בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

לפני שנים כבר הפסקתי לראות טניס נשים, אחרי שצפיתי בזה במשך כמה שנים טובות. מתישהו פשוט סיגלתי לעצמי את התכונה החשובה הזאת, שרוכשים כשמתבגרים באמת - להבין מה הדברים שאנחנו עושים רק מתוך איזה הרגל, ולא באמת עושים לנו טוב - ולהפסיק לעשות אותם.

אז שאלתי את עצמי, בשביל מה לראות משהו שהוא במובהק ברמה נמוכה יותר? גם אם 5 הטניסאיות הטובות בעולם, טובות יותר מעשרת או אפילו מאה הגברים הפחות טובים בסבב (וזה אם גדול) - זה אומר שכשאני צופה במשחק נשים נתון, אז לכל היותר אני צופה במשחק ברמה של תחתית הסבב הגברי.
הבנתי שאני רואה את זה מתוך איזה תחושת איזון מזוייפת, שאם צפיתי בגברים - אז כדאי גם שאתעדכן במה קורה אצל הנשים, בייחוד כשזה ניתן לי באותה מעטפת ותפאורה - אותם מגרשים בדיוק, טורנירים מקבילים באותו זמן, והפרשנים בטלוויזיות שמדברים על תחרויות הגברים והנשים אחד לצד השני.
אז הפסקתי לצפות.

וזה עוד כשמדובר בטניס. ספורט הרבה יותר שיוויוני ברמתו (בגלל הדרישות הפיזיות האינהרנטיות של המשחק, לא בגלל שמשלמים בו באופן שיוויוני). משחק שבו אפילו מתחרים בו לפעמים גברים ונשים זה לצד זה (טורנירי זוגות מעורבים) - אתם יכולים לדמיין לעצמכם בדיחה כזאת בכדורגל?

ובכדורגל? ניסיתי לראות כמה פעמים כדורגל נשים. זה בדיוק, אבל בדיוק מה שרביע תיאר. בנוסף לתיאורים הבאמת מדוייקים של רביע, אני אוסיף גם את ה’‘דריבל’’ - מילה גדולה לתיאור של מה שנראה בעיקר כמו משחק פיפא ישן במיוחד, כשהשחקנים היו עושים ביניהם מרוץ של ‘מי איטי יותר?’, רק עם התוספת הריאליסטית ביותר של ‘לאיזו שחקנית ייגמר קודם האוויר?’
אה, ומה שמקשה עוד יותר על כל החווייה הזו, זה שאתה רואה חולצות של ברזיל, צרפת, אנגליה, או ריאל מדריד, ברצלונה ואייאקס - והמוח שלך משדר לך תגובות פבלוביות, שפשוט נכזבות לחלוטין.

זה בדיוק כמו שמשחקים בכדורסל בשכונה 3x3 בסל אחד. ואז מגיעים חבר’ה ולא נעים להשאיר אותם בחוץ אז משחקים 5x5 עם שני סלים.

זה הופך למשחק ריצה חסר טקטיקה שרוב החבר’ה שופכים לאגר אחרי 10 התקפות. לשני הצדדים.

אני בגדול מסכים עם רוב ההודעות שמעליי ב-100% ולא אראה משחק נשים גם עם טלסקופ, אבל למען האיזון אגיד שזה לא נכון שלראות ספורט שהוא בבירור נחות זה no starter. הדוגמה המובנת מאליה היא כדורגל ישראלי למשל, אבל מעבר לזה - באולימפיאדה זה קורה בלי סוף. בגמרים של הג׳ודו, לדוגמה, לא מתחרים שני הג׳ודוקה הטובים במשקלם, אלא השניים הטובים בניקוי של כמה עשרות יפנים, צרפתים ועוד. כנ״ל כמעט בכל ענף אישי אחר. שם איכשהו זה דווקא מגביר את ההנאה, וכראיה - אף אחד לא רואה את הענפים האלה מחוץ לאולימפיאדה.

אם אני מבין נכון , כדורגל נשים זה בערך כמו אליפות אירופה באתלטיקה קלה (לפחות כל מה שקשור לריצות)?

@Paco-Pavon הדוגמא שלך מאלפת, ואני חושב שאם היה איזה מונדיאל נשים אחד ל-4 שנים כחלק מהאולימפיאדה אז ייתכן שהוא היה נצפה יותר דווקא במסגרת הזו בדיוק באותה מידה ומאותם מניעים (לאומיים בעיקר). זה כמובן לא אומר שום דבר לגבי ההצדקה הכלכלית לשכר שלהם אבל אני בטוח שפה אין בינינו שום מחלוקת.

אם אני מבין נכון, היפנים והצרפתים האלה כן היו ב’מוקדמות’, כלומר אלה שכן הגיעו לאולימפיאדה הם אלה שפשוט ניצחו אותם.
כלומר², הרמה היא כן הכי גבוהה בעולם.

זה לא שבחרו את כל אלה שברמה נמוכה פחות, והביאו אותם לאולימפיאדה

לא, הרמה במוקדמות היפנית היא הכי גבוהה, יותר גבוהה מהרמה באולימפיאדה עצמה, זאת הכוונה שלו

נגיד וליגת האלופות היתה מורכבת רק מאלופות. מסכים שהרמה היתה נמוכה יותר מהיום? ככה מתנהלת האולימפיאדה.

אני מסכים איתכם.
הכוונה שלי היא שבעולם בו מי שהכי טוב באמת מנצח את כל הקרבות ואין פציעות, עדיין באולימפיאדה יתחרה לפחות הג’ודוקא הטוב בעולם. יכול להיות שהוא יתחרה מול כאלה שהם מקום 100 ומטה.

לכן אני לא משווה את זה לכדורגל נשים, שבו גם הקבוצה הכי טובה היא…

האמת שאני שוקל לראות את הגמר, מסקרנים אותי המעמד והרמה.

לפי מה שאומרים הכדורגל נשים מתפתח ככה שבקרוב הוא לא יצטרך תמיכה מאף אחד כדי להתקיים. מניח שזה עניין של זמן כי יש פה שוק אדיר של נשים שמתחברות לזה באופן טבעי וגם גברים שיתחילו לעקוב כמו אחרי כל ספורט נשים.

רק אם ישחקו עם חצאיות.

אין שום סיכוי שגבר יראה משחק נשי סתם בשביל הכיף. הכדורגל הזה יצליח רק אם הנשים יתמכו בו.
הקליקה ניסתה ממש לדחוף אותו בפעם הקודמת אבל פשוט לאף אחד לא אכפת, והנה, עכשיו הם הורידו את רמת הדחיפה.

ואגב, אל תאמין למספרים של האצטדיונים המלאים וזכויות השידור.
הכרטיסים עולים כלום כסף וכמובן אף אחד לא מעוניין בזכויות השידור.

ובאופן אישי, אם היו משחקים פה באיטליה הייתי הולך לראות משחקים רק בשביל האווירה והאוהדות כי כדורגל זה תמיד כיף. אז זה לא אומר שום דבר על המספרים, כי אני גם רואה ליגת טוסקנה החובבנית לפעמים. אבל שיהיה ברור רק בגלל שזה בחינם.
אותו דבר עם המונדיאל הזה.

לראות כדורגל נבחרות אני לא מסוגל (אין חיבור רגשי עם אף נבחרת לא להרוג אותי) שלא לדבר על כדורגל ישראלי…אז נבחרות של הנשים? אם בא לי להשתעמם אני מקשיב לפודקאסטים של פילוסופיה ואם בא לי ספורט בהילוך איטי אני רואה סנוקר וסגרתי עניין.

שיקטינו את המגרש והשערים קצת ואז אולי אני אתחיל לראות כי יהיה לזה איזשהו ערך שאין לי כבר (משהו בין קט רגל לכדורגל יכול להיות נחמד אולי).
מה שאני לא צריך זה בחיים זה מוצר נחות כשכבר יש לי את המוצר הטוב בעולם.

אני שנים סלדתי מכדורגל נבחרות. לא אהדתי אף אחת, הכדורגל שם תמיד היה נראלי מוזר ולא מספיק טוב. לאחרונה עם השתלטות הנפט על עולם הכדורגל מצאתי בכדורגל הנבחרות משהו הרבה יותר אותנטי ומרתק. המונדיאל האחרון היה הראשון שעקבתי אחריו מאז מונדיאל 2006, והאמת שנהנתי.

הם לא ממש היו חברים אף פעם אבל זו כן סיבה למסיבה. סרחיו ראמוס גאה על כך שהגיע ל-60 מיליון עוקבים באינסטגרם ורצה לפנק כמה מהאוהדים. הוא ביקש מהם כמובן לעשות פולו, לכתוב על רגע השיא שלו בקריירה או בחייו האישיים ולהיות יצירתי במיוחד (תתפלאו, אני לא השתתפתי ולא כתבתי על גמר הדסימה) ולהציג אותו בתמונה או בווידאו. סביר שאלפים ישתפו פעולה ויהיו 20 זוכים מאושרים שיקבלו ממנו הודעה בפרטי והוא ישלח להם נעליים מיוחדות חתומות ממנו. “התחלנו ב-2014 ולמרות שזה נראה בלתי אפשרי, אנחנו כבר 60 מיליון. כדי לחגוג ולהחזיר את האהבה שאת נותנת לי, אני מציעה להעניק לכם פרס אחרי תחרות”. כריסטיאנו רונאלדו שהוא כמובן שיאן העוקבים עם 600 מיליון - “אתה צריך עוד 0 כדי לתפוס אותי”. ראמוס לא חיכה הרבה זמן וענה: “אל תשכח מי איש הקאמבקים כריס, בדקה ה-93 (לה דסימה), תוסיף תמונה”.

לדעתי יהיה פה שוק כמו שבטניס נשים יש שוק.

אבל לא בשביל זה כתבתי את ההודעה. מוקדש לך אישית: מצד אחד על פי החוק החדש ספורטאים יתחרו לפי המין שהם מגדירים את עצמם. מצד שני זה מפלה נשים כי מי שלא זומן לסגל של דה לה פואנטה יוכל להכריז על עצמו(ה) אשה ואז לקחת איזה מונדיאל או יורו עם נבחרת הנשים. ואז אולי נבחרת הנשים תורכב רק מגברים ביולוגים בעתיד הלא רחוק. רק שלא ישכח להכריז על עצמו מחדש כגבר אחרי הטורניר, כדי לחזור לשחק בליגת גברים.

https://twitter.com/ContraBorrado/status/1691399349639532544?t=l1k-jV8IRRiAIiVpywL9BA&s=19

רק אם יעשו את זה במקביל לגברים. לטעמי טניס הנשים מצליח כי זה ביחד עם זה של הגברים.
הייתי מת לניסוי כזה שבו ישחקו תחילה את טורניר הגברים המלאים במשחקים במהירות האור ו5 סטים של קרבות אפיים.
ואחרי ההיי האדיר הזה יתחיל טורניר הנשים ונרד למשחקים של הטוב מ3 עם משחקים שלמים שאורכים פחות מסט גברים אחד בהילוך איטי.

משהו אומר לי שטניס הנשים יתרסק ולא יצליח לבד.

והלינק ששמת זה ענק אורי. באמת. זה ישמיד לחלוטין את ספורט הנשים, כנראה כפי שמגיע להן כי הן תומכות בתועבה הזו.
והכי כיף יהיה אם באמת גברים שמנים מהפבים יתחילו להטריל ולהשתתף בטורנירים האלה.

אבל רק שאלה: מין זה משהו שלא יכולים לשנות. כמו הגיל. אז איך הם יתחרו לפי המין שבו הם מגדירים את עצמם?

סליחה שאני קוטע את הדיון, קצת דרמה

אזהרה: פוסט ארוך מאוד אבל מעדכן מראש שהכל בסדר ולא צריך להילחץ:

היי כולם, אוהדי ריאל מדריד ואלה שעוקבים, עבר שבוע והדף לא חזר. והאמת שאני מופתע לרעה. והאמינו לי - שהפכתי עולמות. מיילים, טלפונים, וואטספים לשתי הדוברות שקיבלתי את הטלפון שלהן במרמה. גם שי היקר מבארסה מאניה ניסה לעזור. לאט לאט זה מחלחל והבאסה שוקעת. רציתי שזה יהיה קצר אבל לא הצלחתי. Realmadrid.co.il

למי שלא מכיר (האתר עדיין קיים ועובד ונדבר על כך), פרויקט חיי, לא אני הקמתי - זה דון גיא קליין, אבל אני עם המושכות חצי מהחיים שלי בערך. האתר הראשון של ריאל מדריד בארץ וזה שלנצח יהיה האיכותי ביותר.
כן, אתה לא יכול להישאר כל החיים בן 17, אבל אם אתה לא חלק מזה אתה לעולם לא תבין. הכדורגל מחזיר אותך לילדות. כל כך הרבה אנשים שלחו לי הודעות, רק חיכו לפוסטים ולחדשות. תמיד שהתאכזבתי מדברים בחיים האישיים שלי - הייתי לוקח רגע והצבע היה חוזר ללחיים. “הם אף פעם לא איכזבו”.

יום אחד פייסבוק החליטו לסגור את הדף שלי על ריאל מדריד והפגינו רוע. כמה קשה לבנות אימפריה - גם את רומא לא בנו ביום אחד - וכמה קל להרוס, לרסק.
ב-2017 זה קרה ואיבדנו דף עם 30 אלף עוקבים (בזמנו היו עוד מנהלים, ואחד מהם שם סרטון מיותר ואכלתי אותה). כעת מספר העוקבים הוא חצי ומספר הפוסטים - בלתי נגמר. יש ימים של מעל 30 פוסטים ביום. הפעם כנראה שלא יהיו לי את הכוחות לבנות מאפס ולהתחיל מהתחלה. על הירידה באלגוריתם הבנתי ושפוסטים מדהימים לא הגיעו לקהל יעד מספיק גדול - יכולתי להתגבר, פחות על זה.

אז מה היה לנו? עדכונים 24/7 על ריאל מדריד. באמת שהיה שם הכל. אנשים היו בהלם ששמעו שזה רק דור רומנו על כל האימפריה. לא רק תרגומים מהטוויטר, תמונות מפוצצות ואינסטגרם. פוסטים ‘שלנו’. בשעות הבוקר המוקדמות - לעתים לפני 5 בבוקר - ובשעות הלילה המאוחרות. בניצחונות ובצ’מפיונס וגם בשיט ובהפסדים וקלאסיקוס שחורים. והכל מיד וזמין. כשהגיעו כוכבים ובמשחקי הגביע הזניחים. כל מסיבות העיתונאים במלואן מאז 2018. חדשות, טורים, היסטוריה, וידאו, דירוגים, ריאיונות ואפילו קסטיליה (ראול!) וכדורסל. וכמובן גם פוסטים עם הרמה להנחתה לקהל שלנו. ה-כ-ל. הכל בשבילי ובשבילכם. לא האמנתי שאני מסוגל להקליד כל כך הרבה וכל כך מהר מהטלפון וגם לתרגם.

הגיעה לדף יותר חשיפה. ויותר קרדיט. וגם לי - לא מתבייש לומר. פרסמתי המון. כמובן שפה ושם הזכרתי את הספר שלי - המלכים של אירופה: סיפורה של ריאל מדריד - אבל זו לא הייתה המטרה – לשווק אותו. זה היה שולי. אומרים שאנחנו יודעים להעריך רק בדיעבד. המתאמן שלי אמר לי “הכל לטובה”. ושאבין זאת יותר מאוחר. אבל חבל שזה נעצר ככה.

עלו לי לא מעט תהיות האם זה עדיין רלוונטי. האם יש מקום לתוכן באמת איכותי כאן. בפלטפורמה. האם יש קהל כזה. האם זה כבר עבר מן העולם. הרי הכי קל להטריל את ברצלונה ולטנף וזה יביא לי טראפיק - והמבין יבין. העדפתי שלא. העדפתי להיות הדף שעושה פוסט פרידה מרגש מקאסמירו, “מדווח” את היום האחרון של מרסלו כשחקן המועדון. הדף שכותב על עשרת רגעי השיא של נאצ’ו.

אני כבר מתגעגע ל-‘דור רומנו עם כמה מילים על המשחק נגד חטאפה’ (כתבתי את השם שלי בכוונה ככה כדי שיהיה עוד תוכן בגוגל על השם שלי), משחק שלא שווה הרבה אחרי שתקענו יתד ב…ועדיין בלי לשים לב - 350 מילה.

כמובן שאני נשאר פה במשחק, כמו שקורה מאז 2009. זה חזק ממני. אני ריאל מדריד וכתיבה על כדורגל. אבל במתכונת קצת שונה כשאני לפני השנה המאתגרת בחיי. האתר ממשיך לעבוד עם כתבות לפני ואחרי משחקים והרבה הפתעות. יהיו עדכוני חדשות מרוכזים ולא בתדירות של הפייס. כמובן שיהיו גם שינויים. שווה לעקוב וגם להצטרף לפורום שלנו (אלה כאן שרק קוראים). תוכלו לשמוע אותי גם בפודקאסט קלאסיקו ופה ושם מניח שאכתוב ל-וואלה! ספורט. לפני אירועים מיוחדים נמשיך עם הסרטונים.

וואלה וחייב לומר, כמה מהחברים הכי טובים בחיים שלי - הכרתי אותם בזכות האהבה לריאל. זה לא היה קורה בשום דרך אחרת. אנחנו לא מאותה העיר ולא באותו הגיל. וגם אתם חברי פייסבוק יקרים ואוהדים - מרגיש שאתם חברים שלי. 90% מכם לא ראיתי וכנראה לא אראה למרות שאני חולה על הודעות ה-“אחי, אני קורא את מה שאתה כותב מ-2009, זה ניר מהפייסבוק” או “מודריץ’ מהפורום”. תודה על כל אהבת החינם גם כשהעליתי תוכן בפרופיל של דור רומנו, תמונות ושטויות מהחיים האישיים שלי. האללה מדריד! שלכם, דור.

דור הפוסטים שלך היו הדבר היחידי שהייתי נכנס לפייסבוק בשבילו.
חבל מאוד שזה הסיפור אבל אם מורידים דף כמו שלך (שאני עדיין לא מצליח להבין איזו סיבה יש להם לעשות את זה) זה רק מאשש לי את התחושה שפייסבוק זאת פלטפורה מיותרת.

בטח שמתם לב לטרנד הזה ששבר את הרשת:
https://www.tiktok.com/@.z3xii/video/7266983699739102507?embed_source=121355059%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_name&refer=embed&referer_url=www.intheknow.com%2Fpost%2Feduardo-camavinga-real-madrid-memes%2F&referer_video_id=7266983699739102507
מושלם.

בטח שמתם לב שהארי קיין כבר בנגיעה הראשונה שלו בכדור בליגה הגרמנית הראה מה הוא יכל להביא למשחק שלנו :sob: