בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

לדעתי תחת מוריניו היינו פחות טובים משלושת היריבות שהדיחו אותנו בחצי הגמר. ההתסכלות אחורנית והעובדה שהיינו מתחילים משחקי ליגה מ 3:0 מעוורת את העובדה שנגד קבוצות איכותיות נראינו הרבה פחות טוב מהבאות בתור של הקבוצה הזו.

אני קצת מופתע אם לאמר את האמת. היו לא מעט שמועות שויני רוצה את מספר 11 ואח״כ גם הוסיפו שזה חלק מרעיון מיתוג - V1N1. על רודריגו אני גם מתפלא, אולי זה סימן לבאות (= אמבפה 10?).
לא יודע. בכל אופן זה, ואני יודע שזה ילדותי, אבל זה קצת מבאס.

באיירן עברו בפנדלים בלי עדיפות ברורה, דורטמונד על חודו של שער עם קונצרט של איש אחד (בהכללה גסה), בארסה בשיאה עם עדיפות אבל גם עזרה גסה מהשופט.

עלינו למשחק בדורטמונד שהיה מחריד (התקפית) גם במחצית בראשונה - כדי להתבנקר. עם ראמוס מגן ימני כדי ליצור קו הגנה חזק וגבוה ובולט במשחק ראש, עם אוזיל בכנף ובלי די מאריה. גם הגול שלנו היה מטעות חמורה שלהם. אין לדעת מה היה קורה אם בגומלין אחד משלושת המצבים האדירים בעשר הדקות הראשונות היה נכנס אבל להגיע בפיגור 4:1 זה מוגזם עם כל הכבוד לדורטמונד. האמצע שלנו לא היה מספיק טוב וחבל שלוקה לא היה כאן כבר ב-2012.

@Paco-Pavon זה לא מספיק להגיד נניח שזה היה פיפטי-פיפטי עם באיירן. ציפיתי שנהיה יותר טובים. אפילו הרבה. באנו בפיגור של גול, בברנבאו, עם הביטחון אחרי הקלאסיקו שלנו והובלנו 0:2 כלכך מהר, קל מהמצופה. שברון לב.

מעבר למחצית הסופית שבה תקפנו בחמת זעם - היו הרבה יותר טובים מאיתנו לדעתי.

אני יכול לקבל את זה שההרכב שלנו היה לא מאוזן, לא בורח מזה לרגע, יותר מדי זמן שלא היה לנו בלם מהטופ עד שבא סרחיו ראמוס לדוגמא (בפיפ"א 2002 כילד תמיד הייתי קונה את אלסנדרו נסטה ופאביו קנבארו). אבל אם אתה מסתכל על הסגלים? אלה ימים אחרים, לא לכל קבוצה היה לשלוף את טדי שרינגהאם או אולה גונאר סולשיאר מהספסל. תסתכל למשל על יובנטוס, אם פאבל נדבד חלילה בחוץ, איזה קשר יכול להחליף אותו? מאורו קאמורנסי היה ילד מוכשר.

לגבי באיירן מינכן טעיתי בעונה אחת, אבל היא זכתה בשתי אליפויות במחזור האחרון, אחד מהם אחרי בעיטה בדלי של באייר לברקוזן שהעזה להפסיד, והשנייה עם שער של סוני אנדרסון הבלם בתוספת הזמן. גם זה לא שהפערים הם אסטרונומיים מבחינת הנקודות בניגוד לתקופת פפ גווארדיולה שם וכן הלאה.

נפלנו מקבוצות אחרות מבחינת המאמן, הרי לא היה לנו אלכס פרגוסון ולא יכול להיות לנו אלכס פרגוסון, אבל ויסנטה דל בוסקה היה מתאים לקבוצת הכוכבים הזו.

בשורה התחתונה, ספסל של פלאביו קונססאו, אסטבן קמביאסו, גוטי, סנטיאגו סולארי, סטיב מקמנמן, פרננדו מוריינטס וחאבייר פורטיו הוא מכובד. והתאפקתי לא לכתוב את אוסקר מיניאמברס.

לודביק ז’ולי עם שמונה שערים בברצלונה בעונה השנייה ושישה בעונה השלישית. הוא היה מתסכל הרבה מאוד אוהדים של ברצלונה.

הנה החולצה של עונת 2023/24 | הנה זה, רשמית: ריאל מדריד מציגה את התלבושת החדשה לעונה הבאה 2023/24 יחד עם אדידס כמובן. הפרזנטורים: טיבו קורטואה, ויניסיוס ג’וניור, הקפטן החדש נאצ’ו, אדוארדו קמאבינגה ודויד אלאבה. הלבן המסורתי כמובן נשאר, מלווה בזהב בפסי אדידס בכתפיים, כאשר בצווארון יש כחול כהה. בצווארון כתוב Hala Madrid. ישנה טכנולוגיה לוויסוט הטמפרטורה. החולצה החדשה זמינה לרכישה כבר באתר הרשמי והקבוצה תשתמש בה לראשונה במסע המשחקים בחודש יולי. ברחבי הטוויטר תוכלו לראות גם את חולצת החוץ השחורה, ואת פדה ואלוורדה, טוני קרוס, פרלאן מנדי ואפילו קארים בנזמה שעזב, כחלק מהצילומים

לא עפתי, זה לא מרגיש ‘מספיק זהב’ מה שנקרא, ציפיתי למשהו קצת דומה יותר לעונת 2019/20. אבל זה לא משנה ברור שאני אקנה את החולצה החדשה כמדי שנה, והפעם החלטתי: חולצת בכורה של נאצ’ו! ושל ויניסיוס ג’וניור ומספר7.

אז fly better

בדרך כלל אני לא מצליח להבדיל בין החולצות, הן כולן נראות לי אותו דבר בדיוק. הפעם משום מה החולצה הזאת נראית לי ממש יפה.

קרואטיה עוברת את הולנד לגמר ליגת האומות בתוך הארכה. מודריץ׳ במשחק מעולה. סחט פנדל עבור שער השוויון, שער ובישול בהארכה, שיחק את כל 120 הדקות.

איזה יופי,נבחרת קרואטיה בטח מבסוטים שבלינגהאם הגיע,עכשיו מודריץ יקבל מנוחות אצלנו כדי להגיע רענן למשחקי הנבחרת🤦🏻‍♂️
אולי זה קצת כפיות טובה אבל אולי הגיע הזמן להתנות הארכות חוזה לשחקנים בני 35+ בפרישה מהנבחרת.

לא בדיוק ריאלי/הגון. שחקן יכול לבחור לייצג את נבחרתו כל עוד הוא רוצה בכך. זה שלך בא שהוא לא יעשה את זה לא נותן לך או למועדון כל זכות להתערב בהחלטתו ובטח שלא להתנות חוזים בכך.

מכל מיני סיבות לא ראיתי את הדוקו על הזכייה בגביע ה-14 ומערב אחד פנוי, קצת חיפשתי דברים אחרים ביוטיוב ומסתבר שיש צדיק שהעלה את זה:

כמובן שיש גם את הסדרה המלאה כלומר וידאו אחד של ארבעת הפרקים - מעל שעתיים וחצי

כמובן שמצמרר שוב לראות את הטירוף ב-1:3 על פריז סן ז’רמן למשל ואלה גולים אייקונים אבל בגדול אחרי צפייה בפרק הראשון בלבד - קצת מאכזב וכנראה שבאמת עשו עבודה לא משהו אם אחד כמוני אומר את זה. כל “המאחורי הקלעים” לא באמת מספיק מעניין. לא שדני קרבחאל נפרד מהכלב בביתו, נתנו אולי חצי דקה מחדר ההלבשה אחרי רמונטדת פ.ס.ז’ מבחינת קטעים שלא פורסמו קודם וכן הלאה.

מגרש אימונים על שם פדה ואלוורדה| זה באמת מרגש. פדה ואלוורדה חזר הביתה וראה את פניארול בה שיחק לפני שעזב לספרד, קוראת לאחד ממגרשי האימון על שמו. כשעלה לכר הדשא עם מינה בונינו והילד, הוא דמע מהתרגשות. פדה הצטלם עם השחקנים ועם צוות האימון ושוחח איתם בקצרה. איגנסיו רוגליו הנשיא: “היום הוא יום מרגש וחשוב ביותר עבורנו. פדה הגיע מוקדם והלך לשוחח עם קבוצות הנוער, והוא אמר לי פעמיים ‘אני לא מאמין שזה קורה לי’. הוא שחקן של ריאל מדריד ואנחנו גאים בקריירה שלו”. פדה אמר: “אני רוצה להודות לנשיא ולמועדון על המחווה הזו פה בפניי, יחד עם אשתי והבן שלי. הגעתי לכאן כילד עם חלום. הגשמתי אותו, הפכתי לאלוף, אבל אני עדיין לא מאמין למה שקורה עכשיו, זה רגע ייחודי”. באינסטגרם הוא כתב: "היום היה יום שלעולם לא אשכח (לב צהוב). תודה לך פניארול על כל כך הרבה שנתת לי. האהבה הזו היא הדדית

ערב גורלי לקסטיליה של ראוליטו ב-20:30 כשייצא לדרך גמר הפלייאוף על העפלה לליגה השנייה, משחק ראשון מתוך שניים. קסטיליה מארחת את אלדנסה שהדיחה את סלטה ויגו ב’ והיא קבוצה חזקה, אך לא הייתה בליגה השנייה כבר שישה עשורים. החניכים של ראול השאירו מאחור את התקופה הרעה בסיום הליגה הסדירה - שני ניצחונות בשישה משחקים, עם הקאמבק הנפלא וה-0:3 על ברצלונה. סרחיו אריבאס יחזור לחוד ויפתח לצד אלבארו רודריגס שנקלע לבצורת בעוד איקר בראבו שהביא את המפנה - ימתין על הספסל. ראול: “אנחנו מתמודדים עם האתגר הזה באשליה רבה, רוצים לראות שוב את אצטדיון אלפרדו די סטפאנו מלא ותומך בנו. ראינו את החוזקות של היריבה ואיך אפשר לפגוע בה”. ב-AS נכתב: “המדרון האחרון של קסטיליה לפני הסגונדה”. הרכבים משוערים:

אין לי כבר כוח לחפש ת’רדים בפורום:

כמה מילים על גמר ליגת האומות אתמול ונדיר שאני כותב על כדורגל נבחרות שזה לא בזמן המונדיאל. זה גם הישג שלא נרדמתי.
1.אני אוהד ספרד מימים-ימימה, בגלל או בזכות ראול, תחליטו אתם, הימים העליזים של “שיחקנו כמו שלא שיחקנו מעולם ועפנו כמו תמיד” (ברבע הגמר ומטה). אבל אתמול אני מודה שהייתי קצת לטובת לוקה מודריץ’.המתכת הזו, לא ממש מחזיק מהתואר הזה, לא תשפיע בשום דבר על המורשת המדהימה שלו ועל השחקן האלוהי שלו, אבל אני יודע עד כמה זה היה חשוב לו, עד כמה הוא רצה את התואר ההיסטורי, גם אם אין שני לגמר מונדיאל ומקום שלישי. יש בי גם קצת אנטי או יותר נכון היה כלפי הנבחרת כי הוא לא נח אף פעם ולדעתי הוא צריך לסגור סיפור. הרי לא קיבלנו את מודריץ’ הנפלא של חצי גמר ליגת האומות ברגעי ההכרעה של העונה הזו אבל אני לא כועס עליו. לפעמים אין צדק בכדורגל.

2.נאצ’ו הבלם הספרדי הטוב ביותר היום והזוי שהוא נמצא בסגל נבחרת ספרד רק כי שחקן אחר נפצע. ועם כל הכבוד לעונה הטובה של רובין לה נורמד, ויש כבוד - נאצ’ו עשיר בניסיון במשחקים גדולים. הזוי כמה הוא אנדרייטד, זה מעצבן. התחלף מאמן ושום דבר לא השתנה. מילא דני קרבחאל על הספסל כי חסוס נאבאס טוב ומנוע התקפי, אבל נאצ’ו? למה לעזאזל. “Siempre parece que tengo que hacer el doble que cualquier otro” - מי שלא הבין - תעשו גוגל. כולנו לפעמים מרגישים נאצ’ו. בשוליים: דני קרבחאל ביחס להיותו מגן בולט בכדורגל העולי מיעט לשחק בנבחרת, לא זוכר שראיתי אותו בועט פנדל או משהו כזה, הוא עשה את זה אתמול בקלאסה, מעין ניצחון שלו. עוד בשוליים: חוסלו מרגש מאוד.

3.דבר אחרון: כדורגל נבחרות זה דבר קצת מיותר, יש כל כך הרבה משחקים, יאללה, שהחבר’ה ייצאו קצת לחופש, מגיע להם, לרובם לפחות.

מעניין כמה הופעות יהיו בברנבאו המתחדש.
בינתיים הופעה ראשונה נקבעה

כל אירוע שכזה אמור להכניס עוד כסף לקופה.

אני לא בטוח שכל אירוע כזה יכניס עוד כסף לקופה. חתמנו הסכם עם חברה אמריקאית שנקראת sixth street, ובקצרה, במסגרת ההסכם הם יקבלו את האיצטדיון בכל יום שאין בו משחק וינהלו שם אירועים כאלו ואחרים כדי לנצל את האיצטדיון. בעבור זה הם העבירו לנו תשלום של 360 מיליון יורו, שזה רשמי, ומכאן והלאה בכל שנה אנחנו נרוויח אחוזים מכל האירועים אלה, ובמידה ולא יגיעו לאחוז רווחים מסויים, חברת הניהול האמריקאית תשלים לנו את החסר. כמה אחוזים בדיוק נרוויח, או כמה יהיה התשלום המינימלי, אין דיווח רשמי ולכן כל אחד מפרסם מה שבא לו. עד כמה שזכור לי מדובר במינימום 400 מיליון יורו בעונה. חלק מהדיווחים מברים על קצת יותר וחלק קצת פחות, אבל בסך הכל מדובר בסכומים מאוד משמעותיים שיאפשרו לנו להתמודד מול בארות הנפט.

בנוסף, יהיו מתחמי עסקים, משרדים, ומגרדי ענפי ספורט אחרים שיניבו למועדון אפילו עוד כסף מלבד ההסכם. בסך הכל הסכומים שמדברים עליהם דימיוניים לגמרי, ברמה שמאוד קשה להאמין להם.

אני אשמח גם למחצית מזה.

בכל מקרה, כשאני שומע את הטענות כלפי פלורנטינו פרז אני המום. הבנאדם לקח אותנו אחרי השנים הקשות עם רמון קלדרון, היינו עם חובות, קבוצה אפורה, בנה את הקבוצה המצליחה בתולדות אירופה המודרנית תוך כדי שהוא מתמודד מול ברצלונה חד פעמית. הקבוצה הזאת התבגרה והתפזרה ובינתיים הוא הצליח לבנות שלד אדיר (מתוך 20 השחקנים בעלי השווי הגבוה בעולם 6 אצלינו, אם אמבפה אכן חותם זה 7 מתוך 20!), לקח צ’מפיונס אחד, והכי חשוב יותר מהכל הוא שיפר את התשתיות שלנו. בין התשתיות החשובות ביותר ששופרו הן מערך הסקאוטינג בראשות יוני קלפאט, והברנבאו, שאמור להיות גיים צ’יינג’ר בכל מה שקשור לעניינים הפיננסיים של המועדון.

אין סיכוי. עילת הסבירות הומצאה כדי לשלול שטויות שכאלה. ספק אם השיפוץ של האיצטדיון כולו עלה כאלה סכומים, ובטח שלא נרוויח כזה דבר בשנה.

סביר להניח יש איזו אי הבנה של מה כל סכום מייצג ואם אנחנו נרוויח רווח עודף של כמה עשרות מליוני יורו “בלבד” בשנה מהדבר הזה זה יהיה הצלחה מסחררת.

תהיה לנו הכנסה בטוחה של 400 מיליון יורו מההסכם עם Sixth Street. מעבר לזה יש את העניין של כרטיסי המשחק, ובנוסף לכך יהיה מדובר במתחם עסקים וספורט לכל דבר. ייכנס הרבה מאוד כסף. מיליארד יורו בעונה נשמע גם לי הזוי ולא הגיוני, אבל ייכנס כסף משמעותי.

צריך להזכיר שגם היום המועדון עושה לא מעט כסף מהברנבאו. נכון ללפני תקופת הקורונה, הברנבאו הכניס למועדון בין 160 ל170 בשנה.
בסופו של דבר מדובר בנכס של המועדון שהפכו אותו לעסק בפני עצמו.

נחכה לראות את המספרים הרשמיים כשהם יזרמו בעתיד, עד אז אני לא יודע, כספים זה לא התחום שלי ואני מוזן ממה שמדווח בתקשורת.