בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

מצד שני דווקא לרודריגו יש בעיטה שנחשבת לנקיה מאוד ובעיני הו בהחלט מתאים לבעוט פנדלים. וברבע גמר המונדיאל דווקא הוא בעט רע.

טוב מאוד שויני מתאמן על בעיטות פנדלים, תמיד טוב לשדרג יכולות. גם אם לא יהיה הבועט הראשי, אימון יוכל לעזור לו ולנו בעתיד בדו קרב פנדלים. הבנתי שהוא מתאמן בנוסף על נגיחות, שגם זה חלק שדורש שיפור במשחק שלו.

אני אוהב שויני כל הזמן מחפש נקודות חולשה במשחק שלו ומשפר אותן.
יש לו מוסר עבודה גבוה, לא סתם הוא הפך מכשרון לשחקן-על.
זה שהוא נופל לפרובוקציות של יריבים או קהל מדי פעם לא צריך להטעות, מדובר באחד השחקנים הטובים בעולם. הגיע הזמן שהוא יקבל את הכבוד שמגיע לו מאיתנו האוהדים.

להבנתי הוא לא בתוכניות לזה העונה, מודריץ’ ראשון ורודריגו שני.
אבל כל הכבוד.

מסורת זו מסורת! עונה חדשה - חולצות חדשות לאוסף של ריאל מדריד! גאה לספר לכם שקניתי חולצות (ראשונות) של ויניסיוס ג’וניור הכוכב ומספר 7 החדש שלנו (באמצע העונה שעברה כשכל העולם היה נגדו - החלטתי - אני חייב) וגם הקפטן ושחקן הנשמה נאצ’ו - כי כולנו נאצ’ו. הסקר שעשיתי באינסטגרם שלי היה צמוד - לאיזו חולצה יותר התחברתם? איזן חולצה חדשה קניתם/אתם מתכננים לקנות העונה? האמת שוויניסיוס ‘ניצח’ 6:8.

מדד החולצות בסגל הנוכחי:
נאצ’ו: 2023/24
ויניסיוס: 2023/24
פדה ואלוורדה: 2022/23
לוקה מודריץ’: 2016/17, 2022/23
טוני קרוס: 2017/18

אם אתם מחפשים לקנות חולצה של העונה או של שנים עברו - מאגר גדול מאוד, רפליקה וכן הלאה, במחיר הוגן ובמשלוח מהיר - זה החבר שאני קונה אצלו - כנסו לאתר.

עדיין אוף טופיק: קייטנת הכדורגל הטובה בארץ: הילדודס שאלו אותי כמה נגמר המשחק בין ריאל מדריד ומילאן ושמחו לשמוע על ה-2:3. מתחילים להכשיר את הדור הבא עם תמונת ריאל מדריד מתבקשת. עבדכם המאמן עם חולצה לא מקורית מ-2002/03 של לואיס פיגו (הבאתי רק בשביל התמונה, מרוב שחם אני לא מסוגל להיות עם חולצה ומשתמש בגופייה) ויש לנו פה גם טיבו קורטואה קטן וקארים בנזמה.

אם אני קונה חולצה חדשה אז רק מיליטאו !

החולצות האחרונות שקניתי לעצמי זה 9 של פנומנו ו 5 של זידאן, ועד היום הן עולות עליי בדיוק כמו אז :face_with_peeking_eye:

הקלטתי אתמול ביחד עם אורי רייך ואורן קדוש פרק מיוחד בפודקאסט one על פתיחת המשחקים של ריאל מדריד, דיברנו לא מעט על מה שכולנו מדברים כאן- המערך החדש , אמבפה וכו.

האזנה נעימה :slight_smile: -

https://www.one.co.il/Article/441402.html

בפעם הראשונה שמעתי את הפודקאסט ונהנתי. היו שם כמה דברים שדעתי שונה (ברהים לא שחקן ברמה של ריאל מדריד!) אבל בסך הכל הפודקאסט עצמו מעניין, מדבריפ לעניין, ואני מניח שאם מישהו שלא אוהד אדוק ולא עוקב אחרי כל פיפס שקורה במועדון ישמע את הפודקאסט שלכם הוא יתעדכן בכל הפרטים הרלוונטיים. הרבה יותר טוב מכל תוכניות הספורט אליהם נחשפתי.

כבר הרבה זמן שאני רוצה לשתף כאן מוכר של רפליקות ונראה שזה טיימינג נכון. ממליץ מאוד על המוכר AAAAJersey, את האלבומים של המוצרים שלו אפשר לראות באתר סיני שנקרא Yupoo ואת ההזמנה אני עושה דרך סוכן באתר PandaBuy שמקבל כול סוג של תשלום כולל פייפאל.
פשוט מזמינים באתר פנדה דרך הלינק שבאלבום, המוצר מגיע לסוכן אחרי 4-5 ימים בדר״כ, אתם מקבלים תמונה מהסוכן של המוצר+בדיקת איכות (במידה שלא אהבת אפשר גם להחזיר את המוצר) ומשם יש אופציות למשלוח שבדר״כ גם לא בשמיים ובסביבות ה10$ למשלוח אקספרס למדים בודדים.
האיכות של הרפליקות שלו ברמה הכי גבוהה שיש, המחירים שלו ברצפה והכמות מדים שהוא מוכר היא מטורפת (בדיוק הזמנתי את המדי חוץ של 98/99 עם הספונסר TEKA והדפס של ראול מאחורה. הוא סוג של אגדה בכול מה שקשור לרפליקות בגלל המחיר ביחס לאיכות ומחזיק מדים של כמעט כול מועדון גדול בעולם ונבחרת לאומית, מדים חדשים וגם רטרו. יש אצלו גם אפשרות להדפסה של שמות, ותוספות של פאצ׳ים.

הדף הכללי. הסיסמא היא aaaajersey

המוצרים של ריאל:

על המדים שילמתי 85 Chinese yuan שהם 45 שקלים

מסכים לגמרי לגבי ברהים, גם אני חושב ככה.
מקווה אבל שכן רואים משהו אחר בנוגע לשימוש בו.

ב-2002/03 כשריאל מדריד פגשה את מנצ’סטר יונייטד ברבע גמר ליגת האלופות, הרבה מעבר לעניין סביב דיוויד בקהאם - זה היה “הגמר האמיתי” עבור לא מעט מאוהדי הכדורגל, עוד הרבה לפני בעיטה אחת מה-1:3 וה-4:3 המדהימים האלה. אלופת אירופה הגאה עם הגלאקטיקו החדש רונאלדו - מול האימפריה של אלכס פרגוסון שחלמה להגיע לגמר הביתי באולד טראפורד. מעבר ל-180 דקות עוצרות נשימה - רק להגיד את השמות האלה ויש לי צמרמורת, משני הצדדים - נולדה פרסומת מדהימה של פפסי בסגנון קאבויו, שווה להיזכר. לכבוד המשחק הערב - כי לכתוב על משחקי הידידות בין הקבוצות זה לא מעניין. ובכל-זאת בא לי להגיד את השמות האלה: ראול, פיגו, זידאן, רונאלדו, רוברטו קרלוס, פרננדו היירו, איקר קסיאס| ומן הצד השני: בקהאם, ואן ניסטלרוי, גיגס, קין, סקולס, פרדיננד

כמה מילים שלי על אורליאן טשואמני לאור הפוסטים האחרונים והדיונים הטובים שהתנהלו בדף הפייסבוק שלנו.

קודם כל אני לא מתחמק מהפוטנציאל הגדול מאוד שקיים בו, יש סיבה שהוא הגיע לריאל מדריד. כמובן שישנן גם נסיבות מקלות - במועדון ציפו שיהיה תהליך מסודר של חילופי משמרות ועזיבתו של קאסמירו תפסה אותנו לא ממש מוכנים. היה עליו להיכנס לנעליים גדולות מאוד וגם המונדיאל בחורף השפיע, בעיקר הסיום הטראגי שלו. אבל יש הרבה אבל.

ראשית אני חושב שישנו סימן השאלה של התאמה לתפקיד, העמדה שלו על המגרש (כמובן שאין לי תלונות לגביו בעניין הזה) לא התרשמתי, גם בימים בהם הפגין יכולת טובה - שהוא קשר אחורי קלאסי. בתחילת העונה התלהבתי יותר מהצ’יפ שלו לרודריגו בדרבי נגד אתלטיקו מדריד או מסירות העומק, הטיפול הנקי בכדור, קצת יותר מקאסמירו. קשר אחורי חייב לרדת לגליצ’ים, לקרוא את האיזור טוב יותר. מרגיש לי שהוא כמו מה שאמרנו על רפאל ואראן פעם - אם הוא לא חוטף כדור באלגנט ממש - זה לא קורה. קשר אחורי חייב לדעת להתלכלך. לעשות פאול ולעצור מתפרצת בכוח, למשוך בחולצה, להיות מאנייק אבל בגבול הטעם הטוב. הוא לא עצלן חלילה.

אולי הוא ‘שוקיסט’ מה שנקרא? יכול להיות. אבל אדוארדו קמאבינגה כבר מהיום הראשון בלבן ניסה להיראות כבוס. אפילו שיחק עם ביטחון עצמי מופרז וכדרר איפה שלא היה צריך. כדי להיות שחקן בריאל מדריד ולבטח שחקן הרכב, שחקן מוביל - אתה צריך את הערך המוסף הזה. לטשואמני יש המון מוטיבציה, רצון ללמוד, יש לו ממי, הוא גם עובד קשה מבחינת הכושר ונראה כמו אתלט פנומנלי, זה כן. מזכיר לכם שקאסמירו בקושי שיחק בעונת הדסימה ועדיין כשהיה צריך אותו - באותו ערב קשה בדורטמונד - הוא עלה מהספסל ולא דפק חשבון לאף אחד.

כששחקן מגיע עם תג מחיר מסוים יש גם רף מסוים. כמובן שזה משפיע. הציפיות מקמאבינגה כשהגיע היו מסוימות וממנו הן אחרות. אני אישית לא ממש הרגשתי בחסרונו כשלא שיחק, למעט אולי הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי אז לדעתי זו הייתה טעות לא לתת לו לשחק.

לגבי המונדיאל - הוא השפיע עלינו בצורה רעה מדי ואני לא מדבר רק על קארים בנזמה קשישה ולוקה מודריץ’. אלא על כל הקבוצה. זה סחב גם אותו למטה, אין ספק. אבל היי, לא מדובר פה בשחקן שהרגיש את האולימפוס של הכדורגל וחווה גמר מונדיאל וצריך לחזור למציאות העגומה והלא משקפת, שהחודש הזה הוא לא משקף את הקריירה שלו. קחו את אמיליאנו מרטינס למשל, שהפגין יכולת טובה מאוד במונדיאל במדי ארגנטינה. הוא חזר לאסטון וילה וזה הבדל של שמיים וארץ. טשואמני חזר…לריאל מדריד, המועדון הגדול בעולם, בעונת הבכורה שלו, שיש לו הרבה עבודה.

הלוואי שבשלבי הסיכומים של עונת 2023/24 אתם תקפיצו את הפוסט הזה ותגידו בחיוך - “אמרתי לך”. הלוואי ואני טועה ושהוא הולך לתת עונה גדולה, אומרים שקרלו אנצ’לוטי מאוד מאמין בו וזה חשוב. כמובן שאני רוצה בהצלחתו וגם לא אמרתי שהוא לא יצליח. כרגע, גם בנסיבות המקלות - הוא היה חייב לתת יותר. האללה מדריד!

קצת קשה להחליט אחרי עונה אחת, כשהוא צעיר ומנסה להכנס לנעליים של הקשר האחורי אולי הטוב בדור הנוכחי.

בנוסף, עצם העובדה שהוא לא בהכרח קשר אחורי קלאסי היא לאו דווקא חיסרון, זה אומר שיש לו עמדה טובה יותר.
לדעתי גם קאמבינגה עצמו טוב יותר כדאבל פיבוט, אם ככה למה לא להפיק את המירב משניהם בקישור אחורי של שניהם?
גם בלינגהם עצמו לדעתי יהנה מאוד מההצבה הזו כאשר הוא יתופקד יותר למעלה.
בקיצור לדעתי במצב שלנו התפקוד הטקטי של טשואמני יכול לשחק לטובתינו.

אגב, גם מבחינת שאר הקשרים, לדעתי הם כולם מסוגלים לשחק בדאבל פיבוט, גם קרוס שאינו קשר אחורי קלאסי יוכל להוציא מעצמו יותר לצד קשר אחורי אחר, אך עם קשר התקפי ממנו, וגם פדה שמסוגל להכניס המון אנרגיות לעמדה הזו ולהוציא אותנו מהר להתקפות.
גם ארדה גולר יהנה מכך שפתאום יש עבורו עמדה גם בקישור.

לדעתי היחידים שטיפה ייפגעו ממערך כזה הם סבאיוס ומודריץ’, אבל זה מחיר שאני מוכן לשלם.

גם אם נשחק עם 4 קשרים, לדעתי זוהי אינה בעיה. קצת מזכיר את המערך בזמנו של איסקו וחאמס יחדיו, כאשר לצד בלינגהם ישחק קשר נוסף בעל אופי מעט התקפי יותר.

אני חושב בכללי שקישור היום צריך להיות יותר דינמי, פעם טשואמני יצטרף יותר למעלה ופעם קאמבינגה, ועם תיאום מספיק טוב (שיהיה קל יותר שכן שניהם צרפתים) נוכל להרוויח מכל העולמות.

בקיצור, אני חושב שמה שאתה מציג הוא לאו דווקא בעיה.

ערב עצוב למרסלו - הלילה מרסלו פצע בצורה לא פשוטה שחקן יריב בגלל חוסר מזל משווע (תראו את התמונה - דרך עליו בטעות אחרי שעבר אותו), הורחק מייד, התפרק ופרץ בבכי. זה קרה מול ארחנטיניוס ג’וניורס בקופה ליברטאדורס והקורבן היה לוסיאנו סאנצ’ס. כמובן שמרסלו התנצל מיד באינסטגרם: “היום נאלצתי לעבור רגע קשה מאוד על המגרש. פצעתי בטעות שחקן נהדר וחבר. אני רוצה לאחל לך לואיס סאנצ’ס את כל הטוב שבעולם ושתחלים במהרה!”. מאמנו של מרסלו הגן עליו ואמר שההרחקה אבסורדית: “זה כמו שנהג ייסע באור ירוק ואדם יתפרץ לכביש. למרסלו לא היה איפה לשים את הרגל. מה הוא יכל לעשות? זה מה שהוא רצה לעשות? בטח שלא”

בינתיים בפריז
image

כמובן שלא שכחנו. בדיוק היום לפני שלוש שנים איקר קסיאס פרש בשל בעייה בלב. עוד גיבור ילדות שלנו שיורד מהבמה ובצורה לא הוגנת. זה היה באוויר זמן רב כשלא היה יכול לשחק כמובן לאחר התקף הלב שעבר במדי פורטו, אבל עדיין כשזה הפך לרשמי - ליבנו נחמץ. לשמחתי יצא לי לכתוב את כתבת המגזין לפרישתו באתר ספורט1 בימי שם. הפעם אעשה את זה בנקודות:

-המספרים היבשים יספרו 725 הופעות במדי ריאל מדריד - שני רק לראול. שלושה גביעי אירופה, חמש אליפויות, אלו התארים הגדולים וכמובן יורו-מונדיאל-יורו.

-בשבוע בו ג’יאנלואיג’י בופון הגדול פורש, אני עדיין אגיד - איקר קסיאס, סאן איקר כבר מגיל צעיר, בשבילכם - הוא השוער הגדול בהיסטוריה לפחות לפי דעתי.

-כמה דוגמאות להצלות פסיכיות: תשאלו את דייגו פרוטי ב-2009-10 אבל לא רק. כעבור שנתיים זה היה נגד מאנו דל מוראל באותו ראמון סאנצ’ס פיחואן.

-בשר מבשרה של ריאל מדריד. ילד תותח מהקאנטרה (כבר ב-1998 הוא זומן לסגל במשחק החוץ הקפוא בליגת האלופות), שעמד בגבורה בתפקיד הלא הוגן, הכי כפוי טובה בכדורגל - שוער ריאל מדריד. שיא הלחץ, ובמחצית מהדרך גם הייתה לו הגנה של ליצנים, נניח עד 2006/07.

-האיש שהצליח לעצור הכל - חוץ מאת הדמעות - דמעות בגמר 2000 אחרי הניצחון על ולנסיה כשפתח בהרכב ושמר על שער נקי| דמעות ב-2002 אחרי סדרת הצלות מדהימה כמחליף| דמעות באליפות של קאפלו ב-2007| דמעות בגמר המונדיאל עם ספרד! איקר הוציא אותה מחושך לאור, זה קרה לא מעט בזכותו!| ודמעות בגמר הדסימה - הוא, מכולם, היה זה שהניף את הגביע.

-בדירוג שלי לכבוד יום הולדת 30 הצבתי את איקר קסיאס במקום החמישי מבין השחקנים הגדולים בכל הזמנים. אולי קצת הגזמתי אבל ברור שהוא גבוה-גבוה-גבוה (כריסטיאנו רונאלדו, אלפרדו די סטפאנו, ראול וסרחיו ראמוס הקדימו אותו).

-מחכה כבר לראות אותו משחק במסדרת איזה משחק “האגדות” של ריאל מדריד, עומד בשער ומספק עוד איזה זינוק גדול שיגרום לתשואות בסנטיאגו ברנבאו. הוא כבר הרי עשה את זה במשחק המחווה לחואקין סאנצ’ס. הפרידה ממנו הייתה עצובה ולנצח תישאר יום שחור לדיראון עולם, אולי הפרידה הכי קשה שיש (כשהוא הקריא כמו מסכן מהדף בחדר האפור ההוא ואף נציג מהמועדון לא היה שם, כמובן שגם על הבוז שספג אני תמיד אכעס) אבל זה כבר מאחורינו. תודה על הכל.

אגב זה עלה בדיוני בדף הפייסבוק שלנו: מבחינתי קיילור נאבאס יקבל את הטייטל של “שוער שלוש הזכיות הרצופות בליגת האלופות”. הוא היה חתול אבל ממש לא במשחק. טיבו קורטואה פנומנלי מ-2021/22, באמת הרמה הכי גבוהה שיש, הוא גם שוער שלם יותר - הגובה, האתלטיות, שליטה ברחבה, משחק הרגל - אבל עד שאני אגיד את השם שלו לפני איקר הוא יצטרך לעבוד קשה הרבה שנים, מצטער. קסיאס היה מגיע כמעט לכל כדור כשאתה אומר “איך הוא עושה את זה?” אבל בסוף זה קרה.

מתחיל להיות דיבור ברשתות על תום עידן פלורנטינו פרז.

התחיל בדיווחים שישנו את השם של ולדבבאס על שמו(מאוד לא שגרתי), מיד אחרי כן דיווחים שהוא יפרוש בעצרת הקרובה ועוד דיווח מלפני כמה דקות שהוא לא היה עם הקבוצה בדאלאס(שלא כהרגלו). ללא ספק משהו לא שגרתי קורה.

מקור?

עוד לא ראיתי מעיתון רציני אבל כמעט כל חשבון שני בטוויטר כותב על זה. לא בטוח מה המקור, אבל בקונטקסט של שינוי השם של מתחם האימונים זה לא מופרך בעיניי.

שמועות.
תכתוב את השם שלו בחיפוש ותוכל לראות המון לחשושים על זה. בכל אופן זה עדיין קונספירטיבי אז צריך לקחת את זה בחשבון, אבל חשבתי שראוי לכתוב את זה.

זה החשבון הכי גדול שראיתי בינתיים שכותב על זה:
https://twitter.com/MadridismoreaI/status/1687531908563890176?t=iK7Zcga0iwCRaJtgVQYaTA&s=19

שמע אם כל מה שהיה כתוב בטוויטר זה נכון… זה שהוא לא הגיע למרות שזה היה מתוכנן זה מפתיע, אבל הבנאדם עסוק ולכן לא הייתי קופץ למסקנות. כמו כן זה שאוספים חתימות לשנות את השם של ולדאבבס על שמו זה משהו שלא הגיע ממנו. אני מניח שאם היה משהו כזה היינו שומעים את זה מכתבים קצת יותר רציניים ולא מאנשים רנדומליים בטוויטר. עד שזה יקרה אני מניח שהדברים חסרי ביסוס.

לא מן הנמנע כמובן שזה יקרה בקרוב, הבנאדם בן 76 ולא ישאר כאן לנצח, אבל כרגע אין באמת דיבורים כאלה. אני מניח שעד שהברנבאו לא ישופץ לחלוטין לפחות זה לא יקרה, הוא מאוד גאה בפרויקט הזה ומזכיר אותו בכל הזדמנות.

חוסה פליקס דיאס מהמארקה שהוא מקורב מאוד למועדון פירסם על פלורנטינו פרס והאפשרות לשינוי שם מתחם האימונים. זה נראה די הגיוני בסה"כ - השם נושא את שמו של הנשיא המיתולוגי סנטיאגו ברנבאו ז"ל, המגרש של קסטיליה הוא על שמו של אלפרדו די סטפאנו מגדולי שחקני המועדון, ופלורנטינו פרס הוא הבא בתור. מה שכן, אף אחד בספרד לא יודע להסביר למה הוא לא היה במסע המשחקים, המינימום שציפו זה לראות אותו מגיע לביקור חפוז בקלאסיקו.

נראה שפתיחת הסנטיאגו ברנבאו המשופץ שאמור להכניס הרבה כסף יהיה גם הצעד האחרון, אבל בכל מקרה הוא בנשיאות עד 2025 ולא נשאר עוד הרבה זמן, אין סיבה לפרידה מוקדמת.