לכבוד עזיבתו של הקפטן המרגש ושחקן הנשמה נאצ’ו – כתבתי על הרגעים הגדולים שלו בריאל מדריד בסדר כרונולוגי:
-רגע ראשון: ה-23 באפריל 2011, הילד מגשים חלום עם הופעת הבכורה בקבוצה הבוגרת של ריאל מדריד ותודה לז’וזה מוריניו. ריאל מתקבלת בפאסיו במאסטייה רגע אחרי הזכייה בקופה דל ריי ומביסה 3:6 את היריבה. נאצ’ו פותח בהרכב ומשלים 90 דקות וכעבור שבוע עורך הופעת בכורה בסנטיאגו ברנבאו.
-רגע שני: בעונה אחרי ההעפלה עם קסטיליה לליגת המשנה, נאצ’ו שיחק לסירוגין גם במילואים וגם בקבוצה הבוגרת. הוא ערך הופעת בכורה בליגת האלופות ב-1:4 על אייאקס במחזור הנעילה של שלב הבתים ב-2012-13 בליגה הוא שיחק בקביעות במחזורי הסיום כולל בניצחון בדרבי 1:2 על אתלטיקו מדריד בחוץ בהופעה מרשימה שלו.
-
רגע שלישי: בעונת 2013-14 שיחק נאצ’ו לראשונה בנוקאאוט בליגת האלופות כשפתח בגומלין שמינית הגמר נגד שאלקה - אחרי ה-1:6. מספר ההופעות שלו עלה ל-19.
-
רגע רביעי: גם זה חשוב - בניצחון 0:3 על אספניול בינואר כבש נאצ’ו את השער השלישי - שער הבכורה שלו במועדון מעמדת המגן הימני
-רגע חמישי: אמנם די במקרה כשהוא התכוון להעביר כדור רוחב, נאצ’ו כבש שער ניצחון בליגת האלופות נגד פריז סן ז’רמן בברנבאו ב-2015-16 ובזכות זה ריאל סיימה כאלופת הבית.
-רגע שישי: בעונת 2016-17 נאצ’ו כבר עשה קפיצת מדרגה לכל דבר. מספר ההופעות קפץ ל-39! הוא סגר חשבון עם אתלטיקו מדריד וקוקה ב-0:3 בוויסנטה קאלדרון תוצרת כריסטיאנו רונאלדו בסיבוב הראשון.
-רגע שביעי: נאצ’ו לא היה סקורר מדופלם אבל יש לו גול אחד ענק, זה בגביע המלך נגד קולטורל בחוץ בסגול, בחצי מספרת מדהימה. חאמס רודריגס תפס את הראש, גם אלבארו מוראטה, גם זינדין זידאן וגם אתם.
-רגע שמיני: ממשיכים באותה העונה. כשפפה כבר לא ממש היה רלוונטי ורפאל ואראן פצוע, נאצ’ו שיחק בצמד משחקי רבע הגמר נגד באיירן מינכן והיה נהדר וגם רשם קלאסיקו ראשון בקריירה שהיה קצת פחות מרגש עם סיום טראגי. נציין גם שער ערמומי נגד סביליה בחודש מאי במחזורי הסיום כשחידש מהר כדור חופשי!
-רגע תשיעי: עונת 2017-18: דני קרבחאל נעדר משמינית גמר ליגת האלופות נגד פריז סן ז’רמן. את מקומו מילא כמגן ימני נאצ’ו בהופעה נהדרת מול ניימאר. ריאל פיגרה אך ניצחה 1:3. חודש לפניכן כבש נאצ’ו צמד נגד דפורטיבו לה קורוניה בניצחון 1:7.
-רגע עשירי: גמר ליגת האלופות, קרבחאל נוטש בדמעות אחרי פציעה טראגית. נאצ’ו עולה למערכה לפני סיום המחצית, בועט לשער כדור מעניין ועוזר לריאל לנצח 1:3 את ליברפול. גמר ראשון שלו בדרך לזכייה ה-13 של ריאל והשלישית ברציפות.
-רגע מספר 11: עונת 2019-20 הייתה עונה קשה מאוד עבור נאצ’ו שסבל מאינסוף פציעות ורשם רק עשר הופעות. במחזור ה-21 נגד ויאדוליד כשריאל שיחקה נורא הוא כבש בנגיחה מכדור קרן מכל הלב והביא לריאל 0:1 קטן-גדול, תרומתו הצנועה לאליפות הקורונה.
-רגע מספר 12: אפשר לומר שבעונת 2020-21 עד חודש פברואר הוא לא שיחק מספיק. ואז החל הנאחס של סרחיו ראמוןס, גםפ רפאל ואראן נפצע. בקיצור: נאצ’ו לא זז מה-11 עד סוף העונה וחנך את אדר מיליטאו. הם הרכיבו צמד איכותי ופייטר במשחק ההגנה. אחת התמונות האייקוניות ביותר של נאצ’ו היא בסיום הקלאסיקו השני באותה עונה, אותו 1:2 קשה, כורע בך ומאושר בבוץ ולידו ליאו מסי המאוכזב. נאצ’ו שיחק 90 דקות מלאות בכל אחד מששת משחקי הנוקאאוט בצ’מפיונס.
-רגע מספר 13: את הקלאסיקו השני בליגה בו ענק את סרט הקפטן נעדיף לשכוח. מה שכן, בחצי גמר הסופרקופה זה הלך נהדר, נאצ’ו שיחק 120 דקות וריאל ניצחה 2:3 את ברצלונה בדרך לזכייה בתואר על חשבון אתלטיק בילבאו.
-רגע מספר 14: ממשיכים עם 2021-21. משחק האליפות בפיחואן נגד סביליה, בדיעבד. ריאל פיגרה 2:0. נאצ’ו עלה מהספסל בדקה ה-81 ודקה אחרכך אחרי כדור קרן קיבל מסירה מחברו קרבחאל ובעט מכל הלב לרשת! ריאל השלימה רמונטדה בדרך לניצחון.
- רגע מספר 15: בגומלין שמינית הגמר נגד פריז סן ז’רמן הוא שיחק כמגן שמאלי והיה מצוין ב-1:3. נגד צ’לסי הוא עלה כמחליף בלונדון ושיחק 88 דקות בגומלין. הוא שיחק מחצית נגד מנצ’סטר סיטי באיתיאחד ובגומלין…זה היה משחקו הגדול בקריירה ככל הנראה. 120 דקות מופתיות מול הקבוצה האיכותית של פפ, הסרטון הידוע בו הוא מרגיע את החבר’ה עם ה- “Hasta el Final” וכמובן הוא התחיל את ההתקפה של השער השני של רודריגו כשמנע מסיטי מתפרצת. כמובן שהוא חגג בטירוף וגם נתן מכה לכר הדשא מרוב אושר כלא מאמין. בגמר הוא לא שיחק אמנם אבל דבר לא יעיב על העונה הגדולה שלו.
-רגע מספר 16: דיברנו על המשחק הזה. שמינית גמר ליגת האלופות נגד ליברפול באנפילד. ריאל נקלעת לפיגור 2:0 מהיר וסובלת מצד שמאל של ההגנה שלה. ואז דויד אלאבה נפצע, נאצ’ו עולה מהספסל ועושה סדר, משתק את מוחמד סלאח. בגומלין הוא כבר פתח וקיבל תשואות.
-רגע מספר 17: בקיץ נאצ’ו הרהר ברצינות על עזיבה אבל התרצה, האריך את חוזהו בשנה נוספת ומונה לקפטן הראשון של קבוצת חייו!
- רגע מספר 18: ה-14 בינואר 2024. בצל הביקורות. נאצ’ו מניף תואר ראשון כקפטן אחרי 1:4 ענק על ברצלונה בגמר הסופרקופה. מרגש-מרגש-מרגש.
-רגע מספר 19: ארבעה ימים אחרי שהגיע לסיבלס כקפטן והניח את דגל ריאל מדריד, הניף את צלחת האליפות מעל הפסל - נאצ’ו פותח בהרכב נגד באיירן מינכן בגומלין חצי הגמר ומעורב בשער הניצחון של חוסלו. כמובן שברבע הגמר הוא דייק כמו גדול בדו-קרב הפנדלים נגד סיטי.
-רגע מספר 20: האחת ביוני, גמר ליגת האלופות. נאצ’ו, בשר מבשרה של ריאל מדריד, פותח בהרכב לראשונה במעמד הגמר, ריאל מנצחת 0:2 את בורוסיה דורטמונד והוא זוכה בגביע אירופה השישי(!!!) שלו, ומניף את הגביע. החגיגות בסיבלס ובברנבאו היו מדהימות.
מכתב הפרידה שלו:
"אני רוצה להקדיש לך כמה מילים כדי לבטא את כל מה שאני מרגיש עכשיו. אני נפרד מהמועדון של חיי, ריאל מדריד. הגעתי בגיל עשר, התאמנתי כאדם וכשחקן, למדתי לנצח ולהפסיד, להילחם ולסבול, ליהנות ותמיד לחיות בהתלהבות ובנחישות. למדתי וצמחתי כדי להפוך להיות כל מה שאני היום. אני בא להתאמן כל יום באותו מקום כבר כמעט 24 שנה, מה שנאמר בקרוב, לומד את ערכי המדרידיסימו, נותן את החיים שלי ונלחם על הסמל הזה: נתת לי הכל.
זה מאוד קשה לי, אבל עכשיו הגיע הזמן לעזוב עם הביטחון והשלווה של הידיעה שתמיד נתתי כמיטב יכולתי לייצג את הסמל הזה, על המגרש ומחוצה לו. כשהייתי ילד, חלמתי פעמים רבות לשחק באצטדיון שלנו, בסנטיאגו ברנבאו, והיום יש לי הכבוד לסיים את השלב שלי להיות הקפטן שהצליח להרים את ליגת האלופות ה-15 שלנו.
אין מילים להביע את הרגשות שלי. תמיד רציתי שהסוף שלי כשחקן ריאל מדריד יהיה יפה ובפסגה, ואני יכול להגיד לך שזה בלתי אפשרי שיהיה יותר טוב מזה. עברו חודשים של הרהורים, חוסר החלטיות וספקות, אבל היום אני בא להגיד לכם שאני צריך לחיות חוויה אחרונה ושונה עם המשפחה שלי, וזה הרגע המושלם. תודה לך, ריאל מדריד, שהבנת אותי. תודה לכבוד הנשיא על התמיכה הנצחית.
“אני רוצה לשלוח מסר של תודה למאות האנשים שעבדו איתי לאורך כל השנים והפכו אותי לשחקן ואדם טוב יותר. מאמנים, פיזיוטרפיסטים, צוות, רופאים, תקשורת ושיווק, תודה באותיות גדולות. תודה גם להורי, אשתי וילדיי, משפחתי וחבריי, שהחזיקו את ידי בדרך זו מבלי לשחרר אותי. לפעמים זה לא היה קל, אבל המאמץ והתמיכה שלך אפשרו לי להגשים חלום ולהגיע לפסגה. אני נפרד ממך אחרי 24 שנים של מסירות מוחלטת, תשוקה והתלהבות. הייתי רוצה שתזכרו אותי כשחקן נוער שנתן הכל עבור המועדון שלו. תודה לך מעומק ליבי. זה רק להתראות (ניפגש) בקרוב”.
המספרים המלאים של נאצ’ו:
הבלם עוזב כשיאן התארים של ריאל מדריד בצוותא עם לוקה מודריץ’ – 26 תארים: שש זכיות בליגת האלופות (2014, 2016-2018, 2022, 2024), ארבע אליפויות ספרד (2016-17, 2019-20, 2021-22, 2023-24) ובסה"כ שני דאבלים היסטוריים אם תרצו, חמש זכיות בסופרקופה הספרדי, שלוש זכיות בסופר קאפ האירופי, חמש זכיות בגביע העולם למועדונים ושתי זכיות בקופה דל ריי.
נאצ’ו רשם 364 הופעות במדי ריאל מדריד במהלכן כבש 16 שערים – לא העונה. עונת השיא שלו הייתה העונה האחרונה שכן עם ההופעה בגמר ליגת האלופות הגיע ל-45 משחקים, אחד יותר מעונת 2022-23| במדי קסטיליה עמה עלה בזמנו לליגת המשנה יש לו עוד 111 משחקים. הוא מדורג במקום ה-31 בכל הזמנים.
-חלוקת 364 המשחקים: 242 משחקי ליגה, 70 הופעות בליגת האלופות, 40 משחקים בגביע המלך בין היתר.
-הופעת הבכורה של נאצ’ו הייתה במאסטייה נגד ולנסיה בעונת 2010-11 במשחק הפאסיו המפורסם לאחר הזכייה בגמר גביע המלך. המאמן ז’וזה מוריניו נתן לו לשחק.
-העונה רשם נאצ’ו גם את שיא ההופעות שלו בליגה – 29, והן בליגת האלופות: 12. הוא שיחק בכל המשחקים למעט ה-3:3 נגד מנצ’סטר סיטי ברבע הגמר הראשון בסנטיאגו ברנבאו.
-שיא השערים שלו היה ארבעה בעונת 2017-18 אז כבש ארבעה| שער הבכורה הגיע ב-0:3 על אספניול בסיבוב השני בסנטיאגו ברנבאו בעונת 2014-15| שערו האחרון היה אשתקד בניצחון הליגה 0:2 על קאדיס בחוץ בבעיטה.
-עונה אחת שדי השתבשה הייתה עונת 2019-20 בה סבל מפציעה לא פשוטה ועל כן רשם עשר הופעות בלבד בכל המסגרות אך תרם בחלקו עם שער ניצחון יקר בוויאדוליד.
-היריבה אותה פגש הכי הרבה פעמים היא אתלטיקו מדריד - 18 משחקי דרבי, עם מאזן של שבעה ניצחונות, שבע תוצאות תיקו וארבעה הפסדים. יש לו גם 13 קלאסיקוס ברזומה. מבין הקבוצות הלא ספרדיות הרי שהוא התמודד שבע פעמים נגד ליברפול - שישה ניצחונות ותיק