בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

כנראה שנועדתי להיות זה שמגיע תמיד אחרי הפסדים - בפעם הקודמת זה קרה אחרי ה-3:2 נגד ראיו וייקאנו: התארחתי היום בפודקאסט ריאל מדריד של One וניסיתי לשמור על מצב הרוח בצל ההבנה כי הליגה הסתיימה אתמול. “לצידי” גל קרפל והמנחה ניסים חליבה. בדומה לקבוצה, שלוקח לה זמן להיכנס לעניינים תמיד - גם אני חיכיתי כמה דקות כדי לצאת מהדיכאון ולהתחיל לשתף את משנתי.

כמובן שהכותרת נבחרה על ידם, כששאלו אותי אז מבחינתי הכותרת שלי הייתה “גולסטאר מרוקו” - נוסעים לטורניר הלא מעניין הזה בחוסר חשק ונראים כמו שום דבר שדומה לקבוצת כדורגל. כמה נושאים שדיברנו עליהם:
-ריאל מדריד חסרת אונים כבר כמה וכמה מחזורים, לא באמת היה ‘משהו מיוחד’ נגד מאיורקה.
-שחקנים בינויים שהפציעו לרגע הפכו ‘למושיעים’ וזו הבעיה - דני סבאיוס ומרקו אסנסיו כמשל, ואם הקבוצה לא יכולה לנצח את מאיורקה בלי טוני קרוס ולוקה מודריץ’…
-גם עם מה שיש לדעתי זה היה צריך להספיק לאליפות, ברצלונה תמיד מצליחה להישאר בתמונה עד הסוף.
-ינואר: פחות קריטי פראן גארסיה, אבל ז’ואאו קאנסלו הפך למועמד - זו מתנה משמיים ומדגיש שוב את העיוורון בריאל מדריד.
-בשורה התחתונה הייתי מרענן את עמדת המאמן בקיץ, לדעתי אין מאמנים מספיק טובים אבל קרלו אנצ’לוטי לא לומד ואני רומנטיקן - לא תומאס טוכל ולא מאוריסיו פוצ’טינו אבל עם רכש - ראול! זה יחזיר את הקסם לקהל.
-רודריגו כמאכזב הגדול של אתמול - חייב לגדל ציפורניים במשחקים האלה, וכשכולם ישנם - קרלו היה חייב לרענן את השיטה ולהתחיל ב-4-2-3-1.

פדה ואלוורדה מסביר את “הדיכאון” שלו | הקשר שנמצא בכושר נוראי וכבר מזמן שכח איך זה להבקיע (13 משחקים ליתר דיוק, מאז ה-1:5 הלא רלוונטי על סלטיק במחזור הסיום בליגת האלופות) - הוא השחקן שהגיע עם קרלו אנצ’לוטי למסיבת העיתונאים לקראת חצי גמר אליפות העולם למועדונים מחר. הוא טוען שנכנס לדיכאון לאחר הכישלון עם אורוגוואי במונדיאל. הוא נשאל האם (איך) זה השפיע עליו ליפול במונדיאל כל כך מהר: "כן, כי אתה הולך עם אופטימיות שהכל יסתדר. זה חלומו של ילד, של מיליוני אנשים. יש את העצב שנראה שכל העבודה שעשית לפני המונדיאל חסרת תועלת. זה גורם לך להשתפר, לדעת שדברים טובים לא תמיד קורים בכדורגל. לפני המונדיאל ההופעה שלי הייתה טובה ואחריה זה לא אותו דבר. יש מהמורות, אבל המפתח הוא מי יודע הכי טוב להתמודד עם הדברים האלה. אני חייב להמשיך עם הגישה של לפני המונדיאל, לדבר עם האנשים שעוזרים לי, וללכת בדרך של

להיות קפטן, וזה מה שאני רוצה. לאט לאט, הביצועים שלי שוב ישתפרו". עוד הוא אומר על כך שנצפה כועס על הספסל: “זה טבעי, אני בן אדם תחרותי מאוד ותמיד רוצה לנצח וכשאני לא משחק טוב אני מתוסכל, כמובן שהספסל לא אשם”. על העמדה שלו: “אני מרגיש נוח כקשר מרכזי אבל העמדה בה תרמתי הכי הרבה שערים ובישולים היא בכנף. אני פתוח להכל ומהווה אופציה למאמן בכל תפקיד שהוא”.

להילחם על התואר הזה: “זה היה התואר הראשון שלי. זה היה בעל משמעות רבה בקריירה שלי, הדרך להגיע לכאן היא יפה - רק דרך זכייה בליגת האלופות וזה סוף הדרך. אני מקווה שנזכה בתואר. אני נהנה מכל רגע במדריד”. לוח המשחקים כלכך קשה ויש פציעות, איך פותרים את זה: “זה חלק מהכדורגל המודרני. בכל פעם שאתה משחק יותר אתה נח פחות. אני מנסה להוציא את הדבר החיובי מכל דבר, אתה צריך להמשיך להשתפר פיזית, וגם בראש כדי לא להיפצע. צריך להתרגל לזה זה, אתה משחק יותר ויותר. אני צריך להמשיך להתאמן ולהסתגל לעובדה שהכדורגל החדש כולל משחק כל יומיים או שלושה. אני מסוגל לשחק 90 דקות כל יומיים או שלושה”.

ויניסיוס והסביבה הרעילה. “הוא אדם מדהים, עם הרבה ערכים. הוא מנסה ליהנות מזה על המגרש, זו הדרך שלו לשחק וליהנות. אני תמיד אומר שכל כך הרבה עבירות על המגרש זה חלק מהמשחק, אנחנו החברים לקבוצה צריכים להגן עליו. העניין הוא הגזענות ומה שקורה במגרשים, כל כך הרבה כעס… הוא ילד בן 22. המטרה של הקבוצה היא לתמוך בשחקנים שאיתך, אבל כשיש כל כך הרבה בעיות עם אותו שחקן (מצד היריבים) זה בגלל שמוציאים עליו תסכול אחר, את הבעיות שלהם. אני חושב שלוויניסיוס מגיע יותר כבוד”

מסכן הילד, משחק קשר ואמור לרוץ במקום קרוס, לתקוף כקיצוני בימין במקום אסנסיו ולהגן כמגן במקום קרבחאל וכשזה לא הולך אז הוא זה שמוחלף והוא שצריך להסביר למה זה לא מסתדר.
זה פשוט, לשחק עם מגן ימני לא גמור שמצליח לזוז, עם קשר שרץ ולא צריך שירוצו בשבילו ועם קיצוני שהוא קיצוני, ואז פדה יתפנה לעשות את התפקיד שלו שזה קשר.

ומה ההבדל בעצם “בדרישות” ממנו בנקודת הזמן הזו לבין מה שעבד כל כך טוב עד תחילת נובמבר? רמז: אין הבדל. אני לא פסיכולוג ספורט ושמחתי לשמוע את פדה ואלוורדה מדבר, היה לי ברור שיישאלו אותו את השאלה הזו.

כולי תקווה שזה באמת מה שקרה, דיכאון בעקבות כישלון ספורטיבי, אותו הוא מחשיב כטרגדיה ספורטיבית - מהונדיאל, ושלא מדובר באמת בהפלה של מינה בונינו שטבעי שאולי הם לא רצו לחשוף דבר כזה בפומבי ואם העיתונאים יודעים (למשל במארקה וב-AS זה לא דווח) הם העדיפו לשמור על הפרטיות שלהם.

אני חושב שפדה חייב לשנס מתניים. ריאל מדריד התאפיינה במהירות, בפיזיות ובאתלטיות שלה ופדה היה זה שהוביל את ההתלהבות. אני לא יכול לצפות ממנו להמשיך בקצב הכיבושים המטורף מחוץ לרחבה, אבל הוא לא יכול למהר כל כך בלהיפטר מהכדור או לשחק בצורה ‘ביישנית’ כאילו הוא בהופעות הראשונות שלו בקבוצה.

פדה חזר מהמונדיאל לריאל מדריד הגדולה, זה לא שהוא שחקן מליגת המשנה באנגליה, באמצע-סוף הקריירה, והמציאות הקודרת מרגישה לו כמו בוקס בפנים אחרי שבועות של שיכרון חושים. בריאל מדריד סף הריגוש גבוה מאוד כמעט בכל כמה משחקים. הקהל מטורף עליו, קרלו אנצ’לוטי נתן לו הרבה קרדיט והוא ממשיך להיות שחקן הרכב בלתי מעורער על אף יכולת די חלשה.

הוא צריך לזכור כמה פציעות אכזריות עברו עליו ב-2020/21 למשל ואיך רק יכול היה לדמיין ולחלום באותה נקודת הזמן שהוא יגיע למקום של היום - שהוא די קונצנזוס, ייבשל את שער הניצחון בגמר ליגת האלופות, יהיה בהרכב בכל המשחקים הגדולים וטוני קרוס יגדיר אותו כאחד משלושת הקשרים הטובים בעולם. הרי נדיר שטוני מתבטא כך. זה עוד מסע בקריירה, מדרון שצריך להתגבר עליו כדי לזנק למעלה. ונכון, הסופרקופה אבד, והאליפות מתרחקת אבל עדיין לא אבודה, ועכשיו ליגת האלופות חוזרת. זה בדיוק הזמן של פדה להתניע…

ההבדל שכרגע הקבוצה בכושר פחות טוב ולשחק ב 3 עמדות במשחק הפך להיות קשה מאוד והוא לא מצליח לעמוד בזה ולא מקבל עזרה ובסוף הוא זה שמוחלף ולא הגוויות המהלכות שהוא אמור לעשות עבודה שחורה במקומם.
במקום להאשים ולהחליף את זה שכן רץ משתדל ואיכפת לו להחליף את המתים המהלכים ולשחרר את פדה מהעול שלהם, יש גבול כמה פדה אחד יכול לסתום שנים של אי רכש וריענון סגל.

אבל אף אחד לא מאשים אותו בכושר של הקבוצה, תמיד קארים בנזמה/ויניסיוס ואחרים “חטפו” יותר. כן ציינו שהוא בנסיגה וזה נכון ועצם זה שהוא חוטף ביקורת זה מעיד על ההתקדמות שלו. לא בודקים אותו לפי השערים ועדיין כמה פעמים הוא בעט כמו בחצי העונה הראשון? הוא הוחלף נגד ריאל סוסיאדד וזו הייתה טעות אבל הוא ממשיך להיות באנקר בהרכב ובצדק. וגם במשחקים הפחות נוראיים שלנו בתקופה הזו הוא לא שיחק טוב.

בתקופה האחרונה הוא החילוף הראשון, במקום להחליף את אלה שכבר לא יכולים לתרום מקריבים את פדה, לדעתי כי הוא החילוף הכי קל, עדיין לא נחשב לכוכב על.
עם קמאבינגה מגן שמאלי וצ’ומה שהיה פצוע חילוף של פדה מוריד את האינטנסיביות שלנו לכמעט 0

על הניצחון אתמול והעפלה לגמר אליפות העולם למועדונים:

חצי חיוך| ואם היינו מגיעים למשחק האימתני הזה אחרי 0:1 בצד הנכון נגד מאיורקה ומשאירים את חלום ה-36 בחיים, היה קורה משהו? אבל לא בוכים על חלב שנשפך: זו הייתה הזדמנות טובה של ריאל מדריד להתנתק מהליגה ומכל רעשי הרקע ואפילו ליהנות. כמובן שצריך לזכור שכמו שצחקנו על ארתורו וידאל – שום דבר עדיין לא גמור, צריך לנצח, להביא את התואר הביתה, לצבור ביטחון ולהבין שהמשחק הזה לא מדד לכלום לקראת ההמשך.

“אוטובוס” כמו של מאיורקה אלה החיים בליגה שמחכים לנו כל שבוע, זה יקרה לנו עוד הרבה פעמים. המצרים החביבים באמת עשו כבוד (ולא כיסחו), התרגשו מאוד, שיחקו עם קו הגנה גבוה לפרקים, אפשרו לנו כדורי עומק.

מצד שני בואו נהיה הוגנים – עם שני שחקני התקפה, וכשאנחנו מתקשים לא מעט העונה גם בהרכב מלא – ארבעה שערים, חלקם יפים זה נחמד, היו גם מצבים שהוחמצו ועוד פנדל שהיה צריך להישרק. אני מקווה שוויניסיוס החזיר לעצמו את החיוך ושנראה את רודריגו מכדרר עוד יותר, המהלך שבו הוא זרק את הבלם שלהם ובעט לקורה – אתה קופץ ואומר ‘וואו’ ולא משנה שזה מרגיש כמו גביע הטוטו. שיתוף הפעולה ביניהם היה מעולה, חילופי המקומות, תנועה לעומק, לא כדור השינה הרגיל.

פדה שרץ בלי בפסקה זה בדיוק מה שאני רוצה לראות. פדה שמקבל את הכדור ובעל ביטחון לעשות הטעייה ולא לבעוט מיד על אף הבצורת שישבה לו כמו עצם בגרון. שחקן שמסוגל ליצור ולא מוסר מיד אחורה או לקרוס ומודריץ’ שמטר ממנו. אני לא מודד אותו בגולים. שיזכור שלא רק החברים לקבוצה איתו אלא כל הברנבאו ומיליוני אוהדים בעולם.

טוב אפילו שלונין שיחק, שרשם שתי הצלות יפות והרגיש חשוב, לא פשוט להיות במקומו, ואפילו שקמאבינגה עשה את הפנדל והתקשה – כי זה פלסטר, לפעמים נהדר, לפעמים קצת פחות – אבל ריאל צריכה לשחק עם מגן שמאלי ואני מאוד סקרן לראות אותו בקישור.

קראתי הרבה תגובות, אני חולק על רבים בנוגע לטשואמני. הוא עוד חוזר מפציעה, אולי ‘בהלם’ וקשה להחליף את קאסמירו, יש נסיבות מקלות כמובן. אבל אני רוצה לבחון אותו קודם כל הגנתית. לא שתי הבעיטות החביבות שלו לשער או הכדרור, זה לא המדד. אני מצפה ממנו שבדקות הקשות, כשהיריבה טסה למתפרצת – נראה אותו מגיע כמו סילון, דוחף רגל, יורד לגליץ’ ועוצר את ההתקפה – אפילו בפאול. הוא שחקן עם פיזיות ואתלטיות מרשימים ולא הרגשתי את היתרונות האלו באים לידי ביטוי כבר זמן רב, כנ"ל המיקום. לא יכול להיות שטוני יורד ליותר גליצ’ים ממנו.

בצבא הייתה לי מפקדת שאמרה: “זה היה צריך לקרות כבר אתמול” וזו המנטרה שלי לגבי סרחיו אריבאס. ויפה שעה אחת קודם. זה פוקס שבפוקסים שהוא הבקיע בפירורים שקיבל. קרלו – תתעורר. הוא היה חייב לשחק הרבה יותר כשברור שהוא ה-תותח של קסטיליה והקבוצה במצוקה אמיתית, גם בסגל מלא, ועם שלושה שחקני התקפה בהרכב אין לנו אופציות. התרגשתי בשביל הילד, זה היה ה-רגע של המשחק עם כל הכבוד לבישול של סבאיוס החביב (גוטי זה גוטי). יש שער שמשנה את התחושה שלך לחלוטין מאותו משחק. כמו שכתבתי, מ-1:3: “סבבה” ל-1:4 גדול. אוי ואבוי אם עכשיו לא נראה אותו יותר, לתת דקות לאחרים על חשבונו זה בזבוז. הוא מוכן כבר.

הפנדלים – כל פעם שחקן אחר מפשל אבל מפה לשם זו החמצה רביעית שלנו: הזאר נגד סלטה| בנזמה נגד אוססונה| אסנסיו נגד מאיורקה| מודריץ’ אתמול. אני מתחבר למה שאמר אנצ’לוטי שלתרגל באימון זה לא אותו הדבר. נאחל בריאות איתנה לחברנו לקראת הגמר, האללה מדריד

ניקו פז נראה חתיכת שחקן.
משחק שני בלבד בהרכב (למה ראול בזבז אותו חצי עונה?) של קסטיליה והוא עם שער ובישול.
הרבה פעולות טובות במשחק חוץ קשה מול קורדובה.
אולי סוף סוף ייצא מקסטיליה שחקן שמתאים לקבוצה הבוגרת. כמובן שצריך מאמן שלא מפחד להעלות שחקנים צעירים.

הוא בועט לשער במקום למזמז את הכדור ולהניע אותו הלאה לכיוון ויני, לא יתאים לשיטה של קרלו.

שחקן פגז.
כבר הספיק להיות מזומן לנבחרת ארגנטינה הבוגרת כדי שלא יברח לספרד.

לא שיחק עד כה בקאסטייה מכיוון ששיחק בחובניל (בחור צעיר) וגם בליגת האלופות לנוער. הוא גם די יושב על העמדה של אריבאס וקיבל הזדמנות כשאריבאס קיבל 13 שניות באליפות העולם והיה חסר.
היה השחקן הכי טוב של ארגנטינה בקופה אמריקה u20 אבל נבחרתו בהובלת מאסצ’רנו הייתה חלשה והודחה מוקדם.

מדובר בפוטנציאל גדול מאוד, הייתי שמח לזרוק אותו לקבל דקות בבוגרת. הליגה נראית די מתה, הייתי שמח שנגלה בטעות איזה גאבי כמו ברצלונה. אבל כנראה שנמשיך לראות את אסנסיו ושות.

מודיע מראש - “ניקו המלך” יש רק אחד.
תמצאו כינוי אחר.

ניקו פז שחקן מעולה, בנוסף לאלבארו רודריגז וטוביאס שגם הם אפויים ומוכנים לבוגרת וזה בלי לדבר על אריבאס.

הוא עד עכשיו היה בקבוצת הנוער ואחרי הקופה עד גיל 20 כשהודח עם ארגנטינה הוא הוקפץ לקסטיליה.
לדעתי צריך לתת לו להיות עד סוף העונה שם ובעונה הבאה שיתחיל עם הבוגרת.

חברים, חיפשתי באינטרנט אבל לא מצאתי תשובה אז שואל פה: מישהו יודע למה אנחנו תמיד דוחפים את הסמל/פאטץ׳ של אליפות העולם למועדונים בפינה במקום הכי לא קשור בעולם? קראתי איפשהו שזה אמונה תפלה כי פעם ששמו את זה באמצע הייתה לנו עונה נוראית, אבל לא מצאתי חיזוקים לזה.

סתם סקרנות

הסרט של הגביע ה-14!| כמה שחיכיתם לזה. רק עוד קצת: בעשרה במרץ זה קורה ויעלה הסרט על הזכייה המרגשת ביותר בליגת האלופות איי פעם - En el corazón de la Decimocuarta. “בתוך הזכייה (בלב) של הגביע ה-14”. הבליץ’ והקסם של הסנטיאגו ברנבאו נגד פ.ס.ז’, רבע שעה של שיכרון חושים, הניצחון בסטמפורד ברידג’ ושני השערים נגד צ’לסי אחרי הבושה שבהתחלה, נס מנצ’סטר סיטי וההצגה של טיבו קורטואה בגמר יחד עם הבישול של פדה ואלוורדה לוויניסיוס ג’וניור. תכינו את הלב שלכם. זה יעלה ב-Apple. הנה המקור

שימו לב לרמין ארלנו, בן 38, אוהד ריאל מדריד שהפך למפורסם. הוא סובל משיתוק מוחין וצריך עוזר אישי, והתנאי שלו למי שעובד איתו - הוא חייב להיות מדרידיסטה ולקחת אותו למשחקים. אם לא לסנטיאגו ברנבאו במשחקי הבית אז למועדון אוהדים שמראה את משחקי החוץ. מאז הקורונה אין לו עוזר אישי. “אבא שלי תמיד היה אוהד של הקבוצה, אבל לא כמוני”. הוא היה שלוש פעמים בסנטיאגו ברנבאו. הוא מספר שצפה בגמר ליגת האלופות, גמר הדסימה הבלתי נשכח. בינתיים הוא נמצא עם הוריו. במועדון אוהדים בעיר פמפלונה הוא יראה את המשחק הערב. “יש לנו אווירה נהדרת, מעל 50 איש מגיעים”. הוא סיפר שלא היה לו אף גיבור מיוחד אבל הוא כן אהב במיוחד את כריסטיאנו רונאלדו. “אני לא חושב שנראה עוד שחקן כמוהו”. עוד הוא מספר על משפחה לא שגרתית - הגיסים שלי אוהדי אתלטיקו מדריד וברצלונה, אבל לפחות אבא שלי מלווה אותי ברגשות". האוהד לפחות יכול לספר ששחקני הקבוצה מכירים אותו. הוא פגש כבר את כריסטיאנו, פפה, מודריץ’ וראמוס ומחכה למפגש עם ויניסיוס. החלום הנוסף שלו הוא זכייה בגביע אירופה ה-15 כבר העונה…

פדה ואלוורדה ב"מחווה" מרגשת לאלבארו רודריגס בן ארצו שאמר בזמנו שפדה הוא הרפרנס שלו. גאוות אורוגוואי מה שנקרא. הקשר כתב: “שלושה מיליון איש באורוגוואי וזה תורנו לשחק בקבוצה הטובה בעולם. בואו נעשה הרבה בישולים ואפילו יותר שערים, הטוב ביותר עוד לפנינו”. אלבארו רודריגס התרגש וענה: “אתה הכי טוב, תודה שהיית דוגמה למדרידיסמו ולכל אורוגוואי”.

אלבארו רודריגס עשוי להמריא עם ריאל מדריד לאנפילד. ראול אמר לאחר המשחק נגד קסטיליה שזו הסיבה שהחלוץ שיחק רק שעה. מחמאות גדולות לאורוגוואי: “הוא וריאל יכולים לחלום”| בספרד עפים על הדקות הנפלאות של אלבארו רודריגס שרשם הופעת בכורה במדי ריאל מדריד בליגה הערב (עלה מהספסל כמחליף נגד קסרניו בגביע המלך) כשעלה מהספסל בדקה ה-87. הוא עשה הרבה כבוד לראוליטו ולקסטיליה. “ריאל מדריד יכולה לחלום וגם הוא”, נכתב במארקה. “הופעת בכורה בליגה עם ריאל מדריד והגשמת חלום. אלבארו ‘אל טורו’ רודריגס קפץ למגרש בדקה ה-87 באחד המגרשים הקשים בספרד, וסיפק הצגה. הוא בישל לוויניסיוס אך הבישול נגזל בגלל נבדל ומיד לאחר מכן הוא הפתיע שוב עם לחץ גדול על אונאי לופס, כדור עומק למרקו אסנסיו והקשר קבע 0:2 לסגירת המשחק”. אנטוניו רומרו מה-AS: “הוא שחקן עם נוכחות ועם עתיד מזהיר לפניו”. אלבארו בניטו: “הוא מנתר נהדר ונראה כמו שחקן מעניין וחכם”. חאבייר הראס: “הוא כאן כדי להישאר”. בסיום המשחק קרלו אנצ’לוטי חיבק אותו והחמיא לו על משחקו. ערב שהוא לא ישכח לעולם.

במאה ה-21 רק שלושה שחקנים ערכו הופעת בכורה במועדון כשהיו צעירים יותר - אלבארו מוראטה, ויניסיוס ג’וניור ובורחה מאיורל. ורודריגס גם הפך למבשל השני הכי צעיר בתולדות ריאל בליגה מאז שישנה סטטיסטיקה כזו - בגיל 18 ו-219 ימים. רק חאבי גארסיה הקאנטראנו בישל בגיל צעיר יותר, מול אוססונה בדצמבר 2004. השחקן היה נרגש מאוד והודה לחבריו על הפרגון וששמחו בגדול בשמחתו. “אני שמח מאוד לשחק ומקווה להוסיף עוד הרבה דקות עם קבוצת חיי. אני עובד כל יום כדי לקבל תגמולים כאלה. אמשיך לפעול כדי להמשיך ולהשיג את היעדים. אני משחק את המשחק שלי, זה היה ככה ואני מאוד שמח. ביקשו ממני להילחם בכולם, לשמור על הכדור ולתת לקבוצה חמצן". “זו קבוצה נהדרת, כולם קיבלו אותי בברכה ואני מודה להם מאוד על התמיכה. קמאבינגה הגיע והוא התחיל לתת לי אגרוף בבטן בצחוק. ואלוורדה גם אמר לי שהוא שמח מאוד בשבילי. כולם בירכו אותי. יש הרבה מה ללמוד מהשחקנים כאן. שמתי לב לענווה שיש להם למרות היותם במועדון כל כך גדול כבר הרבה זמן, כל העבודה שהם עושים כל יום ובתחרותיות שלהם”. על שמחת הוריו: “זה אושר עצום שההורים שלי הגיעו לכאן. הם הדבר הכי חשוב שיש לי בחיים ולחלוק איתם רגעים כאלה זה אושר גדול”

בעקבות מה שאמר טוני קרוס בפודקאסט שלו ובינינו – ריאל מדריד קצת ‘משעממת’ לאחרונה – החלטתי לדרג את חמש החולצות הכי יפות מאז שנת 2000.

במקום הראשון – החולצה של עונת 2002-03| זו הייתה החולצה של ראול, חולצת הכדורגל הראשונה שהייתה לי, חבר של אבא קנה לי אותה מחנות במלאגה במאה יורו. חולצה ‘נקייה וטהורה’ של הלבן והספונסר, עם הכיתוב המרגש בצד מאה שנה לריאל מדריד 1902-2002, וכמובן אי אפשר לנתק את הבחירה מאותה עונה קסומה עם כדורגל מהאגדות תוצרת הגלאקטיקוס. גם חולצת החוץ השחורה הייתה מהממת עם הזיכרון מה-4:3 באולד טראפורד. גם הפונט היה מושלם.

במקום השני – החולצה של עונת 2011-12| עונה קסומה עם תוצאות ברוטאליות, עונת השיאים. כמה השילוב של הזהב התאים לריאל מדריד של כריסטיאנו רונאלדו. גם זו של 2019-20 הייתה יפה אבל לא באותו האופן. השנה בה חשבתי שנביא את הדסימה וכל כך הגיע לנו.

במקום השלישי – החולצה של עונת 2017-18| עונת הקייב והזכייה השלישית ברציפות. שילוב של תכלת מעניין מאחורה והזנחת הצווארון.

במקום הרביעי – החולצה של עונת 2016-17| ברוב הזמן במחשבה שלי החולצה של עונת הדאבל של זינדין זידאן, עוד עונה למזכרת – דורגה יותר גבוה. חולצה עם כיתוב יפה של כחול, צווארון מעניין, בולטת על הגוף ומחמיאה לשרירים.

במקום החמישי – החולצה של עונת 2021-22| שילוב מעניין של כחול וקצת כתום, יצא לא רע, עם הספונסר שהפך לחלק מאיתנו ופסים חמודים על הזרועות. כמובן שגם סיום העונה משפיע עח הבחירה. וזו גם החולצה האחרונה של מרסלו, והפעם הראשונה שקניתי חולצה של קארים בנזמה.

נותרו בחוץ: החולצה של עונת 2006-07 עם הכיתוב בכחול| החולצה של עונת 2003-04 – שחור-לבן די פשוט| החולצה של עונת הדסימה

רק לי כל החולצות נראות בדיוק אותו הדבר?

https://twitter.com/madridxtra/status/1632509575629774848?s=46&t=R2lcA26gQA8WZ4TiG_SfKQ

מתחיל להזכיר לי את ביבי…בעיות בהתקפה? מה? מה פתאום!?