ז’וזה מוריניו חוגג יום הולדת 61. המאמן שפוטר זה עתה מרומא נמצא בדעיכה גדולה אבל לא נשכח את שלוש העונות שלו בריאל מדריד שהסתיימו עם אליפות היסטורית בעונה השנייה, אליפות השיאים 2011-12, קופה דל ריי אחד על חשבון ברצלונה שנה קודם לכן, וסופרקופה ספרדי. כן, הקבוצה הזו לא הביאה את הדסימה אבל הוא הניח את היסודות.
ב-178 משחקים על הקווים מוריניו רשם 128 ניצחונות, 28 תוצאות תיקו ו-22 הפסדים, עונה שלישית מחורבנת קצת קלקלה את המאזן. שימו לב לזה, 475 שערי זכות (2.67 למשחק), 168 שערי חובה, כמעט 72% ניצחונות.
עונת 2010-11
7 רביעיות: מלאגה, ויאריאל, ריאל סוסיאדד, חטאפה, אייאקס, אוקזר, טוטנהאם
3 חמישיות: אתלטיק בילבאו, מורסיה
4 שישיות: דפורטיבו לה קורוניה, ראסינג סנטאנדר, ולנסיה, סביליה
שביעייה אחת: מלאגה
2 שמיניות: אלמריה, לבאנטה
עונת 2011-12:
12 רביעיות: חטאפה, אספניול, בטיס, מלאגה, אתלטיקו מדריד-2, אתלטיק בילבאו, לבאנטה, ראסינג סנטאנדר, מאיורקה, ליון, צסק"א מוסקבה
6 חמישיות: אפואל ניקוסיה, פונפרדינה, ריאל סוסיאדד, אוססונה, אספניול, גרנאדה
3 שישיות: דינמו זאגרב, סביליה, ראיו וייקאנו, סראגוסה
שביעיות: אוססונה
עונת 2012-13:
10 רביעיות: אייאקסX2, סלטה ויגו, אלקויאנו, אוססונה, ויאדוליד, סביליה, חטאפה, ריאל סוסיאדד, סראגוסה
5 חמישיות: לבאנטה, ולנסיה, אתלטיק בילבאו, דפורטיבו לה קורוניה
שישייה אחת: מלאגה
חזרנו אחורה למשחק הפרידה שלו מריאל מדריד - 2:4 על אוססונה בסנטיאגו ברנבאו במחזור הסיום של 2012/13 המאכזבת. שימו לב מה אמר החייל הנאמן אלבארו ארבלואה שהיה מהשחקנים הכי קרובים לז’וזה מוריניו: “אני חושב שמוריניו שבר את הפנים שלו למועדון הזה, עבור ריאל מדריד. הוא היה מאמן שתמיד חשב על ריאל מדריד לפני עצמו. הרבה פעמים זה פגע בתדמית שלו וזה לא אני יודע אם מישהו אחר במועדון הזה, כולל שחקנים, יכול להגיד את אותו הדבר. אני מתחיל עם עצמי, אני מחפש קודם את עצמי, אני רוצה שדברים ילכו טוב עבורי ועבור המועדון. כמוני, כך גם אנשים רבים”.
"נותרה לי התחושה שהשחקנים יכלו לעשות יותר ולהקל על צוות האימון. האחריות היא של כולם. שחקנים לא ידעו להיות ביחד כשדברים לא הלכו ולא הלכו לדבר בפני התקשורת. לא הייתה לנו את הבגרות בזמנים מסוימים.
“חבל שלא יכולנו לזכות בעוד תארים. המאמן הזה זכה בהכל בכל מקום שהוא היה ונראה מוזר שאולי דווקא עם הסגל הכי טוב שהיה לו - זה היה המקום בו הוא הצליח הכי פחות. ממש ציפיתי לסוף השנה, בה לא השגנו את היעדים שהיו לנו. אני מאוד מצפה להתחיל את השנה הבאה. כשלא משיגים את היעדים שהיו מוגדר בהתחלה, כאשר אתה רואה שלא נתת את כל מה שאתה צריך לתת, אתה רוצה שזה יסתיים כדי שתוכל להתחיל כמה שיותר מהר”, הוסיף.
“אני חושב שהכישלונות של החודש הראשון גרמו לנו לאבד תקווה לתפוס את ברצלונה. מעולם לא האמנו באמת שנוכל לזכות בליגה, אפילו בספטמבר או אוקטובר והיינו במרחק של הרבה נקודות. חבל שלא יכולנו להילחם עד הסוף”, ציין.
“אני חושב שזו הייתה עונה סוערת, במיוחד בסופה. יש אנשים שלא הסכימו עם החלטות המאמן וזה מכובד, אבל אני חושב שבמהלך שלוש השנים האלה האוהדים והמאמן רצו לשים את האוהדים בטופ האפשרי. חבל שלא יכולנו להיפרד כולנו בדרך אחרת”, סיכם