שמע אחי אמרת שאתה לא עף עליו ואז תיארת בלם מושלם בערך… מהיר עם אופי, שקט בטוח וטכני ומביא יציבות להגנה. ברור שלא כל פעולה מושלמת, גם ואן דייק טועה.
וזה חצי עונה ראשונה שלו ברמות הגבוהות, הוא צריך עוד ללמוד.
אני רואה בלם שכבר עכשיו הוא וורלד קלאס ועם קצת ניסיון השמיים הם הגבול.
אם הוא אכן ילמד ויפסיק לעשות את הטעיות שהוא עושה לעיתים, אז יהיו חסרים לו רק כמה סנטימטרים בשביל להיות בלם וורלד קלאס.
עוד מוקדם להסיק מסקנות.
אני כן חושב שנראה שיש לו פוטנציאל להיות משמעותי בסייקל הזה, אבל עם בלמים חשוב לזכור שהצימוד מאוד חשוב.
גם אסנסיו וגם רודיגר עם מאוד אגרסיביים.
אני מסכים שקשה לשפוט שחקן אחרי ריצה של בסה"כ 10-20 משחקים, אבל כרגע אסנסיו ממש לא שחקן שנוטה לטעות. נהפוכו, ביחס למיליטאו ואפילו וראן וראמוס הוא די מחושב.
אם כבר החסרון העיקרי שלו לדעתי זו היכולת ההגנתית נטו; יש לו בעיה במיקום, הוא לא מתקל טוב במיוחד בעמידה ובכלל הוא יותר “מלווה” ומסתמך על המהירות ושהשחקן שמולו יטעה. העניין הוא שוראן שהיה בלם די דומה מבחינת סט תכונות הגנתית עשה כאן קריירה מצוינת ואסנסיו מציע יתרונות אחרים, כמו הנעת כדור.
אסנסיו בלם שלם.
קשיחות של פפה, ביצים של ראמוס, מהירות על וסגירות וראן בשיאו.
תוסיפו לזה שיש לו משחק רגל טוב , הוא לא מחליק ושהוא 100% שחקן בית וקיבלתם את הבלם לו ייחלנו.
מעניין איך הוא ייראה בתקופות פחות טובות כי על פניו, עד עכשיו, הוא דיי יציב וגם עבר כל טבילת אש אפשרית שאפשר לתת לשחקן צעיר בלי דקות משחק.
איך הוא עבר מתחת לרדאר של כולם? אצלנו כל פלוץ מקבל ניתוח משחק אחרי משחק ויש לנו כבר שחקנים מסומנים מגיל 10. ההפתעות היחידות שאני זוכר היו פדרו ובוסקטס שלא סומנו.
כולם ידעו מי זה פאטי לפניי, מי זה בויאן, דוס סנטוס, אלנייה, לא היו הפתעות. פשוט היה את מבחן הבוגרים. איך הבלם שלכם לא סומן?
זה מה שגם לא ברור לי, במיוחד שמישהו רשם פה שהוא אפילו לא היה הבלם המוביל בקסטיליה - ניסיתי לבדוק את זה אבל בינתיים לא מצאתי סימוכין.
השערה שלי היא שבריאל מה שנוצץ זה בעיקר כוכבי כדורגל אז קשרים וחלוצים ולכן ההייפ נמצא שם. ועד לא מזמן היו לנו בקבוצה את אלאבה, מיליטאו, רודיגר וגם נאצו, אז לא היה ׳צורך׳/עניין להסתכל על שחקני ההגנה במחלקות הנוער.
זה לא זה. היו 2 בלמים לפניו בהיררכיה בקאסטייה שסומנו היטב. בנוסף, אסנסיו גם מעולם לא היה באחת מנבחרות ספרד הצעירות, וזה בהחלט אומר דרשני.
ההסבר הכי הגיוני הוא שפשוט אף אחד לא תפס ממנו איזה בלם פוטנציאל על. אין ספק שהוא הפתעה נעימה, אבל זה מעלה סימני שאלה ואמור לגרום לכולנו לחיות עם ספקות מסוימות לגביו למשך תקופה.
אני גם מסכים עם סנטיאגו, קצת מגזימים עם התשבוחות עליו. הוא מאוד מהיר וזה מאפשר לו לפעמים לבצע תיקולים מרהיבים ליוטיוב, אבל הוא בהחלט לוקה בדברים שהם מעט יותר בסיסיים ורואים את זה. גם אתמול למשל אחד המצבים הטובים של ויאריאל נבע ממיקום ומשחק רגליים שגוי לחלוטין שלו שאיפשר לתוקף לעבור אותו בלי יותר מדי בעיות.
אלו כמובן דברים שיכולים לקרות לכל בלם, אבל התחושה שלי שזה קורה הרבה יותר לאסנסיו ביחס לדקות המשחק ממה שזכור לי שהייתי רואה מבלמים גדולים באמת כמו ראמוס, וראן או פפה, גם יותר בתחילת דרכם.
בקיצור, זה עוד מוקדם. ייתכן והוא יתפתח להיות בלם על, כרגע הוא רחוק משם לדעתי ואני גם לא הייתי בונה עליו בהכנה לשנה הבאה כיותר מבלם שלישי. זה סיכון מאוד גדול.
לגמרי, המצב בצד ימין של הרחבה בתחילת המחצית השניה ששחקן ניער אותו פעמיים וסחט הצלה אדירה מטיבו.
ההסבר הפשוט הוא שהוא לא באמת כזה טוב, אבל מאוד ייתכן שהאופי והמנטליות שלו יותר ממכסים על זה במעבר לקבוצה הבכירה.
שורה תחתונה בלם שנותן הופעות 9 בנוער ובקאסטייה בקלות יכול להגיע לקבוצה הבכירה, להחנק מהמעמד ולתת הופעות 6, בעוד שבלם כמו אסנסיו יכול להיות 7-8 בקאסטייה ולהשאר 7-8 גם בקבוצה הבכירה אם יש לו מנטאליות מברזל (ועושה רושם שלאסנסיו בהחלט יש).
לי הוא מזכיר מאוד את נאצ’ו, בהחלט אחלה בלם אבל איפה המציאות ואיפה התעופה הנוכחית עליו… מעיד יותר מהכל על מצב הבלמים הזוועתי שלנו כרגע.
גם בלם שלישי זה אומר המון משחקים בעונה עוד לפני שלוח המשחקים נהיה מטורלל לגמרי. כל מה שנכתב כאן רלוונטי לכל שחקן צעיר או נטול ניסיון אמיתי ברמות האלה. להיתפס על אותו מהלך שניערו אותו או עמד לא נכון - כאילו פפה האליל לא טעה במיקום וכדומה - זה מוגזם. הוא צלח מספיק מבחנים קשים בהצלחה יתרה. יכולת האלתור, האומץ, הבהירות עם הכדור ומהירות זה מאוד חשוב בריאל מדריד. אנחנו קבוצה עם אפס טקטיקה וזה גם משפיע שעכשיו אנטוניו רודיגר בלי ברך. זה בסדר גם נאצ’ו היה אנדרייטד ענק.
לפי טראנספרמארקט, הוא שיחק בערך כל משחק גם העונה לפני שזומן לבוגרת, וגם בשנה שעברה.
כלומר לא שלפו אותו מהספסל ככה פתאום.
עדיין, הפתעה עצומה ששחקן שמתקדם לקבוצה הראשונה בגיל 22 ורק בחוסר ברירה מתגלה כשחקן מצוין.
מרגיש כאילו עושים לו אובר מיקרוסקופ כי פשוט מסרבים להאמין שהוא כזה טוב…
אם תשב על משחק שלם תמצא ליקויים נקודתיים בכל שחקן על המגרש.
אני מעריך שגדלה לנו מפלצת וטופ של הבלמים בעולם בעשור הקרוב, רק זמן יגיד לנו. בינתיים הפספוס היחיד שלי בתחזית כזאת היה חסה ואני נותן לעצמי הנחה בגלל הפציעות הנוראיות.
למה שנסרב להאמין? כמו שאמרת הזמן יגיד. אני אישית אשמח לאכול את הכובע.
הרף כדי להיות אחד הבלמים הטובים בעולם קצת ירד לדעתי וזה ממשיך. כמה באמת יש כמו וירג’יל ואן דייק? פעם רפאל ואראן היה בלם שלישי בריאל מדריד וגם נאצ’ו רביעי שהוא אחלה-אחלה - כי היו כאן סרחיו ראמוס ופפה. אולי לא רוצים לפתח ציפיות כי לא רוצים להתאכזב. מצד אחד הוא היה שחקן הרכב בקסטיליה ומצד שני זו קבוצה בליגה השלישית, דיברו יותר על ג’אקובו ראמון אולי כי הוא ג’ירפה וגבוה ואין לאסנסיו שום הופעה רשמית בנבחרות הצעירות.
אסנסיו הרבה יותר טוב מהצמד שאמור להיות צמד הבלמים המוביל שלנו ועדיין לא מרוצים ממנו, רוצים שיהיה ואן דייק.
אז כנראה לא יהיה ואן דייק אבל יותר טוב ממיליטאו ואלאבה כבלם, זה לא מספיק טוב ?
אז בגלל שהם היו בהיררכיה לפני (כלומר שיחקו יותר ממנו) הוא זכה מההפקר וזומן לסגל הבוגרת במקומם? לא יודע נראה לי תמוהה. זה לא שקסטיליה מתחרה על משהו שהם צריכים לשמור על השחקנים הבכירים שלהם.
גם לפני מה שאני בדקתי הוא שיחק הרבה שם, ולא בתור מחליף.
איפה ראית שלא מרוצים? כבלם משלים לסגל הוא מצוין. תשווה אותו לרודיגר, זה אמור להיות הסטנדרט להרכב, לא לשני שחקנים שכבר שנתיים לא שיחקו כדורגל.
גם בהשוואה הזאת אין לו במה להתבייש, אבל עזוב את רודריגר שהוא הבלם הטוב בליגה, איזה עוד בלם בליגה הזאת יותר טוב מאסנסיו באופן מובהק(או בכלל) ?
מוקדם מדיי לדעת. אני רוצה לראות אותו עוד כמה פעמים מול קבוצות גדולות כדי לאמוד אותו. היו לו כמה פאשלות, היו לו כמה פעולות טובות, הוא עדיף על טשואמני כבלם בוודאות.
אגב נשדדתם, איך זה לא פנדל?!
תעזוב פנדל, נותנים לגמד הארגנטינאי לשמור על המפלץ האנגלי שלהם בכל קרן, נגח בחופשיות 3 פעמים והחמיץ בפעם הרביעית הבקיע, 170 ס’‘מ שומר על הר אדם של 198 ס’'מ, לא מבין את זה, בפעם הראשונה נניח טעות וזה קרה אבל בכל קרן ?