הדבר הכי גרוע מבחינתי בדבר הזה שזה פתח לעוד ועוד משחקים כאלה ונראה את זה גם בליגות אחרות,אין לי ספק שתוך כמה שנים גם יהיו משחקי ליגת האלופות באמריקה.
אנחנו מתעסקים בקקה אבל לא בגלל זה. ההתבכיינות על אי דחיית משחק הליגה כשיש מקרים ברורים של צ’לסי או פ.ס.ז’ שגם להן לא דחו והן נחות פחות. או התעסקות בשופטים זה בלתי נסבל. הפעם התגובה של המועדון זה מוצדק והתנאים במשחק אחד משתנים. בשביל “חוויות” כאלה יש את הסופרקופה שגם שינה פורמט מ-2019, שיעשו את זה במשחק גביע אם יפגשו וזו ברכה מצד שתי הקבוצות. זה דבר מסוכן ועלול להשפיע.
גם אני חושב שזה עלול לפתוח דלת למשהו קבוע וזה לא ייעצר שם.
יש לי שני דברים לומר לך על זה. דבר ראשון, גם הפעם זה לא צודק. אין שום חוק שקובע שקבוצה חייבת לארח את המשחקים שלה בבית שלה. אם לשתי הקבוצות מתאים לשחק באצטדיון אחר, אז זה עניין שלהן. אם זה אכן מקנה יתרון כלשהו עבור ברצלונה, יכולנו להסכים לאותו דבר בדיוק והיינו נהנים מיתרון דומה.
דבר שני, עזוב האם זה צודק או לא צודק, זה יוצר אווירה שלילית סביב הקבוצה. כל המלחמות האלה וזעקות שדדו אותנו וקיפחו אותנו מחלחלות גם לשחקנים וראינו איך זה השפיע בעונה החולפת. אנחנו כורים לעצמנו קבר עם הגישה הזאת! איפה הגישה של אנחנו ריאל מדריד ו*** על כולם? עוד העונה לא קרובה להתחיל וכבר הפסקתי לעקוב אחרי מי אנחנו התלוננו. אם הם לא יאפשרו שקט למועדון, לא יהיה במועדון שקט. זה כל כך פשוט.
הגיע הזמן שנפסיק להתעסק במה ברצלונה עושה או מקבלת. זה לא ענייננו. אם אנחנו צריכים לרדוף אחריהם כשהיה לנו פער של שנים עליהם, אנחנו צריכים לבקר רק את עצמנו. ההתנהלות של המועדון בושה וחרפה, וגם הוכיחה את עצמה כהרסנית ומטומטמת. חוץ מלתת עוד סיבות לאנשים לשנוא את המועדון ולאוהדים לאבד עניין בו, היא לא השיגה כלום.
לתומי חשבתי שהם קלטו את העניין ושאפו על השינויים המבורכים שהם עשו הקיץ. אבל נדמה שאת הדבשת של עצמם הם עדיין לא רואים.
ורק להזכיר, אני כותב את זה בתור המעריץ הכי גדול של פלורנטינו. אבל אני לא הולך לשקר לעצמי שמה שאני רואה טוב לנו.
גם לי אין ספק, אם כי הכדורגל כבר עשרות שנים בתהליך של גלובליזציה ומשם מגיע הכסף הגדול. גם אנחנו חלק מהגלובליזציה הזאת, אם נרצה או לא נרצה.
אני לא מאשים את ברצלונה בכלום. אם זה אכן קורה הרוויחו “מההפקר” וכמובן שסיכוי טוב שגם בלה סרמיקה היו מנצחים כי הם קבוצה נהדרת. זה בכל זאת לא ספורטיבי וצריכה להיות אחידות ודמיין כאן עוד כמה מילים נגד חאבייר טבאס. אתה רוצה שלא נגיד כלום אף פעם? באיטליה זה קרה? בגרמניה? גלובאליזציה זה אחלה יש את הסופרקופה.
כן! מספיק עם השיט הזה, תחזור להיות פאקינג ריאל מדריד! הם גם פוגעים בקבוצה, פוגעים בתדמית ובמותג, הם לא משיגים בזה כלום! אני חוזר, כלום! מוזמן להציג לי דוגמה אחת שבה הזעקות האלו עזרו לנו.
צר לי חנן אתה סתם מיתמם. זה לא ספורטיבי, זה עלול ליצור מבול של משחקים כאלה, זה לא קרה באיטליה או בגרמניה. צריך לנסות לעצור את זה כבר בהתחלה. ואם גם ריאל סוסיאדד ו-ולנסיה ירצו “לארח” את ברצלונה העונה בארה"ב..אז אחלה? ברור שאותנו זה מעניין ואת סביליה וחטאפה לא. כבר מתחתי ביקורת רבה על המועדון השנה. אבל זה הכי פחות דפוק מצד אינסוף התיאטרליות של המועדון שלנו מתחילת העונה שעברה. (שוב אומר: ברצלונה לא ‘אשמה’).
יש משחקי ידידות בקיץ שאנחנו מכירים, יש סופרקופה ספרדי, שיעשו את זה ברבע גמר גביע או בגמר אם שתיהן/כל קבוצה אחרת שמעפילה ומקובל עליה וזה לא משפיע על “צד שלישי” יעפילו
הרעיון של משחקים בארה"ב הוא מחריד, אבל הטייק של “הוא נותן יתרון לא ספורטיבי לברצלונה כי הוא על חשבון משחק חוץ שלה” הוא מגוחך משני טעמים:
(א) כפי שנכתב פה, האופציה הוצעה גם לכם ואתם סירבתם לה, זה לבד מוכיח את שוויוניות האירוע. ברצלונה הסכימה כי היא נואשת לכסף וליחסים טובים עם טבאס בתקווה שיאשר שני כיסאות עם משענת גב בתור מושבי VIP לפייר פליי (אל תשאלו, מביך לי להסביר), לא כי זה טוב לה ספורטיבית.
(ב) על הנייר משחק חוץ הופך למשחק חצי נייטרלי, זה נכון. אבל זה לא שווה את זמן הטיסות שנוסף ברגליים של השחקנים, שמגדיל את הסיכוי לפציעות ולעייפות, וגם תורם לאיזון בין הקבוצות על המגרש. וכאמור, האופציה הוצעה גם לכם ואתם סירבתם לזה - מה שמוכיח שהמועדון שלכם בעצמו לא רואה בזה יתרון ספורטיבי.
אבל באמת, זה רמת שיא של לחפש על מה לבכות, וזה לבד עושה למועדון נזק (מנטלי ותדמיתי) שגדול יותר מכל יתרון שברצלונה או ריאל מדריד (לטעמי - ריאל מדריד) מקבלת מההחלטה שהמשחק של ברצלונה יתקיים במיאמי. @SantiagoBernabeu צודק ברוח התגובה שלו, שמדויקת כמעט כולה.
בדקתי את התאריכים של המשחק. זה האחרון לפני פגרת חג המולד. פחות משפיע עניין העומס וההיערכות והטיסות. מכיר את המצב הכלכלי של ברצלונה, לא מאשים אותה. גם לה נכנס עוד כסף מהסופרקופה במרוצת השנים. מבחינתי לגיטימי שריאל מדריד מתלוננת על הצעד הזה.
לא צריך לשחק אף משחק בליגה הספרדית מחוץ לספרד. לא הייתי רוצה אף משחק בית שייערך שם במקום בסנטיאגו ברנבאו שמבחינתי כל טיסה לשם זה רגע שיא בחיים ולא רוצה אף “יתרון” ספורטיבי ולו מינימלי. בשביל זה יש משחקי קיץ.
הייתי אומר לך שגם “הגומלין” קרי משחק הבית של ברצלונה נגדם ייערך שם אז עוד ניחא. זה לא יקרה. וזה לא שיוויוני כי מעט מאוד אוהדי ויאריאל יגיעו למשחק ביתי שלהם בארה"ב. לברצלונה יש אוהדים שם בטח
הספורטיביות נפגעת. אתה אומר שבחצי, אני חושב שהרבה יותר מכך. לא לפגוע בספורטיביות.
אגב תדמית וזה. נשאל כל אוהד ברצלונה על ההתנהלות של ריאל מדריד והתדמית שלה נניח לאחרונה. גם ככה היא ה-0 בציר. יש לאן לרדת?
דור אתה שוב פעם ננעל ובוכה זה לא ספורטיבי. תדבר רציונאלית. זה כן ספורטיבי, לא צריך תקדים בשביל זה, ולא מעניין אם הליגות שציינת (שמבחינת משיכה שתיהן במינוס ואף אחד לא יחשוב על להביא אותן לאיפשהו) עשו דבר דומה או לא. בשורה התחתונה, ההודעה הזאת חוץ מלהוסיף עוד קצת נגטיביות סביב המועדון לא תתרום לנו כלום.
@Ender אני באותה תקופה קצת עשיתי קרקס מזה שאתם אמרתם שעכשיו השופטים נותנים לנו לעשות מה שבא לנו כי איימנו עליהם. עשיתי מזה בדיחה. גם אם באיזשהו שלב הם נזהרו לשרוק נגדנו (אני לא יודע כמה זה נכון או לא), בסך הכל אם לא היינו נכנסים לכל הזוהמה הזו היינו במצב הרבה יותר טוב. בסיכום כללי נדפקנו מהעניין.
כאמור, עם זה אני לחלוטין מסכים, כשהמקרה של ויניסיוס הוא לדעתי הבולט ביותר.
מה חנן צריך להסביר לך שיתרון הביתיות של ויאריאל נעלם? היתרון התיאורטי? לא ספורטיבי. אתה לא אוהד קבוצה בארץ, שאל ירוקים על 2003 ואצטדיון רמת גן..ממתי עושים רעש ומנסים לשנות משהו רק אם סיכויי ההצלחה גבוהים מאוד? הצעד של המועדון הפעם נכון מבחינתי. התדמית שלנו בעייתית אגב גם אם לא היינו מוציאים את ההודעה הזו.
זה עניין של ויאריאל. אם היא רוצה לאררח בסרמיקה היא תארח בסרמיקה, ואם היא רוצה לארח במגרש של הנוער כמו שאנחנו עשינו בתקופת השיפוץ של הברנבאו אז היא תארח שם, ואם מתאים לה לקבל כמה מיליונים לארח את זה על כוכב מאדים, אז שיסעו למאדים ויארחו שם. זה עניין שלהם.
נסכם את הדיון בכך שנראה מה ייתן לנו הבכי והנהי הפעם.

לגבי העייפות וכדומה בגלל טיסות:
-זה המשחק האחרון של השנה, לפני פגרת חג המולד. שבועיים אחר כך משחק הליגה הבא. יהיה זמן להתאושש, מקסימום דוך משם מצד לאמין ימאל וחבריו.
-אין ליגת האלופות באמצע השבוע לפניכן, מניח גם שאין קופה דל ריי.
אני אשאל שאלה אחרת על התדמית וכדומה - כאוהד ברצלונה - האם כל המצב הכלכלי הבעייתית גם שלוש שנים+ אחרי שהגיע ז’ואן לאפורטה, שלא מצליחים לרשום שחקנים וזה תמיד על הקשקש (חאבייר טבאס רשע אבל הנה אתלטיקו מדריד רשמה את כולם), עצם זה שהמועדון היה צריך מעין למשכן את הזכויות העתידיות בקאמפ נואו של 20-25 שנה קדימה ולהוסיף ‘ספוטיפיי’ לקאמפ נואו - עד כמה זה משפיע על התדמית של המועדון מבחינתך כאוהד ובכלל? לא אני לא אומר ששחקנים לא רוצים להגיע ויחתמו באסטון וילה במקום. לא לזה התכוונתי. עד כמה זה מזיז למישהו מלבד זה שאי אפשר לשפר את הסגל איך שרוצים ואיך שהמועדון היה רגיל עד 2020 בערך.
דור כתבת לי את זה גם בפרטי אז אענה לך כבר פה. אתה מפספס לגמרי את הנקודה ומתעקש לדבוק בקטנות. אבל אם אני זורם איתך בכל זאת על הקטנות:
לא הוגן לויאריאל? הם מקבלים כמה מיליונים טובים ופרסום בחינם בשוק האמריקאי הגדול שנמצא רגע לפני מונדיאל, הם הסכימו לזה מרצון כי ברור שזה ממנף אותם. אפילו מקצועית זה לדעתי ייתן להם יותר מוטיבציה לנצח בגלל הלוקיישן והאירוע התקדימי.
גם לגבי העייפות אתה מסתכל על תמונה כללית יותר. עצם זה שהשחקנים טסים 10-11 שעות, הופכים להם את שעות השינה, לא אוכלים טוב לפני ולא מתאמנים כרגיל, העייפות משפיעה על אותו משחק ספציפי. אם כבר זה יעניק יתרון לויאריאל בתור היריבה שבאה להרוס.
בכל מקרה הנקודה הגדולה יותר היא עצם התלונה הרשמית של המועדון, שמתווספת לכל שאר הפארסות שלכם מהעונה הקודמת. גם אחרי שאוהדי ריאל אחרים פה בפורום נגעלים מההתנהגות אתה ממשיך לנסות להצדיק? אתה יכול להיכנס לפורום שלנו ולראות שאנחנו לא חוסכים ביקורת מההתנהלות של לאפורטה או של המועדון כשזה נהיה ביזיוני, זה בסדר גם לא לנסות להצדיק כל החלטה של המועדון.
למה אחי, אני מדבר נקודתית על המקרה הזה בו אני עומד מאחורי המועדון שלי. אני גם לא אומר שהתלונה הזו היא עם קלאסה נניח או בכלל העניין של להתלונן. אבל המקרה הזה מוצדק. סרטוני הווידאו נגד השופטים? בחילה. מה שהיה לפני גמר הגביע? הקרקס הכי גדול שאני זוכר והיה לי ממש עצוב להגיע ככה למעמד שאמור להיות מרגש.
עברתי על המועדון ביקורת לא פעם ולא פעמיים. אתה גם מכניס לי מילים לפה. אף אחד לא אמרתי שברצלונה “אשמה” או שהכריחו את ויאריאל. ברור שהם הסכימו ו\או שהתלהבו מאוד מהיוזמה הזו וייצאו נשכרים מהמהלך. זה פוגע בספורטיביות.
זה לא הוגן עבור ריאל מדריד ככזו שמתחרה עם ברצלונה על האליפות. אני לא אומר שזה בא ‘לדפוק’ אותנו, אבל זה פוגע בנו מה לעשות.
לטעמי אתה ואחרים קפצתם על הגל שזה טבעי - אמרתם עייפות, אמרתם טיסות זה נכון אבל, ספציפית בתאריכים שאני הראיתי לכם - הטיעון הזה פחות תופס, יש מרווח גדול. כמובן שטיסה היא התארגנות.
קבוצה צריכה מוטיבציה (“מוטיבציה נוספת”) כשהיא פוגשת את ברצלונה? שואל ברצינות. לא חושב. תמיד יש מוטיבציה. גם אם זו קבוצת צמרת כמו ויאריאל. זה יכול להיות היום הכי טוב שלה במהלך השנה אם זה מתחבר לה. ברצלונה האלופה הגאה ואולי הקבוצה הטובה בעולם לצד פריז סן ז’רמן. נסכים שלא להסכים.
-אגב, זה כבר לדיון אחר: כשאמרתי שלטעמי נעשה למארק אנדרה טר שטגן עוול והיחס אליו לא הולם, שחקן שהיה במועדון פרק זמן ארוך (בכוונה לא קראתי לו ‘אגדת מועדון’ כי הוא מעורר מחלוקת) - קפצו עליי. בפורום הזה נניח שהדעות הן לרוב שטר שטגן נבלה ומעט מאוד חושבים שהמועדון התנהל לא נכון. אני מכיר גם אוהדים אחרים וקורא בעוד מקומות. אני גם קורא תגובות פה שעומדות יפה מאחורי ז’ואן לאפורטה והניהול הכלכלי שלו בסה"כ, שלתחושתי הוא קצת שקרן ולא מספר את כל האמת, בדגש על המצב הכלכלי.
חנן אני מסכים עם רוב מה שכתבת, אבל בעניין ״שויאריאל תחליט לגבי משחקי הבית שלה מה שבא לה״ אני לא כל כך מסכים, כי זאת החלטה שמשפיעה על כלל המועדונים בליגה. בסוף יש עייפות ועומס מהטיסה, זה די בקטנה, אבל גם אם כן - זה תקף לשתי הקבוצות באותה מידה. יתרון הביתיות נעלם לגמרי כשאין דחיפה של 50 אלף אוהדים פנאטיים שיושבים ביציע.
כך יוצא ש 18 קבוצות בליגה יחוו משחק חוץ עם אווירה קשה ושילהוב של הקבוצה המקומית, ואחת (ברצלונה) לא, אז בוודאי שזה לא עניין של ויאריאל בלבד. אני חושב שלערב בהחלטה את כלל קבוצות הליגה ולהעלות את זה להצבעה נשמע הגיוני בסך הכל.
אני אגיד לך את האמת, אין לי כבר כח לשיח הזה. נמאס לי מגישת המקופחים שאימצנו לעצמנו. נמאס לי מההתעסקות בברצלונה ומה הם קיבלו ולחפש בכל דבר שהם עושים איפה נדפקנו. אני לא רואה איך זה מקדם אותנו לאנשהו, ולא מוצא טעם בחשיבה הזאת.
המועדון הגדול בעולם הוא ריאל מדריד, תמיד היינו בגישה של תעשו מה שאתם רוצים, אנחנו בשלנו. עד סוף העונה שעברה היינו מפרסמים את ההרכב שעתיים לפני המשחק, לעיתים אף יותר. כשהשחקנים הכי גדולים בעולם עשו עלינו פוזות אמרנו להם שלום וביי. זו ריאל מדריד שאני מכיר, לא זו שמתעסקת בברצלונה הנוכחית שרק מנסה לשרוד.
מלבד זאת והדבר החשוב ביותר, זה רק פוגע בנו. אנחנו נפגעים מהדיבורים האלה, ובשנה שעברה זו הייתה הבעיה הגדולה ביותר שלנו. הדיבורים האלה מחלחלים לשחקנים, לאוהדי הכדורגל האובייקטיביים נחנו גם כבר לא יורדים חלק בגרון, הרי איזה עשיר שמתלונן נחשב ללוחם צדק?
אנחנו לא יכולים לקרןא לעצמנו “המלכים של אירופה” ולדבר כאחרון העבדים. זה לא עובד.
מסכים איתך לחלוטין בעניין הזה. גם לי נמאס מההתעסקות הזאת, אני מרגיש שזה התחיל בתור ניסיון לרכוב על פרשת נגריירה לקבל איזה אדג׳ פסיכולוגי אצל השופטים, ונהפך לכדור שלג די מעיק ובכייני.
בדיוק היום לפני שנה, ב-14 באוגוסט 2024 - ריאל מדריד מודל 2024-25 יצאה לדרך, וזכתה בסופר קאפ האירופי עם 0:2 על אטאלנטה. בבוקר המשחק עלתה הכתבה האחרונה שלי ב-‘וואלה! ספורט’ שפורסמה גם בעיתון מעריב. מאז לא הייתה לי מוזה לכתיבה נוספת שם, זה אומר משהו.
היו כאלה כמובן שהטילו ספק אם הכל יעבוד חלק, אבל רבים חשבו שריאל מדריד אחרי עונה גדולה ויחד עם קיליאן אמבפה - תמשיך בשלה. נכשלנו בגדול ואני טעיתי. אני לפעמים לא מאמין שהעונה הזו הייתה כלכך כושלת: הכדורגל-הדעיכה של ויניסיוס-הניהול של אנצ’לוטי-הקלאסיקוס השחורים. באף רגע זה לא התחבר, עונה כושלת. ברצלונה הייתה נפלאה מההתחלה ועד הסוף, הוציאה מעצמה 200%, באמת למעט חודש וחצי-חודשיים של משבר. אפשר רגע להתחיל את 24/25 מחדש והפעם זה יהיה אחרת לא?
אבל אני כותב מעוד סיבה, לקראת 2025/26 שבפתח. כעת נראה שריאל אכן בנחיתות ובפיגור. החיבור בין השחקנים למשל. אני עדיין מצפה לאליפות. דוגמאות רעות של עונות מבטיחות שהתנפצו לנו לרסיסים לא חסר כמו 2012-13, 2017-18. אבל בואו נסתכל הפוך. אף אחד לא ציפה שריאל תהיה אלופה ב-2006/07 כשפאביו קאפלו היה צריך לנקות את השאריות של הגלאקטיקוס וברצלונה הוסיפה לסגל שלה שחקני הגנה נפלאים, וגם בשנה שלאחר מכן - וזה קרה ובגדול. אולי גם ל-2023/24 אחרי עזיבתו של קארים בנזמה עם כל הכבוד להגעתו של ג’וד בלינגהאם - חלק חשבו שאנחנו לא פייבוריטים. הכדורגל בלתי צפוי וריאל בזכות המאמן בדרך להתרפא..
במארקה קיבצו את טבלת האלופות בליגה הספרדית. ריאל מדריד השיאנית עם 36 אליפויות לעומת 28 של ברצלונה אבל הקטלונים נוגסים בפער טבגדול, צימצמו לשמונה הפרש בלבד, עם שתי אליפויות כבר ללא ליאו מסי. ועושה רושם שיש להם עוד שחקן היסטורי. המגמה החלה עוד בשנות ה-90.
ב-1990 אחרי אליפות חמישית ברציפות של הקינטה דל בויטרה - ריאל הייתה עם 27 אליפויות לעומת עשר בלבד של ברצלונה שזכתב בארבע רצופות עם יוהאן קרויף, צימצמה בהמשך כשרירל זכתה רק פעמיים בתואר בשנות ה-90
ב-2002/03 אחרי אליפות הגלאקטיקוס - ריאל מדריד הייתה עם 29 זכיות וברצלונה עם 16 בחבד.
כמובן, בעידן ליאו מסי זכתה ברצלונה בשתי אליפויות לעומת שתיים בלבד של ריאל בתשע שנים עם כריסטיאנו רונאלדו. מעבר לכך מאז 2007 ריאל לא הצליחה לזכות בשתי אליפויות ברציפות! זו הפעם היחידה מאז שנות ה-90! לברצלונה בשנות ה-2000 היה רצף של שלוש עם פפ גווארדיולה ופעמיים ב-2004-06, 2014-2016 ו-2017-2019.
שלישית בדירוג אתלטיקו מדריד עם שלוש אליפויות ב-30 השנים האחרונות. אתלטיק בילבאו שלא זכתה משנות ה-80 - רביעית עם שמונה. ולנסיה שזכתה פעמיים עם רפא בניטס בתחילת שנות ה-2000 - עם שש. רק תשע קבוצות בעבר זכו באליפות.