“שני רק לדסימה” - בדיוק היום לפני שנתיים - ריאל מדריד עם הרמונטדה הגדולה ביותר ככל הנראה, הופכת פיגור 1:0 נגד מנצ’סטר סיטי בדקה ה-89 ל-1:2, כופה הארכה בגומלין חצי גמר ליגת האלופות בסנטיאגו ברנבאו ומשלימה את המשימה בדרך ל-1:3.
ערב יום העצמאות, שום מסיבה לא עניינה אותי, רציתי לראות את המשחק לבד, השעון לא זז. אני זוכר ייאוש במשך רוב המשחק, זוכר כל פריים. זוכר שנכתב על המסך את ה-99-1 בסיכויים לטובת סיטי להמשיך הלאה. זוכר את ההחמצה של ויניסיוס ג’וניור בפתיחת המחצית השנייה אחרי תרגיל מבריק מה שהיה המצב האמיתי היחיד. זוכר את ההצלה של פרלאן מנדי מהקו בפיגור 1:0.
אבא שלי נכנס הביתה בדיוק כשרודריגו השווה ואני צורח. “אבל מה אתה כל כך שמח, דור, הם צריכים עוד שער, לא?”. “אנחנו ריאל מדריד - בוא נראה”, אמרתי. וכעבור דקה או משהו כזה…אז זה לא היה כדורגל. זה היה סרט, מדע בידיוני. המשחק השני הכי גדול שראיתי כאוהד פרט לגמר הדסימה. הבדיחה שלי ושל בן הייתה אחרי ה-4:3 באיתיחאד - “0:0 בברנבאו ועולים”.
מעולם לא צפיתי ב’תקציר’, כמו שצפיתי במשחק הזה. הייתי קם איתו בבוקר והולך לישון איתו בלילה, עם שתי הדקות האלה בשידור הספרדי כשרודריגו מבקיע. נאצ’ו מונע מתפרצת, דני קרבחאל בסוף מגביהה בשארית כוחותיו, והכל התחיל מדריבל מטורף של ויניסיוס שנקטע או מהכרוז מכריז “הזמן שנשאר - שש דקות” והברנבאו שואג. זה לא קורה באף מקום אחר בעולם.
אני לא זוכר את גיבור הנס, כלומר כולם גיבורים ללא ספק, אבל אני מדבר על רודריגו שכבש את שני השערים. הגול הראשון שלו כשהוא מקדים את הבלם בשנייה ודוחף רגל לפינה ‘הקצרה’ היה מאוד אופייני, עשה זאת גם בפיחואן. והשער השני - הוא מעולם לא נגח כל כך טוב. גם אם רודריגו יסיים עונה עם חמישה שערים - אני אזכור לו את זה לכל החיים. מעט שחקנים ומעט אגדות הצליחו להביא אותי לסף רגש כזה. באמת, ככל הנראה רק כריסטיאנו רונאלדו וסרחיו ראמוס ואולי גארת’ בייל במספרת בגמר. ושימו לב שלא ציינתי כאן את המלך ראול, השחקן הנערץ עליי איי פעם.
לא הייתי במשחק הזה אבל אני חושב שלא משנה כמה אכתוב זה לא יצליח לבטא את תחושת האושר שלי באותו רגע. שמעתי את “מישהו איתי כאן” של בניה ברבי ומיהרתי לפרסם את השיר בפייסבוק, לנסות להירגע. חבר שלח לי הודעה בצחוק - “רצים ערומים בטיילת?”. הייתי מותש נפשית, לא נרדמתי בכלל.
מיהרתי גם להצטלם עם קאנבס מיוחד שעשיתי לספר שלי. “המלכים של אירופה”. אוהד אחר כתב לי - זה כל כך מתאים לספר שלך מה שקרה היום". זוהי המהות, זהו ה-DNA, זה הקסם של ריאל מדריד ב-90 שניות. בגמר הגדול חיכתה לנו ליברפול אבל היה נראה אחרי דבר כזה שאי אפשר לקחת לנו את התואר, המסע המטורף לגביע ה-14. תודה אלוהים, תודה, מה שהכדורגל יכול להוציא ממך…