מה מצב הכשירות והחזרה לאימונים שלו, אגב?
הוא כשיר לשחק בכלל בטורניר הזה, או שהוא צורף לסגל כקמע ולשם הכבוד/לכידות?
כולם בסגל - זה לא אומר הרבה:
כאילו גמר ליגת האלופות מבחינת “העומק” אז לכידות כן מה גם שהוא מנהיג ורוצה להיות קרוב. גם אנדריק שלא יהיה זמין בוודאות ועוד תשעה קאנטראנוס בפנים וחלק לא שיחקו אף דקה בקבוצה הבוגרת. הוא - דני קרבחאל - עושה חלקים מהאימונים ועדיין לא במאה אחוז. מניח בזהירות ששלב הבתים לא רלוונטי ולא יפתח בהרכב.
קרבחאל ומיליטאו חזרו לאימונים אבל לא ישותפו בטורניר כדי לא לסכן אותם.
קמא ורודיגר יוכלו לשחק, למרות שכרגע עדיין פצועים.
הוא מחייך והכל, אבל שניים מהאלה אחריו לקחו לו על הראש.
מעניין מה הוא חושב כשהוא רואה את הגביעים האלה.
שמע ב-2022 ויניסיוס שם ברח לו מאחורי הגב בהחלט בכדור הרוחב הזה (ראינו כבר טעויות הרבה יותר…); לגבי הגמר הראשון שלו ב-2018 זה היה שם טרלול של קאריוס, המספרת..ולדעתי על אף שלישיית התקפית מפחידה שלהם מה גם שסלאח נפצע מוקדם - לא הייתי בלחץ. היינו פייבוריטים בטירוף. יש אגב תמונה שחו מביט מהצד על הגביעים זה נראה אחרת. מספר 12 “יורש” ראוי למרסלו פשוט מצד ימין. בסרטון הוולקאם הראו כמובן את הקרן המיתולוגית שלו נגד ברצלונה
ב 2022 הגול לגמרי על ואן דייק שסגר בצורה די עלובה את וולורדה. ראיתי על זה סרטון, שאני מודה שלפניו לא שמתי לב לעניין.
פחות רלוונטי כמה הוא היה טוב או לא באותם גמרים. הנקודה היא שבסופו של דבר הגביעים האלו שאיתם הוא מצטלם בחיוך נמצאים שם כי הוא הפסיד. עד כמה הוא מחייך באמת שהגביעים נמצאים שם?
לא אומר את זה לרעתו. סתם נקודה שחלפה לי בראש.
רשמי: ריאל מדריד ואדידס מציגות את מדי החוץ של הקבוצה לעונת 2025-26 - “בהשראת הלילות הקסומים בסנטיאגו ברנבאו” - התפייטו במועדון יחד עם תיאורים שונים עד כמה החולצה מודרנית ו’בריאה’ מבחינת החומרים מהם היא עשויה. החולצה בצבע כחול כהה, המזכיר את השמיים במשחקי לילה, וכוללת פרטים כסופים בהשראת חזית האצטדיון. היא כוללת גם פסים ירוקים המשקפים את צבע המגרש. הערכה זמינה כבר בחנויות המועדון ובאדידס (אזהרה: תוכן שיווקי). הפרמיירה שלה תהיה במשחק השלישי בגביע העולם למועדונים נגד רד בול זלצבורג. מה דעתכם?
האוטומט אצלי הוא לקנות את חולצת הבית החדשה בכל עונה. אני הכי אהבתי את תלבושת החוץ שלנו ב-2002-03 - השחורה “והנקייה”. בכל מקרה, מניח שהשנה אתחיל עם חולצה של פדה ואלוורדה וכן של דני קרבחאל. כל הגלאקטיקוס בחלק הקדמי כמו קיליאן אמבפה, ג’וד בלינגהאם, בטח ויניסיוס ג’וניור - יצטרכו לחכות. אולי אם דין האוסן יעמוד בציפיות אני אקנה גם שלו, אני משחק כבלם.
-אוף-טופיק גדול: ראיתי לא מזמן מישהו בטיילת עם חולצה של אדוארדו קמאבינגה והוא היה כבר האוהד השני בעניין. זה מרגש. לא כי קמאבינגה הוא איזה שחקן מי יודע מה. כי זה מאוד לא שכיח.
נראלי שראית אותי חחחחח ענק
אני לא זוכר אם הסתובבתי בטיילת אבל אני גר בתל אביב ואני יוצא איתה מהבית פעם בשבוע מינימום (או עם החולצה של אלונסו מ2013 ירוק כהה)
ענק ענק
שמע זה באמת ענק, אז ראיתי אותך גם בחולצה הירוקה ההיא שהאמת אמרתי ‘בוא’נה איזה מגניב יש אוהד עם חולצה של האגדה צ’אבי אלונסו’ ומצד שני אני לא סבלתי את הירוק המגעיל הזה. גם כמה משחקים עצמם שהיו קטסטרופה (בעיקר סביליה, אם כי היו הניצחונות 1:4 על אייאקס והרמונטדה נגד מנצ’סטר יונייטד) לי יש חולצה של אלונסו מעונת 2011/12 - חולצת הזהב.
יש הרבה שחקנים שמאוד אהבתי בפיק שלהם כמו אנחל די מאריה וגונסאלו היגואין אף יותר ולא קניתי חולצה שלהם, חיבבתי גם את מסוט אוזיל לפני שהוא התחיל להשמיע את הדעות “הפוליטיות שלו” ומשהו עוצר בעדי מלקנות חולצה שלהם. מהסגל הנוכחי שקלתי לקנות דווקא של ברהים דיאס.
כן רק שהסרטון היה דיי מוכן מראש כי ככה כולם ציפו שריאל מדריד תשחק. בפועל לא שיחקנו ככה אלא כדורגל הרבה יותר פשוט. הוא חיפש רגעים שבהם היה נראה שהקבוצה הסתדרה כך על המגרש ועשה מהם סרטון. לפי מה שקורטואה ואלונסו בעצמו אמרו אחרי המשחק, הם עדיין לא הגיעו לזה.
זה לא אומר שנזכור את היום הזה ה-20 ביוני ונגיד שככה החל המסע שלנו לזכייה ה-16 בליגת האלופות אבל עדיין מעניין:
רחפן מצלם הכל בריאל מדריד| החדשנות בריאל מדריד נמשכת - הקבוצה ממשיכה לראות שינויים עם הגעתו של צ’אבי אלונסו. הפעם, ישנן דרכים חדשות לניתוח אימונים. המאמן ניצל את האימון ביום חמישי (הלילה) בווסט פאלם ביץ’ כדי להקליט את שחקניו באמצעות רחפן. טכנולוגיה חדשה זו, שמעולם לא השתמשה בה באימונים על ידי המועדון, תאפשר לצ’אבי אלונסו ולכל הצוות שלו לאסוף מידע ונתונים נוספים על הסגל שלהם.
גם לגבי הספרדי זה משהו חדש. הוא לא השתמש ברחפנים מסוג זה עם באייר לברקוזן הגרמנית. נכון שהוא כן תיעד אימונים עם סדרה של מצלמות שהותקנו מעל מגרש האימונים , אך מעולם לא היו לו תמונות ממעוף הציפור
תמיד קצת הציק לי שריאל מדריד נשארה מאחור בכל הקטע הטכנולוגי והבינה המלאכותית. הקבוצות האנגליות כבר שנים שמשקיעות בזה, מרכיבות צוותים כדי לפתח תוכנות שיעזרו בניתוח יכולות של שחקנים כדי לדעת היכן לשפר ובאלו שחקנים להשקיע. זה צעד בכיוון הנכון, אבל עדיין הצוות הזה, למרות שאיכותי מאוד, עדיין מצומצם ולא מפותח מספיק.
בשבוע שעבר דווח (גיירמו ריי) שריאל מדריד גייסה במשרה מלאה את חאבייר ארנאיס ואת איסמעיל פרננדס, כשהאחרון בעל דוקטורט במדעי הספורט. שניהם הקימו את thermohuman, סטארטאפ ייחודי שיודע לזהות פציעות מראש באמצעות השוואת חום גוף בין איברי הגוף.
בנוסף להם יש את האנשים שכבר נמצאים במועדון. בין היתר יש את אדוארדו ויוו , דוקטורנט מצטיין, מתמטיקאי ואיש תוכנה. בנוסף אליו יש את ויטור לופס, שהוא הדיירקטור של הצוות.
הגיע הזמן שהמועדון יקח צעד קדימה בנושא וידביק את הפער. אולי זה הגיק שבי מדבר, אבל אם אני פלורנטינו, הייתי מקים חברת הייטק שלמה רק סביב ניתוח נתונים של שחקנים והשקעה בהם. לקבוצות מאנגליה כבר יש יכולת לנתח מאות שחקנים ביום, אין סיבה שאנחנו נשאר מאחור.
המועדון עובר שיפוץ יסודי מבפנים, ובנוסף לכל הסימנים שכבר ראינו, השימוש ברחפנים גם גורם לחשוב שהמועדון דוחף לחזק את היכולות הטכנולוגיות של המועדון.
לא מה שמנע מאיתנו להיות קבוצה טובה ולזכות בתואר גדול אבל בהחלט בעייה:
עוד זרקור עצוב על הפנדלים של ריאל מדריד. היא הקבוצה שהחמיצה הכי הרבה פנדלים בעונת 2024/25 מבין כל חמש הליגות הבכירות באירופה - שבעה פנדלים. במקום השני יחד שטוטגארט ופרייבורג, לאחרונה מאזן נוראי. מבין הגדולות מנצ’סטר סיטי החמיצה ארבע וגם ארסנל. אינטר החמיצה שלושה פנדלים.
סיבה אחת לדאגה היא מגוון השחקנים שלא הצליחו להבקיע. שבע ההחטאות שהוזכרו משותפות בין אמבפה (3), ויניסיוס (2), בלינגהאם ו-ואלוורדה שהוא האחרון.
אם נבחן את שיעור ההצלחה, ללבנים יש 63%. רק ארסנל, מבין הקבוצות המובילות באירופה, בעלת יחס גרוע יותר (ארבע מתוך שמונה, 50%), ובין אלו שזכו לפחות מעשרה פנדלים, רק אסטון וילה ואטאלנטה, להן 60% (שישה שערים וארבע החטאות).
מה שקורה העונה אינו מקרה בודד. זה קורה כבר זמן מה. בעונת 2023/24 ריאל מדריד החמיצה ארבעה מתוך תשעה פנדלים, כמעט מחצית מהסך הכל. שוב, עם כמה שחקנים: חוסלו (2), מודריץ’ ורודריגו (1).
למדריד היו שלוש עונות עם שיעור דיוק של 100%. מעונת 2018-19 ועד עונת 2020-21, כל הפנדלים הובקעו בזכות סרחיו ראמוס. עם זאת, מאז, מספרם ירד. בשלוש העונות הבאות, השחקנים החטיאו ארבע בכל אחת מהן, מה שהוריד את היחס ל-75%, 78% ו-56% בהתאמה. הביצועים של העונה הזו הם השיא.
כמובן שהנתון המעניין הוא לא כמות הפנדלים שהוחמצה, אלא אחוזי ההצלחה. החמצנו הכי הרבה בעיקר כי גם קיבלנו הכי הרבה פנדלים לזכותנו (ודש לפורום השכן).
מה שכן, מבחינת אחוזי הצלחה - מצבנו אמנם לא נוראי כמו שהנתון “הכי הרבה פנדלים מוחמצים” מנסה לצייר, מצד שני מצבנו גם לא מזהיר בכלל. בטח לא ביחס לאחוזים שהורגלנו אליהם כשכריסטיאנו וראמוס היו הבועטים שלנו. 63% אחוזי הצלחה בבעיטות עונשין מ-11 מטר זה הרבה מתחת ל-75-80% המצופים ברמות האלה. ללא ספק צריך לתת את הדעת על הדבר הזה, ולפי הפנדל העלוב של פדה במשחק האחרון - המצב עוד רחוק מפיתרון.
עוד כמה נתונים שקופצים לי מהטבלה הזאת, לאו דווקא עם קשר כלשהו אלינו:
- נראה שאנחנו לא לבד בעניין הזה, ולא מעט קבוצות מובילות או מובילות למחצה, סובלות מבעיות של אחוזי הצלחה בפנדלים. שאלה טובה האם זה עניין של מחסור בבועטים טובים, תפוצה רחבה של שוערי פנדלים טובים (או לכל הפחות שיפור בכל מה שנוגע לעבודת ההכנה שלהם), שילוב של השניים, או סתם סטייה סטטיסטית רגעית.
- ניתן לראות די בקלות שאמנם מספר הפנדלים שקיבלנו הוא יחסית גבוה, אבל בשום פנים ואופן לא איזו חריגה ססטיסטית מטורפת כמו שיש כאלה שניסו לצייר (בטח לא כשמשקללים פנימה גם את מספר המשחקים ששיחקנו). הקבוצה היחידה ברשימה הזאת שמתקרבת לרמת הדומיננטיות שלנו בליגה המקומית, אינטר, גם קיבלה מספר דומה של פנדלים (על מספר משחקים קטן במעט). לא שהיינו צריכים הוכחה נגדית לטענות המופרכות, אבל תמיד נחמד לראות את זה גם במספרים.
- אם אמרתי שאנחנו צריכים לקחת את הנושא לתשומת ליבנו, מה יגידו אנשי פרייבורג. פאקינג 17% הצלחה.. לקבוצות שמשחקות מולם כמעט משתלם להכשיל שחקנים ברחבה.
החריגה הסטטיסטית היא שהקבוצה שכבשה הכי הרבה גולים קיבלה 0 פנדלים במשך כמה חודשים ראשונים בלה ליגה.
אחר כך זה התאזן קצת.
היו לבארסה 12 פנדלים העונה בכל המסגרות, כולם בפנים. בליגה נתנו לה 8.
חנן ממש לא אכפת לי והאמת שעוד לא ראיתי את הסרטון בכלל… זאת לא הנקודה
למורת רוחו של @Mendieta הצ’רי פיקר שכבר לא יכול להשתמש בטיעון ה-10:0 שכבר פג-תוקף
דיי רדופים, העונה נגמרה. בואו נריב עונה הבאה.
תתרכזו באל אהלי או הילאל או מי שלא עשתה לכם טיקי טאקה. אפילו כשאני פליט בפולין אני רואה את זה.
שיהיה. משתוקק לשמוע את ההסבר המדעי הבא שלך (שלכם?) לאפליה בשיפוט, עד שהוא שוב יהפוך ללא רלוונטי