בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

רונאלדו נזאריו דה לימה
זידאן
מרסלו
מודריץ’

זאת הרשימה הפרטית שלי, רונאלדו בראש, השלישייה מאחוריו לא לפי סדר מסויים.

אם להשלים עשירייה

בנזמה
אלונסו
מקאללה
פפה
כרסטיאנו
היירו

מועמד ודאי לרשימה עתידית, בלינגהאם.

פדה לא מועמד ודאי לרשימה עתידית? :fearful:

מבחינתי אפילו לא קרוב, אבל כן אוהב אותו מאוד.

פדה השחקן הכי שחור שראיתי בלייב… עושה הכל והכל טוב.
כשאומרים מדרידיסטה לזה מתכוונים.
כמו נאצ’ו אבל עם כשרון של הגדולים ביותר, מבחינתי הוא ברשימה כבר עכשיו.

(מה גם שבתור גיי הוא חתיך אש…#רק אומר)

אני אמשיך לדרג ולהתלהב :slight_smile:

יש בזה משהו קוסמי שריאל מדריד נוסדה בשישה במרץ ויומיים לאחר מכן מגיע יום הולדתו של פלורנטינו פרס, נשיא המועדון הכל-יכול ואחת משלוש הדמויות הכי חשובות בהיסטוריה של המועדון הגדול בתבל. פלורנטינו הוא הסנטיאגו ברנבאו (מורו-ורבו) של המאה ה-21, ממשיך דרכו. פלורנטינו חוגג יום הולדת 78 - שתזכה לאריכות ימים ותודה על הכל.

הניסיון הראשון שלו להיות נשיא הקבוצה לא צלח, ובשנת 2000 הוא הגיע כמו ממזר אמיתי - הבטיח את לואיס פיגו - וקיים. הוא פרץ דרך כשמכר את מגרש האימונים הישן בהרבה מאוד כסף, הביא לאופנה את הגלאקטיקוס וכן את מסע המשחקים באסיה, הגשים לנו את החלומות גם עם זינדין זידאן, רונאלדו-פנומנו ויש היאמרו שגם עם דיוויד בקהאם.

המגלומניה עלתה על השפיות, ההדחות בשמינית הגמר נערמו, ברצלונה הייתה בשיאה, ובקיץ 2009 הוא לא היה יכול לשאת את זה יותר, וחזר, שלוש שנים וקצת אחרי שהתפטר בעצמו. הוא הביא את כריסטיאנו רונאלדו, ואת קאקה, ואת קארים בנזמה, וקבע שיא בלתי נתפס דאז עם רבע מיליארד היורו. הוא למד לרכוש שחקני הגנה, להביא מאמני על כמו ז’וזה מוריניו, בהמשך קרלו אנצ’לוטי, פגע בול עם זינדין זידאן וגם ידע להפוך עורו מול ההתחמשות של הכדורגל האנגלי ועלייתן של ‘קבוצות הנפט’'קבוצות המדינה’ ולהמר על צעירים כמו ויניסיוס ג’וניור ורודריגו.

המתנה האחרונה שלו לריאל מדריד ככל הנראה היא קיליאן אמבפה והאל נואבו ברנבאו, כי פלורנטינו אף פעם לא נח, הוא אף פעם לא מפסיד. לכו תדעו, אולי גם הסופרליג תגיע.

כמובן שהוא בן אדם, אינו נקי מטעויות, שחצן לעתים. אבל הוא לא מדבר כל יומיים ואפילו חרג ממנהגו של הריאיון המפוצץ באל צ’ירינגיטו פעם בשנה. רק כשזוכים בתארים שומעים את הדון. תראו לאיזו תחתית הגיעה ברצלונה בפן הכלכלי ואיך פלורנטינו שמר אותנו עם הראש מעל המים בקורונה. תראו מה קרה למילאן, למנצ’סטר יונייטד, איך יובנטוס אובדת עצות.

זו התמונה האהובה עליי, כמו שאנחנו כילדים היינו מוצאים מקום לצעצוע החדש במדף - פלורנטינו מסתכל באותה תשוקה והתלהבות על גביע אירופה הנוסף במוזיאון. זוכר אותו מוחא כפיים בטירוף בגול של סרחיו ראמוס בדסימה או מעשן סיגר בקאמפ נואו כשפיגו לובש לבן ומבסוט. לדעת רבים, הוא הנשיא הטוב ביותר בתולדות הכדורגל. ברנבאו גאה בממשיך דרכו, וחייבים לבנות לו כבר פסל במגרש.

בואו נדרג:

כריסטיאנו רונאלדו הוא קונצנזוס, לדעת רבים השחקן הטוב ביותר בתולדות המועדון וזה מטורף לחשוב שאפשר היה להביא אותו| יש את סרחיו ראמוס שראינו מהרגע הראשון שהוא כוכב|, ומנגד, איפה התחלנו? זינדין זידאן לקח את הכדורגל לדרגת אומנות, ולואיס פיגו פתח את עידן הגלאקטיקוס בסטייל ומיליונים גדלו על רונאלדו-פנומנו למרות הפציעות| ואולי בגלל ג’וד בלינגהאם שברור שיסמן כאן עידן, ו-ויניסיוס ג’וניור נרכש רק בגיל 18| ולא שכחנו את לוקה מודריץ’ או טוני קרוס.

משימה קשה לכבוד יום הולדתו של פלורנטינו פרס - דרגו לנו את עשרת שחקני הרכש הגדולים ביותר של פלורנטינו? נזכיר שוב: מרסלו הגיע בקיץ 2007 עם ראמון קלדרון כנשיא, ופפה בסיום אותה העונה, כך שהם לא רלוונטיים. גם לא ההולנדים…

שחקני הרכש הגדולים בעידן פלורנטינו פרס:

15.ויניסיוס ג’וניור
14.דיוויד בקהאם - בגלל הסיפור
13.אנחל די מאריה ומסוט אוזיל
12.רפאל ואראן
11.צ’אבי אלונסו-קלוד מקאללה
10.טיבו קורטואה
9.טוני קרוס
8.גארת’ בייל
7.קארים בנזמה
6.רונאלדו-פנומנו
5.זינדין זידאן
4.לואיס פיגו
3.לוקה מודריץ’
2.סרחיו ראמוס
1.כריסטיאנו רונאלדו

-כן ברור שג’וד בלינגהאם חייב להיות בטבלה, זו העונה השנייה שלו בסה"כ וכל כמה חודשים הטבלה הזו נכתבת מחדש ומעט מתעדכנת. הלוואי ובעוד פרק זמן לא ארוך נראה גם את קיליאן אמבפה מוצא את מקומו

הרשימה שלך עושה הרבה שכל אבל טוני קרוס צריך להיות הרבה הרבה הרבה יותר גבוה.
זה הדירוג שלי:

15.בקהאם
14.ויניסיוס
13.וראן
12.צ’אבי אלונסו - קלוד מקאללה - קאסמירו :sweat_smile:
11.בייל
10.קרבחאל
9.קורטואה
8.פיגו
7.רונאלדו הברזילאי
6. בנזמה
5.טוני קרוס
4.זידאן
3.לוקה מודריץ’
2.סרחיו ראמוס
1.כריסטיאנו רונאלדו

אגב - רונאלדו פנומנו הוא השחקן האהוב עליי אבר מאז שאני ילד, אבל מבחינת מספרים/תארים/הישגים/value יש המון שחקנים שעולים עליו שפלורנטינו החתים ועדיין הוא קיבל מקום 7 אצלי.

אני חושב שלקורטואה וקרבחאל אמור להיות מקום באנקר ברשימה כזאת.
ואני בטוח שכמה שנים מהיום ג’וד ואמבפה מוצאים את עצמם ברשימה הזאת.

גם בפייסבוק זעמו עליי, טוני קרוס לא היה כוס התה שלי מעולם ואני חושב שהעונה האחרונה שלו בריאל מדריד העצימה את האגדה שלו וניפחה אותה אולי קצת מעבר. אבל אין דבר, מבחינתי לכלול אותו שם זה משהו. את דני קרבחאל לא הכללתי כי הוא שחקן בית ויצא להשאלה בבאייר לברקוזן וחזר הביתה אחרי עונה אחת, כך אני מתייחס לזה. גם אני אהבתי את רונאלדו-פנומנו ודירגתי אותו “בגלל ההילה” מה שנקרא. אני מניח שאם תשאל עשרה אוהדים אז תשעה מהם יגידו לך שזינדין זידאן מעל לואיס פיגו. אני אהבתי יותר את פיגו - הגלאקטיקו הראשון-הגיע מברצלונה-מספר העונות בצמרת. כלומר עם פיגו היו שלוש עונות גדולות של הקבוצה, עם זידאן שתיים.

כל אלה שיקולים קרים, מה עם מבחן העין/הרגש? לא שאחד יותר חשוב מהשני וכל אחד ושיקוליו, סתם מעניין אותי.

אני יודע שזה ישמע סובייקטיבי, ואני לא אכחיש-אני שונא את לואיס פיגו בכל נים בגופי ואני באמת מאחל לו רק רע, אבל האם הוא לא אוברייטד מבחינה מקצועית? המספרים שלו מראים שכן. אני אפילו מסתכל על העונה שהוא זכה בכדור הזהב, למען השם מבחינת שערים זה נראה קצת מביך. לא ניפחו אותו יותר מדי?

אני מסתכל על העונה שלקחתם גביע אירופה שהוא היה בקבוצה. כמה שערים הוא תרם בליגת האלופות במסע הזה? כמה מהם בנוקאאוט? האם הוא באמת סיפק את הסחורה לשחקן שעלה לריאל כל כך הרבה כסף ולמעשה לדעתי זה יותר העניין של לקחת את הקפטן והשחקן הכי טוב של ברצלונה (לכאורה). מקצועית, אם מסתכלים על מספרים ותרומה במאני טעים ותארים, לואיס פיגו היה רכז טוב לריאל מדריד?

העונה הטובה ביותר שלו הייתה עונת הבכורה ב-2000/01, הוא כבש 14 שערים ובישל 25, כבש גם בחצי גמר ליגת האלופות נגד באיירן מינכן. הוא היה פנומנלי מבחינתי גם ב-2002/03 ובחצי הראשון של עונת 2003/04 ובחמש עונות במועדון יש לו המון בישולים, שותפות נהדרת עם ראול, הוא היה פנטסטי. לגבי כדור הזהב אלו ימים אחרים, תראה מה עשה פאבל נדבד ב-2003 לדוגמא, זכה באליפות אבל בעיקר הגול השלישי נגד ריאל מדריד וגם זה נגד ברצלונה בקאמפ נואו ‘בנו’ את זה. כמובן שגם הטורניר במדי נבחרת פורטוגל וחצי גמר היורו הוסיף לפיגו.

כבר אמרתי שכמובן יש כאן טעם אישי ואני מניח שרוב האוהדים היו בוחרים בזינדין זידאן על פני לואיס פיגו. גם לזידאן היו את הימים השחורים שלו כן? לצד הכדורגל הקסום, הוולה נגד באייר לברקוזן במשחק הכי חשוב שיש וגם נגד ויאדוליד. זיזו התעלה ביותר משחקים גדולים חד וחלק.

הסטנדרטים של מספרים היו אחרים אז, עוד לא סונוורנו מעשור של מסינאלדו.
כן פיגו היה רכש מצויין וכדורגלן וורלד קלאס שתרם המון לריאל מדריד, היה עקבי ביכולת שלו ותרם הרבה לתארים שזכינו ביחד איתו.
הוא קצת נדחק בזיכרון הקולקטיבי בגלל הגלאקטיקוס הנוצצים יותר, זיזו וR9 , אבל לדעתי לא פחות תרם מהם , אם לא אפילו יותר.
קונה שוב בוא נגיד ככה.

עונת הבכורה שלו הייתה מחשמלת מי שזוכר, אני לא סגור על המספרים במדויק אבל אם אני לא טועה הוא בישל בליגה 20 בישולים (!) ואני פשוט זוכר אותו ככלי התקפי קטלני באגף ימין - שהייתי מתפשר על חצי ממנו היום

אני חושב שבחלק מהקריירה שלהם זה לא מופרך לטעון שלואיס פיגו טוב מזינדין זידאן או אני אחדד: בכושר טוב יותר. וברור לי שמספרים זה לא הכל וזיזו גאון כדורגל והוא היה בסרייה A שהייתה הליגה הקשה ביותר.

הנה הסטטיסטיקה של פיגו בעונת הבכורה

הוא כבש 14 ובישל 27, אלה מספרים פנטסטיים, בקלאסיקו השני לדוגמא אין לו בישול אבל הוא באמת עשה להם סחרחורת. היה צריך להבקיע יותר בלי פנדלים אבל באותה עונה הוא גם כבש בבעיטות חופשיות וכדומה. הוא באמת היה גאון. בעונת 2001/02 הוא סבל מפציעה וגם ברח במתכוון מהקאמפ נואו, ובגמר היה חלש. לא עונה מוצלחת שלו. ב-2002/03 היה גם כן נהדר.

תמיד תזכרו את המאזן - זה ירדוף אותם לנצח שני גמרים - דסימה ואונדסימה 2014 ו-2016 שני חצאי גמר (1958-59 ו-2016/17), רבע גמר 2014/15 ושמינית גמר הערב. ריאל מדריד עם מאזן מושלם של 0:6 נגד אתלטיקו מדריד בנוקאאוט בליגת האלופות. בנוסף, שימו לב כמו שנדב יעקובי אמר בשידור שריאל מדריד ניצחה את אתלטיקו מדריד והיא עם 0:6 גם בכל דו-קרבי הפנדלים מולה. אונדסימה 2016, סופרקופה 2020 וכאמור המשחק היום אלו האחרונים.

image

בעונת הבכורה של דייגו סימאונה הוא הצטרף לאתלטיקו מדריד באמצע וזכה איתה גם בליגה האירופית. באותה נקודת זמן זכייה בליגה האירופית לא העניקה מקום בליגת האלופות ואתלטיקו הספיקה לסיים רק במקום החמישי. אז כלומר, מ-2013 ועד 2025, ב-11 שנים - חמש פעמים הוא הודח מליגת האלופות על ידי ריאל מדריד, כמעט 50% מההדחות, וארבע מהן ברציפות כמובן. תשננו – שיעור ספרדית קצר. חוץ מהמילה “דסימה” ככה אומרים סיוט: Pesadilla. ואלה שמות:

עונת 2013-14: ריאל מדריד מנצחת את אתלטיקו מדריד בגמר

עונת 2014-15: ריאל מדריד מדיחה את אתלטיקו מדריד ברבע הגמר

עונת 2015-16: ריאל מדריד מנצחת את אתלטיקו מדריד בגמר

עונת 2016-17: ריאל מדריד מדיחה את אתלטיקו מדריד בחצי הגמר

עונת 2017-18: אתלטיקו מדריד מודחת בשלב הבתים וזוכה בליגה האירופית

עונת 2018-19: אתלטיקו מדריד מודחת על ידי יובנטוס בשמינית הגמר

עונת 2019-20: אתלטיקו מדריד מודחת על ידי לייפציג ברבע הגמר – משחק בודד

עונת 2020-21: אתלטיקו מדריד מודחת על ידי צ’לסי בשמינית הגמר

עונת 2021-22: אתלטיקו מדריד מודחת על ידי מנצ’סטר סיטי ברבע הגמר

עונת 2022-23: אתלטיקו מדריד מודחת בשלב הבתים

עונת 2023-24: אתלטיקו מדריד מודחת על ידי בורוסיה דורטמונד ברבע הגמר

עונת 2024-25: אתלטיקו מדריד מודחת על ידי ריאל מדריד בשמינית הגמר.

באותו פרק הזמן של סימאונה על הקווים, אתלטיקו הדיחה פעמיים את ברצלונה (2014 ו-2016), את באיירן מינכן (2015-16), את ליברפול אלופת אירופה (2019-20) ואת צ’לסי של ז’וזה מוריניו (2013-14)

מגיע לו וכמה אנחנו זכינו.

אגב

עם מהירות של 35.84 ק"מ בשעה נגד אתלטיקו, ראול אסנסיו מחזיק בשיא הבלם המרכזי הכי מהיר בליגת האלופות העונה.

אסנסיו הזה תופעה, שרק ימשיך ככה. מישהו יודע להגיד אם בנו עליו בתור שחקן מבטיח לקבוצה הבוגרת לעתיד? יש את חואן מרטינז בן ה17 שאאל״ט אפילו הזמינו אותו למחנה קיץ של הקבוצה ואז הוא נפצע בברך. אבל עד הפציעות בסגל לא שמעתי על אסנסיו בהקשר דומה.

למיטב זכרוני היה בלם שלישי בקסטיליה אחרי ראמון ומרטינז… באמת בא משום מקום הילד.
הוא כבר בשורה הראשונה של בלמים בעולם לדעתי.

אני לא כזה עף עליו… כשהוא משחק אנחנו בקושי סופגים שערים ונראים הרבה יותר יציבים, עם זה אי אפשר להתווכח, אבל הוא לא חף מטעויות ולעיתים אגרסיבי מדיי (דוגמה לכך קיבלנו רק במשחק האחרון בשער של אתלטיקו שבמקום לעזוב את הכדור הוא תקף אותו והחזיר אותו לרגליים של שחקני אתלטיקו). הוא כבר לא ילד שאפשר להגיד שהוא פוטנציאל. כבלם משלים הוא אחלה.

מה שאני כן אוהב בו מעבר למהירות שכולם מדברים עליה זה את האופי הלוחמני שלו, הוא מתכסח עם חלוצי היריבות ומוציא אותם מהמשחק, ובנוסף הוא מאוד שקט ובטוח עם הכדור, ויחסית טכני לבלם.

לדעתי עדיין לא מצאנו את הבלם שלנו לסייקל הקרוב.

הוא הגיע להרכב במצב של כאוס טוטאלי בקבוצה הזו מבחינת מומנטום וטקטיקה ועמד בכל המבחנים בצורה טובה. אין אף בלם מושלם וברור שהוא לא חף מטעויות. הוא בנוח מאוד עם הכדור וזה חשוב לבלם של ריאל מדריד ואני לא מדבר בצורה כזו בגלל שני הבישולים שלו שהם בונוס. הוא מאוד מהיר ומשחק בביטחון. הוא לא צעיר אבל הניסיון שלו בקבוצה הבוגרת הוא 29 משחקים. הוא ישחק גם בנבחרת ספרד וישתפר עוד יותר. יש לו וובוס.

אף אחד לא שמע עליו בקיץ ואף אחד לא תיכנן. חואן מארטינס היה ילד הפלא שבנו עליו והוא היה במסע המשחקים בארה"ב אבל קרע את הרצועה מהר מאוד וגם גא’קובו ראמון שיחק נדמה לי ונפצע.