אחח התקופה של 4 המהנדסים, עוד קונטנדרית מצוינת לריאל הכי טובה שראיתי. חבל שזה היה לתקופה כ"כ קצרה עד שבייל חזר מפציעה (כ-20 משחקים אם אני זוכר טוב). עוד הוכחה שלאנצ’לוטי אין מושג, וכשההרכב הנכון נכפה עליו פתאום ראינו כדורגל קסום.
ניסיתי קצת לחשוב על התקופה הזו ולהבין עם עצמי ממי החזקתי פחות מדעת הקהל והאם זה היה מוצדק בדיעבד, בגדול יש שניים עיקריים כאלה - רונאלדו וקרוס.
לגבי רונאלדו - לא חוזר בי מכלום. פרספקטיבת הזמן רק חיזקה את התחושה שלי שהוא לא היה עד כדי כך חשוב כמו שהוא נתפס באותה תקופה. אני הייתי בעד לשחרר אותו עונה קודם לכן.
ניסו לצייר מציאות שבה רונאלדו סחב אותנו לתארים האלה וזו גניבת דעת. רונאלדו היה גולר ענק אבל בקבוצה של זיזו היו שחקני על שהיו אחראים על השיטה לא פחות ממנו, אם לא יותר (לוקה ומרסלו בעיקר). והנה, אחרי שרונאלדו עזב, לקחה לנו עונת שוק אחת כדי להשתחרר לגמרי ולחזור לטופ. דוגמה לקבוצה שהכוכב ההתקפי שלה באמת סחב אותה על הגב והתפרקה לחלוטין לאחר שעזב יש לנו ממש ממול. מסי באמת היה כזה גדול כדי להחזיק את כל השיטה של בארסה, ולכן כשהוא עזב לא היו פתרונות בכלל. להגיד שאין מה להשוות מבחינת סגל ומצב כלכלי וכו וכו זה לא מחליש את הטיעון - זו בדיוק הטענה - לריאל הייתה קבוצה אדירה, רונאלדו לא סחב אותנו. ריאל ורונאלדו היו בסימביוזה בזמנו, לא ביחסי טפילות של אף אחד מהצדדים.
קרוס - שחקן עם מוח כדורגל מבריק, רואה הכל, מודע להכל, מתמקם מצוין, קבלת החלטות קרובה לשלמות בהתאם למגבלות. הבעיה העיקרית? המגבלות משמעותיות מדי.
בעיה נוספת שהייתה לי איתו היא שהוא שחקן מסוג כוסית ואני לא אוהב כוסיות.
הדבר שאני טוען שהוא אוברייטד בו זה לא מוח הכדורגל שלו אלא בעיקר יכולת המסירה שבעיני היא לא איזה משהו יוצא דופן וציינתי זאת המון. הוא מתקשה מאוד עם כדור ארוך שצריך להגיע חתוך ולשטח, או בכלל עם מסירות חדות. הקרנות מעידות על כך כאלף עדים.
האם שיניתי את דעתי לגביו? חלקית. מאז הירידה של לוקה הוא לקח על עצמו הרבה יותר והתחיל לשחק קצת יותר בגבריות, לכן גם טענתי שאני דיי נהנה ממנו בעונות האחרונות, ושזו הגרסה הכי טובה של קרוס שראיתי. מה שבטוח הוא שמעולם לא חלקתי על חוכמת המשחק שלו.
מצד שני יש לא מעט שחקנים שהחזקתי מהם מעל הממוצע כמו פפה, מרסלו ומודריץ’, כך שזה מתאזן ובסוף אין לי ספק שמדובר בקבוצת על חלל.
עד שמודריץ’ נפצע, הוא זה שהחזיק לבד את כל הקישור הגנתית.
עם החזרה של בייל שיחקנו כדורגל פחות מהנה, עם הפציעה של מודריץ’ איבדנו את הליגה.
לדעתי האישית זאת הקבוצה הכי טובה שאי פעם הייתה לנו ונתנו לקרלו לאמן אותה, איזה ביזבוז.
אתה צודק, אם בייל היה חוזר ומודריץ לא היה נפצע אמנם היינו משחקים פחות יפה אבל סיכוי גבוה מאוד שהיינו לוקחים אליפות. אבל הכדורגל הקסום שאני מדבר עליו הגיע בלי בייל, זוכר כמה התבאסתי שהוא חזר.
מה שבטוח שאז היית מרחק התעקשות אחת של פרז כדי להשאיר את אלונסו כדי שתקבל את הקישור שאתה חולם עליו מאז, 3 שחקנים עם מוח כדורגל מהטובים בהיסטוריה של המשחק באותו קישור.
פרז נתן לאלונסו ללכת כחלק מהמדיניות שלו שמכבדת את השחקנים ולא מתייחסת אליהם כנכסים אלא כבני אדם. המדיניות הזאת הוכיחה את עצמה מעל ומעבר ובדיעבד היא גם הצדיקה את עצמה.
אני בטוח שזה שסיימנו איתו בצורה יפה ומכובדת תעזור לנו גם ביחסים איתו כמאמן בעתיד. הבנאדם רצה ללכת, תן לו ללכת. אנחנו צריכים ליישם את המשפט ‘ריאל מדריד גדולה מכל שחקן’ ולא רק להגיד אותו.
לא חושב, תראה גם בהינתן היכולת של שתי הקבוצות מאזן 6:2 לברצלונה באליפויות נראה לי מקפח אותנו. אני זוכר היטב את הקלאסיקו בסנטיאגו ברנבאו בעונת הדסימה, הפסדנו 4:3, היה שם את האדום של סרחיו ראמוס במהלך עם ניימאר. עם אנחל די מאריה בצד שמאל הברקנו לחלוטין, תקפנו והגענו למצבים. כנ"ל הקלאסיקו בקאמפ נואו ב-2014/15, עשינו שער ענק עם מהלכי כדורגל נפלאים שהסתיים בעקב של קארים בנזמה לכריסטיאנו רונאלדו. הם כבשו שער במצב נייח - ז’רמי מאתייה אשכרה ואחד נוסף בכדור ארוך כשלואיס סוארס כובש ואיקר קסיאס אוכל אותה. לדעתי.
אני אוהב נתונים, אני לא מדבר על 22 ניצחונות הרצופים באותה עונה כי זה כולל גם קופה דל ריי קצת וגם אליפות העולם למועדונים שכולם יודעים מה אני חושב על כך. כריסטיאנו עשה עונה פסיכית ובשלב מסוים כבש יותר ממסי ומניימאר בליגה, הבקענו שערים בקלילות, ניצחנו משחקים, אפילו רמונטדה בקלאסיקו. זה אכזרי שנשארנו בלי כלום. גם איסקו פרח בהחלט וחאמס.
אני כן אהיה ישר ואגיד שבעונת 2016/17 למשל באנו במומנטום מעולה לקלאסיקו בקאמפ נואו אבל לא ממש שיחקנו כדורגל וסרחיו ראמוס הציל אותנו תרתי משמע מהפסד.
לגבי צ’אבי אלונסו, פלורנטינו פרס והגישה שלו וכדומה: במבט ראשון הייתי מאוד עצבני על שחרורו של קאסמירו, ידעתי שייקח לאורליאן טשואמני זמן להתאקלם ואת מנצ’סטר יונייטד היה אפשר לחלוב עוד. זה גם עניין של עיתוי. להביא מחליף לצ’אבי אלונסו כמעט בדקה ה-90 של חלון ההעברות זה קשה מאוד. לא יכול להגיד שאיתו בוודאות היינו לוקחים תואר גדול אבל…
ה- 26(?) נצחונות רצוף אכן הייתה תקופה מעולה, ואחת הסיבות שללא מעט כאן יש סריטה על קרלו - אבדן האליפות היה קשה מנשוא.
זו כמובן זכותך המלאה ואתה תטען שזה גם קשור למראה עיניים (למשל זה שקרוס לא מנסה לשים שחקן מול שוער בדרך כלל), אבל אני חושב שיכולת המסירה שלו בולטת לטובה.
הצד השני של זה הוא האהבה לאלונסו, השחקן הגברי ביותר ששיחק את המשחק. זה גם כן קצת משקר, כי קרוס תמיד תרם בהגנה בדרכו למרות זריקות הזין האופייניות, בעיקר במשחקי ליגה גנרים.
ניר, לגבי רונאלדו - ב 16/17 למשל זה ממש לא היה רק הדוחק. הוא עדיין היה שווה את זה. נתן נוקאאוט עצום.
איך שזה נראה אז ההגעה של קרוס לא הייתה קשורה לעזיבה של אלונסו, אבל העזיבה של אלונסו כנראה קשורה להגעת קרוס, אבל לדעתי כן אפשר היה לשכנע את אלונסו להישאר.
אלונסו היה מקבל לידו את מודריץ’ בתפקיד ח’דירה/לסאנה מה שהיה מקפיץ את התרומה שלו, ומודריץ’ מצידו היה מקבל את אלונסו לידו בתפקיד קרוס של אז מה שהיה מאפשר לו הרבה יותר חופש והרבה פחות עבודה טקטית שחורה, וקרוס ? היה מקבל חופש לעשות את מה שהוא הכי טוב בו וזה ניהול משחק וסדרן עבודה מבלי שיהיה חייב להזיז את התחת המפונק שלו.
אבל אלונסו ומודריץ’ כדאבל פיבוט ? אני כותב את זה וכבר מקבל עור ברווז
לדעתי כבר ניהלנו את הדיון הזה, וזה היפותטי לגמרי - אבל בטוח שאלונסו לא צריך לידו את הקשר האחורי כדי לשחרר את אלונסו? (ברור שכשיש לך את לוקה אז אתה גורם לקישור לעבוד קודם כל בשביל לוקה, כי הוא האלוהים האמיתי מבין כל השמות שצוינו פה)
אלונסו של אז? לא לא, הוא כבר עבר טרנספורמציה מלאה לקשר אחורי בעצמו. אין עבור מה לשחרר אותו, האוריינטציה שלו בשלב ההוא בקריירה הייתה לקבל כדור מהבלמים ולשחק כקוואטרבק לכל דבר ועניין. בנוסף, היכולת הדפנסיבית שלו בשילוב עם קריאת המשחק הפכו אותו לסוויפר ענק על אף חוסר במהירות - הוא תמיד היה שם, בריבאונדים, בכדורי 50/50, בחיפויים על מגינים שיצאו קדימה. זה היה מדהים.
לגבי רונאלדו, עוד פעם, אין פה שחור ולבן ובסוף מדובר על 3 עונות שזו תקופה מאוד ארוכה בכדורגל, לא בכל הזמן הזה הוא היה רק דוחק וברור שהיו לו שם פיקים של כדורגל ענק, אבל בהיי לבל זה הניתוח שלי. שים לב שרשמתי לשחרר עונה קודם ולא לפני.
יש משהו טריקי בפיקים האלה. תיתכן סיטואציה בה שחקן הוא בעל אפקט ניטרלי ואפילו קצת שלילי במשחקים רבים, אבל זה לא סותר את העובדה שלפיקים מסויימים הוא היחיד שיכול לקחת אותך.
כן, אלה סוגי הדיונים שלא נגמרים לעולם כי תמיד אפשר להוסיף עוד חידוד. לשאלה אם רונאלדו הוא היחיד בעולם שיכל לקחת אותנו לכאלה שלבי נוקאאוט אין לי תשובה וזה גם לא מאוד מעניין אותי, כי כפי שציינתי, הזכיות האלה לא מסנוורות אותי, וזכיות אחרות יכלו להגיע שרירותית בעונות אחרות.
בשורה התחתונה הצגת מצב שהלך הרוח בפורום העריך את הקבוצה הזו בחסר, אז אני טוען שאת כל פרויקט רונאלדו-אלונסו-מרסלו-מודריץ’ אני ממש לא מעריך בחסר. את נראטיב 3 הזכיות הרצופות כאיזו גושפנקאת איכות ראסמית אני לא מקבל, כי זו גניבת דעת.
לא לגמרי מדוייק, גם אצלנו היה צריך את חדירה שיתרוצץ לידו וגם בליברפול היה לו את מסצ’רנו שעשה את אותו תפקיד.
הוא אכן כבר שיחק כמו שאתה מתאר, מאין קורטרבאק ועדיין היה צריך עזרה עם ההגנה.
אלונסו היה מגן ענק וסוגר שטחים בצורה כל כך חכמה אבל עדיין הייתה חסרה לו ניידות לפעמים.
אגב אני לא ממש מוצא כתבות על זה כרגע אבל זכור לי שהיו שמועות רציניות על זה שהעזיבה של אלונסו מגיעה מהתעקשות של אישתו לעזוב את מדריד אחרי שהתגלה שצ’אבי היה בעל שובב.
וקרוס הגיע יותר כי אלונסו ביקש לעזוב.
בקישור של דאבל פיבוט כמובן שאני מסכים, אבל מדובר פה על קישור של אלונסו-מודריץ’-קרוס, בקישור כזה כשאף אחד מה50-50 הוא לא עם אוריינטציה התקפית מדי, אלונסו מספיק כפיבוט יחיד.
אלונסו קשר אחורי מהטובים שידע המשחק, עם עוד 20% מהירות היה הופך לאגדה עוד יותר גדולה, היה הופך למפלצת, כי מבחינת קריאת המשחק התקפית והגנתית הוא היה ברמה הכי גבוהה, אבל כקשר אחורי הוא היה חייב מישהו לידו, כפי שכבר רשמו מישהו ש’‘יתרוצץ’’ לידו, מישהו שיהיה מהיר וישלים את אלונסו, תקרא לזה דאבל פיבוט או שחקן 50-50 שיעזור לא משנה, הוא היה חייב את אותו מסצ’ראנו או ח’דירה שיהיה בסביבה, אם היה נשאר אז התפקיד הזה היה עובר למודריץ’ בשיא הקריירה, ואם מודריץ’ הצליח להפוך קבוצה שקרוס הוא הקשר האחורי שלה לקבוצה הכי טובה בעולם תחשוב מה היה עושה עם אלונסו כקשר האחורי.
קרוס הוא השחקן עם המסירה הכי מדוייקת שיש בתנאי שיש מטרה לא ניידת, הוא יכול לשים את הכדור על החזה של שחקן שנמצא 50 מטר ממנו בדיוק של 90%, הוא גם מנהל משחק מהרמה הכי גבוה, אבל קרוס חלש מאוד בכדורי עומק או כדורים לשטח לתוך ריצה של שחקן, הדוגמא הכי טובה זה הבישול של קרבחאל, קרבחאל קיבל כדור מצ’ומה לשטח לתנועה שלו כך שהוא יכל לתת כדור רוחב בנגיעה אחת, הרבה אמרו מסירה כמו קרוס וכאן הטעות, קרוס לא יודע למסור מסירות כאלה, כל פעם מפספס עד שהפסיק לנסות, המסירה של קרוס הייתה מגיעה לקרבאל לא לשטח אלא לנקודת המוצא שלו ולחזה ואז עד שקרבחאל היה משתלט על הכדור העה נסגר ומחזיר אחורה, זה סוג הכדורים שקרוס לא יכול לתת וצ’אבי אלונסו נותן תוך כדי שינה, וזה היה עוד כדור יחסית פשוט, אלכסוני לשטח גדול, אלנסו היה מוסר בזוויות הרבה יותר חדות לשטחים מאוד קטנים לשחקנים שרצים הרבה יותר מהר מקרבחאל.
אגב, אלונסו היה מעולה בעונת הדסימה כשח’דירה נפצע והקישור היה מורכב מאלונסו, מודריץ’ ודי מריה (אח’'כ ח’דירה נשאר בספסל כי הציוות החדש עבד טוב, ועלה בגמר כי אלונסו היה מורחק).