בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

אנצ’לוטי איבד אותך סבאיוס?

בול.
כמו שפוטנציאלית גביע האומות יכל להיות חשוב. או מובן. או הגיוני.

בטח שמתם לב שויני מבשל בפאלש כבר כמה עונות עוד לפני ששמענו את השם ימאל, אבל לפי שדרי one לפני יומיים ויני מנסה ל’‘בשל כמו ימאל’'.

נובמת טיטי, לא צריך לקחת כל דבר ולהעלב בשביל ויני, הוא כבר מוצא מספיק סיבות לבד ממה להעלב.

לא התכוונו בישול על שם יאמאל (יענו כממציא המהלך) אלא כמו שיאמאל בישל לפני כמה משחקים.

רק בגלל שהוא שחור דופקים אותו וגונבים ממנו את בישולי הפאלש ונותנים לימאל.

גם לאמין שחור, כפי שהאוהדים בברנבאו הבהירו למי שרוצה לשמוע :grimacing:

שניהם היו בגן כשמודריץ’ עשה את זה בטלויזיה.

הOG האמיתי, ריקרדו קווארסמה.

באתר Score90 לקחו על עצמם משימה קשה מאוד ודירגו את טופ 20 השחקנים הגדולים ביותר בריאל מדריד במאה ה-21 - קרי השנים הגדולות של ראול בשנות ה-90 לא נחשבות ועל כן אולי דורג רק שמיני. כריסטיאנו רונאלדו מדורג ראשון אין ספק בכלל. זינדין זידאן שני על אף ששיחק כאן רק חמש שנים וללוקה מודריץ’ הכבוד להיות שלישי. סרחיו ראמוס גיבור הדסימה וסאן איקר הכל-יכול שניהם 16 שנה במועדון - משלימים את החמישייה.

הרבה אגדות בפנים. כל חוליית ה-BBC עם קארים בנזמה השישי וגארת’ בייל שסוגר את העשירייה, מקום אחד מתחת לרונאלדו-פנומנו שזכה רק באליפות אחת אבל השאיר המון רגעים. טוני קרוס שביעי (מעל ראול) וקאסמירו במקום ה-17. גלאקטיקוס? לואיס פיגו מדורג 12.

מבין שחקני הסגל הנוכחי הרי שוויניסיוס ג’וניור במקום ה-11 המפואר אך לא מספיק לו. דני קרבחאל במקום ה-15 ולפניו שימו לב אגדות צד שמאל תוצרת ברזיל: מרסלו 13, לפני רוברטו קרלוס (14) שהזמן שלו בשנות ה-2000 קצר יותר. טיבו קורטואה מדורג 18 ואולי קצת מקופח.

האגדה פפה שהעביר עשור מפואר מדורג 16 והוא הבלם השני. צ’אבי אלונסו מדורג 19 וגוטי הסופר-סאב מסיים את הדירוג.

נותרו בחוץ: אנחל די מאריה עם ארבע עונות נהדרות, מסוט אוזיל שסיפק המון בישולים, איסקו וחמש הזכיות שלו בצ’מפיונס, הבלם רפאל ואראן, נאצ’ו שנתן המון. וגם שמות כמו קלוד מקאללה, דיוויד בקהאם, רוד ואן ניסטלרוי, אלבארו ארבלואה וגונסאלו היגואין שלא מספיק… אבל שווים איזכור

מה הדירוג שלכם?

על פניו דירוג די טוב, פשוט אני חושב שקרבחאל צריך להיות הרבה יותר גבוה, גם קאסמירו טיפה נמוך.
לא יודע כמה אני מסכים גם עם הדירוג של בייל ודבר אחרון - חושב שיש מקום ב20 לרפאל וראן

קרבחאל צריך להיות בטופ 10 לפחות

דירוג די סבבה בסה"כ, אבל כמה נקודות:

• מאוד מאוד חורה לי לראות את בייל כל-כך גבוה בדירוג, בטח כשאגדות ענק כמו מרסלו, קרבחאל ורוברטו קרלוס נשארות מתחתיו. מבחינתי בייל בקושי מגרד את תחתית הדירוג הזה.
  • מרסלו חייב להיות מעל ויניסיוס, בלי שאלה בכלל. ויני נתן לנו כבר הרבה ועוד ייתן לנו בעתיד בעזרת השם, אבל כרגע זה לא בר השוואה בכלל למרסלו, שהיה השחקן הכי יצירתי שלנו וחצי התקפה של אדם אחד במשך כמעט עשור (בקבוצה שכללה את פאקינג כריסטיאנו). ועוד מעמדת המגן. גם את קרבחאל ואת קרלוס הייתי מעלה לפני ויני.
  • פפה גם הוא ראוי ליותר כבוד. מרגיש לי קצת כמו המשך של המגמה הפסולה של לתת פרסים וציונים בכדורגל שמתבססים יותר ע"פ “הילד האהוב ביותר” במקום ע"פ יכולת נטו.

זה תמיד מתנקז לשאלת הקריטריון. לזידאן, למשל, יש אליפות אחת וצ׳מפיונס אחד למיטב זכרוני. אז במה מתחשבים? מספר שנים? הקרבה? איכות ממוצעת? איכות בפיק?

הדירוג שלי: קודם כל אציין שהלכתי למשימה הזו בכיף גדול ואני לא חושב שצריך להפריד לחלוטין את הרגש, כדורגל זה אושר ואהבה ומה ששחקן מסוים ולאו דווקא הכי גדול – גורם לך להרגיש, זה לא חייב להיות ניתוח מקצועי קר. לכן ראול – יש לי חולשה – ידורג אולי גבוה ממה שהוא צריך להיות באמת. ארבע עונות גדולות בשנות ה-2000, שלוש מצוינות, חצי עונה טוב ב-2003-04. לגבי המקום הראשון אין באמת שום דיון -כריסטיאנו רונאלדו בלון ד’אור וכנ"ל הנוכחות של סרחיו ראמוס ואיקר קסיאס.

הדוגמא הכי טובה לדעתי היא צמד המגנים השמאליים – אני בודק את מספר העונות הגדולות למשל בשנות ה-2000 ואין הבדל גדול בין רוברטו קרלוס למרסלו, מחפש ערך מוסף וכדומה. מרסלו היה טוב ב-2010-2012, 2014-2018. רוברטו קרלוס קצת פחות אולי, עונה נוראית וחוסר ביטחון ב-2004-05, בהמשך דעך כצפוי ובעונה האחרונה פצוע.

אני חושב שאנחל די מאריה כן צריך להיות ברשימה, אם כי מדורג די נמוך ולמסוט אוזיל פחות התייחסתי, חשבתי לדרג יחד אבל יש כאן את “מס רונאלדו” – קל לבשל לכריסטיאנו לדעתי. גוטי בקצה שם כעולה מהספסל זה קלאסי ואני נאלצתי לוותר על צ’אבי אלונסו וזה לא שהוא ראוי.

למה? אני מסתכל על התנאים הנוחים או לא נוחים. הוא הביא לשינוי גדול ועדיין אני מניח שעם ז’וזה מוריניו כמאמן זה היה מסתדר. אני חושב שקלוד מקאללה אמנם שיחק שלוש עונות ולא חמש אבל הוא היה היחיד שחטף כדור בקבוצה הזו וכמה הוא היה משפיע. בעיקר כשהוא לא היה והמועדון ממש איבד כיוון במשך כמה שנים.

זינדין זידאן היה אלוהי הכדורגל, וולה אדיר בגמר ליגת האלופות, כדורגל מהפנט כעבור שנה, אבל גם סיום עלוב של 2003-04, שני תארים גדולים בלבד, המון רגעים מתים. אני חושב שזה מוגזם לדרג אותו שני. גם רונאלדו-פנומנו שהייתה לו הילה מטורפת וכמובן הרבה רגעים בלתי נשכחים – דורג גבוה מדי. לא שלם במאה אחוז עם הדירוג שלי לפפה מול דני קרבחאל אבל זה מקום אחד בלבד הפרש. בסוף קארים בנזמה לא זז הרבה בדירוג שלי.

מקום 20: גוטי

מקום 19: אנחל די מאריה

מקום 18: גארת’ בייל

מקום 17: טיבו קורטואה

מקום 16: קאסמירו וקלוד מקאללה

מקום 15: רונאלדו-פנומנו

מקום 14: לואיס פיגו

מקום 13: פפה

מקום 12: דני קרבחאל

מקום 11: מרסלו

מקום 10: ויניסיוס ג’וניור

מקום תשיעי: רוברטו קרלוס

מקום שמיני: טוני קרוס

מקום שביעי: קארים בנזמה

מקום שישי: זינדין זידאן

מקום חמישי: ראול

מקום רביעי: איקר קסיאס

מקום שלישי: סרחיו ראמוס

מקום שני: לוקה מודריץ’

מקום ראשון: כריסטיאנו רונאלדו

1 רונאלדו

2 ראול

3 בנזמה

4 טוני קרוס

5 קרבחאל

6 זידאן

7 איקר קסיאס

8מרסלו

9 לוקה מודריץ’

10 ויניסיוס ז’וניור

11רונאלדו פנומנו

12 סרחיו ראמוס

13 רוברטו קרלוס

14 גאר’ת בייל

15 קאסמירו

16 קאקה

17 לואיס פיגו

18 ג’יימס רודריגז

19 גוטי

20אלונסו

1. רונאלדו (לא כרסטיאנו)
  2. מרסלו
  3. זידאן
  4. מודריץ’

השאר לא משנה לי המיקום.

למה בעצם גוטי מעל היגוואין?

שמע חתיכת יומרה לא לשים את כריסטיאנו ראשון/שני… אפילו שלישי

אני יכול גם להשתתף?

1. כריסטיאנו
  2. קאסיאס
  3. מודריץ
  4. מרסלו
  5. אלונסו

מרסלו זה סיפור מעניין, כי בחזית ההגנתית הוא לדעתי תמיד היה רע, לפעמים מאוד ולפעמים קצת. התקפית לעומת זאת - שחקן מפחיד.

רונאלדו פשוט אובייקטייבת היה שחקן על מהחלל, אז אי אפשר לא לתת לא מקום ראשון, אבל בהרגשה שלי, השחקן שהכי סבלתי ממנו זה קאסיאס. קיללתי אותו כל כמה ימים במשך עשור. לדעתי הוא אישית מנע כמה וכמה תבוסות לברצלונה פלוס אחראי ללא מעט תארים. חוץ מג’יג’י בופון, ואולי נוייר בשיאו, לא ראיתי שוער כזה - שמביא נקודות כמעט כל משחק.

הכי גרוע - יש שחקנים בריאל שהיה לי קל לשנוא- פפה, ראמוס, אפילו רונלדו בגלל השחצנות. אבל קאסיאס… הוא מהזן הנדיר של שחקני על שגם נראים ממש אחלה אנשים. אלונסו גם קצת כזה.

מוזמן תמיד. אם מותר לי לענות:
-הגזמה פרועה עם צ’אבי אלונסו, ואני מכיר בגדולתו והאלגנטיות שלו. גם בגלל הפז"ם למשל אין מה לעשות.
-מרסלו לא כל ערב היה כמו מול אריאן רובן ובאיירן מינכן ב-2016/17 בשיאו כשהוא ניצח אותו במאבקים וגם הציל גול, אבל במשחקים הגדולים בצ’מפיונס לא היה צרה כזו גדולה.
-זה בסדר גמור ואף מתבקש שאתה לא “שונא” את איקר קסיאס ואני מניח שגם את ראול. אני לא יכול לשנוא את קרלס פויול ואנדרס אינייסטה. פויול היה נפלא בקלאסיקוס בתקופת ה-“ברצלונה אנדרדוג” שם מ-2000 עד 2003".

בגדול אני בדקתי גם מרכיב - לפי נקודת המבט שלי, כן? של מספר עונות בטופ באמת. למשל רוברטו קרלוס כן החזיק אגף שלם לבד כי זינדין זידאן ניהל באמצע. לא חושב שיש לו פחות עונות אדירות מאשר מרסלו בשנות ה-2000, מרסלו שחקן מיוחד אבל לא היה רלוונטי עד 2010-11.

רונאלדו-פנומנו היה טוב בשנתיים הראשונות ואפילו מצוין, חצי שני של 2004/05 ועד אוקטובר והפציעה ב-2005/06. אחרכך רק המונדיאל היה בראש שלו. לא שווה חמישייה חד משמעית.

מרסלו בשיאו היה יותר טוב ויותר חשוב מכל מי ששיחק לצידו ולא ענה לשם כרסטיאנו.

עם קישור שתורם כמעט 0 מוחלט ביצירתיות וכמעט כלום התקפית מרסלו היה מספר 10 שלנו.

כך שאם אני צריך לדרג אובייקטיבית

1. כרסטיאנו
  2. מרסלו
  3. מודריץ’

והשאר