בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

אורח מיוחד היום בפוד קלאסיקו: השדר האגדי נדב יעקבי שדיבר קצת על גמר הגביע ובעיקר עלה לקדם את הספר החדש שלו על ליאו מסי. תמיד הערצתי אותו וחלמתי להיות כמוהו. זה לא ממש קרה אבל כן הגעתי לדבר או שניים והוא גם שמע בעבר על הספר שלי ופירגן.

לפני סיום סיפרתי לו שגדלתי על ריאל מדריד והליגה הספרדית ששודרה בערוץ הספורט בתחילת שנות ה-2000 ושיתפתי אותו ברגע הכי אייקוני ועוצמתי שהיה לדעתי וכמובן בשידור שלו. אתם בטח יודעים, יכולים לתאר לעצמכם מה הוא. עבר הרבה זמן אבל זה ממש נצחי. “ארץ שלמה יוצאת מדעתה”. מבחינתי זו האליפות הכי מרגשת איי פעם. שימו לב לתגובה שלו, והוא זוכר, בטח זוכר.

יש לי (עוד) כלכך הרבה מה להגיד עד שאני לא מצליח. אבל בגדול: איזה אושר של רגע. לא תהיה אליפות יותר מרגשת. מתגעגע לכולם כולל כולם כולל כולם. אפילו למהמאדו דיארה ואמרסון שהקהל שרק לו בוז כבר בחודשים הראשונים.

אגב, הדף המקורי שלי חזר לעבוד כבר לפני שבוע בערך - כולם מוזמנים - מרגש ממש. מסתבר שאוהד ברצלונה דווקא פנה לפייסבוק והצליח לגרום להם להבין שזה בסה"כ דף אוהדים.

השואו של גוטי| בדיוק היום לפני 18 שנה - אחד המשחקים הגדולים בעונה האגדית ההיא. תחילת הרמונטדות. ריאל מדריד אירחה את סביליה החזקה בסנטיאגו ברנבאו למשחק צמרת ענק בשיאו של מאבק האליפות - מחזור 33 בספרד, הטבלה צמודה-צמודה אולי מאיי פעם. כמובן שהיה קשה והקרב הורגש בכל מאבק על הכדור בכל חלקי המגרש. סביליה, שהייתה באותה שנה במאבק עד למחזור אחד לסיום, הוליכה עם גולאסו של אנסו מארסקה מהאוויר בדקה ה-41. פאביו קאפלו הביט לספסל.

בדקה ה-60 גוטי החליף את ראול ומיד לקח פיקוד באחד ממשחקיו הגדולים בקריירה. זה באמת היה חילוף מנצח ושחקן שמנצח משחקים. גוטי בישל עם כדור עומק מהחצי את ה-1:1 לרוד ואן ניסטלרוי בדקה ה-62 - הסתובב על שחקן סביליה ושם את החלוץ מול השוער; וכעבור 16 דקות מצא את רוביניו בכדור עדין מול כל ההגנה, הברזילאי בעט לרשת, הוריד חולצה ובהמשך הורחק בצהוב שני; לגוטי זה לא הפריע. חמש דקות לסיום הוא מסר ברגל ימין החלשה לשטח, סרחיו ראמוס בעט פצצה מכל הלב, אנדראס פאלופ הדף אבל רוד היה נחוש והשלים צמד. “Guti Impresionante”, אמרו בצוותה שידור. גם איקר קסיאס עשה את כל הדרך הארוכה כדי לברך

ריאל מדריד ניצחה לבסוף 2:3 כי צ’באנטון צימק בבעיטה חופשית (תוצאה שלא הייתה מספיקה לה אגב אם לסביליה היה אותו מספר נקודות). במחזור לאחר מכן היא פגשה את אספניול, ביצעה עוד מהפך, השתלטה על המקום הראשון ו…אתם יודעים. אבל בחזרה לגוטי: גאון. ענק. אגדה שהייתה באמת. תקציר: