זינדין זידאן בפרק ב’ לפחות בנה קבוצה הגנתית חזקה מאוד, עם קאסמירו שהחל אולי בדעיכה שלו, שילב את פדה ואלוורדה נהדר ולא היו לו ג’וד בלינגהאם (בדרך כלל במשחקים הגדולים הוא עושה הגנה כמו נגד מנצ’סטר סיטי אשתקד פעמיים, נגד באיירן מינכן ועוד) או אדוארדו קמאבינגה. מחזק מאוד. הכדורגל שלנו מאז הקורונה היה חושך מצרים באמת היה קשה לראות אבל הוא אגדה. לא בכדי ההפסד הכי גבוה שלו בקלאסיקו היה 3:0 וזה קרה פעם אחת. אגב גם אצלו, הוא התחיל את זה שלוקאס ואסקס מגן…
אבל אצלו לוקאס ואסקז היה מגן מעולה.
ניתן די בקלות להצביע על ההבדל המרכזי בין זידאן לקרלו. אצל זידאן, התחושה הייתה שאנחנו משיגים יותר ממה שאנחנו שווים ושאנחנו בסה"כ נראים מעולה כמעט בכל משחק גדול. אצל קרלו, התחושה היא שבכל משחק מול קבוצה נורמלית אנחנו נראים הרבה פחות טוב ממה שאנחנו שווים.
זה הבדל עצום ודי קריטי, והוא מעיד מי המאמן האיכותי מבין השניים.
כאמור, לפי מבחן העין.
אגב, שים לב - אני לא טוען שמדריד 12/13 עדיפה על מדריד 11/12, אלא שמדריד 12/13 עדיפה על ברצלונה 12/13, למרות שברצלונה לקחה את האליפות.
כמו שראינו, בכל עונה קבוצה אחת הצליחה יותר בליגה והשנייה בקלאסיקו, אז לקבוע חד משמעית שאין התכתבות עם המציאות תהיה טעות.
לא פספסת:
קח דוגמא את 2017/18, אני הייתי משוכנע שאחרי שניימאר עזב ושני הניצחונות החלקים של ריאל מדריד בסופרקופה - אז ריאל מדריד>>ברצלונה. ה-11 שלנו היו טובים יותר לדעתי, הסגל היה די עמוק על אף שאלבארו מוראטה וחאמס רודריגס עזבו וגם אם כריסטיאנו רונאלדו פתח את העונה עם הרחקה אוז בצורת בליגה - הנחתי שנסתדר. בפועל כולנו יודעים מה קרה.
על הנייר גם אני חשבתי באותה עונה שציינת שריאל מדריד עדיפה אבל בפועל היה לנו פאנצ’ר כבר מהמשחק הראשון. אני חשבתי שסגל טוב שהגיע לפיק שלו שנה קודם יחד עם תוספת כמו לוקה מודריץ’ (נגדכם ונגד באיירן מינכן כן הרגיש לי שהאמצע שלנו לא מספיק טוב גם אם סמי קדירה בכושר וצ’אבי אלונסו פנומנלי ואפילו מסוט אוזיל יורד אחורה או אנחל די מאריה זז לאמצע לפעמים) = קבוצה הרבה יותר טובה.
זה נראה לי יותר כמו, ואני מבקש סליחה מריאל מדריד על ההשוואה - כמו טוטנהאם שכביכול ‘נבנתה בצורה מושלמת’ כדי לעצור את מנצ’סטר סיטי במפגשים הישירים.
*אני חושב שהקבוצה של 2011/12 הייתה מטורפת מבחינת היציבות שבוע-שבוע, ה-11 עצמם, כריסטיאנו רונאלדו באותה נקודת זמן לא היה רק רגל מסיימת אלא גם שחקן שיוצר הרבה. הקמפיין שלנו בצ’מפיונס לא כולל מספיק יריבות בדרג א’ למעט באיירן מינכן שהדיחה אותנו אז זו אכן בעייה, ובכל זאת, גם פגשנו מפלצת כמו ברצלונה. אולי זו סתם טעות שלי אבל לא הרגשתי נחות באף אחד מהקלאסיקוס באותה העונה. המתפרצות אולי היו הלחם והחמאה שלנו אבל ריאל של אז יכלה להבקיע בכל דרך.
אני מתגעגע לדני קרבחאל. כמה הוא חסר לריאל מדריד. הוא לא היה משנה את המציאות נגד ברצלונה ומוליך אותנו לזכייה בתואר כי יש גבול. אבל אולי הוא כן היה עוצר את המתפרצת ההיא של ה-4:1. מבין לבד בלי איתות מהספסל שלא כולם צריכים לעלות למעלה בקרן, היה חושב על התסריט השלילי. לבטח לא נרדם בגול של ראפינייה ומפריע לו, נושף בעורפו, דוחף קלות.
תארו לכם שהפציעה הייתה פחות אכזרית. שלושה-ארבעה חודשים ודי. שדני כבר היה בשלב ההחלמה האחרון. מתאמן בוולדבבאס, סטורים באינסטגרם. שעליו היינו קוראים במארקה וב-AS ובכל מקום - “הרכש של ינואר”. שהיעד היה הדרבי השני בליגה אוטוטו, או שמינית גמר ליגת האלופות.
זו פציעה שמהרגע הראשון ידעת שתמוטט את הקבוצה הזו מקצועית אבל לא רק, כמו זו של לוקה מודריץ’ לפני עשור וריאל סיימה בידיים ריקות. זו פציעה שגורמת לכולם להבין כמה הוא משמעותי ונותן ביטחון לחבריו להגנה. נטו כדורגל, בלי רעש וצלצולים ובלי פוזה.
האיש שכבר ב-2021 הספדנו ויותר מפעם אחת. זה שראינו אותו מתקשה גם נגד קשרי הכנף הצעירים של אוססונה וזקוק לעזרה. עם מבט מותש ומיוסר ומודאג, אולי פה ושם חסר ביטחון, אבל אריה ששואג ולעולם-לעולם-לעולם לא נכנע. זה שמוצא דרך לעצור את היריב.
הוא היה תופס את רפאל לאאו בשיער אם צריך - בעדינות. עושה איזה תאקל מול ראפינייה כדי להראות לו שהערב אין טיול - אני הבוס ולא תנצח אותי בלי לירוק דם. המנהיגות שלו - להעיר את אורליאן טשואמני, לסמן את ה-“ואמוס!” הזה ושגם אם המצב בקאנטים - ריאל מדריד לא מוותרת לעולם. רק כשהשופט שורק לסיום. לידו אף אחד לא מעז לחפף. הלב והנשמה היו חסרים ביותר מדי משחקים השנה. דני שיתלכלך למען הקבוצה אבל כמובן ישמור על ספורטיביות.
בעונה שעברה זה היה נראה כאילו אלוהים נגע בו. אני חוזר אחורה ל-2022. המאמץ האחרון, ההרמה לרחבה נגד מנצ’סטר סיטי בשארית כוחותיו (עד היום חגיגת הבישול הזו - אייקונית - היא תמונת הפרופיל שלו באינסטגרם). או זה שלא היה יכול להסתכל על קארים בנזמה בועט את הפנדל המכריע בהמשך המשחק הזה נגד מנצ’סטר סיטי.
אגב כמובן שקרבחאל היה גם כן שותף לביזיונות גדולים של ריאל. אייאקס בסנטיאגו ברנבאו, מנצ’סטר סיטי, קלאסיקוס. אבל ספק אם זה היה כלכך קל. שימו לב שבחלק לא מבוטל מהתבוסות הוא לא היה. לא ב-5:1 הארור עם לופטגי, לא ב-4:0 העונה בבית, לא בסופרקופה בראשון; בתבוסה עם רפא בניטס על הקווים הוא בכלל עלה מחליף לחצי שעה ומי שפתח זה דנילו. אולי זה לא מקרי?
הסיבוב השני בספרד נפתח הערב עם משחקי המחזור ה-20 כאשר ריאל מדריד תצטרף ביום ראשון כאמור עם משחק הבית נגד לאס פלמאס. אז בדקתי עבורכם האם הסיבוב השני מבשר טובות בשתי הקדנציות של קרלו אנצ’לוטי? כלל לא בטוח. בכל חמש העונות הקודמות שלו במועדון, בחצי העונה השני השיגה ריאל פחות נקודות. תוכלו לראות כאן גם השוואה למה שקרה בברצלונה ובאתלטיקו מדריד וכן את המאזן שלנו בסיבוב השני במשחקים נגדן.
כמובן שכדי להיות הוגנים - אבל זה רלוונטי גם לברצלונה למשל - בעונות 2021/22 וכן בעונה שעברה ריאל הורידה הילוך בליגה כדי להתרכז בגמר ליגת האלופות. ברצלונה למשל ‘הפסיקה לשחק’ ב-2022/23 כי הוכתרה בשלב מוקדם והיה לה פער עצום. זה פגע במאזן הנקודות ללא ספק.
עונת 2013-14: מאזן 13-3-3 - 42 נקודות בלבד| דרבי: תיקו 2:2 בחוץ| קלאסיקו: הפסד 4:3 בבית
ברצלונה: מאזן 11-4-4 – 37 נקודות| אתלטיקו מדריד – מאזן 12-4-3 – 40 נקודות
עונת 2014/15: מאזן 14-2-3 - 44 נקודות| דרבי: תבוסה 4:0 בחוץ| קלאסיקו: הפסד 2:1 בחוץ
ברצלונה: מאזן 16-2-1 – 50 נקודות| אתלטיקו מדריד: מאזן 11-6-2 – 39 נקודות
עונת 2021/22: מאזן 12-4-3 – 40 נקודות בלבד| דרבי: הפסד 1:0 בחוץ [חסר חשיבות]| קלאסיקו: תבוסה 4:0 בבית
ברצלונה: מאזן 13-3-3 – 42 נקודות| אתלטיקו מדריד: מאזן 12-3-4 – 39 נקודות
עונת 2022/23: מאזן 10-3-6 – 33 נקודות בלבד!| דרבי: תיקו 1:1 בבית| קלאסיקו: הפסד 2:1 בחוץ
ברצלונה: מאזן 12-2-5 – 38 נקודות [הבטיחה אליפות מזמן]| אתלטיקו מדריד: מאזן 13-4-2 – 43 נקודות
עונת 2023/24: מאזן 14-5-0 – 47 נקודות| דרבי: תיקו 1:1 בבית| קלאסיקו: ניצחון 2:3 בבית
ברצלונה: מאזן 14-2-3 – 44 נקודות| אתלטיקו מדריד: מאזן 12-2-5 – 38 נקודות
לחובבי המספרים| שער המארקה אתמול עם “עוד טריו אגדי” - רודריגו (11 שערים)-קיליאן אמבפה(19 שערים)-ויניסיוס ג’וניור(17 שערים) כבשו כבר 47 שערים העונה - הריצה הטובה ביותר בעשור האחרון מאז עונת 2015-16 אז לשלישיית ה-BBC היו 60 שערים| “ממשיכים להוסיף ולרשום בפנקס”.
להלן הטבלה המלאה בעשור האחרון:
אשתקד עם חוסלו היו לריאל 41 שערים, 11 שלו, 12 לרודריגו וג’וד עם 19. בעונת הדאבל עם קארים בנזמה הצלע השלישית היה מרקו אסנסיו עם שבעה ובנזמה כבש 24 ובסה"כ 46 שערים בשלב הזה. בין 2018 ל-2021 מספרי ההתקפה היו נמוכים מאוד ועובדה שסרחיו ראמוס היה אחד הסקוררים הבולטים. ב-2015/16 כבשו ה-BBC כבר 60 שערים: 27 של כריסטיאנו, 20 של בנזמה ו-13 של בייל. בשנתיים האחרונות שלו לכריסטיאנו היו 18 שערים בשלב הזה
בטוח שמתם לב שקיליאן שם היום שלושער למרות שהוא לא עם חולצה במכנס (!)
מה לעזאזל קורה פה אני מבולבל לגמרי.
הוא כבר בשלב של שאם ירחיק כדור בהגנה זה איכשהו יכנס לשער בצד השני.
לפני כמה רגעים הופיע לי בפייסבוק סטטיסטיקה של רודריגו, שערים פלוס בישולים, וזה די עניין אותי אז החלטתי לבדוק.
מה שמצאתי
רודריגו בריאל מדריד מבקיע או מבשל כל 128 דקות בערך.
ויני בריאל מדריד מבקיע או מבשל כל 112 דקות בערך.
רודריגו משחק רוב הדקות לא בעמדתו הטבעית ומשחק בעמדה שלא נוחה לו, ויני משחק אך ורק בעמדתו המועדפת ובכל התקפה מחפשים בעיקר אותו.
לא טוען שרודריגו יותר טוב מויני, רק שרודריגו לא כזה כלומניק כפי שלפעמים מנסים להציג אותו פה.
לא בדקתי את המספרים אבל אני בטוח שלויניסיוס פחות שערים בגרבאג’, מה גם שההשוואה כנראה הרבה פחות צמודה מאז שויניסיוס פרץ.
רודריגו לא כלומניק, הוא הכל או כלום-ניק. אולי בעולם בלי ויני הוא היה לוקח צעד קדימה מנטלית אבל במציאות שלנו, זה לא מספיק טוב לשחקן הרכב בריאל מדריד.
לא יודע איך בודקים את זה, אבל גם לרודריגו לקח זמן לפרוץ.
מי יותר טוב לתפקיד רודריגו בריאל ?
המספרים של ויני מאז שפרץ ב22-23 הרבה יותר טובים משל רודריגו באותו פרק זמן, וגם אם נבחר תקופת זמן ניטרלית כמו שתי העונות האחרונות ויניסיוס העמיד ממוצעים הרבה יותר טובים.
כרגע? רודריגו. אבל הוא לא יחזיק ככה עוד הרבה זמן, אזכיר שאת 2023-2024 עשה כשחקן הרכב לכל דבר ועניין.
אגב, למרות שרודריגו בכלל לא כוס התה שלי אני לא פוסל שבתרחיש ההיפותטי שהעלו כאן, בו ויני עוזב לערב הסעודית בתמורה להצעה היסטורית, רודריגו ייצמח לתוך התפקיד של מס’ 3 מובהק בהתקפה וייתן אחלה עונות אה- לה די מריה, בייל, בנזמה, היגוואין, אוזיל וכו’ כשאמבפה והג’וד הם הtop dogs, אבל זה לא שם כרגע.
למה לא שם ? העונה כבר עם 10 שערים ו 7 בישולים, בקצב של 20 שערים ו 14 בישולים לעונה, איזה שחקן אחר יהיה גם אופציה רביעית בהתקפה וגם יעמיד מספרים כאלה ?
אני שוב חוזר על הטענה שלי שמשווים אותו לויני, ג’וד ואמבפה שמשחקים איתו באותה הקבוצה ואז רואים שחקן בינוני, אבל יחסית לשאר שחקני ההתקפה בעולם הוא נמצא בטופ, אם לדוגמא נשווה את סאקה או סאנה לויני ואמבפה הם יצאו פחות טוב מרודריגו מההשוואה הזאת.
אני אישית די מרוצה מרודריגו.
לא קיבלנו מדגם מספיק מייצג של רודריגו לאורך זמן כלומר גם בעמדה שלו (זה כן קרה אשתקד באוקטובר-דצמבר) וגם נגד קבוצה גדולה. למשל כשוויניסיוס ג’וניור החמיץ את ליברפול באנפילד אז רודריגו גם כן לא היה כשיר, סבל מפציעה. יש הרבה ימים שזה נראה שחסר לו את האבק כוכבים הזה, האופי, הוא מפחד לקחת על עצמו.
בתחילת הדרך הייתי בצד השני לגמרי, רודריגו שבקלות עושה שער נגד אוססונה בנגיעה הראשונה ברמה הגבוהה ביותר או השלושער נגד גלאטאסראיי. אבל הוא לא ויניסיוס אין דיון לצערי.
הוא לא, אז מה ? מי כן ויניסיוס ?
שוב, כפי שכתבתי, משווים לויני ואז מבטלים את רודריגו, זה לא או שאתה טופ5 עולמי או שכלום.
תשווה את רודריגו לסאקה, סאנה, קרבחצליה ודיאז, הוא לא נופל מהם.
נשחרר אותו ואת מי נביא ?
אני מעולם לא אמרתי לשחרר אותו ולא העליתי אפשרות תיאורטית של 'לזרוק למנצ’סטר סיטי ב-150 מיליון יורו". העונה הוא בכושר טוב יותר מברהים דיאס ואשתקד במשך לא מעט זמן אם השאלה הייתה לגבי כנף ימין אז הייתי הולך עם הספרדי. אתה זה שניסה כביכול לייצר השוואה כלשהי.
משחק אחד לא יגרום לי לצאת מגדרי, אני גם מבין שהציפיות ממנו הן להיות השחקן הפחות בולט בהתקפה וזה שיותר מקריב ועושה הגנה. אתמול למשל זה משחק שהוא היה צריך ‘להסתער’ עליו בהיעדרו של ויניסיוס ולא להסתפק בבישול יפה בהעדרו של קיליאן אמבפה. להבקיע, לכדרר, לבשל. ויניסיוס במוד שבע לעתים, הוא עשה משהו ורודריגו עדיין לא.
אגב לגבי ויני הרי שאפשר לסובב את הסטטיסטיקה, הרי המספרים עד לעידן קרלו אנצ’לוטי הורסים לו מאוד ובחלק מהזמן זה היה הוא וקארים בנזמה נגד כל העולם…
בכל זאת זה שחקן שהוא טאבו בהרכב הרבה זמן כבר, בערך מהחצי השני של 2022/23 וגם בעונה שעברה אפילו כשלא פגע בכדור. הוא משחק מספיק וצובר הרבה יותר דקות. זה כן משהו מנטאלי ומנטאליות זה לא אומר לסמן לקהל לדחוף את הקבוצה בדקה העשירית בכדור קרן או לריב עם הבלם או השופט. זה משהו אחר.
לא הייתי אף פעם מאוהדיו הגדולים של סאקה. אני לא רוצה לעשות לו עוול ולהגיד שהוא וואן טריק פוני, אבל לא עפתי עליו. שחקן טוב ולא מצוין. קרווחצליה זה בכלל עניין אחר והוא נתן עונה אחת לפנתיאון והשאר הן עונות טובות ולא יודע כמה נקודות זכות זה ללכת לפריז סן ז’רמן עכשיו.
אבל הוא מחזיר במספרים טובים מאוד יחסית לכל בני האנוש, לא יחסית לויני, אמבפה והאלאנד.
אם היה משחק בארסנל לדוגמה ועם אותם מספרים כמו עכשיו היו מפנטזים עליו פה.
מאוד מסכים עם דוד, בסוף מה היא ציפיה ריאלית מרודריגו ? סביב 20 שערים ועשרה בישולים בעונה, להיות היחידי בחלק הקדמי שעושה עבודה הגנתית ותרומה במשחקים חשובים, את זה אנחנו מקבלים ממנו כבר שלוש שנים…
המקום שהוא באמת צריך להשתפר זה טריק ההודיני שלו שהוא נעלם לשלושה חודשים כל עונה, אפשר לתרום גם כשאתה לא בשיא שלך. וגם שם לא מאשים אותו 100% כי זה קורה בעיקר כשהוא מוצב בימין.
אתמול היה קלאסי רודריגו נעלם לו, אבל הוא שיחק בשמאל אז עדיין סיפק בישול טוב והיה פעיל יחסית כי הוא פשוט בעמדה הנכונה עבורו.
אין עוד הרבה כישרונות גדולים שמחכים להם בחוץ ויתרמו יותר ממנו, במיוחד לצד המפלצות ויני/אמבפה/ג׳וד.