננדס, שיודע שהוא “איש של מועדון אחד”. לא תמיד שמים אליו לב…

זה באמת יכול להיות מרגש ויראה את החברות האמיתית ביניהם. לפי “לה פריזיאן” הצרפתי, כריסטיאנו רונאלדו יגיע לערב הגאלה של כדור הזהב כדי לראות את קארים בנזמה זוכה בפרס לראשונה בקריירה. כמובן שגם כריסטיאנו נמצא ברשימת המועמדים אך אין לו סיכוי להגיע אפילו לעשירייה הראשונה.

נדיר שאנדריי לונין מדבר, אבל אתמול הוא עשה את זה. כמובן שהמשחק אמש היה מרגש עבורו ובעת ובעונה אחת גם קצת עצוב.
“זה מסובך כי כשכל המשחקים נגמרים, אני חוזר לחדר ההלבשה וממהר להתעדכן בחדשות, לדעת מי מהקרובים שלי בסדר. זה לא קל. קשה לי להסביר את מה שאני חש. זה מסובך, להסביר את זה, באמת. המשפחה שלי שם, החברים שלי שם ואני רואה איך אנשים סובלים. אני מקווה שהאזעקה תסתיים בקרוב. כמובן שמי שחיי שם במצוקה הרבה יותר גדולה ממני. אני רוצה לשלוח את התמיכה שלי לאוקראינה, אנחנו עם חזק מאוד ונתמודד עם הכל ונצלח את זה”.
מקצועית הוא אמר: “טוב לי מאוד בריאל מדריד ומעולם לא חשבתי לעזוב את הקבוצה. אם אצטרך לשחק בקלאסיקו אעשה את הטוב ביותר שאני יכול”.

מרגש והרבה יותר מכדורגל: לאחר המשחק אמש, לוקה מודריץ’ נפגש לכמה דקות עם אוהד שחטאר דונייצק שמעריץ אותו ואיבד למרבה הצער את הוריו במלחמה הארורה עכשיו. לוקה העניק לו חולצת משחק שלו מהעונה הנוכחית ! זה הזמן שוב להגיד כל הכבוד לשחטאר על המשחק הנהדר שלה אמש ובטח במצב הקשה שלהם. ריספקט

אנצל את הפרגון הדו-חודשי שלנו לנאצ׳ו כדי להעלות משהו שרציתי לכתוב מזמן בעקבות קטע שראיתי - אחרי השער של סיטי בברנבאו - נאצ׳ו אומר לבנזמה להאמין עד הסוף: Redirecting...

אתה רואה את זה ואתה מבין את הכוח של מועדון.
נאצ׳ו הוא לא איזה ראמוס שמשחק ברמות הגבוהות מגיל 18 ולועס מעמדים כאלו לארוחת בוקר. אין לו קריירה בנבחרת, הוא אפילו לא משדר את המשפט הזה באותו מאצ׳ואיזם שבטח ראמוס היה משדר, התפקיד הזה של המוטיבטור נראה קצת מוזר עליו. אבל הוא בלם בריאל מדריד, והוא חי את הסלוגנים האלו כל שבוע. זה הדוגמא הכי מובהקת שראיתי לאיך האתוס של המועדון מחלחל לשחקנים, גם למי שלא היית מצפה.

(ועדיין צריך גם אישיות בצד השני שמסוגלת להפנים את המסר הזה. לצאת בדקה ה91 קדימה, לחטוף כדור ולהיכנס לרחבה בשער השני של רודריגו. יכול להיות שאולי כדאי לו להישאר מאחורה ולא להיות זה שחתום על שער שיקבור את הסיפור? אולי, אבל לא ככה בלם בריאל מדריד חושב. בסופו של יום בגלל זה נאצ׳ו מצליח בריאל גם כשנראה שאת מבחן העין הוא לא עובר)

מסמן מטרות? כולם מכירים את התמונה של קארים בנזמה “מחוץ למסיבה” כשכריסטיאנו רונאלדו הציג את הבלון ד’אור בפני הברנבא ב-2014. ועכשיו פדה ואלוורדה מביט על הפרס של קארים עצמו, בוולדבבאס. המטרה הראשונה תהיה להיות בין 30 הנציגים בשנה הבאה, ועם היכולת שלו - אין ספק שזה יקרה. ובאותו הנושא:

“ממחליף בריאזור לאולימפוס”. כותרת אדירה של ה-AS. אמנם עבר זמן רב, יותר מארבע וחצי שנים עברו, אבל ספק אם פדה ואלוורדה האמין שזה יגיע. בעונת 2017/18 הוא סיים את העונה כמחליף בדפורטיבו לה קורוניה שירדה לסגונדה ב’. הוא שיחק לעתים כקשר שמאלי וסבל מפציעה בת חודש וחצי. והיום? הוא נחשב לאחד השחקנים הטובים בעולם ומהמנהיגים של ריאל מדריד. העונה ההיא ב-20 במאי הסתיימה עם אגרוף לבטן - הוא כלל לא שותף במחזור הסיום נגד ולנסיה במאסטייה ודפור נשרה. התקופה הזו בדפור עיצבה אותו כמובן כמו הרחובות באורוגוואי. הוא למד עד כמה הכדורגל קשוח ואכזרי. בקסטיליה אצל סנטיאגו סולארי הוא שיחק כקשר אחורי ובדפור בעמדה אחרת, לא אחת שובץ בכנף. "זה היה ואלוורדה עם עליות ומורדות פיזיות כתוצאה מהגיל שלו ועם נטייה להתבאס אם דברים לא יסתדרו לו. כל זה ליווה אותו בימיו הראשונים במדריד. הוא פותר את זה עם אימון וגם בעקבות תזונה יציבה יותר. “המאמנים שהיו לי ליטשו אותי, גם מנטלית”, הסביר בשבוע שעבר בראיון בארצו. אבל פדה ניצח. חמישה שערים העונה בריאל מדריד, באנקר עצום בהרכב, אליל בסנטיאגו ברנבאו וגם בנבחרת כשהוא משחקני המפתח לקראת המונדיאל. ואולי גם ‘אחד משלושת השחקנים הטובים בעולם’ כפי שאמר עליו טוני קרוס. כי קרוס יודע.

אני לא יודע איפה לפרסם אבל בהנחה שהדיווחים אכן נכונים ורונאלדו לא בירך את קארים על הזכיה, האם ניתן להסכים שמדובר בעוד צעד/אירוע שמנמיך ממה שנזכור מרונאלדו? לצערי הוא סוג של מגעיל אותי לאחרונה.

האופי של רונאלדו, שהביא אותו לגדולות, בשנים האחרונות בא בעוכריו. הוא גדול המאמינים בעצמו, שזו תכונה חיובית מצד אחד אבל מנעה ממנו לדעת מתי לעצור ולהבין שהוא כבר לא שם.
לדעתי הוא תמיד היה חסר קלאס שיש לשחקנים כמו למשל זידאן אלונסו או קרוס, אבל בשנים האחרונות זה נהיה ממש בדיחה כשהשיא היה בקיץ האחרון. רונאלדו הוא הדוגמה הטובה ביותר למשפט “זקן שזקנתו מביישת את נעוריו”. היכולת על הדשא בשנים האחרונות מביישת את נעוריו, סגנון המשחק שסיגל לעצמו כפינישר ותו לא גורמת לכך שאנשים שוכחים כמה גדול הוא היה לפני עשור, וגם ההתנהגות שלו דפקה לו את התדמית שעוד הייתה לו.
מקווה שיפרוש בסוף העונה ויפסיק להרוס לעצמו את כל מה שבנה.

או שייקח על עצמו איזה ״תיק פרו בונו״ במקום בו הוא באמת יכול להועיל. עונה או 2 בספורטינג בשכר נמוך ישדרג את מצבו אלפי מונים. גם פתאום בליגה הפורטוגלית הוא יחזור לכבוש וידברו על סוף טוב.
גם קיים סיכוי שהם יגיעו לאלופות אז בכלל

הוא רצה לחזור לספורטינג אבל המאמן שלהם רובן אמורים לא היה מוכן לשמוע על זה ואיים בפיטורים (שמועות שאני מאמין להן).

כאוהד כריסטיאנו רונאלדו (אבל אוהד ריאל מדריד קודם לכן, כלומר שחקן שאני מאוד-מאוד-מאוד אוהב) - זה באמת עצוב. הוא פישל בגדול והיה אגואיסט, כבר יום חמישי ועברו שלושה ימים מהטקס, זה לא יקרה. אתם יודעים, לא ציפיתי לאיזה פוסט של מאה מילה, אבל כן לאיזה סטורי מינימלי של: “מזל טוב חבר, מגיע לך” וזהו-זה. אפילו אאוטסיידר כמו בייל בירך. כריסטיאנו כן ‘הגן’ פה ושם על בנזמה בזמנו עם הקריאה לקהל לא לשרוק לו בוז בתקופה המחורבנת (אני כן חושב כמובן שזה לא היה מאה אחוז ‘חברי’ ו’טהור’ אלא גם למצלמות, לשיפור התדמית) ונתן לו לבעוט את הפנדל ההוא. הוא גם בישל לו שערים. אבל בנזמה עזר לו תמיד לעוף למעלה במדי ריאל, הוא נוהג לשבח אותו בתקשורת שוב ושוב ושוב וחבל. זה שונה מאוד מ-2018 עם לוקה מודריץ’, עונה בה כריסטיאנו היה יכול לטעון שהגיע לו לזכות, למשל. וכריסטיאנו ומודריץ’ בוודאי היה ביניהם ריספקט וכבוד והערכה אבל הם לא היו משהו שדומה לחברים.

לא הנחתי שהמצב של כריסטיאנו יהיה כזה גרוע ביונייטד. לא חושב שבמונדיאל הוא יהיה מסוגל לחיים חדשים. הוא כנראה צריך ללכת לארה"ב אם סגירת מעגל בפורטוגל לא תסתייע.

אני מסכים עם כל ההודעות שלכם. סנטיאגו, ההודעה שלך הייתה בול והמסר (לא הכרתי את הפתגם) סגר את הפינה כמו שצריך.

זה פשוט נהיה נורא לראות את ההתנהלות שלו. לדוגמא גם אתמול מול טוטנהאם הוא החליט לעזוב את המשחק על דעת עצמו. זה כאילו, או תכלס לא כאילו, שרונאלדו פשוט התחרפן כמו שקורה לכל מיני כוכבים הוליוודיים והשערוריות שלהם. אני מאמין שאנחנו סוג של בדרך לשכוח איזה שחקן הוא היה בגלל השילוב של היכולת וההתנהלות הדיי בזויה. זה לא רק שלאנשים יש זכרון קצר, אלא שאני מאמין שרוב האנשים פשוט אוטומטית ׳ישכיחו׳ מישהו שמתנהג בצורה שלילית — לא משנה כמה המישהו הזה מוכשר ומה הוא עושה.

דור, לגמרי התחברתי למה שרשמת. בהתחלה עוד אמרו שרונאלדו יגיע לתמוך בנזמה בטקס. מי לעזעזאל המציא את השטות הזו? אשכרה הייתה בי התרגשות מהמחווה. אח״כ כשזה לא קרה חיכיתי נטו לאיזה פוסט או סטורי קטן. אני נוטה להאמין שאפילו כל השחקנים שבירכו אותו ברשתות גם יצרו איתו קשר בפרטי. משום מה בסביבת רונאלדו יש שקט מוחלט ואי אפשר לדעת אם בכלל פנה אל בנזמה אישית, לא דרך המדיה. אם האחרון אכן קרה (ואני מאמין שלא), זה בעיניי משהו שיווקי של רונאלדו שהרי לא יודה שמישהו יותר טוב ממנו ולכן פשוט לא יברך.

לא יודע, אימפריות נופלות זה כל מה שאני חושב עליו. מבאס לגמרי ואני אישית התחלתי לסלוד עוד מהרגע שהודיע על העזיבה שלו שניה אחרי הזכיה בליגת האלופות. חבל מאוד.

וניסיוס עונה שעברה, פדה התחיל מאמצע עונה שעברה וכעת הוא אולי הקשר הטוב בעולם, רודריגו התחיל לקראת סוף העונה שעברה וממשיך העונה להפוך לחלוץ מצויין.
תגידו מה שתגידו על הסבא הנחמד מאיטליה, הוא הולך להשאיר לנו סגל מפחיד להרבה שנים קדימה כשהוא משאיר את קופות המועדון מלאות בכסף ותוך כדי שהוא אוסף כל תואר אפשרי.
מתווכחים אם השיטה טובה אם הכדורגל מהנה, בנתיים עבודת מאמן מהרמה הכי גבוהה שיש, עונה שעברה לא נתננו לו את כל הקרדיט על וניסיוס, ועל פדה ? ורודריגו ?
רק מקווה שהוא יספיק להוסיף את קמאבינגה לרשימת הצעירים שהוא הפך לכוכבי על.

אם כל זה לא מספיק אז הוא גורם לטוני פאקינג קרוס לרצות להתלכלך מרצון במשחק שהוא לא בנוקאוואט בצ’מפיונס !

מאחל לנו ולקרליטו עוד שנים ארוכות יחד.
שלא ימאס לאף אחד מהצדדים ושלא ימצו את הקשר הזה ששני הצדדים מרוויחים ממנו.
מה גם שאני חושב שקראתי איפשהו שהוא אומר שאחרי ריאל הוא לא יאמן יותר.

הוא תמיד היה ככה, פשוט כשכבש בצרורות התעלמת מזה

בטח שמתם לב שלרודריגו יש העונה 10 שערים ובישולים (5 ו-5) ב828 דקות, כלומר מעורב בשער כל 83 דקות.
ויני העונה: מעורבות בשער כל 113 דקות (7 שערים ו-4 בישולים).
ויני שנה שעברה: כל 101 דקות (22 שערים ו-20 בישולים).

רודריגו מאז שהגיע למדריד: 49 (23 שערים ו-26 בישולים) ב5989 דקות - כל 122 דקות. אגב, בליגת האלופות הוא מעורב בשער כל 73 דקות :slight_smile:
לאנסו פאטי, לשם השוואה לשחקן צעיר שנתפס בעיני כמאוד יעיל עד כה כשהוא כשיר, יש בקריירה 21 שערים ו-9 בישולים ב2932 דקות (כל 97 דקות). מרשים, אבל יחסית מעט דקות עד כה.

רודריגו מתפתח לשחקן יעיל מאוד. רק שימשיך.

image

ארבע שנים הן הרבה מאוד זמן. בחיים עצמם וגם בעולם הכדורגל. לפני ארבע שנים בידיוק, ה-23.10.2018 - ילד צעיר בן 20 בשם פדה ואלוורדה, שחזר לקבוצה אחרי השאלה מדפורטיבו לה קורוניה - ערך את הופעת הבכורה שלו במדי ריאל מדריד. הוא עלה מהספסל בדקה ה-54 נגד ויקטוריה פלזן בסנטיאגו ברנבאו במקומו של איסקו כשריאל מנצחת 1:2. על הקווים עדיין עמד ז’ולן לופטגי, חמישה ימים לפני חרפת הקלאסיקו.

נזכיר, באותה נקודת זמן ריאל אמנם סבלה ממשבר ועדיין: הקישור קאסמירו-קרוס-מודריץ’, זה של שלוש הזכיות הרצופות, וגם איסקו היה שם. הוא פתח בהרכב לראשונה בגומלין נגד מלייה כשאחרי 0:4 בחוץ ריאל השתעשעה עם 0:6 ביתי נגד הקבוצה מהליגה השלישית. אף אחד לא ידע שפדה יהפוך לאליל, תחשבו איזה תהליך עבר, איזו דרך. פדה סיים את העונה עם 25 הופעות ו-1,118 דקות כשהוא שותף לחצי שעה גם בהפסד בקלאסיקו לברצלונה.

עונת האליפות האחרונה עם זינדין זידאן הייתה עונת הפריצה שלו, כפי שאמר. "ז’ולן לופטגי החזיר אותי, סנטיאגו סולארי קידם אותי אבל מי שדפק על השולחן ואמר ‘פדה שחקן טוב שחייב לשחק’ - ואני אהיה אסיר תודה עבורו.

44 משחקים באותה עונת 19-20 ושער בכורה נגד אייבר ומיד לאחר אותו המחזור הגיע גם אחד נגד ריאל סוסיאדד. אנחנו זוכרים אותו ‘מפגין שרירים’ בקלאסיקו נגד ליאו מסי בקאמפ נואו באותו 0:0, עוד קודם לכן שיחק בכנף ימין ב-2:2 נגד פריז סן ז’רמן, והיה שחקן הרכב גם בקלאסיקו הביתי באותו 0:2 וגם נגד מנצ’סטר סיטי בספרד. ואיך לא - גמר הסופרקופה נגד אתלטיקו והאדום נגד מוראטה… השאר היסטוריה…?

image

והיום: והוא כבר ב-7: פסטיבל ואלוורדה נמשך!| השער האדיר שלו נגד סביליה שחתם את תוצאת המשחק - 1:3 - גרם לאוהדים ללכת מחויכים הביתה. שבעה שערים יש לקשר בכל המסגרות העונה. לקווין דה בריינה למשל רק שניים. שימו לב לזה - האורוגוואי עם ארבעה שערים העונה מחוץ לרחבה בליגה הספרדית: מאיורקה הייתה הקורבן הראשון, לאחר מכן ברצלונה ואלצ’ה וכאמור סביליה היום. השחקן האחרון של ריאל מדריד שהציג מספרים טובים יותר הוא כריסטיאנו רונאלדו ב-2015/16 אז כבש חמישה מחוץ לרחבה. פ-נ-ו-מ-ן. תהיו בטוחים שהוא לא יעצור בעשרה שהבטיח לקרלו אנצ’לוטי. יש למישהו ספק שהוא שחקן העונה שלנו?

התקשורת במדריד, איך לא, ממשיכה לעוף על פדה ואלוורדה. “לכו תזמינו כדור זהב עבור פדה. האליל המוחלט שמענג את הברנבאו שבוע אחר שבוע. הוא סופר עד שבע כבר”, נכתב במארקה. “בלתי ניתן לעצירה, עוד גולאסו מחוץ לרחבה”, פירגנו באתר הרשמי עם הווידאו. אמיליו בוטראגיניו אמר: “קשה מאוד למצוא קשר כמוהו. הוא פנומנלי”. על רקע תמונה שלו צוהל בשער השלישי הוא כתב ברשתות החברתיות: “כך זה מרגיש!”.

תומאס רונסרו יצא מגדרו: “פדה ואלוורדה, ולא קווין דה בריינה, הוא הקשר הטוב בעולם כרגע”. “דון פדריקו. הבז המריא גבוה”. האורוגוואי הרוויח את זה. למרות נעוריו, בן 24, כבר מגיע לו שנשים את התואר המכובד ה’דון’ לפניו. שחקן ברברי. איזו התקדמות בולטת ובלתי ניתנת לעצירה. איזו איכות. איזו גאווה יש לו להגן על החולצה הלבנה כאילו הייתה התכלת של אורוגוואי אהובתו. ואלוורדה העביר שואו לברנבאו,שכבר מעריץ אותו כאחד מאליליו הבלתי ניתן לגעת. ה-‘Valverdazo’ שלו ב-1:3 הוא אחד מאלה שמצדיקים את המאמץ שעשו 59,625 האוהדים שהוציאו כסף טוב בזמנים קשים אלו ושהתריסו נגד הגשם כדי להסב שמחה לגופם. ללב שלהם. והאקסטזה הגיעה עם ההצלפה ההיא של הקשר, שחבט בכדור כאילו יש לו עניינים לא גמורים איתה. יש לו כבר שבעה שערים, כשארבעה מהם מגיעים מעבר לקצה הרחבה. ‘El Pajarito’ עלה לקטגוריית Halcón לאחר הגמר הנפלא שלו נגד ליברפול בפריז כשבישל את שער הניצחון. אבל עכשיו אפשר לומר שהבז עף גבוה מאוד מבלי שאף אחד יעז לשים לו גבולות. הם משווים אותו עם קווין דה בריינה הנוכחי ועם פרנק למפארד וסטיבן ג’רארד אגדות העבר. ובכן, לא הייתי משנה את זה עבור אף אחד מהם. ובנוסף לכך הוא חוגג את השערים בכעס ובגאווה ומביט ביציעים שאוהבים אותו. מדרידיסמו עולה באש"| אלברו בניטו כתב עליו: “הוא מטורף, אחד הבועטים הטובים בעולם”.

איקר קסיאס מיהר לצייץ עם אימוג’י של טיל, עליו חזר שוב ושוב ושוב. גם גוטי פירגן בטוויטר. שימו לב לאוהד הזה בצד שמאל עם החולצה של קארים בנזמה, איך הוא תופס את הראש אחרי השער המדהים של פדה ואלוורדה וכך גם האחרים. “השער הנפלא הזה השאיר את הברנבאו בהלם”, נכתב במארקה. “הוא האליל המוחלט של הברנבאו, המאסטר. הוא מענג את האוהדים שבוע אחר שבוע”, נכתב עליו בנוסף. “ואלוורדה מסכים עם קרוס. הוא בהחלט אחד הטובים בעולם”, נכתב ב-AS שם הוסיפו: “איפה הגבול שלו? שער ‘שערורייתי’”.

מה שכן, פדה סיים את הערב פצוע. הנה הפאול המכוער מאוד של פאפו גומס מסביליה על פדה ואלוורדה שסיים את המשחק צולע. לא רק דריכה אלא גם ברך לקרסול. חוסה לואיס סאנצ’ס זעם בטוויטר וכתב: “איפה ה-VAR?”, זה צריך להיות אדום ברור. במדריד כועסים על המהלך (לפי ה-AS), שכן מבינים שמדובר בעבירה מיותרת מאוד, לא ספורטיבית, כשהמשחק כבר הוכרע. סיכוי גבוה שפדה לא ישחק נגד לייפציג. מינה בונינו אמרה לאחר מכן: “פדה מרגיש בסדר אבל אנחנו לא באמת יודעים אם זה כך. זו מכה וזה היה כואב, אנחנו צריכים לראות איך זה מתפתח. אנחנו לא חושבים שזה משהו אבל אנחנו לא יכולים לאשר את זה לחלוטין”.

האורוגוואי נותר מחוץ לסגל של ריאל מדריד למשחק החוץ נגד לייפציג ביום שלישי הקרוב, בדומה לקארים בנזמה, והוא צפוי לחזור לכשירות נגד ג’ירונה ביום ראשון. זו מכה חזקה ולא פציעה, כך אומרים.

אזהרה - פוסט שעשוי להתיישן רע:

עוד חזון למועד וכו׳, אבל אם המגמה הנוכחית תמשך, קרלו יהיה רשום על אליפות שניה ברציפות של ריאל מדריד לראשונה מאז 2007-08 עם ברנד שוסטר, ראול, היגוואין, רוביניו וההולאנדים.

אבל זו רק ההתחלה: למי שהספיק לשכוח/לא היה נוכח אז, שוסטר החליף את קאפלו בקיץ 2007 למרות שהאחרון לקח אליפות. כדי למצוא את המאמן האחרון שלקח שתי אליפויות ברצף בריאל מדריד, צריך לחזור עד לשנת 1986 (!) ואל ההולנדי לאו בינהאקר, שזכה באותה שנה באליפות שלישית ברציפות באופן אישי ורביעית ברציפות של המועדון. גם ג׳ון טושאק, מחליפו, זכה באליפות שנה לאחר מכן. נתון פסיכי לחלוטין.

סתם מתוך עניין, בדקתי מתי היתה הפעם האחרונה שמאמן הצליח לזכות בשתי אליפויות ללא שקודמו זכה באחת, כלומר להתחיל שושלת. בשביל זה צריך לחזור עוד כמעט עשור אחורה, ללואיס מולואוני בשנים 1977-1979.

זה די מדהים שהישג שמאמנים סתמיים יחסית כמו רייקארד, ואלוורדה ואפילו ואן חאל (לא משווה בין אף אחד לאף אחד) מחזיקים בו בבארסה, הוא משהו שלא ראו במדריד עשורים.

עוד מועדון אקסקלוסיבי למדי שיצטרף אליו קארלו אם באמת נזכה - הוא יצטרף לזיזו ולדל בוסקה בתור המאמנים היחידים עם שתי אליפויות במילניום הנוכחי.

תודה רבה על הנתונים המעניינים (והאמת הלא מפתיעים!) הללו. זה תמיד חרה לי במועדון, אבל אנחנו סוג של מאניה-דיפרסייה. זה מועדון שחי על ריגושים וסיפוק רגעים מטורפים כמו רמונטדות או נצחונות היסטוריים, ולכן זה קשה לשמור על עקביות. במיוחד שהרף גבוה אז אפילו מאמן שזוכה באליפות מפוטר כמו למשל בעונת קפאלו. אמנם הכדורגל לא היה מבריק אבל קפאלו הגיע לעשות בדק בית ולחולל שינוי… בכל אופן האליפות הכי מרגשת שלי כאוהד.

אני חושב שהמועדון בשנים האחרונות נמצא בתקופה הכי יציבה שלו. לא זכור לי כזאת עקביות ושקט תעשייתי. דיברנו על זה לפני עונה עם עזיבתו של ראמוס שהקבוצה הזו פשוט הפכה למשפחה ובנוסף לשלל האמירות של אנצ׳לוטי על הסגל ואיך שחקנים מתייחסים גם אחד לשני וגם למצב שלהם בקבוצה (מחליפים לא מחליפים) ובאמת אפשר להיות מבסוטים על מה שקורה. *** וזה אגב רק מחדד את ההתנגדות להבאת אמפבה.

שרק נמשיך :pray:

למיטב זכרוני - קלדרון (זוכרים?) פשוט סגר דיל עם שוסטר כבר באמצע העונה, כשהכל עוד נראה איום ונורא. אידיוט + אפס. מזל שפלורנטינו גאל אותנו אחרי זמן קצר.

נראה שההישג הכי גדול הוא שלא פיטרו את פאביו קאפלו אחרי האצבע משולשת לאוהד וההפסד 1:0 ללבאנטה, עוד לפניכן גם היה את הכיף עם רקראטיבו הואלבה שביקשה לדחות את המשחק כי אוהד שלה נהרג בדרך או משהו וכזה והסכמנו לבקשה וחטפנו שלישייה כשאוצ’ה פירפר את פאביו קנבארו. ברנד שוסטר הבטיח “כדורגל יפה” וזו הסיבה שהאיטלקי פוטר. מאז שפלורנטינו פרס חזר רק מאמנים רציניים עומדים על הקווים, ז’ולן לופטגי היה קרוב להגדרה הזו.
הכי חשוב מבחינתי שאף אוהד ריאל לא ממעיט בערכו של קאפלו שהחזיר את הקבוצה להיות ווינרית ולדעתי זו אליפות הכי מרגשת שלנו איי פעם, לא תהיה טובה יותר.

לא ממש אחד לאחד על מה שדיברו כאן אבל אתם מוזמנים לבדוק את מאזן האליפויות מאז 1990…ואחרי זה לחשוב על המאזן בליגת האלופות מאז 1998 ולחייך בחזרה :slight_smile:

אני לא אשכח איך במשך תקופה כל הפורום התהפך על קפאלו וכבר לא יכל לסבול אותו ואז יום אחד אורי (מנהל לשעבר) פיברק ראיון עם קפאלו ופה כבר כולם איבדו את זה… עד שאורי התוודה שזה לא היה באמת. ימים גדולים :joy:

אבל אכן, הרבה כבוד מגיע לקפאלו. אני איתך דור.