הזמן עובר מהר. פדה ואלוורדה שעבור רבים מאיתנו יהיה לנצח ‘הילד הנצחי והמרגש’ - כבר בן 27, הגיל בו מתקרבים לשיא הקריירה. הקשר שהגיע מאורוגוואי הוא מדרידיסטה בכל רמ"ח איבריו. הלב הפועם של ריאל מדריד, הרגליים והריאות. זה שתמיד מקריב את עצמו את עצמו - משחק בכל עמדה, משחק את כל המשחקים ולראייה השיאים ששבר בעונה האחרונהף משחק גם כשהוא לא בריא. “אני אמשיך עד שהרגליים שלי לא יוכלו יותר” (לאחר הניצחון ההירואי על מנצ’סטר סיטי ב-2022). צ’אבי אלונסו השווה אותו לסטיבן ג’רארד שהוא שחקן היסטורי.
המהירות המסחררת, חוכמת המשחק - לאו דווקא לשים שחקן מול שוער למרות שהוא בהחלט מסוגל לכך, אלא שהוא מקריב למען הקבוצה ומזהה את הבעיה עוד מראש, יכולת התיקול, כמובן בעיטת התותח. התשוקה. יש שחקן שעושה פעולה ששווה גול במשחק, ויש שחקני הגנה או שחקנים דפנסיבים שעושה פעולה שהיא מניעת שער.
התאהבנו מהרגע הראשון אפשר לומר, כבר ב-2018/19, החשוכה, ומי שלא - אז בעונת 2019/20 כשהיה הקשר המודרני שלנו עוד לצד ה-CMK. תשאלו את אלבארו מוראטה עם הגליץ’ האייקוני ההוא ואפילו דייגו סימאונה ידע להחמיא. כבר לפני חמש שנים הוא סיפסל את לוקה מודריץ’ וטוני קרוס פה ושם ובמשחקים הגדולים. זינדין זידאן בנה אותו. זוכרים את המשחק במאסטייה? ריאל משווה ברגע האחרון כשטיבו קורטואה עלה להתקפה בקרן, התערב, הריבאונד הגיע לקארים בנזמה. פדה הלך שם לפינה וחגג את הגול כאילו זה גמר ליגת האלופות, כמו אוהד.
הקפטן השני שלנו, יורש מספר 8 של טוני, שכבר ענד את הסרט לא מעט ובדגש גם על גביע העולם למועדונים - קרוב להגשים את חלומו, ממשיך לעשות היסטוריה, שחקן שאין לו תחליף כבר כמה שנים טובות. והוא אולי השחקן האהוב בסגל. כולנו מטורפים עליו.
בשנה שעברה הוא היה שחקן העונה מבחינתי, השחקן שלבשתי את החולצה שלו לפני משחקים גדולים, הרגשתי שרק לו באמת מגיע, שאכפת לו. בעונה שעברה לריאל מדריד ממש לא הגיע לזכות באליפות, אבל ברגע האחרון כשפדה כבש שער פשוט ‘לא הגיוני’ נגד אתלטיק בילבאו עם סגנון הבעיטה הייחודי וכמעט כל הוורידים יצאו לו מרוב הטירוף - אמרתי ‘וואו’. איזה אושר של רגע. לנו לא מגיע לזכות בתואר אבל לפדה כן, והוא “סגר חשבון” עם היריבה מולה טעה בסיבוב הראשון - טעות שהוא עושה אולי פעם בכמה שנים - והתייסר.
כבר היום הוא שחקן כל כך טוב והראשון שאני שם ב-11 שלי ויוצא איתם למלחמה יחד עם טיבו קורטואה, ועדיין - כמה שהוא טוב - זה ברור שהוא עדיין לא סיים להתפתח ואולי תחת מאמן כמו אלונסו זה יקרה. השמים הם הגבול. כמו הציוץ ההוא של טוני על כך שהוא בין שלושת הקשרים הטובים בעולם. אני סקרן לראות אותֹו לא משחק בעמדה כל כך אחורית או כל כך בצד ימין. שמישהו יתן לו דרור - חופש - ויצטרך “לסגור עליו”. שפדה יוכל להתרכז בפריצות הסוחפות ובבומבות מחוץ לרחבה. אני עדיין כועס שגזלו לו את השער נגד נאפולי.
אני רוצה לראות אותו לוקח אפילו עוד צעד קדימה ברמת המנהיגות. פדה מספר 8 נכנס לעונה השמינית שלו. יש לו משקל בחדר ההלבשה. הוא אולי לא הטיפוס ש"גוער" או מדבר מול כולם, אבל דופקים לו חשבון. כשהוא רץ כמו טאזמאניה או “האקון” - אחרים פחות יכולים לחפף. הוא משאיר את הגן המנצח, זה של דני קרבחאל שעוד מעט לצערינו לא יהיה פה. את הגן “הפסימי” של נאצ’ו. פדה אף פעם לא איכזב. תנו לו בכבוד
המספרים: 323 משחקים, 32 שערים וכמעט כולם בומבות אדירות מחוץ לרחבה, 14 תארים.