הכירו את מיגל, “הסבא של ריאל מדריד”. אוהד וותיק בן 85 שלא הגיע לסנטיאגו ברנבאו כבר 35 שנה. ביום שבת הוא היה גם היה וראה את הסיפתח של ג’וד בלינגהאם - ותודה לנכדתו המקסימה.
“אני אומר לך מעומק ליבי, אם אני אמות עכשיו חלילה, אני אמות בנחת”, אמר מיגל פוזו סיירה. נכדתו תיעדה הכל בסרטון מרגש כדי שהרגע הזה לא יישכח לעולם. אף אחד רק לא תיאר לעצמו עד כמה הסרטון יהיה ויראלי וחייו ישתנו. כמה משחקני הקבוצה כמו ג’וד, חוסלו וטיבו קורטואה שלחו לו הודעה. “הלכתי לזרוק את האשפה ואדם אמר לו ברחוב - ‘אתה זה הסבא המפורסם של ריאל?’. הטלפון שלי לא מפסיק לצלצל. אני לא יודע מתי זה יגמר אבל אני בענן, אני בילום, בגיל 85 אני נהנה כמו ילד ואת כל זה אני חייב לנכדה שלי”. הסרטון מוקלט באיכות גבוהה והסבא המקסים הזה עם החולצה החדשה של ריאל מדריד מהעונה הזו עם הכיתוב 14 כמספר הזכיות בליגת האלופות.
“אני מאקסטרמדורה והגעתי למדריד מעיירה בשם קסטוירה. האחיות שלי הביאו אותי עם סיום המלחמה”. זמן לא רב לאחר מכן ריאל מדריד נכנסה לחייו ומעולם לא עזבה. “זה היה בשנת 1956 – הלכתי לאימון והצלחתי לדבר עם אלפרדו די סטפאנו! הכל בא משם”. הוא הודה שחשש כי הסכסוך עם האולטראסור הלחיץ אותו – “פחדתי שהם יפגעו בריאל מדריד שלי. עבורי הקבוצה היא הכל. צפיתי בריאל עם הבנות והנכדים שלי כל חיי, זה משהו ייחודי”.
“נכדתי אמרה לי ללכת לעשות איתה סידורים שקשורים לאוטו, נו טוב. הופתעתי מאוד כי היא עשתה את זה בקלאס, הייתה שקטה. ואחרי זמן מה עברנו ליד רחוב שבו כבר ראו את האצטדיון. ואז היא עצרה את האוטו והתחלתי להבין. לא הצלחתי לדבר, לא יכולתי להפסיק לבכות”.
“נכנסתי למגרש, הכל היה נראה לי מוזר. זה מגרש מדהים. לא דומה למה שראיתי בעבר”, הוא מספר. “סיפרתי לנכדה שלי שנפלנו בפח של חטאפה, אבל טוני קרוס שינה הכל ובשער של בלינגהאם השתגעתי. התחלתי לבכות מרוב שמחה, זה היה אדיר והכל הסתדר”. ואז מיגל לא ידע שהוא יהפוך לכוכב ויראלי.
נכדתו סנדרה, תודה לך – העלתה את הסרטון לטיקטוק והכוח של הרשתות החברתיות עשה את שלו. “הראשון שענה לי היה בלינגהאם. לאחר מכן חוסלו. בלינגהאם הוא תופעה מדהימה. דני קרבחאל ענה מיד לאחר חוסלו. סבא שלי מאושר, הוא אומר לי 'כל הזמן מתקשרים אליי, מזהים אותי ברחוב. מה עשיתי כבר? אני מתרגל לזה”. “בשבילי, ריאל מדריד היא החיים שלי והנכדה שלי”, הוא מספר בדמעות. הווידאו המרגש - כאן