הלכת רחוק מדיי בשבילי, אאלט התחלתי עם ריאל במהלך השנה שאחר כך וגם אז הייתי ממש ילד ולא באמת מבין משהו. בכל מקרה אני לא חושב שיש לנו חסינות, אפילו לא לנו. אנחנו רואים מה קורה לליגות שאין בהן תחרותיות, הן מתות פשוט. הליגה האיטלקית גם הייתה גדולה ובהיעדר תחרותיות היא פשוט ירדה לגמרי מהתודעה של הציבור הניטרלי. כנל הליגה הגרמנית שלא מזיזה לאף אחד ולא משנה כמה באירן חזקה ואטרקטיבית, המשחקים שלה לא מרגשים או מותחים כי אין לה תחרות אמיתית.
התחרות בכל מקרה לא תזיק. ואתה יודע מה? אולי לא נהפוך להיות ליגה גרמנית, אבל טוב זה בטח לא יעשה לנו לרוץ לבד כל שנה לאליפות.
לי דחוף לחזור לימי היריבות הגדולה בין רונאלדו למסי ושהעיניים של כולם היו נשואות לפה. בשנים האלה הפכנו להיות ממעצמת על באירופה למעצמת העל הגדולה ביותר באירופה. לא אכפת לי בכלל אם המגמה תימשך.
אגב, במהלך המשבר שהתפתח בינתיים בין הקבוצות מאז שרשמתי את זה, אמרתי לעצמי יאללה פאק איט אנחנו גדולים ונשאר גדולים גם בלי המאפיונרים האלה. אבל בשיקול קר, אני לא רואה איך ברצלונה חלשה יגרום לנו לאיזשהו טוב. פחות באז זה אומר שחקנים שפחות רוצים להגיע, קבוצה פחות טובה ששואפת לפחות כי לא צריך כל כך הרבה לזלול אליפויות, ובסך הכל הרבה יותר משעמם. מתחרות צומחים, וזה נכון לכל דבר, גם בכדורגל או ספורט בכלל
לפי דעתי העניין של רוב אוהדי ריאל הוא לא הפחד מבראסה או הרצון לזלזל בהם, אלא פשוט לא סומכים על אנצלוטי !!!במיוחד שיעמיד קבוצה טקטית וידע לפרוץ בונקרים של הקטנות.
אין ראיה טובה יותר לכך שאנצ’לוטי מאמן פח מאשר זה שכמעט כל בנאדם ששמעתי מדבר כהכנה לעונה הזו על האלופה הצפויה, לא חשב שלריאל מדריד אין סגל עדיף משמעותית מאשר של ברצלונה, ועדיין לא בהכרח הצביע על ריאל כאלופה המזדמנת והתירוץ כמעט תמיד היה סביב השימוש של אנצ’לוטי בסגל עם איזה גמגום שקשה להסביר.
בתוך תוכם, כולם יודעים שמדובר במאמן שהוא נקודת תורפה רצינית אבל משום מה קשה לכולם להצביע על זה ביודעין והוא עדיין נחשב לאיזו אגדה מהלכת. פשוט אוברייטד מטורף.
אני לא דואג מברצלונה,ומצידי גם שיפשטו רגל ויירדו ליגה ממש לא מרחם עליהם,אין וואקום,אם הם היו נעלמים קבוצה אחרת הייתה תופסת את מקומם תוך כמה שנים.
הדאגה שלי היא מריאל מדריד עצמה שזה נראה כאילו פוגעת בעצמה בכוונה,הרי גם כשבנזמה היה פה היינו צריכים חלוץ,וכולנו שמחנו שהוא עזב רק כי היינו בטוחים שהנה עכשיו אין סרט שלא יחתימו חלוץ אמיתי והנה נשארנו בלי כלום,עדיין אפשר להביא איזה לוקאקו בהשאלה שיסתום חור,אבל לא,מעדיפים לצאת לעונה הזו בלי כלום.
נפצע לך הבלם הבכיר? נשארת עם 3 בלמים בסגל להמשך העונה? למה לא להביא בלם בהשאלה? אולי אפילו לרכוש בלם צעיר שיעביר פה שנה ברוטציה ואז ייצא להשאלה,כמובן שמעדיפים לצאת לעונה בלי שום תחליף ומבטיחים לנו שאם יהיה צורך יקדמו שחקן מקסטיליה כאילו שאנחנו טיפשים,ברגע שנזדקק לבלם בגלל פציעה של אלאבה או משהו כזה ברור לכולנו שאנצלוטי יזרוק לשם את קמאבינגה או קרבחאל (או יותר גרוע-מנדי).
ומה שהכי גרוע זה שהשארנו מאמן שלא זכה בכלום,אפילו לא היה קרוב,התבזה בליגה וקיבל בראש בליגת האלופות כאילו שזה דבר שמקובל והכל בסדר,אצל פלורנטינו של פעם אנצלוטי כבר היה סוגר טיסה לברזיל רבע שעה אחרי המחזור האחרון בליגה.
עכשיו יש שיגידו לי שזה חלק מהתהליך ואנחנו מוציאים כסף רק על שחקנים מפרופיל מסויים וכו וכו,אין בעיה,רק קחו בחשבון שזה עולה לנו באליפויות שזרוקות על הרצפה,מי מבטיח לנו שבסוף התהליך לא נצטרך להתמודד שוב מול ברצלונה מפלצתית? למה לא להכות בברזל כשהוא על סף פשיטת רגל?
רוברט לבנדובסקי של שני המשחקים הראשונים שווה ערך לקארים בנזמה שהיה לא טוב בחלקים מהעונה שעברה וגם פצוע. אם הוא יחזור לכושר של החצי הראשון קרי לפני המונדיאל אז זה סיפור אחר.
מה זה משנה אם מדובר רק ב’שמות’ (אני לוקח את רונאלד אראוחו לפני כל שחקני ההגנה שלנו) או בתאכלס. לא מופרך לומר שגם אם טיבו קורטואה היה כשיר אז ברצלונה תסיים את העונה עם פחות ספיגות ולא בשער-שניים.
מבחינתי גם בעונה שעברה על הנייר היה לנו סגל יותר טוב וזו שאליפות שזרקנו לפח מבלי לזלזל בברצלונה - ההגנה, התוצאות, המוטיבציה שלה, דמבלה שהפתיע אולי, טר-שטגן ולבנדובסקי ופדקי.
דמבלה רשם עונה אחת באמת טוב כשהיו צריכים אותו וגם בה היה פצוע. אני חושב שהוא פחות טוב מצמד הברזילאיים שלנו. ויניסיוס התעלה לא פעם, הרבה יותר יציב ממנו וזה משמעותי. רודריגו שחקן הרבה יותר חכם מהצרפתי ועם טונות של כישרון וגם סיפק מספרים יפים. הקישור שלנו יותר פיזי משל ברצלונה, יש לנו יותר עומק. אני חושב שיש לנו יתרון במרכז השדה. קצת יותר מיתרון מינורי.
אם כבר זו ההגזמה. לאראוחו ומיליטאו מגרעות ויתרונות זהים מאוד. שניהם לפעמים מאבדים את המיקום ועומדים גרוע, ושניהם מהירים וחזקים פיזית. שניהם צעירים ומוערכים באותו שווי בטרנספרמרקט, ומעמידים פחות או יותר את אותן סטטיסטיקות. אנחנו, אוהדי ריאל, פשוט מתים על להתלונן על השחקנים שלנו, אבל בתכלס אראוחו אצלינו היה זוכה בדיוק לאותן ביקורות אם לא יותר. מחוץ לפורום הזה ולפרופגנדה שהוביל טיטי, מיליטאו זוכה למחמאות אינסופיות מאנשי הכדורגל בעולם.
אתה צריך להרכיב שם את רומיאו כדי שיהיה לך הרכב עם נוכחות פיזית בהגנה, ושם גם הוא מתגלה כבעייתי כמו שראינו מול טוטנהאם. קישור של פדרי דה יונג וגונדוהן לא מספיק אתלטי להתמודד עם הקישור שלנו. בסופו של דבר בקלאסיקו האחרון, למרות התוצאה החד צדדית ובעיות ניצול המצבים וההנגה שהייתה מסננת, הקישור שלנו שלט לחלוטין במשחק והראה עליונות ברורה.
די עם הבדיחות האלה,בלם שהוכיח את עצמו רק בקבוצה הגנתית בליגה סופר הגנתית וכל פעם ששיחק באירופה הקבוצה שלו חטפה בראש.
להיות בלם בריאל,במיוחד הנוכחית זה הרבה יותר קשה,אין לך מאמן שיודע לבנות משחק הגנתי מסודר ועולה עם קרוס קשר אחורי ובליגה כולם מפקירים אותך עד שחוטפים 2 ואז עושים טובה ומתעוררים.
אני מבין את מה שאתה אומר אבל אראוחו תיסכל את ויניסיוס הרבה פעמים באחד על אחד וזה לא פשוט. הוא מפגין בגרות, הוא חכם, אין לו את המזג החם של בלמים אחרים של שתי הגדולות בעבר, הוא לא חולם כמו אדר וכן הלאה. גם אם ברצלונה “התבנקרה” רוב המשחקים - מה ששלו זה שלו. בחלק משלב הבתים הוא היה פצוע נדמה לי. גם פפה וראמוס היו בהרכב כשריאל חטפה רביעייה באנפילד נגד ליברפול וגם ב-4:1 נגד דורטמונד עם מוריניו, לא חושב שזה ממש רלוונטי. כמובן שאנשים כאן הגזימו בטירוף, זה כן.
הוא לא מתסכל את ויניסיוס לבד,כשאנחנו נגדם כל הקו הימני שלהם מרוכז בויניסיוס כולל קשר אחורי ובלם אחד וכל פעם שהוא מקבל כדור הוא מול 4 שחקנים,אז כמובן שיהיה קל לתסכל אותו,ועדיין הוא כבש,בישל וסיכן בקלאסיקוס כמעט לבדו.
אתה לא צריך ללכת רחוק,רק לפני 3 חודשים חטפנו רביעייה מסיטי,ומה לא היה לנו בהרכב במשחק הזה? נכון,קשר אחורי (אני יודע שהרבה צעקו מאמן,אבל זה האובייס).
עוד “צעד של מנהיגות” מצד הכוכב. ויניסיוס פתח את העונה קצת יותר רכוע ומרוכז בכדורגל, בלי תלונות לשופטים וריבים עם יריבים. והנה כאן נגד אלמריה בג’וד לינגהאם הפגין בגרות. ויניסיוס ביקש מהשופט להוציא צהוב לשחקן אלמריה אחרי עוד פאול שחטף - והאנגלי תפס אותו “עזוב אותך - תתרכז במשחק” - מסמן לו עם אצבעות על הראש - תחשוב. עשה לי טראפיק בדף וגם הטרלתי את הפייסבוק של ערוץ הספורט שם כתבתי להם מהיוזר של הדף - “אצלנו זה כבר עלה אתמול בערב”.
בשלב מסוים גם את ג’וד ינסו לעצבן וככה “לבטל” את הכדורגל שלו, מעניין כמה זמן ישמור על חיוך ואיפוק. אגב, היה דיווח בגרמניה על כך ששחקני בורוסיה דורטמונד שמחו שהוא עזב כי הוא ‘שיחק אותה כוכב’ ולפי הטוויטר הוא ממש כעס על זה.
-התגובה של קרלו אנצ’לוטי: “הייתי עצבני. השחקנים לא אלה שבוחרים מי צריך לבעוט. לוקה מודריץ’ היה אמור לקחת את הבעיטה”. ויניסיוס ג’וניור אגב, אם הוא היה משחק…
-התמונה שרצה ברשתות החברתיות - קרלו צועק אל עבר פדה ואלוורדה ‘לוקה!, ‘לוקה’, הקרואטי צריך לבעוט (כבר היה על כר הדשא כמובן). אבל פדה לא היה “מהיר” ונחרץ בהעברת המסר.
-רודריגו (פנדל ראשון שהוא מחמיץ, דייק בשלושה הקודמים שלו בקבוצה), התנצל בפני האוהדים בסיום המשחק על החמצת הפנדל. עזבו. לפי הפרסום ב-AS, רודריגו מאוד מאוכזב מכל מה שקרה, שכן הוא לא התעלם מאף אחד ומודריץ’ בעצמו היה זה שאמר לו לבעוט. שניהם בקשר טוב מאוד כמובן ולוקה שעלה מהספסל רצה לפרגן לרודריגו שסחט את הפנדל במהלך יפה.
-בשורה התחתונה ריאל מדריד החמיצה חמישה מ-17 הפנדלים האחרונים שלה - כמו מספר ההחמצות ב-77 הבעיטות שקדמו לרצף הזה. בשלוף: מרקו אסנסיו נגד מאיורקה אשתקד, אדן הזאר נגד סלטה ויגו, קארים בנזמה נגד אוססונה.
מה אתם אומרים, שכונה? השחקנים לא באמת מקשיבים למאמן או שזה משהו שיכול לקרות, עניין של ביטחון וזה בסדר שהם סוגרים ביניהם?
המספרים של ריאל ללא ויניסיוס| בלי ריאל מדריד מאבדת הרבה הרבה דברים במשחק ההתקפה שלה, כמובן. ב-AS עשו קצת סדר עם המספרים. בעידן קרלו אנצ’לוטי הפסיד ויניסיוס רק עשרה משחקים מתוך 120. שלושה בגלל כרטיסים צהובים, שניים בגלל נגיף הקורונה ועוד חמישה מסיבות אחרות - נדיר שהוא נפצע, כמובן הייתה את שערוריית המאסטייה. בלעדיו ריאל מאבדת 45 שערים ו-45 בישולים בשתי העונות. באופן כללי בתקופתו במועדון ויניסיוס לא שיחק ב-52 משחקים. כשהוא איננו, ריאל ניצחה ב-63.45% מהמשחקים והפסידה ב-21.15%. יחד איתו על המגרש אחוז הניצחונות עלה ל-64% ואחוז ההפסדים יורד ל-19.75%. אלה פערים לא גדולים אבל נזכיר שמדובר גם בשלוש השנים הראשונות בהן ויניסיוס עוד לא הגיע לרמות הגבוהות.
בעידן קרלו, כשוויניסיוס על המגרש ריאל כובשת בממוצע 2.16 שערים למשחק. בלעדיו הממוצע צונח ל-1.6 שערים למשחק, כלומר ריאל מאבדת חצי שער. בעשרת המשחקים מהם נעדר הצליחה ריאל לנצח בשבעה, למשל בפיחואן אבל כשהליגה הייתה אבודה מזמן, והיא הפסידה לריאל סוסיאדד ולחטאפה. בתחילת הדרך, עם ז’ולן לופטגי, הוא שיחק רק ב-12 דקות והיה בעיקר בקסטיליה. ערך את הופעת הבכורה שלו בדרבי ממש לפירורים - חמש דקות. עם סנטיאגו סולארי הוא פתח ב-19 מ-32 המשחקים של הארגנטינאי. הוא שיחק בכל משחקי הגביע מההתחלה ופתח בשלושה משחקים בליגת האלופות ושמונה בליגה. כשזינדין זידאן חזר הוא כבר היה פצוע ויכל לשחק רק שלושה משחקי ליגה - משחקי הסיום. בעונת האליפות עם זידאן 2019/20 ויניסיוס פתח בהרכב רק 12 פעמים בליגה ועוד פעמיים בליגת האלופות. הוא נעדר מ-13 משחקים - בשישה לא היה בסגל ובשבעה נותר על הספסל. עם זאת, בעונה לאחר מכן מצבו השתפר. הוא פתח ב-22 משחקי ליגה ועוד שמונה בליגת האלופות ורשם 905 דקות יותר.