מעניין מה היו ההרכבים במהלך המשחק (לא רק ההרכב הפותח)
עוד משהו שהיה היום:
ריאל מדריד “משיקה” רשמית את התלבושת השלישית שלה לעונת 2025/26 - כחולה המזכירה את הכחול מעונת הדסימה, ובעיקר מתחילה למכור אותה בחנויות שלה ובחנויות אדידס. צבעה הכחול, בהשראת הכחול של יציעי הסנטיאגו ברנבאו, "משולב עם פרטים לבנים ומשלב את החולצה האייקונית של אדידס. עיצובה מייצג שילוב מושלם של הזהויות של ריאל מדריד ואדידס. לראשונה, שלושת הפסים הלבנים הנמשכים לאורך השרוולים כוללים קצה משונן כמו אלה שנמצאים בנעלי ספורט מקוריות של אדידס. בחלק העליון של הגב מופיעים גם ראשי התיבות RMCF. בין “מדגמני” החולצה: קיליאן אמבפה, ויניסיוס ג’וניור, ג’וד בלינגהאם, טיבו קורטואה, ברהים דיאס, אדר מיליטאו ודויד אלאבה. אגב על החולצות אפשר למצוא גם בצווארון את המשפט של חואניטו הגדול ז"ל: “90 דקות בברנבאו הן ארוכות מאוד”| גם זינדין זידאן התלהב והקדיש פוסט.
*אתמול פורסמו 30 המועמדים לזכות בכדור הזהב בטקס שייערך ב-22 בספטמבר. שלושה נציגים בלבד לריאל מדריד: קיליאן אמבפה ו-44 שעריו, ויניסיוס ג’וניור שמאז שלא זכה באוקטובר - איבד כיוון, וכן ג’וד בלינגהאם. פדה ואלוורדה בחוץ. במועדון ימשיכו “בחרם” על האירוע ככל הנראה עם אף אזכור לכך באתר הרשמי או ברשתות החברתיות. למי שמעוניין - רשימת המועמדים מריאל מדריד ב-15 השנים האחרונות| טיבו קורטואה מועמד כמובן לפרס ‘לב יאשין’ - השוער המצטיין של השנה החולפת| ודין האוסן בין המועמדים לתואר ‘קופה’ - השחקן הצעיר המצטיין.
לגבי החולצה: האמת שאהבתי מאוד, חבל שזו לא התלבושת השנייה. לפני 25 שנה היה לנו גם כן כחול. הדבר היחיד שמפריע לי זה הסמל המכוער של אדידס. אני אקנה חולצות של פדה ואלוורדה ודני קרבחאל כנראה.
רגע של היסטוריה| לפני תשע שנים בדיוק זכתה ריאל מדריד בסופר קאפ האירופי אחרי 2:3 משוגע על סביליה בהארכה, משחק שנכנס לקלישאת הכדורגל “משחק שהיה בו הכל”. כדורגל מעולה בקצב גבוה, כישרון של שחקנים, דרמות, מהפכים. בסה"כ סופר קאפ אירופי - נכון - אך זה היה פריויו לעונה היסטורית של ריאל מדריד וזינדין זידאן, דאבל ראשון מאז שנות ה-50. ואכן על המשחק הזה כתבתי לא מעט פעמים.
-הדרמה האדירה, המלחמה עד הסוף. פיגור 2:1 בדקה ה-88 ואז בא סרחיו ראמוס ואורב לטרף שם ברחבה ומשווה בנגיחה לשער הריק. היו לו הרבה מאוד שערים מאוחרים באותה העונה.
-מרקו אסנסיו דופק גולאסו לחיבורים מ-20 מטר בהופעת הבכורה שלו בריאל מדריד - וואו - כמה ציפיות היו ממנו. איזה משב רוח מרענן הוא היה.
-דני קרבחאל עם שער ניצחון ענק אחרי חטיפת כדור וסלאלום שספק אם עשה בקבוצות הילדים. שערו היחיד באותה העונה, העונה הטובה בקריירה שלו עד ל-2023/24.
-ריאל מדריד פתחה ללא ה-BBC וללא לוקה מודריץ’ וטוני קרוס (קארים בנזמה כן עלה מהספסל וכך גם לוקה, ככה זה אחרי היורו, לוקח זמן להתארגן). ואיזה סגל פנטסטי היה לנו באותה העונה.
-תואר ראשון מתוך ארבעה באותה העונה. אחרכך: גביע העולם למועדונים איי שם בדצמבר, אליפות ספרד וליגת האלופות ב-1:4 על יובנטוס
-אפשר לדבר גם על ריאל מדריד הספרדית, היה להם משקל משמעותי באותה העונה. פתחו בהרכב אז: קיקו קאסייה (ברור שלא היה שחקן הרכב), דני קרבחאל, סרחיו ראמוס, איסקו, לוקאס ואסקס, מרקו אסנסיו ואלבארו מוראטה. נאצ’ו לא שיחק אבל גם עשה את שלו באותה העונה.
סתם כמה נקודות רנדומליות שעברו לי בראש.
-
ייתכן שאדר מיליטאו לא גמור כמו שהערכנו? בסוף העונה הקודמת עלו דיווחים שהוא חזר בצורה מעולה שהתייחסתי אליהם בביטול. גם שנה לפני כן בפציעה הקודמת אחרו שהוא חזר טוב, כשהוא היה אסון מהלך. הוא עלה לעשרים דקות מצוינות באופן מפתיע מול פסז, והדיווחים אומרים שהוא מראה יכולת גבוהה בינתיים באימונים ושצ’אבי אלונסו בונה עליו. אני עדיין לא בונה על זה הרים וגבעות, אבל דיווח מעניין.
-
כמובן שלא ראינו את המשחק מול לגאנס, אבל דווח שריאל מדריד שיחקה לכל אורכו במערך 433 (ואותו גם ניתן לזהות בקלות בסרטון שהעלה מיליטאו של השער שכבש). מה שדיי סותר את הדיווחים שאלונסו מתכן לפתוח את העונה במערך של שני תוקפים. דיי מוזר שהוא יבזבז את אחד משני משחקי האימון הבודדים שיש לו בניסיון לשחק בצורה שהוא לא מתכנן לשחק איתה. לכן ייתכן אחת מהאפשרויות הבאות: הדיווחים על כך שהוא הולך לשחק עם שני תוקפים שגויים, או שה433 משתנה כשאנחנו מגיעים לשליש האחרון והשחקנים מסתדרים בצורה אחרת לאחר ששברנו את הלחץ של היריבה. בכל מקרה אני מאוד מקווה שהוא ניצל את השבועות האחרונים לתכנן את המערך האופטימלי עבורנו.
-
המועדון נתן לאנדריק את החולצה מספר 9, ואני לא אוהב את זה. בדיונים כאן בפורום אני דווקא הייתי בעדו, ואני עדיין חושב שהוא שחקן עם פוטנציאל אינסופי, אבל שחקן שקרע בינתיים יותר שרירים מנעליים לא יכול לקבל את החולצה מספר 9 שלנו. להגנת המועדון יאמר שלאחר שמסטה יקבל את החולצה הפנויה האחרונה, שהיא 25, אין עוד מספרים פנויים בסגל ומישהו היה צריך לקבל אותה.
-
יש התעניינות של הסעודים בסבאיוס. למרות שהוא שחקן דיי ייחודי בסגנון המשחק שלו והוא עזר לנו המון בעונה הקודמת, אני מקווה שימכרו אותו ויביאו שחקן אחד במקומו לרוטציה. דיי נמאס לי מחוסר היציבות והדיבורים בכל קיץ על כמה שהוא חולם לחזור לבטיס. אני לא מכיר טוב את השוק אבל אני בטוח שנוכל למצוא שחקן דרג ב’ בפרופיל הזה במחיר סביר שיהווה שדרוג על סבאיוס. מי שלא מעריך את זה שהוא שייך לריאל מדריד - שילך. זה נכון גם לשחקנים טובים בהרבה מסבאיוס, אז בטח שנכון לגביו.
סתם הימור - הדיווחים על 433 נשענים נטו על הסרטון.
לא נכון לדעתי. הוא לא ימכר ביותר מ7-10, ולא נשיג מישהו ברמה הסבירה הזאת במחיר הזה.
בכל מקרה אחרי הפציעה של קמאבינגה (אמנם רק לעשרה ימים, אבל ההימור השני שלי הוא שהוא לא יהיה כשיר למשך 3 חודשים רצוף העונה) נראה שאנחנו חייבים עוד קשרים. לשחרר קשר נראה לי כמו התאבדות כרגע.
בסדר אז זו סעודיה, יהיה אפשר לסחוט אותם ולהוסיף עוד קצת כסף על קשר שלא יעשה עלינו פוזות כל קיץ.
מי בדיוק אני לא יודע. אני מניח שאת השמות שאני מכיר כולם מכירים, ולכן הם או לא מספיק טובים או שיעלו יקר מדיי. בשביל זה יש למועדון מערך סקאוטינג שלם ואני בטוח שיש שמה כמה שמות לעמדה הזאת.
בנוגע לקשרים בנוסף לסבאיוס, זה לא יקרה בלי עזיבות, גם בגלל שיש לך 25 חולצות תפוסות. אם יצליחו למכור את אלאבה או מנדי זה יהיה מעולה, אבל אי אפשר לבנות על זה, הם לא מוכנים לעזוב.
מה עם אדולף הזה משטוטגרט? ירדתם ממנו?
נכון. שכחתי מזה.
בקיצור - בעיה. אין מספיק קשרים.
טוב אין לנו דיון של קדם עונה כי אין ממש צורך - ובכל זאת: מחר תפגוש ריאל מדריד את קבוצת טירול האוסטרית ב-20:00
הסגל למשחק - מעל. אדוארדו קמאבינגה הצטרף כאמור לפצועים (פרלאן מנדי, ג’וד בלינגהאם ואנדריק) ושימו לב לעוד נעדר: פדה ואלוורדה סובל מעומס יתר ולא ישחק. טיאגו פיטראץ’ הצעיר שכבש נגד לגאנס הוא מהחיזוקים מקסטיליה כולל החלוץ דניאל יאנז, הקשר רוברטו מרטין וגם דייגו אגואדו שיותר מוכר לכם. היריבה אגב ניצחה בשני משחקי הפתיחה בליגה האוסטרית שלה. כל 17 אלף הכרטיסים למשחק נחטפו מהר מאוד [נכתב שממוצע הצופים של הקבוצה היה 2,500 אשתקד, אז…].
זה לא אומר יותר מדי, אבל ההרכב המשוער? אדר מיליטאו שכבש ממחצית המגרש נגד לגאנס וזכה לשבחים שונים על הופעתו - אמור לפתוח לצד דין האוסן, גם אלבארו קרראס וטרנט אלכסנדר-ארנולד בהרכב. דני סבאיוס ירוויח מהצרות שלנו בקישור וההתקפה? כמו נגד פריז סן ז’רמן. גונסאלו גארסיה, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה.
בטח שמתם לב שאפשר להחליף משחקי חוץ קשים בליגה בטיול באמריקה עם אווירה ביתית,אבל לדחות משחק בהסכמת שתי הקבוצות זה כבר ממש בקשה מוגזמת.
פלורנטינו חייב להפסיק עם כל השוחד הפומבי הזה בסוף יעלו עלינו.
חוץ מזה שברצלונה לא הפסידה לוויאריאל בחוץ כבר הרבה מאוד שנים, הכל נכון.
לא מוצא ת’רד אחר של ריאל מדריד (אם תמצאו עדכנו ואעביר).
קסיאס או קורטואה?
תשכללו את כל הנתונים המקצועים כולל - נניח - מנהיגות.
לי אישית למרות שזכורני לא פעם ולא פעמיים את קסיאס הצעיר שתסכל ברמות את הברסאים, ולמרות הקוליות השובה של קסיאס, קורטואה מעליו בכמה רמות ואחד שבמו ידיו הציל יותר פעמים והיה בורג הרבה יותר קריטי בהצלחות של ריאל.
מבחינתי זה קורטואה בפער,שוט סטופר לא פחות טוב מאיקר,ומתעלה עליו בהרבה מאוד במשחק גובה ומשחק רגל.
קסיאס היה מעולה בעיקר ב 1 על 1 ובאינסטינקטים מטורפים,לא חושב שקורטואה נופל ממנו בזה וכמובן מתעלה עליו בהרבה בשאר האספקטים.
אני העליתי את הדיון הזה כמה וכמה פעמים, באמת מעניין לשמוע את הזווית שלכם - “כאלה מבחוץ”. אני הולך עם איקר קסיאס שעל פניו ממבט ראשון הוא שוער לא גבוה ולא נראה איזה שוער מאיים, מפלצת שרירים או ספורטאי בכלל - אבל היו לו רפלקסים מטורפים, אדיר גם באחד על אחד, הסתדר גם עם ההגבהות בסופו של דבר למרות שלא היה מדהים במשחק הגובה. הוא דיבר הרבה פחות מטיבו קורטואה ברמה של לאפר את עצמו ובמחצית מהקריירה כמעט שיחק או עם קישור אחורי שלא קיים או עם ליצנים או כנ"ל לגבי הבלמים. טיבו לא חווה מה זה קו הגנה של ראול בראבו ואלבארו מחייה ומקדימה גוטי ודיוויד בקהאם קשרים אחוריים או מהמאדו דיארה. על משחק הרגל אין מה לדבר, אז טיבו שוער יותר ‘מודרני’. הולך עם איקר ועם הסיפור שלו פי כמה.
אז אולי שנה הבאה בכלל לא תצטרכו לנסוע ללה סרמיקה או לשחק נגדם “בחוץ”, חבל על הזמן שלכם, שלהם, שלנו, לא? דווקא יצא להם בפוקס, שלושה ניצחונות לוויאריאל בארבעת משחקי החוץ האחרונים נגד ברצלונה, אחד הביא להתפטרות של צ’אבי הרננדס, כמובן שהאחרון כבר אחרי שאתם בשמפנייה וחגיגות האליפות.
בדרך כלל: ריאל מדריד מתקשה בפיחואן ובלה סרמיקה, ברצלונה מתקשה במאסטייה ובסאן ממס, יחסית.
בול, אבל בול, מה שהתכוונתי בתגובה שלי. דיוק מדהים.
זה קצת לא ספורטיבי מה שאישרה לה-ליגה, לא רלוונטי בכלל אם נוח לכם לשחק נגדם שם ואני זוכר היטב את ה-1:5 המרשים שלכם בשנה שעברה, אבל זה לא קשור. ברור שלא לזה התכוונת. אם זה היה הפוך מה היית אומר? אני לא אומר שזה כדי “לדפוק את ריאל מדריד” באופן ישיר, דיברו על יוזמה מן הסוג הזה כבר זמן רב, פשוט סתם תמוה ונשיא הלה-ליגה בעייתי, לא אוהבים אותו. אני שמח שהתאפשר לבחור להדיע את דעתו כמו שצריך.
זה אכן לא ספורטיבי, אבל גם לטוס לארה"ב כדי לשחק ולחזור זה משהו שגובה מחיר מבחינת העייפות של השחקנים. נראה לי שזה די מתקזז, או לפחות לא מאוד נורא
אל תתפוס אותי במילה אבל המשחק של ברצלונה נגד ויאריאל בחוץ הוא ב-21 בדצמבר, המשחק הבא הוא כעבור שבועיים בארבעה בינואר נגד אספניול. אז…פגרת חג המולד זה מאוד הגיוני לדעתי בהתחשב בתאריכים. אין ליגת האלופות ממה שבדקתי ואני מניח שגם לא משחק בגביע המלך ובין-כה בשלבים האלה זה נגד יריבות מהליגה השלישית. “גונבים” לשחקנים יום וחצי של חופשה אולי. אבל הם לא פראיירים וחשבו על הכל ![]()
אגב הרבה אומרים שמשחק הידידות שקיימה ריאל מדריד נגד מילאן ב-2015 היה בזבוז זמן, חבל על הכסף, משהו שגם גרם לנו לחזור רע מאוד ולא פרשים אחרי פגרת החורף ב-2014-15.
כאילו לא למדו כלום מהעונה שעברה. במקום להתרכז בעצמנו מתעסקים בכל מה שמסביב. גם לנו הציעו את אותו הדבר בדיוק והמועדון סירב, הם מדברים כאילו זה בא בהפתעה. עושים את זה כדי לשווק את הליגה וגם קצת כמה ג’ובות מהצד.
ההתקרבנות הזאת של המועדון בשנתיים האחרונות מגעילה אותי. אני לא מזהה את המועדון.