בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

אהבה שהיא חלום - לכבוד יום הולדת 121. זקנה-זקנה אבל עדיין מרגשת. את הטקסט הזה כתבתי, לפני חמש שנים לכבוד התאריך המיוחל. ריאל מדריד: אהבה שהיא חלום. ועכשיו קצת שבצורים, התמונה כמובן מהעונה שעברה ואפילו לא ממפגש ההקרנה של הגמר. הצטלמתי עם הגביע עוד לפני. איזה חצוף אני. ואפילו לפני גמר 2018 עשיתי תמונה חגיגת ניצחון בבית כי את הגמר ראיתי בפאנג’ויה עם חברים.

קשה להסביר מהי ריאל מדריד בשבילי. ביום האהבה העלתי תמונה בוכה בגול של ראמוס בדסימה – הייתי שם. כל החיים רצו בראש. איזה אושר של רגע. כמה פעמים בחיים שלכם אמרתם “הגשמתי חלום”? כמה פעמים המציאות עלתה על כל דמיון? תראו את האושר הזה - עם גביע הצ’מפיונס. אחרי המשחק נגד פאריס סן ז’רמן (17/18), בו המשכנו את המסורת והרמנו את הליאו-בלומס באוויר כמעט כמו הברנבאו, שלחתי הודעה לחברה מהמפגשים. “משחק כזה גדול, לא שומע ממך\ רואים אותך?” אמרה ‘אין תירוצים’ ואז לא הפסיקה לתרץ. כתבתי לה - ‘כנראה שאנחנו במקומות שונים בחיים, תרתי משמע’. ולפתע הייתה לי הארה:

זה מדהים כמה הם תמיד שם. אלה שלא עוזבים לעולם. בקיץ, בגשם, באושר ובעוני. כששמח וכשעצוב. מה שהכי יפה - שגם בעוד חמש שנים, בגיל 30 - כשכל החלקים בפאזל - יתחברו - אפילו אם אני אגור במושב, עם הפרות והעיזים ברקע - ביום של משחק: הטירוף, התשוקה, הפרפרים בבטן. אני אמשיך לכתוב את ה-2000 מילים לקראת המשחק באתר, בפורום, בפייסבוק, בוואטספ, בכל מקום.

הכל השתנה עם השנים, החברים הקרובים, הזמן הפנוי, סדר העדיפויות. ורק זה נשאר תמיד על דופק גבוה. בשנה שעברה בניסיון להחזיר עטרה ליושנה - ארתור הגיב – ‘דור אתה האדם הכי מרגש בעולם, עשור לאליפות קאפלו המיתולוגית’ וההמשך היה – איזה כיף לכך שאתה כל החיים בן 17. אז לא, אני בן 25. אבל דור תמיד שם, נותן הכל, כאילו הוא בן 17. וזה מדהים ששלושה מהחברים הכי טובים שלי בחיים האלה הם מתנה שקיבלתי מריאל מדריד. הם לא בגילי, לא מהעיר שלי ולא הייתי מכיר אותם בשום דרך אחרת.

דור הוא ריאל מדריד וריאל מדריד היא דור. גאה להיות מזוהה איתה בכל מקום. נקודת האור שלי כשדברים לא הסתדרו ברמה האישית. אחרי הגמר ההוא חשבתי שאהיה רגוע, שפוי. אבל הטירוף והתשוקה לכדורגל רק מתעצמים, בכל משחק. ושלא יגמר לעולם. ריאל מדריד מחזירה אותי לילדות, משאירה אותי ילד נצחי. האוהד הכי גדול שחיי את הקבוצה כל הזמן. אם אתה לא חלק מזה אתה לעולם לא תבין. אין כמו כדורגל. אין כמו ריאל מדריד. תודה אלוהים. תודה. ומאז נוספו עוד שני גביעי אירופה (הגביע ה-14 היקר מכל), ספר שהוצרתי בעצמי!! “המלכים של אירופה: סיפורה של ריאל מדריד”, וקלאסיקו לבן שראיתי במו עיניי. תהיו בטוחים שהמועדון הגדול בעולם יחזור להסתער על הכל. הוא לא יסתפק בפחות מהטוב ביותר.

אם חשבתי שאי אפשר לאהוב את תומאס מולר יותר.

יצאה סדרה של ריאל על העונה שעברה באפל.

מישהו במקרה יודע איך לגשת לזה אם אין מנוי?

https://redeem.apple.com/appletvrealmadrid-emeia?locale=en-gb&itscg=80121&itsct=realmadrid_soc_1M_23

ריאל מצ’פרת את האוהדים עם אפשרות לחודש חינם באפל tv, אפשר לבטל אחר כך :wink:

FB_IMG_1678477274978

היום עלתה לאוויר הסדרה המרגשת: 'Real Madrid: ‘Hasta El Final’. האם אתם מוכנים? לאט לאט עוד ועוד קטעים קטנים מהסדרה המרגשת “מודלפים” החוצה

במחצית לאחר שריאל מדריד לא ממש שיחקה טוב נגד ליברפול בגמר אבל הצליחה לכבוש בזכות קארים בנזמה, שער שנפסל, קרלו אנצ’לוטי אמר לשחקנים בחדר ההלבשה: “ראינו לפתע את הפחד הגדול בעיניים שלהם ואסור לנו שיפסיקו להרגיש את זה. עלינו ללכת אחריהם, לשחק עם הכדור מהר יותר. הם מפחדים ויודעים שאנחנו יכולים בכל רגע להבקיע”. טוני קרוס מדבר על “הדברים הבלתי אפשריים שקורים כשאתה לובש את החולצה הלבנה”.

בעוד חלק שכבר דובר עליו בעבר, אירוע מוכר, לוקה מודריץ’ מדבר עם קארים בנזמה על הספסל אחרי ההפסד לפ.ס.ז’ בצרפת 1:0 במשחק החלש - “אנחנו נהרוס אותם בסנטיאגו ברנבאו”. וכך היה! מודריץ התייחס לכך’: "כן, תמיד אמרתי שאם ננצח את פ.ס.ז’, ליגת האלופות היא שלנו. לפעמים העיתונות טובה עם הדלפות (צוחק). ויש גם קצת מהאקס. קאסמירו, למי ששכח, החמיץ את הגומלין נגד פריז סן ז’רמן. הברזילאי סיפר בסידרה: “אחרי המשחק הראשון מול פ.ס.ז’ חשבתי שזה בלתי אפשרי, הם יותר טובים מאיתנו. אבל היה לנו נשק סודי… האוהדים המדהימים שלנו”. הוא מפרגן לקארים: “בנזמה הוא אותו בנזמה שהוא היה לפני שבע שנים. הוא תמיד היה כל כך אינטליגנטי. אבל העונה (2021/22) הוא כובש 45 שערים במקום 25 שערים”. בקטע נוסף, רואים את פלורנטינו פרס כולו ‘קשוח’ נפגש עם רודריגו לאחר הנס נגד מנצ’סטר סיטי, הברזילאי נרגש, והנשיא שואל אותו: “איך לא כבשת את השער השלישי?”

פדה ואלוורדה על עזיבה אפשרית של ריאל מדריד: “אם הם רוצים להזיז אותי החוצה - הם יצטרכו להרוג אותי בשביל זה”. רודריגו: “ריאל מדריד היא הכל בשבילי,זו הקבוצה שחלמתי לשחק בה”. לוקאס ואסקס: “אני מרגיש כאן כמו בבית”. קרלו אנצ’לוטי: “הייתי נשאר כאן לכל החיים”. מרסלו אמר: “בסנטיאגו ברנבאו הכל יכול לקרות. הכל קורה”.

בינתיים בבית המשפט העליון בספרד, פלורנטינו וריאל מדריד ניצחו בתביעה נגד רשויות המס ויקבלו בחזרה 90 מיליון יורו.
יותר מחצי בלינגהאם…

כמובן שהפסיקה הזאת תהיה תקפה כלפי כל הקבוצות וגם ברצלונה תקבל סכום רציני בזכותנו.

בדקתי בStremio ויש להם את זה גם ב4K.

יש להם אפליקציה רשמית לאנדרואיד, PC ו iOS.

תתקין את Stremio מה Playstore ואז תתקין את ה Addons מהאתר הזה וכך תהיה לך גישה לכל סדרה או סרט מכל תקופה או שירות, כמעט בכל שפה שתרצה ובכל איכות.

איך לעזאזל הדבר הזה חוקי ונתמך על ידי גוגל?

אגב, לטובת מי שלא ראה את הסדרה. אין ממש מה.
אפשר להגיד שזו סדרת תעמולה של הקבוצה.
לא מחדש כלום, אי אפשר ללמוד מזה כלום. ואין שום ערך מוסף.

רק נחמד קצת לחוות את כל הדרך בליגת האלופות מחדש.

האמת, לצערי מסכים. ראיתי בינתיים 2 פרקים מתוך ה-3 (השארתי את השלישי ליום רביעי, להיכנס לאווירה לקראת המשחק), וזה די שיעמום טוטאלי. ראיתי כבר דוקומנטרי ספורט הרבה הרבה יותר מוצלחים מזה.

הפסקתי באמצע הפרק הראשון. באמת שלא מעניין.

אולי בגלל שזה כביכול רק פלטפורמה שמתקינים עליה תוספים חיצוניים, ששם כביכול נמצא החומר הפיראטי.

בטח שמתם לב לחילוף הדברים (התקשורתי, כי מסתבר שהם לא מדברים ביניהם במציאות), בין הזאר לאנצ’לוטי.

קודם כל, הזאר יצא בריאיון:

ואנצ’לוטי ענה לו בתגובה:

“…אנחנו באמת מתגעגעים לתקופה שהזאר אשכרה ידע לשחק כדורגל”.

וכן, קרלו המשיך ואמר:

“…(זה לא ש)הוא לא משחק כי ויניסיוס טוב - הוא לא משחק כי הוא עצמו גרוע”.

ציון דרך: ריאל מדריד תרשום את משחקה ה-300 בליגת האלופות!| ריאל מדריד תציין מחר נגד ליברפול בגומלין שמינית הגמר את משחקה ה-300 בליגת האלופות - יותר מכל קבוצה אחרת. כמובן שמדובר במתכונת החדשה של הצ’מפיונס, שינוי הפורמט מאז 1992/93. באיירן מינכן שנייה עם 280 משחקים וברצלונה עם 277 - מאחוריה. ריאל היחידה שזכתה במפעל ‘החדש’ לא רק פעמיים אלא גם שלוש פעמים ברציפות. היא שיאנית הזכיות עם שמונה גביעים לעומת ארבעה של ברצלונה ושלושה של באיירן מינכן ושל מילאן. ריאל השתתפה במפעל 27 פעמים ו-26 מהן ברציפות – מהזכיה ב-1997-98 ועד היום. היא זכתה שמונה פעמים כאמור, שבע פעמים הודחה בחצי הגמר, שלוש פעמים בשלב רבע הגמר ושמונה פעמים בשמינית הגמר. איקר קסיאס הוא שיאן ההופעות שלה עם 150 משחקים ואחריו ראול (132) וסרחיו ראמוס (129), ומלך השערים הוא כריסטיאנו רונאלדו עם 105 שערים. אחריו בנזמה עם 76 וראול עם 66. ומי שסקרן ורוצה לדעת עוד - הנה הגרף של ריאל עונה אחר עונה. שיא המשחקים בעונה היה בימי שלב הבתים השני - 17 משחקים הן ב-2000 והן ב-2002. ריאל לא הצליחה לרשום עונה ללא הפסד. שיא הניצחונות בעונה עומד על 12. ריאל ניצחה 179 משחקים. ריאל לא רק זו עם הכי הרבה ניצחונות (179) והכי הרבה שערים שכבשה (635), אלא גם זו עם אחוז הניצחון הגבוה ביותר (59.6%) וממוצע השערים הגבוה ביותר למשחק (2,12).

ועוד קצת מספרים לכבוד ציון הדרך שריאל מדריד מגיעה אליו - משחק מספר 300 בליגת האלופות.

-רצף הניצחונות הכי טוב - עשרה, מחצי הגמר בעונת הדסימה נגד באיירן מינכן ב-2013-14 ועד להפסד נגד שאלקה בגומלין שמינית הגמר.

-רצף המשחקים ללא הפסד - 15 - מהרמונטדה נגד וולפסבורג ברבע גמר ליגת האלופות ב-2015-16 ועד להפסד בחצי הגמר בגומלין נגד אתלטיקו בחוץ בעונת הדאבל.

-הניצחון הכי גבוה היה 0:8 על מאלמו בשלב הבתים ב-2015-16, עם רפא בניטס על הקווים והתבוסה הכי קשה היא 4:0 נגד ליברפול בשמינית הגמר ב-2009.

-שיאני הניצחונות במדי ריאל: איקר קסיאס עם 88, אחריו בנזמה - 82, ראמוס - 79, ראול - 72 וכריסטיאנו - 71

-המאמנים: ויסנטה דל בוסקה עם 60 משחקים: מאזן 34-12-14| זינדין זידאן עם 53 משחקים: מאזן 31-12-10| קרלו אנצ’לוטי עם 45 משחקים: מאזן 33-4-8

-היריבות אותן פגשנו הכי הרבה: באיירן מינכן - 20 משחקים: מאזן 10-2-8| יובנטוס - 16 משחקים: מאזן 7-2-7| בורוסיה דורטמונד - 14 משחקים: מאזן 6-5-3.

-המשחק הראשון: נגד אייאקס בספטמבר 1995 (הפסד 1:0)| המשחק המאה: 1:1 נגד באיירן מינכן בשמינית הגמר ב-2004| המשחק ה-200 - הדסימה נגד אתלטיקו מדריד (1:4)| המשחק ה-250: התיקו 2:2 נגד באיירן מינכן בגומלין חצי גמר 2018

פודקאסט ריאל מדריד מבית one.
להאזנה- Spotify

נאצ’ו שוב בנבחרת ספרד!| איזה מרגש, כמה הוא חיכה לזה. המאמן החדש לואיס דה לה פואנטה מביא לבשורה ענקית! נאצ’ו פרננדס חוזר לסגל נבחרת ספרד אחרי הרבה זמן! למעשה, משחקו האחרון של נאצ’ו בנבחרת ספרד (22 הופעות ושער אחד בלתי נשכח נגד פורטוגל במונדיאל 2018) היה נגד אנגליה בליגת האומות באוקטובר 2018 - כלומר כמעט ארבע וחצי שנים עברו הספרדי מקבל פרס על היכולת הפנומנלית שלו. גם דני קרבחאל ודני סבאיוס בסגל של ספרד למשחקים הקרובים במוקדמות היורו (יוצאים לפגרה אחרי הקלאסיקו ביום ראשון כמובן). המאמן התייחס לזימונו: “נאצ’ו הוא כדורגלן מקצועני , הוא יודע איך הדברים זזים, לפעמים הוא שם ולפעמים הוא לא. בתור שחקן נהדר ומקצוען, הוא יבין את הנסיבות האלה שמתרחשות לאורך הקריירה. עכשיו הוא נמצא ברגע גדול וחשבתי שזה מתאים להתקשר אליו ולזמן אותו. הוא מתאים בצורה מושלמת למה שאנחנו הולכים לבקש מהשחקנים. אני לא מכיר אותו, הוא אחד הבודדים שלא הזדמן לי לפגוש”.

אגב עדיין נאצ’ו, מעבר לכך שאני כל כך שמח (ואולי הפתעה בהמשך) - רוצה לשתף אתכם בנאצ’ו. זה אחד הפוסטים, אולי הפוסט עם הכי הרבה ‘תנופה’ מאז שהדף חזר בגרסה החדשה ב-2017. “תפס” יותר מכריסטיאנו רונאלדו ויום הולדת 38 שלו וכל פוסט על זכייה בליגת האלופות ה-14, דסימה וכן הלאה.

דור רומנו. קלאסיקו. וואלה! ספורט. גאה לכתוב על נאצ’ו, אחד השחקנים האהובים עליי ועל כל אוהד ריאל מדריד, וסיפורו המרגש של האנדרדוג הנצחי. לוחם גדול, ווינר, שחקן הגנה פנטסטי ומדרידיסטה ענק שחוזר לנבחרת ספרד מהדלת הראשית ומצא שוב את מקומו בהרכב של ריאל מדריד מאז חודש ינואר. ומאז כל ההגנה השתפרה פלאים. מגן ימני (יותר טוב מדני קרבחאל), מגן שמאלי (יותר טוב מפרלאן מנדי, ולא רק התקפית) ובלם (יותר טוב מדויד אלאבה). זה לא משנה היכן משחק מי שהוגדר על ידי קרלו אנצ’לוטי כ-‘מגן הפסימי’. בכל אחד מאיתנו קיים נאצ’ו כזה. ספק אם פעם היה שחקן הגנה שהסנטיאגו ברנבאו התובעני היה מריע לו על כל גליץ’. תישאר-תישאר. ריאל מדריד היא הבית שלך!

(זה מרגש בכל פעם מחדש. היה לי סופ"ש לא פשוט והכדורגל והכתיבה האינסופית על הקלאסיקו עשו לי טוב על הלב, צללתי לפתע שוב לעולם משלי.

הכתבה המלאה - לחצו כאן

מועדונים שהכניסו הכי הרבה כסף ממכירת שחקני אקדמיה מאז 2013/14:

ריאל מדריד במקום ה-3, עם 375 מיליון אירו אחרי בנפיקה ואייאקס.

אז אפשר להתווכח האם למכור ולהרוויח כסף עדיף על שילוב שחקני בית בסגל הבוגרת אבל אי אפשר להתווכח על כך שריאל מדריד מגדלת אחלה של שחקני אקדמיה.

קצת מזוכיסטי אמנם אבל כשעוד עונה בליגה נראה אבודה נשאל אתכם - מהי האליפות הכי מצערת שהוחמצה בשנות ה-2000?

-עונת 2003/04? למרות האין הגנה ובלי מקאללה שנמכר - הכל דפק כמו שעון עד חודש מרץ, אפילו ניצחון בקאמפ נואו אחרי 21 שנה בליגה. רונאלדו+סאן איקר, זו הייתה הנוסחה. החלוץ מבקיע, השוער סופג שער-שניים אבל מציל עוד חמישה. ריאל סיימה עם חמישה הפסדים רצופים. הגלאקטיקוס קרסו למקום הרביעי. ראול נעלם…
-עונת 2012/13? שנה אחרי אליפות השיאים. ריאל ניצחה רק פעם אחת בארבעת מחזורי הפתיחה, זוכרים את נאום ה-‘אני עצוב’ של כריסטיאנו רונאלדו? קריסה טוטאלית בעונת הפרידה מז’וזה מוריניו. הזוי שעם סגל שחקנים אדיר ושחקנים שבשיא הקריירה שלהם - זה קרה. לא היינו בכלל במאבק.
-עונת 2013/14? בשלב מסוים פינטזנו על טרבל היסטורי. אבל עם נקודה אחת מ-12 בדרבי ובקלאסיקוס אי אפשר לזכות באליפות. ריאל בעטה בדלי עם הפסד 4:3 בקלאסיקו בסנטיאגו ברנבאו מול ברצלונה, סרחיו ראמוס הורחק.
-עונת 2014/15? שנה עברה, רצף 22 הניצחונות הרצופים בכל המסגרות נשאר כשורה יפה בהיסטוריה, לסקרנים, וזהו-זה. כדורגל עוצר נשימה ואינסוף שערים לא הספיקו. ריאל איבדה את הפסגה עוד לפני הקלאסיקו השני בקאמפ נואו בו הפסידה. קרלו אנצ’לוטי פוטר.
-עונת 2015/16? ריאל מחקה פיגור ענק מברצלונה (לא מעט בזכות הניצחון בקלאסיקו בקאמפ נואו בזכות שער של כריסטיאנו - מה שלא קרה העונה) והצליחה לצמצם לנקודה בלבד ובמחזור הסיום אפילו הייתה אלופה לאיזה חצי שעה, אבל ברצלונה התעוררה.
-עונת 2017/18? כשריאל אלופת אירופה הגאה ומחזיקת הדאבל, עם הרכב ראשון מפחיד על אף ספסל קצת פחות מרגש ללא אלבארו מוראטה וחאמס רודירגס, וברצלונה מנגד מאבדת את ניימאר ונראית אובדת עצות נגדנו בצמד משחקי הסופרקופה בקיץ…קצב צבירת נקודות אדיר של ברצלונה מצד אחד ומצד שני ריאל כשלה עם תיקו 2:2 ביתי נגד בטיס, 1:1 ביתי נגד לבאנטה והפסד לבטיס. שלושה משחקי בית ללא ניצחון בתחילת העונה. ההשעייה של כריסטיאנו עשתה משהו אולי.
-עונת 2020/21? למרות אינסוף פציעות והרבה מאוד משברים, עונה בה אדן הזאר כמעט לא נוכח וגם לא דני קרבחאל וסרחיו ראמוס - ריאל ניצחה את אתלטיקו בדרבי הראשון והחלה לכרסם בפער. היא הגיעה למחזור הסיום שיש לה על מה לשחק אבל לצערה זה לא הספיק. עונה עם כמה וכמה טעויות שיפוט שהשאירו אותנו קירחים. כמו זיזו

כמובן ש 2014,היה לנו סגל מושלם וזו פשוט עוד אליפות שנזרקה לפח על ידי קרלו אנצלוטי.

כרגיל, כמו גם העונה.

כותבים שזה פער של 12 נקודות ואין לדבר על השופטים בגלל הפער, אבל אם שורקים פנדל ברור לולנסיה, אין פסילה מפוקפקת של השער של בילבאו ובודקים נכון ומאשרים את השער של אסנסיו זה פער של 2 נקודות בלבד, 10 נקודות פור לברצלונה ב 3 שבועות מטעויות שיפוט.