מסכים, גם תמיד טענתי שלמרות שבנזמה לא מהיר הוא אחד החלוצים הלוחצים הכי טוב שיש, כן אפשר ללחוץ ללא אתלטים אלא עם שחקנים שיודעים לסגור את קווי המסירה, אבל מה קורה אם קוו הלחץ שלך נשבר ? לא עדיף פדה וקמא שיספיקו לסגור את השטחים מאחורה ?
בקיצור אפשרי עד לגבול מסוים ותוך כדי לקיחת סיכונים גדולים, וזה היה אפשרי בעיקר לפני יותר מעשור והיום כמעט ולא קיים, הדוגמא הכי טובה(ואלי היחידה) לקבוצה כזאת היא הקבוצה ההיא, אבל היה להם מסי, ולאף אחד אחר אין מסי
ועכשיו לעניין של קלופ והכדורגל שלו, קלופ לא משחק ככה בליברפול מתוך בחירה אלא אילוץ, הרכש הראשון לקישור היה פאביניו שהוא לא רק אתלט וחזק אלא גם שחקן מאוד טכני ומניע כדור בצורה מצויינת, הוריד את קוטיניו לקישור כדי שינהל משחק ובהמשך רכש את נאבי קייטה בהמון כסף והביא את טיאגו שניים מהשחקנים הכי יצירתיים בגרמניה בזמנו, הוא חיפש שחקנים טכניים כדי לשחק כדורגל יותר מגוון ולא רק ישיר ועוצמתי, אבל לצערו נאבי קייטה התברר כפלופ והיה פצוע רוב הזמן וכך גם טיאגו, ובליברפול אין תקציב כדי לתקן טעויות לכן היה חייב לקחת את הנדרסון ווינאלדום ולשחק את הכדורגל ששיחק כדי להצליח, לא היו לו אפשרויות אחרות.
כשהתחיל לבנות קישור חדש הוא רצה בעיקר את בלינגהאם ורכש את סבוצלאי.
הכדורגל שאני רוצה לראות בריאל זה הכדורגל שקלופ רצה לשחק בליברפול, שילוב של חזק ועוצמתי ויצירתיות, כלומר זה לא או קמאבינגה או מודריץ’, זה גם וגם.
המחליף האולטימטיבי של מודריץ’ בכדורגל המודרני זה והוא אצלנו, גם העוצמתי אצלנו אני רוצה שילוב.
לא טענתי שאני רוצה לראות שלישיית קישור של פדה, קמא וצ’ומה, הקישור שלי תמיד היה פדה, קמאבינגה וג’וד.
בקשר ל 2 השאלות שלך אנחנו לא חלוקים, רק כשאתה מקצין יש מחלוקת.
כלומר, לאתלטים שלנו אין את מוח הכדורגל של קרוס, מודריץ’ ואלונסו, אבל זה לא רבע אלא יותר קרוב ל 75-80 אחוז, אבל כדורגל זה לא רק מוח כדורגל ואי אפשר להיות הקבוצה הכי טובה בעולם רק בגלל מוח כדורגל, והאמור בעיקר לגבי קרוס והכדורגל המודרני.
וגם כאן בנקודה הזאת הדוגמא היחידה של קבוצה ענקית שהצליחה רק בגלל מוח כדורגל היא אותה קבוצה, ושוב, לאותה קבוצה היה מסי.
גם בשאלה השנייה לא חלוקים, ריאל יכולה להצליח בהרבה סגנונות כדורגל, אבל הכדורגל שאני רוצה זה לא הכדורגל שאתה חושב שאני רוצה, אנחנו פשוט מעריכים אחרת את קמאבינגה ופדה ולכן אתה חושב שאני מעדיף את הכדורגל שאתה מאמין שהם יכולים להפיק, אני מאמין בהם הרבה יותר ומאמין שהם יכולים לשחק את הכדורגל שקלופ חלם לשחק בליברפול ולא הצליח בגלל שאין כסף בליברפול, כל הקשרים שקלופ רצה לבנייה מחדש משחקים היום בריאל.
מה שמחזיר אותנו לנקודת ההתחלה, מבחן העין, האם העין שלך או שלי ? הקישור שלנו לא שיחק מספיק זמן ובמיוחד לא תחת מאמן משפיע כדי לקבוע עובדות לפה או לשם, לכן רק מבחן הזמן יכריע.