בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

אז כלום. מזל רע יכול לקרות לכל שחקן, גם לטר שטאגן וגם לויניסיוס. גם אתם וגם אנחנו תלוים מאוד ביכולת של שחקן בודד. הכל יכול לקרות, והספדתם את בארסה מוקדם מדי.

בקיצור, כל הדיבורים האלה עדיין באויר, העונה צעירה מדיי כדי לדעת לאיפה הרוחות נושבות.

עכשיו סיימתי לראות את המשחק של אלקרז ודג’וקוביץ, ונזכרתי בזה.
באמת אין סיכוי שהנשים יתקרבו לרמה המטורפת שהייתה שם בסט השלישי, ובכללי ליריבויות הגדולות בעשור וחצי האחרונים של השלישיה, ועכשיו אלקרז ונובאק…

ברצלונה לקחה בעונה שעברה את האליפות שלה על הגנה, ואין שום סיבה שזה ישתנה. ניצחו מלא 1:0. איך ההגנה שלנו?

קאדיס הקבוצה הכי חלשה בליגה הגיעה מולם ל 5 מצבי הבקעה מצויינים, לא נראה לי שההגנה שלהם תחזיק כמו עונה שעברה.

לא חושב שאפשר לדעת כלום לפי 2 המחזורים הראשונים (חוץ מזה שסיטי תקח אליפות השנה).
בתכלס אנחנו סה״כ 2 נקודות מבארסה.

אני חושב שאנחנו במצבנו האחרונים שיכולים להגיע יהירים, ברצלונה בעונה שעברה לקחה אליפות די בקלילות בגלל ההגנה שלה והעונה אנחנו עם התקפה עוד יותר בעייתית, אנחנו רחוקים פציעה אחת מחוסר מוחלט בהתקפה.
ברצלונה הזו היא אחת החלשות שאני זוכר אבל זו קבוצת הגנה חזקה שיודעת לאגור נקודות טוב מאיתנו עד שיוכח אחרת ובמפגשים הפנימיים בקלאסיקוס גם לרוב עם היד על העליונה ולא צריך יותר מזה בתכלס.
מדברים על הקישור שלנו ועל הפוטנציאל אבל מהעונה שעברה ב6 או 7 מפגשים כולל משחקי ידידות ממש לא ראיתי איזושהי עליונות שלנו שם בין אם מדובר על חומר השחקנים, השיטה או האימון שלהם.
הם גם בקרוב יביאו את קאנסלו ואולי עוד שחקן התקפה וזה יראה אחרת.
זו תהיה עונה קשה לשתי הקבוצות אבל אין לי ספק שאם הסגל שלנו נשאר ככה הם הפייבוריטים לעוד אליפות.

יש כמה שלא למדו עדיין שאי אפשר להספיד את בארסה. רק לפני שנה היו כמה שריחמו עליהם ועל אובדן התחרותיות בליגה, ובסוף בארסה לקחו אליפות קלילה על הראש שלנו.

לא משנה באיזה בור הם נמצאים, תמיד יצוץ להם איזה כשרון ברמה עולמית בנוער שישנה את מאזן הכוחות. או שהם ימכרו/ישעבדו איזה נכס של המועדון תמורת מאות מיליונים בעסקה מוזרה וינחיתו כוכב חדש.

בארסה תמיד תהיה תחרותית, גם כשהיא נראית חלשה ופגיעה. זה לא סותר את הטענה שאנחנו יכולים וצריכים לזכות באליפות, רק שזה לא יהיה קל בכלל. יש לנו בעיה של פציעות, יהירות ומאמן עם רקורד ליגה גרוע במיוחד לאורך כל הקריירה.

לא מבין איך אתם מצליחים לפחד מברצלונה הזאת…אתמול זה היה נראה כאילו זה קאדיס א נגד קאדיס ב, גם נגד חטאפה היו על הפנים אבל מרוב בכי על השיפוט זה התפספס.

אגב אני היחיד שראה את שבצ’נקו בשער של קאדיס אתמול?

אני מסכים מאוד עם הפסקה האחרונה שלך

בעוד אצלנו משדרים מתחילת הקיץ שזה או אמבפה או שהולכים לים כבר בינואר כי מעדיפים לא להביא חלוץ, בבארסה לפחות מנסים להתחזק ומשדרים שהולכים להילחם על משהו

אצלנו מאז שזידאן עזב מרגיש שאין באמת דרייב ומוטיבציה אם זה לא בליגת האלופות

אנשים פה מדברים על זה שבארסה שיחקה חרא שגם לריאל היו(ויהיו) משחקים לא פחות גרועים מול אותם קאדיס וחטאפה

אתה היחיד פה שמזלזל בבארסה ביהירות. כולם כבר למדו לקח , ורק אתה ממשיך להיות יהיר בדיוק כמו בשנה שעברה.

קאדיז הגיעה ל 3 מצבים בדיוק, לא 5. אחד היה מטעות קשה של באלדה, ו 2 במתפרצות. אני מסכים שקאדיז קבוצה הרועה, אולי הגרועה בליגה, אבל גם מולכם היא תגיעה ל 3 הזדמנויות. ולכם כבר אין קורטואה בשער , עם כל הכבוד לקפה ולונין.
3 מצבים ליריבה זה הישג הגנתי מצוין אפילו שמדובר בקאדיז.

אני מחכה בקוצר רוח לראות איך ויניסיוס יתמודד עם הקטנות של דמיאן סוארז וחטאפה. התחזית - הוא יגמור כמו ראפיניה. ואז תאשים את השופטים שלא מגנים עליו, ולא תדבר על זה ששיחקתם חרבנא ב 10 שחקנים.

דימטרי אני לא מבין למה כ"כ חשוב לך להוכיח שלא צריך לזלזל בבארסה, ממילא כלום לא קרה…
אם טיטי אומר שאין מה לפחד שיהיה לו לבריאות, מה אכפת לך? בסוף העונה מישהו מכם יאכל את הכובע, עד אז אין מה להתכווח.

לא אכפת לי. פרשתי מהדיון.

לדעתי לקחתם פה לשני נקודות קיצון - מצד אחד בארסה הזאת לא כזאת גרועה, אבל מצד שני היא לא קבוצה טובה, אלא בינונית שכן זה בושה שהיא לקחה עלינו אליפות

אני חושב שלתת אליפות לבארסה הזאת, שהיא בינונית ומאוד מוגבלת, זה חתיכת ביזיון בטח עם כמות הכשרון שיש לנו בסגל ובטח שריאל ממש אבל ממש לא במצב הכלכלי הגרוע של ברצלונה

אבל עם כמה שהיא מוגבלת ובינונית, הם הצליחו לייצר רוטציה סבירה עם הרבה שחקני התקפה בכל עמדה שיכולים לעשות משהו (כל אחד בזמנו)
בנוסף יש להם אחלה הגנה, אמנם היא לא חפה מבעיות אבל יש את טר שטגן שפשוט מציל להם את הצורה וזה מספיק כדי לשמור על שער נקי או מקסימום שער

העניין שאם בריאל היו בונים סגל גם במחשבה על טווח קצר לפעמים, ולא מתעלמים מבעיות ולא מחכים שש שנים לשחקן אחד לא היינו רואים אותם ממטר, וכן, לא היתה תחרות על האליפות פה וזה משהו שהיה צריך להיות קונצנזוס מ2020 עד עכשיו

רק לראות איך בארסה במצבה הכלכלי העגום כן מצליחה איכשהו להתעניין (בעיקר חח) אבל גם להביא שחקנים מהשורה הראשונה גם אם זה בחינם - גונדוגאן, לבה, אולי קאנסלו, קונדה ואפילו מתעניינים בנקודות תורפה עם רצון להביא את פרסנדה (הוא לא גדל בריאל? למה בעצם לא מסתכלים עליו אצלינו- אפילו אין שמועות של שמות לעתיד כאילו נישאר עם קרבאחל גם בגיל 38)

לצאת לשתי עונות רצופות עם כאלו חורים במספר עמדות, בלי שחקני התקפה בספסל - לא ראיתי את זה מריאל מדריד - יכלו להביא שחקני התקפה ולעבות את הסגל ולהראות קצת רצינות על תארים, גם אם זה ״לא לפי המדיניות״
בינתיים נשארים שאננים ובארסה שבאמת גם היא הרבה זמן לא היתה ככ עקרה וחסרת יכולות לקחה עלינו אליפות בקלות מעצבנת, שבעיקר היתה באשמתנו

ולא, לא הופקו לקחים וזה עוד יותר מעצבן, ולקחת אליפות העונה (=פשוט לנצח משחקים) הפכה להיות אתגר שלא בטוח שנעמוד בו, במקום שיהיה כמעט מובן מאליו

הבעיה היא לא שברצלונה מפחידה או משהו כזה, אלא שריאל נראית גרוע לא פחות למרות פער ענק בנתוני פתיחה (כלכלית ובלי החלטות ניהול הזויות שזרקו מועדון לפח, ועם המון כשרון וקישור נהדר) ואשכרה בתחרות איתה על האליפות במקום להראות עליונות פה על הליגה

ומה שיותר גרוע, זה נטו באשמת ריאל

לא ביהירות, זה מה שאני רואה, אתם קבוצה חלשה, אם לבנדובסקי לא יחזור להיות לבה של תחילת עונה שעברה אתם תאבקו על המקום השני עם אתלטיקו, ככה זה נראה עכשיו.

5 מצבים אני זוכר, ועוד אחד שהשופט הציל אתכם מאדום על נגיעת יד שלא הייתה.

ריאל לא נראית גרועה, עד עכשיו היא די מרשימה למרות שדי ברור שחסר חלוץ, ההבדל מעונה שעברה זה שהעונה נראה שאנצ’לוטי סוף סוף הבין איזה קישור חייב לשחק.

אנחנו גרועים התקפית, גם ביצירת מצבים וגם ביכולת לסיים אותם
מול אלמריה 3 השערים הם תוצאה של מזל/טעות של היריבה שלא קוראת בדכ: הגול הראשון של ג׳וד+של ויני זה מזל ובגול השני של ג׳וד זה טעות נוראית של השוער שלהם

אנחנו רואים יצירת מצבים קשים מדי או בצורה מקרית, כשאין מספיק שחקנים ברחבה (פדה חייב לעלות יותר לדוגמא)

אם נביא חלוץ ונעבור לשלושה קשרים המצב יהיה הרבה יותר טוב, אבל כרגע אנחנו גרועים התקפית, גם אם אני לוקח בחשבון את זה שנשתפר

אה, וגם ההגנה לא משהו, אבל לגביה דווקא יש לי תחושה טובה יותר, או אולי תקווה שנעשה ריאל מדריד (של פעם…) - נחזק את ההתקפה ופשוט נבקיע יותר ממה שנספוג

אני אמרתי את זה ואני עדיין עומד על זה במאת האחוזים. לריאל מדריד עדיף ברצלונה חזקה ובעניינים מאשר שהליגה תהפוך למירוץ יחיד. כבר היום הליגה נתפסת כלא רלוונטית ושחקנים מעדיפים להגיע לקבוצות דמיקולו באנגליה מאשר קבוצות צמרת בספרד (דנג’ומה למשל).

יכול להיות שעדיין “נשרוד” גם בלעדיהם אם נרכיב קבוצה סופר אטרקטיבית, אבל איתם בתמונה זה יהיה פשוט יותר מעניין ומרגש לצופה הניטרלי, והצופה הניטרלי מאוד חשוב ליכולת השיווקית של המועדון ולבאז הכללי סביבו. מהיריבות הגדולה בין ריאל לברצלונה בעשור הקודם היו שתי מרוויחות עיקריות, והן ריאל מדריד וברצלונה, וכמובן השחקנים ששיחקו בשורותיהן. כל יתר הקבוצות והשחקנים בעיקר הפסידו מזה שהן לא על הבמה הגדולה. בשנים האחרונת זזנו ממרכז הבמה ואם אנחנו רוצים לא לרדת ממנה לגמרי או לחזור בחזרה למרכז אנחנו צריכים את ברצלונה חזקה.

אנחנו לא צריכים לפחד מזה שהם יהיו חזקים, אנחנו צריכים לדאוג לכך שאנחנו נהיה יותר חזקים מהם. הם כרגע לא רלוונטיים לסיפור שלנו, אחנו לא צריכים להשוות את עצמינו אליהם אלא למה שאנחנו מצפים מעצמינו, ולהשוות את עצמינו לסיטי ולראות איך אנחנו מצמצמים פערים מולם. כשברצלונה הייתה הקבוצה הטובה בעולם היא באמת הייתה הרף אבל זמנים חלפו והדברים השתנו. היום אנחנו לא מספיק טובים ביחס למה שאנחנו מצפים מעצמינו וזה מה שאמור לעניין אותנו. כרגע אני לא מודאג כי ציפיתי לכך שדברים יראו גרוע בהתחלה עד הקבוצה תרוץ טיפה וגם הסגל לא הושלם, גם אם בעונה הנוכחית לא נצליח לנצל את החולשה של ברצלונה.

לכתוב דבר כזה אחרי פחות משני משחקים זו פשוט הטרלה אין לי מילה אחרת לקרוא לזה, אנחנו לא יכולים לזלזל באף אחד, אנחנו “מפסידי אליפויות” סדרתיים כמו שאנחנו ווינרים בצ’מפיונס. הייתי משוכנע ב-2017/18 שאחרי עזיבת ניימאר ומן הסתם עוסמאן דמבלה לא באותה הרמה - האליפות שלנו ופתחנו חרבנא את העונה| גם ב-2012/13 אחרי אליפות המאה נקודות הייתי מאוד אופטימי כי לוקה מודריץ’ הגיע - ולא היינו בעניינים בכלל. אלה שתי דוגמאות מעבר לשלשול המפואר בעונה שעברה.

ברצלונה אמנם הייתה קטסטרופה אתמול וגם לה יש בעיות רבות בסגל, אבל היא מפגינה יותר שאפתנות מאיתנו בחלון ההעברות לדעתי. מה שיעמוד כנגדה - המונז’ואיק הוא לא הקאמפ נואו. לא הגודל, לא האווירה, לא החיבור כמובן וכן הלאה. יצא לנו טוב שריאל מדריד החלה לשפץ בזמן הקורונה.

חנן, אני חולק עלייך, 2002/03, ריאל מדריד של “ארבעת המופלאים” משחקת לפרקים את הכדורגל הטוב באירופה ולבטח היפה באירופה. חצי גמר צ’מפיונס ואליפות - כמובן שריאל סוסיאדד כמעט עקפה אותנו, וברצלונה רק במחזור האחרון מבטיחה אירופה - גביע אופ"א. עד אמצע 2003/04 הם לא היו שווים הרבה. לא אכפת לי לחזור לשם. לא דחוף לי לחזור לימי כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי וז’וזה מוריניו ופפ גווארדיולה. שנהיה שאפתניים ויהירים ורוצים הכל בלי קשר אליהם.