בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

מתי זה היה ? אני לא זוכר, אולי לפני שנולדתי.

מבחינת סגל יש לנו סגל מהרמה הכי גבוה שיש, חסר עוד בלם לדעתי ואם סבאיוס עוזב אז עוד קשר.
וכן, חסר 9 אמיתי, אבל עם אמבפה ו ויניסיוס לא רואה איך 9 מהרמה הגבוה מסכים להגיע וסתם להביא 9 שיהיה על הספסל אז יש לנו את גונזאלו כבר.

הנעת כדור, אפשר להניע כדור בצורה טובה גם תוך כדי עבודה של מאמן ועמידה נכונה ומתואמת, שחקן כמו קרוס הופך לחשוב מאוד במצבים שיש מאמן כמו קרלו ששם זין או בנבחרות ששם לא מתאמנים מספיק ביחד כדי שאותו שחקן יהיה המאמן על המגרש ויארגן את המשחק, אבל עם עבודה נכונה אפשר להניע כדור בצורה מצויינת גם עם שחקנים הרבה פחות טובים מאלה שיש בריאל.

ועוד דבר, כולם דואגים מהפיזיות של גולר וכמה הוא חור הגנתי ואז משפט אחרי ‘‘מתגעגעים לקרוס’’ WTF ?

ובקשר לדאגות של אלונסו, אם רודריגו עוזב רוצה שחקן במקומו וכנראה רוצה עוד בלם, הגיוני ביותר ולא קרוב להיות שהוא ‘‘לא מרוצה מהסגל’’.

כל העשור הקודם.

הסגל שלנו מדהים אבל יש בו חסרונות נקודתיים שמונעים מהסגל הזה לשחק כקבוצה. אנחנו פרארי עם מצבר גמור. אם אלונסו יצליח להניע אז נראה קבוצה יפה, אבל גם יש מצב שהוא לא יצליח להניע.

בכל מקרה אני אחזור על הנקודה שאתם מעדיפים להתעלם ממנה. במשחקים הראשונים שלו צ’אבי ניסה מספר מערכים שאף אחד מהם לא היה הצלחה מסחררת. במשחקים הראשונים שלו הוא המשיך לשנות כי הוא לא היה מרוצה (ובצדק).

אף אחד במועדון לא מתכחש לזה שצריך קשר לאמצע, רק שחיפשו ולא מצאו.

ממש לא היינו זיקית, תחת זידאן היינו בעיקר טקטיים מאוד וזידאן הכין את הקבוצה נכון לכל מפגש בצ’מפיונס עם התאמות ותחת קרלו בנינו בעיקר על יכולת אישית ותחת.

אגב, לא צריך להיות זיקית כדי להצליח, הקבוצות של קלופ ופפ הם ההפך מזיקית.

תחשוב עליהם כמשחקי אימון של לפני תחילת העונה, ועוד משחקי אימון מבלי שלצ’אבי היה יותר מכמה אימונים עם השחקנים שחלקם הגיעו שבוע לפני, חלקם עזבו שבוע אחרי וחלקם בכלל שיחקו כשהם פצועים או מיד אחרי שחזרו מקלקול קיבה.

מה שצ’אבי באמת מתכנן ורוצה לעשות נראה רק עוד כשבועיים במשחק הליגה הראשון, מה שהיה באליפות השוקו זה כלום.

ככה זידאן בחר לשחק, אבל יכולנו לשחק בכל דרך שרק היינו רוצים. הייתה לנו התקפה אתלטית, קישור טכני ואינטליגנטי, מגנים ורסטיליים, יכולנו לעשות הכל.

תזלזלו בטורניר הזה כמה שתרצו, המועדון לקח אותו בשיא הרצינות. אם כבר אני יכול לקבל שהיה מדןבר בחום אימים ויומיים בין משחקים והקבוצה הייתה עייפה ושלל תירוצים אחרים, אבל שלא התייחסו לטורניר הזה ברצינות? בחיים לא.

אני לא יודע לאיזה שפן אתה מצפה שאלונסו ישלוף מהכובע בתחילת הליגה. השקר של גולר כקשר אחורי, שזה היה המהלך הכי ברור של אלונסו בטורניר הזה, יתפוצץ מתישהו וזה רק עניין של זמן עד שנחטוף עם זה כאפה לפנים, כבר טעמנו כמה קטנות במעט הזמן שהוא שיחק שם.

חסר לו מנהל משחק אחורי. למעשה, לצ’אבי אלונסו חסר צ’אבי אלונסו.

ממש לא, רחוק מזה, לדעתי האישית הקבוצה אז הייתה יותר מוגבלת מהנוכחית, אבל היה מרסלו בשיאו, מודריץ’ צעיר ורונאלדו אחד.

וזה מה שעשה את זה ליותר גרוע, זה לא אפשר לאלונסו לקחת את זה כמשחקי אימון נטו והכריח אותו לא לשנות כמעט כלום, כי מה באמת אפשר לשנות בשבועיים ?

או שזה יהיה הברקה ענקית של אלונסו.
לא יודע כמה מהביקורת היא בגלל שאתה לא מאמין בגולר וכמה זה בגלל הלאום שלו.
הילד הטורקי הוא כישרון ענק, לא יודע כמה יצליח אבל אם חייב להמר אז עליו ולא נגדו.

ובכל מקרה, הויסן מאחורה זה גיים צ’יינג’ר מבחינת הנעת כדור גם אם גולר לא יצליח.

טוב לא נתווכח על זה. התווכחנו מספיק על הקבוצה ההיא, אין צורך לגרור את זה עד לימינו. בכל מקרה הקבוצה הנוכחית עדיין צריכה להוכיח את עצמה על הדשא. הניצחונות ב-2022 ו2024 היו אפיים אבל לא שכנעו מבחינת הכדורגל.

אתה מודע לזה שעברנו יותר מערכים ממשחקים, כן? מה זאת אומרת הוא לא שינה כלום? אתה מתכוון שלא היה זמן לשחקנים ללמוד ולבצע את השינויים שהוא ניסה לעשות?

אלונסו בעצמו נשאל על זה ואמר שגולר יצטרך ללמוד להיות קרוב יותר לכדור כדי לפצות על זה. משהו בסגנון הזה.
אני לא מאמין בניסיון הזה כי מעבר לכל גולר לא חושב הגנה, גולר שחקן התקפי. ברגעים שהוא התקרב לשער הוא עשה דברים יפים בגביע העולם, כבש ובישל. כשהוא נשאר מאחורה כדי להיות המטרונום שלנו הוא היה מטרונום סביר ותו לא, את הרגעים היפים שלו אנחנו רואים כשהוא מצטרף לשליש האחרון. משם הוא יכול להכניס כדורים, לבשל, לאיים על השער. כשהוא מאחור הוא עוד שחקן טכני ואיטי, והגנתית היריבות ניצלו אותו פעם אחר פעם.

אני רואה בניסיון של אלונסו לתפקד את גולר שם צעד נואש. לקחת שחקן התקפה ולתקוע אותו בקישור האחורי רק כדי שיהיה מישהו שידע לנווט את המשחק יכול בהחלט להיות הברקה, אבל הברקה שכזאת מגיעה מתוך חוסר ברירה. אני הייתי רוצה לראות אותו יותר קדמי, כזה שמנהל את המשחק קרוב יותר לשער של היריבה.

אני לא הולך להתווכח על האוסן כמטרונום, עוד ממאי אני בונה על זה, אבל אלה דברים שצריכים לראות אותם קורים על הדשא לפני שבונים עליהם. אני רוצה לראות אותו מצליח לשלוט במשחק מול פסז, ברצלונה, ליברפול, לפני שאני בונה עליו סופית ואומר שהוא המטרונום שלי.

2 דאבלים, ודאבלים ‘‘אמיתיים’’ אליפות וצ’מפיונס, רק לשם דיוק, זה לא סתם ‘‘הניצחונות’’.

ניסה מערכים בדק התאמות של השחקנים החדשים אבל השיטה עדיין הייתה השיטה הישנה של קרלו, ניסיון לחץ מצחיק, הכל מבולגן ומקרי, מוטה שמאלה והתבססות על יכולות אישיות וגם כמובן התפרקות.
שבועיים זה לא מספיק להנחיל שיטה חדשה(שיטה ולא מערך) במיוחד כשמצטרפים שחקנים חדשים ודורשים ממך להביא גביע שוקו בחום האימים שהיה במשחקים.

אחרי כמה שבועות של אימונים בלי לחץ בלי החום אפשר יהיה להתחיל לשפוט מה אלונסו רוצה לעשות.

זה בדיוק מה שעשו עם קרוס, וגם הגרמני היה חור הגנתי מהלך, גולר לפחות מנסה, הבלונדיני לא הסכים להזיז את התחת.
ויכול להיות שבסוף זה לא מה שנראה, יכול להיות שאלונסו ימצא פיתרון או שיטה אחרת, בגלל זה כתבתי מה שכתבתי על גביע השוקו, הפיתרון של גולר היה הכרח של רגע, יכול להיות שימשיך ויכול להיות שלא, לאלונסו יש חודש עכשיו לבדוק את ההתאמה ולהחליט.

אין לי בעיה עם זה שאתה מחדד את זה. עם זאת הכדורגל שלנו לא היה טוב. יש לנו שחקנים טובים אינדיווידואלית אבל הקבוצה כמכלול לא הייתה מספיק טובה. זה שקרלו מצא דרך לדברים לעבוד זה טוב ויפה אבל לא הופך את הקבוצה הזאת למצוינת.

השאלה היא האם ניתן להשיג יותר מזה כשכל הקישור וההתקפה שלך מורכבים משחקנים שהבסיס שלהם היא היכולת האינדיווידואלית. זו הסיבה שרצו במועדון קשר עם אופי אחר שיהיה דבק, זו הסיבה שאלונסו תפקד את גולר בעמדה כל כך זרה לו. אם אפשר לפתור הכל רק עם אימון? אולי. זה כבר נעשה. אבל זה לעולם לא יהיה אידיאלי.

בסדר, אני לא שופט עדיין כלום, אני רק מביע את החששות שלי מהמגבלות שיש לנו בסגל על פי מה שראיתי באותם משחקים. האם הם לא מייצגים ובסוף הכל יסתדר? יכול מאוד להיות שכן ואנחנו נסיים את העונה הזאת כמו שסיימנו את העונות שדיברנו עליהן קודם. אנחנו לא יומיים בכדורגל ואנחנו יודעים איך דברים יכולים להסתובב. זה לא אומר שכרגע הכל מושלם. מה שראינו באותו טורניר זה כל מה שיש לנו כרגע.

קרוס גם בבאיירן היה מניע כדור מדהים. גולר הרבה יותר יוצר. קרוס היה אותו שחקן רק שעשה את זה מעמדה קדמית יותר.
קרוס באופן קבוע היה השחקן שמסיים עם הכי הרבה קילומטרים. השטות הזאת שקרוס שחקן עצלן הייתה נפוצה פה בפורום משום מה, אין לי מושג מי המציא אותה ולמה האמינו לו.

תחזור אחורה ותבדוק את רוב השערים שספגנו ותעקוב אחרי קרוס ואז תבין מאיפה הגיע ה’‘שטות’’ שקרוס זורק זין בהגנה.
אני שוב מזכיר, עוד בימים שהיה קונצנזוס לרדת פה על קרוס כל יום, פעמיים ביום שהייתי הסניגור הכי גדול שלו, אבל זה שהוא עצלן הגנתית זה לא משהו שאפשר היה לטעון משהו כנגד, הוא כן ידע לסגור קווי מסירה ובזה הוא טוב, גם לפעמים היו ימים שהוא היה מוכן להואיל בטובו וקצת להתלכלך אבל בגדול זרק זין ענקי בהגנה על בסיס קבוע.

כן, ואפשר להשיג הרבה יותר במיוחד מבסיס כזה, כי הבסיס הכי חשוב כבר קיים, יש לך שחקנים שמבחינה אינדיבידואלית יכול לייצר, לעבור שחקנים בקלות ולייצר יתרון מכלום, תפקיד המאמן הוא לייצור מערך, שיטה ותבנית שיחבר את כולם למכונה ו אלונסו כבר הוכיח שהוא מאמן כזה, וזה בכלל אלונסו גם אם לא היה מוכיח כלום עדיין הוא היה המאמן הנכון, כי כשחקן כבר אפשר היה לראות שהוא יהיה מאמן ענק.
כל השחקנים ה’‘אינדיבידואלים’’ שלנו הם שחקנים מהסוג הטוב, כלומר שמוכנים להשקיע ולעבוד קשה, ללמוד ולהתפתח, גם ויני הוא כזה למרות הפרצוף המטומטם, אולי אמבפה יהיה קצת פרימדונה אבל עד עכשיו כל הבעיות שלט הן מחוץ למגרש ועל המגרש הוא גם מראה מוכנות לתת מעצמו לטובת הקבוצה.

אנחנו התרגלנו לבית הזונות של קרלו ואולי שכחנו שלא כך קבוצת כדורגל מתנהלת, מאמן טוב מגיע ואז יש שיטה, יש תוכנית ושחקנים שנראו אבודים פתאום חלקים חשובים ממכונה גדולה.

טוב אנחנו רודפים אחרי הזנב של עצמנו בדיון הזה. מקווה להתבדות אם כי ריצה מספיק טובה בהתחלה, מומנטום חיובי ודברים עוד יכולים להסתדר לנו איכשהו. נראה מה יהיה בהמשך.

קראתי כאן חלק מהדיון - אני לא במיטבי:
-חנן: אני חושב שיש כוונה להקריב שוב קצת את פדה ואלוורדה - אין ברירה, גם למען לקבל יותר מארדה גולר בחלק הקדמי. כנ"ל אורליאן טשואמני שהבעיטה שלו מרחוק לא רעה ויכולת המסירה לא רעה, אני זוכר כמה פסים נהדרים שלו, אבל לא מעבר לכך. באמת שהחלום שלי לראות את פדה מקבל חופש מוחלט על המגרש. לעלות קדימה ולבעוט לשער 3 פעמים בכל משחק, לפעמים לפרוץ בכנף ימין (הבישול לקיליאן אמבפה נגד אוססונה בעונה שעברה)
-טוני קרוס לא היה עשור בריאל מדריד באותה הרמה של העונה האחרונה שלו אז הכל התחבר, היה רענן ללא הנבחרת ברוב הזמן ואפילו כל גליץ’ היה בצבע. בהחלט עצלן וכזה שהשקיע באמת בהגנה רק במשחקים הגדולים ובליגת האלופות.
-משהו שעלה כאן קודם לכן: אם דין האוסן הוא כביכול מניע הכדור שלנו - הוא ישחק בעמדה קדמית יותר מאשר בלם ‘רגיל’. ואז מי יהיה הבלם שהתפקיד שלו להרוס את ההתקפות של היריבות?

-טיטי אנחנו קצת מטילים ספק במשקפיים הוורדות שלך אחרי העונה שעברה, אני לפחות עדיין אוהב אותך אותו הדבר אבל קצת בטראומה בגלל קרלו אנצ’לוטי, אתה בטח תבין :slight_smile:

משחק מילים מטומטם שרציתי כבר לכתוב וחיכיתי להזדמנות:

בכל מה שנוגע להנעת כדור, אין דין האוסן הבלם כדין האוסן הקשר האחורי.

זהו, סליחה.
אתם יכולים להמשיך.

חנן אני לא מבין איך אפשר להתווכח עם המשפט הזה.

כשאלונסו הגיע כולם אמרו ‘לתת לו זמן’, מה קרה פתאום?

אני מבין את הטענה, אבל בסופו של דבר אותם משחקים בגביע העולם זה כל מה שיש לנו ללמוד לגבי התוכניות של אלונסו. באותם משחקים הוא ניסה לא מעט פתרונות שעבדו חלקית או לא עבדו כלל. אם הייתה לו תוכנית ברורה והדברים היו כל כך פשוטים לא היינו רואים אותו נלחם בשיניים בגביע העולם כדי לנסות דברים שונים ומשונים כדי לייצב את הקבוצה.

וכן, היו כל מיני בעיות של חום וקוצר זמן ואולי הוא בכלל לקח את הזמן הזה ללמוד את הקבוצה ולא כל הרכש עמד לרשותו ועוד אלף ואחת סיבות אחרות, אבל בסופו של דבר ראינו שגם לאלונסו זה לא היה כל כך פשוט למצוא את הפתרונות.

התקווה של כולנו אני חושב זה שהוא לקח את הזמן הזה כדי למצוא את הדרך הטובה ביותר להעמיד את הקבוצה. האם הוא מצא אחת שכזו? נקווה שכן. אבל ייתכן גם שהוא לא.

אין לי בעיה לתת לאלונסו את כל הזמן שירצה, הבעיה שלי היא לא אלונסו. לאלונסו יש מספר אתגרים לדעתי שכבר פירטתי עליהם בעבר אבל לא אכפת לי לכתוב אותם שוב בראשי פרקים:

• בעיות אגו. יש שחקנים שבאים עם דרישות וכשדברים לא הולכים להם הם שוברים את הכלים. נוצר לנו מצב מטומטם שבו אנחנו צריכים לייצר סימטריה בין אמבפה לויניסיוס כי אחרת הברזילאי נפגע. אלונסו (או כל מאמן אחר) יצטרך להתמודד עם זה.
  • חסר לנו מטרונום. הפתרון של צ’אבי היה להעביר את גולר לתפקיד הזה אבל התוצאה היא בינונית, פלוס בעיות הגנתיות.
  • טרנט. אמנם טרנט שחקן נהדר, אבל הוא שחקן שמאלץ אותך למצוא לו את מרחב המחיה האידיאלי בשבילו כדי להוציא את הטוב שבו ולהחביא את הרע. בגביע העולם ראינו שאלונסו ניסה לשחק איתו כמגן רגיל ואכל מזה חזק. כתוצאה מכן הוא הטיל מחויבויות הגנתיות נוספות על שחקנים כמו טשואמני ופדה, מה שגרם לכך שכל התוכניות שהוא תכנן לאותם משחקים (מול יובה ודורטמונד) היו צריכים להשתנות.

במילים אחרות, אני מאוד מאמין באלונסו ויודע שהוא יעשה את המקסימום, אבל לאלונסו עצמו יש אתגרים שהוא יצטרך להתמודד איתם. הוא צריך להרים את חבורת השחקנים הזאת מהעונה הקודמת, לשנות את האווירה בקבוצה, יש שחקנים שאיבדו ביטחון, יש מגבלות טקטיות שנובעות מחוסר האיזון של הסגל או אגו של שחקנים, הוא יצטרך להתמודד עם זה.

אז לפתור הכל ב"אלונסו יעשה"? אותי זה לא מרגיע. בעוד אני מאמין באלונסו, יש בפניו משימה לא פשוטה שלא מובן לי מאליו בכלל שהוא אמור לצלוח אותה.

ועדיין, חשוב לי לחזור ולהדגיש. אני לא פוסל כלל וכלל שדברים כן ילכו לנו טוב העונה. ייתכן והוא ימצא דרך להוציא את הפלוסים מטרנט (בסופו של דבר כולם יודעים מה היתרונות והחסרונות שלו - אני מניח שכך גם אלונסו). ייתכן וויני יחזור לעצמו ויתעסק בכדורגל העונה, ומשחקן שמחרב את המשחק הוא יחזור להיות השחקן שמייצר מצב בכל 3 דקות בלי קשר למשחק. כמו כן גם ייתכן שהאוסן וטשואמני יתעלו ויפתרו לנו את בעיית הזרימה שיש לנו במשחק. כל זה ייתכן, אבל גם ייתכן שלא.

(קצת אוף-טופיק אבל בעיות האגו לא ברור לי על סמך מה הן, ולגבי המטרונום - אישית חשבתי שצ’ואמני צריך טו סטפ-אפ מהבחינה הזאת.)

בדיוק, די משוגע לצפות ממנו לעשות את זה תוך שבוע-שבועיים, לא? בחייאת, ויני ושות’ התאמנו לפני ה-CWC כולה שלושה ימים (!).

פה אתה סתם מגזים :slightly_smiling_face:

ריאל מדריד ניצחה ממש עכשיו 1:4 את לגאנס במשחק שנערך בוולדבבאס בדלתיים סגורות. טסט ראשון של צ’אבי אלונסו ל-2025/26. נכתב כי המועדון לא העמיד שום מצלמה ולא הזכיר את המשחק בשום דרך. ידוע כי לגאנס הובילה במשחק. טיאגו פיטארץ’ הצעיר כבש את השער האחרון מבישול של קיליאן אמבפה. ברהים דיאס השווה וגם דין האוסן ואדר מיליטאו הבקיעו. צ’אבי אלונסו ניסה מערך התקפי עם ברהים דיאס במרכז השדה ועם גונסאלו גארסיה לצד קיליאן אמבפה ו-ויניסיוס ג’וניור. כל השחקנים שכשירים קיבלו דקות (דויד אלאבה שיחק במרכז השדה חלק מהזמן)

ההרכב שפתח: טיבו קורטואה, דני קרבחאל, דין האוסן, ראול אסנסיו, אלבארו קרראס, פדה ואלוורדה, דני סבאיוס, ברהים דיאס, ויניסיוס ג’וניור, גונסאלו גארסיה וקיליאן אמבפה.

הכובשים הנוספים: בראהים,האוסן ומיליטאו.

לפי הכובשים, נשמע שאלונסו עבד על הנייחים.
כשאני חושב על זה, אני מניח שאנחנו נהיה אחת הקבוצות הגבוהות בליגה- מיליטאו, האוסן, טשואמני, רודיגר, ג’וד, גונזאלו גרסיה, קרארס (1.87 לפי גוגל) וכמובן טרנט וגולר כמרימים, פוטנציאל לא רע לעוד כמה נקודות בעונה.

בעונה שעברה כבר היו לנו אנטוניו רודיגר, ג’וד בלינגהאם ואורליאן טשואמני באופן קבוע וזה לא רע. רק מזכיר שיש הבדל כמובן בין “הגנה להתקפה” כמו שאומרים, מניעת שער מצד שחקן הגנה שיודע לנקות את האיזור לבין להבקיע שזה יותר מסובך. לא כל מי שציינת גם יהיה על המגרש כל הזמן, אבל בהחלט מעודד. ב-AS העלו וידאו של טרנט מבשל בהגבהה מצד ימין וכבר עשו כותרות שהאוהדים יחגגו עם זה השנה.

גם אם תהיה כתובת אמיתית ברחבה אני מקווה פחות לראות את הסגנון הזה, יש לי ‘סיוטים’ מהגומלין נגד ארסנל ואני מדמיין ברקע את טיבו קורטואה והתגובה שלו אחרי המשחק.

סתם יצא לי לחשוב על זה שהגול השני האלמותי נגד מנצ’סטר סיטי וה-0:1 בגמר ליגת האלופות נגד בורוסיה דורטמונד - רודריגו ודני קרבחאל היו הכובשים בלי נתונים יוצאי דופן..