עזוב אורי, אני מדבר יותר על 2007 ובעיקר 2008 שבה בארסה הייתה ב"משבר מטורף" ונזקקה לפפ המושיע. גם אז היא הייתה הקבוצה הטובה בעולם, צ’אבי הקשר הטוב בעולם וכו…
היה שם משבר מנטלי, ברור, אבל מבחינת כדורגל? אף קבוצה לא הייתה באיזור חיוג, בטח לא ריאל של שוסטר או קאפלו.
אריאל - קיבלתי. הלוגיקה שלי מטופשת מהיסוד, כדורגל הוא משחק בו מקריות היא חלק זניח, המאמן שולט לחלוטין בקבוצה והשחקנים הם סתם ניצבים. רואה? להקצין ולהגחיך זה הכי קל בעולם.
בסוף אני טוען דבר פשוט - כדורגל הוא משחק מקרי מאוד, ולכן שחקן שמוריד את המקריות הזו אפילו בשברירי אחוזים הוא שחקן מטורף. בבארסה, החל מ2004, וביתר שאת החל מ2009, שיחקו שחקני כדורגל חריגים בכל קנה מידה, מסי, צאבי ואינייסטה. בסדר הזה. אני לא מפריד את בארסה של 2005 מזו של 2009, אתם כן וזכותכם.
הטענה השניה שאני טוען היא שההשפעה של מאמן על קבוצת כדורגל היא זניחה יחסית, למעט חריגים. פפ נכנס לחריגים האלה, ועדיין ההשפעה שלו לא מספיק גדולה כדי לדגדג את זו של צ’אבי (ושוב, לא מדבר בכלל על מסי כי זה יקום אחר).
הטענה השלישית שאני טוען היא שמי שחשב שצ’אבי לא שחקן ב2004 אין לו גרם של מושג. באמת.
אגב, אריאל, את הטייק הסופי שלי על פפ גיבשתי רק לאחרונה. לא היה ניתן להסיק כמעט דבר מהתקופה בבארסה עקב כל מה שציינתי, ומהתקופה בבאיירן כי, ובכן, זו באיירן. אני יודע להגיד בלב שלם שהוא מאמן על רק עכשיו, כשהוכיח שהוא יכול לבנות אימפריה בליגה תחרותית ולשמור על עקביות. להצהיר הצהרות כאלה על סמך התקופה שלו בבארסה זה קצת לצייר מטרה סביב החץ לדעתי.
דבר נוסף שחורה לי בפוסט שלך הוא חוסר ההפרדה בין טורנירי נוקאאוט מבוססי מזל לטורנירי ליגה בהם המזל משחק פחות פאקטור. מסי נכשל בלי פפ בליגה? בטוח? או שהדוגמאות היחידות הן טורנירי נוקאאוט למינהם בהם אין ויכוח שלמזל יש פאקטור רציני, כי אם לא אז בארסה הייתה לוקחת אלופות בכל עונה החל מ2009 עד שמסי עזב. בקיצור, לטעון שמסי מפסיד בלי פפ זה לא רציני במקרה הטוב וגניבת דעת במקרה היותר סביר.
והערה אחרונה, צ׳אבי ממש ממש לא פרץ אחרי שפפ הגיע. מילא אתה חולק עלי לגבי 2004, אבל אתה באמת חושב שב2006 או 2008 לצורך העניין צ׳אבי לא היה קשר על? כי אם כן זה כבר הרבה מעבר לויכוח סמנטי על חשיבות של מאמן, זה ויכוח על הבסיס של הבסיס. צ׳אבי היה מכונת כדורגל משומנת הרבה לפני שפפ הגיע והוא הוא הקו המקשר בין הקבוצה של רונאלדיניו ושל מסי. הוא אחראי על השיטה שהחלה לפני שפפ הגיע ורק שופצרה מאז.