@EJB
שמע, אני ממש לא מחסידי מערכי ה3 בלמים. לדעתי יש לו את היתרונות שלו אך הם מותאמים למצבים מאוד ספציפיים:
- נגד מערכי 2 חלוצים.
- כאשר מערך זה ימקסם את יכולות הסגל (כמובן שזה בינארי).
מבחינתי, מערך ה3 בלמים הוא דוגמה למערך שאני חושב שזה מעט יומרני מצידינו לפסול עכשיו כי כרגע הוא מחוץ לאופנה. האופנות בכדורגל משתנות. בעבר כבר אנשים פסלו את כל הרעיון של חלוצי 9 גדולים וחזקים וראינו עידן של חלוצים קטנים ומהירים, והנה אנחנו חוזרים אחורה בצעדי ענק ומבינים את חשיבות ה9.
בסוף יש המון השפעות חיצוניות. לצורך העניין, מה שלדעתי גרם לעידן החלוצים המהירים והקטנים הוא עידן של בלמים איטיים יחסית. היום זה כבר לא המצב ולכן חזרנו לחלוצים פיזיים כדי שיצליחו להתמודד עם הבלמים.
גם שיטות המשחק משתנות. אנחנו היום בעידן הלחץ והמשחק המהיר, אך לא פוסל כלל שנראה קבוצות רבות בוחרות במשחק נסוג יותר כצורת משחק למשחקים הגדולים, צורת משחק כזו למשל לא מצריכה 3 קשרי אמצע ולכן נראה יותר מערכים כדוגמת 4231, 442 קלאסי, וכן אולי גם מערכי 3 בלמים.
לצורך העניין, זה עבד נהדר אז לריאל מול אותו פפ. לשחק נסוג ולעקוץ במתפרצות. בשביל זה אוזיל היה נחוץ לנו יותר מכל קרוס, שכן היינו צריכים את השחקן שיוציא אותנו מהר קדימה ברגע הנכון ולא את השחקן שידע להניע כדור בצורה חכמה מאחור.
בקיצור, באופן כללי אני ממש לא תומך בשיטת ה3 בלמים, אני רק חושב שזה יומרני מידי מצידינו להחליט בשנת 2023 שאנחנו יודעים הכל על איך הכדורגל ייראה בעתיד.
- האגף לא באמת נשאר פנוי מלבדם. ב343 יש עוד קיצוני, וב352 גם החלוץ הוא לא חלוץ יחיד ולכן יכול לזוז לאגף, וגם הקשרים הרבה יותר פנויים לברוח הצידה בזכות הבלם השלישי.
- הכל הוא פונקציה של מי עומד מולך. אם אין עוד שחקן לצידו באגף אז גם מנגד היריב לא ישים עוד שחקן הגנתי כדי להתמודד עם המגן (ואם כן אז יהיה חור במקום אחר במגרש שאפשר לנתב לשם את המשחק).
לא זוכר כל כך זמן שהשוק היה מוצף בשחקנים לעמדה הזו.
גם אם היה כזה זמן, זה היה זמן קצר ולכן לא הספקנו לחזות בשינוי הזה, כי צריך איזושהי המשכיות לשם כך.
אנחנו עדיין בדור של שחקנים שגדלו על ה10 כעמדה הכי חשובה על המגרש. אנחנו חווים כעת את ההבדל בין שחקנים שגדלו על זידאן, קאקה ורונאלדיניו, לשחקנים שגדלו על מודריץ’, צ’אבי ואינייסטה.
בנוסף, אם יש הרבה פחות ביקוש וההיצע באופן יחסי נשאר כשהיה, זה אומר שיש הרבה פחות שחקנים כאלה.
אני חושב שבגלל זה עוד 5-10 שנים נראה הרבה יותר מגנים, בגלל שהתהליך הזה התחיל מאוחר יותר.
כנראה שלא הצלחתי להעביר את הטון בהודעה, אבל כמובן שהייתי ציני. אני מכיר את הביטוי ויודע מה המשמעות שלו טוב טוב. סתם רציתי לשתף באנקדוטה מצחיקה בעיני. פעם הבאה אמצע מים מצחיק עם הראש של זידאן כביצה…
הכוונה שלי הייתה שלמרות הביטוי, קל מאוד לדעת מה קדם למה… אפשר להתעלם מהחלק הזה בקיצור.
בכל אופן, הייתי שמח לקבל מאמן דינמי, מאמן שלא מפחד לפתח טקטיקות מתאימות לקבוצה אליה הוא מגיע, ושהגישה שלו היא קצת יותר מ"קחו כדור ולכו לשחק". בקיצור - אלונסו. אני לא מפחד מכך שהוא היום משחק בשיטת ה3 בלמים.