בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

מזל טוב לריאל מדריד המועדון הגדול בעולם – 122 שנים של אגדה. כמעט מההתחלה היינו הכי גדולים ולנצח נישאר הכי גדולים. איזה מסע עברתי עם הקבוצה, יאללה, למרות שאני לא שחקן ואני לא עובר לריאל מדריד כמו שסיפרתי לילדים שלי בכיתה ב’2 שהתרגשו יחיד איתי.

אני כבר כמעט 24 שנים בעסק, בהתחלה כאוהד מתחיל, די מהר זה הפך לחלק עצום מהחיים שלי. לא זוכר את עצמי לפני. אתר חובבים-פורום אוהדים-ספר-פודקאסט ואשכרה זה ממשיך. תחשבו כמה דברים מתחלפים בפרק הזמן הזה – האהבה, החברים הטובים, אזור מגורים אולי, עבודות. וזה נשאר…

היום שוב נפל לי האסימון שאשכרה הגשמתי את החלום וכתבתי ספר, הראשון והיחידי מסוגו בישראל על ריאל מדריד. או שאר החלומות שהגשמתי כמו להיות בגמר הדסימה ב-2014 או שכל אוהד בארץ יכיר אותי ויידע מי זה דור רומנו שהוא חלילה לא יותר טוב מאחרים אלא פשוט אוהד בלב ובנפש. השותפה תוך חודשיים נהייתה חצי אוהדת.

אם אתה לא חלק מזה אתה לעולם לא תבין. אי אפשר להסביר למישהו מה זה כדורגל, מכנה משותף עצום. הדוגמא הכי טובה היא הסיפור האישי שלי. הכרתי שלושה חברים לחיים דרך הכדורגל. דרך המסכים. שלושה אנשים שיישארו ולא הייתי מכיר אותם באף דרך אחרת. הם גדולים ממני, הם לא מהעיר שלי…חברים שעם שניים טסתי למשחקים, עם אחר החברות כבר נשמרת 15 שנה וזה לא הולך ברגל…עוד מהימים בפלמחים צחקו עליי שבכל הרמת כוסית הייתי מחפש משהו כבד ומניף אותו, מדמיין שאני הקפטן ואומר: “גביע אירופה לאלופות – של ריאל מדריד”.

אני יודע שאנחנו בתקופה קשה מאוד וזה קצת מוגזם. אבל אלה החיים שלך. ובימים הקשים זה מה שנותן את הסיבה להרים את הראש. וגם “בתקופות נורמליות” כשלא הולך – הם תמיד שם. בלי תיאור מדויק ובלי שמות. רציתי להכיר איזה מישהי, בחורה שהיה לנו במשותף. ראיתי שהיא עושה הכל ממש קשה, שמה אותי על הולד כזה? אמרתי לה “היי מאמי מצטער, אני חולה”. הלכתי בערב לעולם שלי, כתבתי על המשחק נגד נאפולי נדמה לי והכל בסדר. שעה בה הזמן טס, שעה בה הכל היה כיף.

אתמול מצאתי פוסט שאוהד כתב עליי. שנים שהיינו דנים בפורום ואני לא יודע את שמו, איך נראה ואיפה הוא גר. “לפעמים אני תוהה מה יקרה אם תפסיק לכתוב כאן. ללא הפריויו המושקע לפני כל משחק, מהדורת החדשות בכל בוקר. לא זוכר את הפורום בלעדיך ומעדיף שלא לזכור. כמשתמש ותיק אני רוצה לומר לך פשוט תודה על מה שאתה עושה לנו כקהילה. ואני יודע שאתה לא הולך לשום מקום ועדיין. וכולנו יודעים איזה אוהד אתה. גם בימים הקשים של השפלות ותבוסות – יום למחרת עדיין באותה התשוקה עם עוד כתבה בזמן שכולנו רק רוצים להתנתק מכדורגל. זה אוהד אמיתי, הכי אמיתי שיכול להיות. כזה שלא רק אוהד את הקבוצה אלא חיי אותה”.

פרסמתי את התמונה הזו בקבוצת הוואטספ של הפודיום, איך דור הופמן כתב “איזה מלך. לי אין תמונה כזו עם הבנות שלי”.

לא מתפרנס מהמקצוע, לדעתי אני הכי מתאים שיש, עברתי דרך. לפעמים זה יושב בלב ולפעמים לא. זה בשביל הנפש. אם יש אוהדים שמחכים לשמוע אותי בכל שבוע בפודקאסט ולקרוא את סיכום המשחק שלי. וזה הזמן להגיד שוב קודם כל בשורות טובות לעם ישראל אמן. ותנו לי להמשיך קצת – תודה לבן-אל אלוני מכיתה ב’2 בתל נורדאו שהכל התחיל בזכותו. ובעיקר: תודה לך אלוהי הכדורגל, תודה. בלי הכדורגל הייתי אדם עצוב וקצת ריק.

“מה אפשר לאחל למועדון שזכה בהכל?”, כתב אורן יוספוביץ’ אחרי מה ששלחתי. “שנזכה בטרבל מתישהו. מאניטה על ברצלונה שלא ראינו בעידן המודרני באמת. אבל בעיקר כדורגל טוב וגם הגביע ה-15 השנה יספק אותי”.

זה באמת היה המערך אתמול? כי אלו אותם שחקנים שמשחקים את ה433 הרגיל שלהם.

מהמעט שראיתי דמבלה היה בעמדה מוזרה כזו כקשר שמאלי ומעליו אמבפה כחלוץ/קיצוני שמאלי.

דמבלה ניסה לשחק את בלינגהאם, ואמבפה היה בתפקיד של ויני אצלנו, כנראה אמבפה ביקש שיתרגלו יחד איתו את השיטה של ריאל כדי שיגיע מוכן.

לא שזה יגמר במאסר, אבל כנראה שקרלו והמועדון עיצבנו את הרשויות

אין קשר, רשות המיסים בספרד עובדת חזק. הלוואי שפה בארץ הם היו עובדים ככה.

הקפטן נאצ’ו רשם ציון דרך גדול אתמול עם משחקו ה-350 בריאל מדריד. כמיטב המסורת הוא קיבל חולצה מיוחדת והצטלם עם הנשיא פלורנטינו פרס על כר הדשא בסיום המשחק. “זה מאוד נחמד לענוד את סרט הקפטן בלילות כאלה. בשבילי זה חלום להיות במועדון של חיי, זה מדהים. להיות קפטן זו עוד סיבה לשמחה, גם במשחק מיוחד כמו היום, בו רשמתי הישג”.

נאצ’ו שגדל בקאנטרה שלנו וכבר מעל 20 שנה במועדון, רחוק רק שני תארים מלהפוך לשחק המעוטר ביותר בתולדות ריאל מדריד - יחד עם לוקה מודריץ’. הוא רשם 232 משחקים בליגה הספרדית, 66 בליגת האלופות, 40 הופעות בגביע המלך, שבע בסופרקופה הספרדי וחמש בגביע העולם למועדונים. העונה בה שיחק הכי הרבה משחקים הייתה העונה שעברה (44) והיריבה מולה שיחק הכי הרבה פעמים היא אתלטיקו מדריד (18). העונה יש לו 31 הופעות. הוא מדורג במקום ה-33 בטבלת ההופעות של ריאל ובקרוב יחלוף על פני איסקו (353 משחקים) והבא בתור הוא רפאל ואראן (360). זו כמובן עונה מאוד לא טובה שלו וייתכן שזה הסוף…

מהו רגע השיא של הקפטן?
-הופעת הבכורה במאסטייה נגד ולנסיה בעונת 2010-11 באותו 3:6 משוגע. שם הכל התחיל כמו שאומרים.
-משלים 90 דקות נגד באיירן מינכן במשחק הראשון ברבע הגמר ב-2016-17 - אולי המשחק הגדול באמת הראשון, ו-120 דקות בהארכה בגומלין.
-גמר ליגת האלופות 2017-18: מחליף את דני קרבחאל שנפצע ומשחק יותר ממחצית נגד ליברפול.
-קלאסיקו 2020-21: בזמן שסרחיו ראמוס ורפאל ואראן פצועים, נאצ’ו הוביל את ההגנה יחד עם אדר מיליטאו לניצחון 1:2 גדול ובכלל עד סיום העונה.
-המשחק הענק נגד מנ’צסטר סיטי בגומלין חצי הגמר ב-2021-22. פעולה מצוינת שלו מנעה מתפרצת של האנגלים ולבסוף הגיע השער השני…
-שוב ליברפול: המשחק נגד ליברפול באנפילד - מחליף את דויד אלאבה ועושה סדר. בגומלין הסנטיאגו ברנבאו ישיר את שמו בכל חילוץ כדור.
-מתמנה לקפטן בקיץ ובחודש ינואר מניף תואר ראשון כקפטן המועדון - לאחר ה-1:4 על ברצלונה בקלאסיקו. מי היה מאמין…

לכבוד יום הולדתו ה-77 של הנשיא הגדול פלורנטינו פרס - הוגה רעיון הגלאקטיקוס - הפרויקט הראשון עם התמנותו לנשיא, כמובן קיץ 2009 וזה לא הסוף - נשאל אתכם - דרגו את עשרת שחקני הרכש הגדולים של ריאל מדריד בעידן פלורנטינו (ללא 2006-2009). כריסטיאנו רונאלדו ראשון - כנראה אין שאלה ומי אחריו?

-לואיס פיגו? הגלאקטיקו הראשון, הבישולים, הדריבל? הכימיה עם ראול?
-זינדין זידאן? הוולה נגד באייר לברקוזן, המשחקים הגדולים, אלוהי הכדורגל היפה…הקוסם
סרחיו ראמוס? הילד בן ה-19 עם השיער הארוך הפך לאדון הדסימה וקבלן תארים.
-כריסטיאנו רונאלדו - מיסטר שער למשחק, הגדול בהיסטוריה…לא צריך להרחיב.
-לוקה מודריץ’? בן 38 וחצי והוא עדיין כאן חיי ובועט. בכל רגע גדול שלנו גם הוא כאן…
-ג’וד בלינגהאם? כמובן שזו הגזמה אבל מה שהילד הזה עושה בחודשים הראשונים…

ואיפה קלוד מקאללה, רונאלדו-פנומנו, צ’אבי אלונסו, קארים בנזמה, אנחל די מאריה ומסוט אוזיל, רפאל ואראן, גארת’ בייל, טוני קרוס, ויניסיוס ג’וניור, טיבו קורטואה…וואו זה נהיה קשה

בטח שמתם לב שבכל משחק של ברצלונה ב one במיוחד אחרי שער של אחד הצעירים שהשדרים נותנים לך הרגשה כאילו שאתה צופה בקבוצה שיש לה פס יצור שמפליץ איזה מסי כל שני וחמישי, או בשבועות הפחות מוצלחים איזה צ’אבי או אנייסטה.
מאז מסי לפני 20 שנה השחקן הכי מוצלח שיצא משם זה סרג’י רוברטו.

ג’רארד פיקה
ססק פאברגאס
סרחיו בוסקטס
ג’ורדי אלבה
תיאגו אלקנטרה
פדרו אליעזר
צ’אבי סימונס
טאקה קובו
דני אולמו
אנדרה אוננה
אלחנדרו גרימאלדו
מארק קוקורייה
מאורו איקארדי
אנסו פאטי (אלמלא הפציעות)
לאמין יאמאל
פאו קובארסי

בקיצור, סרג’י רוברטו.

הרשימה שלך זה או שחקנים שגדלו יחד עם מסי, או שחקנים שהפליצו פעם בברצלונה וכללת אותם ברשימה.

בטח שמתם לב שהקישור שלנו יכול להעמיד את ההגנה הכי טובה בעולם, התקפית והגנתית

קמאבינגה צ’וואמני רודיגר פדה

הבעיה שיותר קשה ויקר למצוא להם מחליפים בקישור מאשר פשוט לקנות שחקני הגנה.

דיברת על כך שמתלהבים משחקנים בברצלונה, ולא צריך כי לא יצא משם כלום מאז מסי. סבבה שטעית בטיימליין(כי גם בוסקטס,פדרו ותיאגו יצאו אחרי מסי), אבל ההשלכה של ההודעה שלך אומרת שפשוט לא יצא משם שחקן, ולא שלא יצא משם שחקן שגם עלה לבוגרים של בארסה(שזה גם יהיה לא נכון, אבל ניחא).

ואולי אפשר פשוט להתלהב מכל שחקן צעיר ומרשים.
בין אם הוא גדלה בלה מאסיה או במכבי ת’'א.

תתלהבו ממי שרק אתם רוצים, הבעיה שלי שמתייחסים לברצלונה כאילו שהיא קבוצה שמייצרת שחקנים כמו מסי וצ’אבי בפס יצור שלא מפסיק, היה מסי אחד ומיליון ואחד גיא אסולין.

לא יודע מה איתך, אני רואה בלאמין ימאל כישרון עצום שיכול להיות השחקן הטוב בעולם אם לא יהיו בעיות בדרך.

העניין הוא שאנחנו מדברים על ילד בן 16. מצד אחד אם הוא ככה כשהוא בן 16 מה יהיה כשהוא בן 25? יש לו עוד זמן להתפתח פיזית ומנטלית, וכבר היום לא נראה לי שחסר לו מהם, אם הוא מוביל את ההתקפה של פאקינג ברצלונה. מצד שני יכול להיות שאם בארסה הייתה בנויה בצורה טובה אז כלל לא היינו מכירים את השם שלו והוא לא היה מקבל זימון לבוגרים, ומי יודע כמה עוד כישרונות בגיל הזה מסתובבים ומחכים להזדמנות?

כל מי שמתיימר לומר מה יהיה עם השחקן הזה משקר לעצמו. התפתחות של שחקנים אינה ליניארית. יש שחקנים שמשתפרים בצורה מהירה ממשחק למשחק, יש שחקנים שמשתפרים בצורה איטית אך עקבית, יש כאלה שיורדים ברמה, ויש מוזרים כמו רודריגו שאי אפשר להבין איך דברים עובדים אצלם. קיימים סיכויים שבתוך שנה או שנתיים הוא זוכה בכדור הזהב, ויש סיכויים שבעוד שנה או שנתיים נשאל “האם זה הכישרון הענק שדיברו עליו?” בדיוק כמו ששאלנו על באלדה וגאבי.

יש לו עוד שלבים לעבור, והוא עוד צריך להוכיח את עצמו, אבל הוא פאקינג בן 16, ועל הכישרון שלו אי אפשר להתווכח.

אם ימאל היה משחק בסוסידאד היו מזכירים אותו בנשימה אחת עם מסי ? הוא משחק בברצלונה כי המצב שלה על הפנים.
הנקודה שלי שבגלל שהיה להם מסי אחד האוהדים שלהם והשדרים באמת מאמינים שזה אפשרי מסי 2.0

ימאל אחלה כישרון, הסיכוי שיהפוך למסי קלוש, גם הסיכוי שיהפוך לפדרו הבא הוא נמוך.

לנו יש קבוצת על בהתהוות להם יש ימאל שזה שווה ערך לאנדריק שלנו פחות או יותר.

אין ספק שהוא נהנה מהמשבר בברצלונה והתנאים מושלמים עבורו שם. אבל בסופו של יום הוא עושה את זה בברצלונה וההייפ בהתאם. לסחוב את ההתקפה של ברצלונה, שנתקלת בקבוצות עם אקסטרה מוטיבציה, שמשקיעות יותר, עם הלחץ האינסופי של הקהל והתקשורת, זה הרבה יותר מרשים מאשר לעשות את אותו הדבר בסוסידאד.

אני גם לא חושב שהוא יהפוך למסי, לי אגב הוא הרבה יותר מזכיר את די מריה עם המסירות הנקיות שלו הדריבל וההטעיות. הוא לא חייב להפוך למסי כדי להיות אחד השחקנים הטובים בעולם אם לא הטוב שבהם. כן קיימים סיכויים כאלה כי שוב, הוא בן 16 ולנקודת הזמן בה הוא נמצא הוא נמצא בנקודת זינוק אדירה כדי להגיע לשם.

אני לא חושב שאפשר להשוות את ימאל לאנדריק. אנדריק כישרון עצום שיכול להתפתח לשחקן על בעתיד, ימאל למרות שצעיר ממנו פשוט יותר טוב ממנו כבר היום.

אני לא משווה אותם אלינו, ברור שעם כל הכבוד לימאל הוא לא יאזן את הכוחות, לפחות לא בתקופה הקרובה (שוב אני לא מתיימר להגיד מה יקרה איתו, לפה או לפה). אם השאלה היא האם ימאל יאזן את הכוחות בין ריאל לברצלונה התשובה שלי היא כנראה שלא, אבל אם השאלה היא האם הוא כישרון עצום ששווה את ההייפ כרגע, התשובה היא כן.

אף אוהד ברצלונה לא מצפה לליאו מסי2 אלא למצב בו לאמין ימאל לא יהיה טרגדייה כלשהי כמו אנסו פאטי (בעיקר הפציעות, אולי גם האופי) ולטעמי הוא הרבה-הרבה יותר מגוון ממנו. כבר כתבתי עליו - כשמסי עלה לבוגרים היו דקו, אינייסטה, רונאלדיניו ועוד. לאמין הוא השחקן הראשון במועדון כל כך גדול, כשהוא בן 16 והוא הכתובת לכל כדור בהתקפה. גם אם בארסה הנוכחית לא נוצצת כמו 2004/05. זה שחקן שגורם לך להגיד ‘וואו’ ואוטוטו נפגשים ויהיה מלחיץ כשהכדור יגיע אליו. לא כמו ראפינייה או ז’ואאו פליקס. הוא מסוגל ליצור בלאגנים מכלום. תיזכרו כמה הסיומת של ויניסיוס הייתה פאתטית למשל עד ל-2021-22, עד שהיה בן 20. לאמין בגיל 16 עם סיומת בסדר גמור. לאמין יעלה קצת מסת שריר והמהירות שלו לא תישאר כזו, אבל באמת שיהיה בריא.

איך אתה יכול לקבוע קביעה כזאת ? על מה התבססת ?

אני אחזור על עצמי בפעם החמישית בערך, אין לי שום טענה נגד ימאל, לא טוען שאין לו כישרון, הטענה שלי הייתה כלפי השדרים של one שנותנים לך להבין שברצלונה יצרנית כישרונות על סידרתית, קבוצה שמתבססת על שחקני בית, זה רחוק מהמציאות, שחקני הבית משחקים שם רק כשהמצב ח’רבנה ולא יכולים לקנות, אם יש כסף הם יעדיפו לבנות קבוצת הולנדים סוג ב’ ולא לתת לצעירים לשחק.

בקשר לימאל עצמו, החוזקה שלו זה ללכת לרגל שמאל, לא הוכיח שיכול להגיע לקו ולעשות נזק, ברגע שהמגינים יתחילו לסגור לו את רגל שמאל נגלה מה הוא באמת שווה.

אמנם סימנו את אנדריק מזמן כשחקן יוצא דופן אבל הליגה הספרדית ובכלל הכדורגל בטופ של אירופה הוא אחר לגמרי. לדעתי אין שאלה בכלל. הלחץ בברצלונה הוא פי כמה. לא פעם גם היו השוואות בין אנדריק לוויטור רוקה והנה מן הסתם בברצלונה כשאין הרבה דקות משחק לעתים הוא נראה מתקשה ובוסרי. אני גם חושב, אפשר רק להגיד “אני מניח”, להציג השערה אתה נחרץ מדי. אבל אני אוהב את האופטימיות שלך כמו בכל דבר - הלוואי. [למרות שנגד לייפציג ו-ולנסיה הבטחת ולא קיימת].