קצת היסטוריה: חזרה לבכורה של גארת’ בייל בריאל מדריד, עונתו הראשונה ובכלל מבט על “האליפות שהוחמצה” בעונת הדסימה.
בדיוק היום לפני 12 שנה - הזמן טס. גארת’ בייל, הגלאקטיקו של קיץ 2013 (קרלו אנצ’לוטי אגב גילה שפריז סן ז’רמן הגשה לטוטנהאם הצעה כספית שמנה יותר מריאל מדריד) שהגיע פצוע - עורך הופעת בכורה בריאל מדריד כשפתח בהרכב במשחק בוויאריאל (2:2), בכורה בסטייל כשכבש לאחר בישול של דני קרבחאל. המגן הימני קיבל כדור עומק, מסר רוחב ובייל הקדים את דייגו לופס וכבש וסימן לב. גם כריסטיאנו רונאלדו כבש באותו משחק ולצערינו במחזור הרביעי הגיע איבוד נקודות ראשון של ריאל.
שערו הראשון מתוך ה-22 בעונת הבכורה הנהדרת (44 הופעות) עם ההתעלות בגמר גביע המלך והגול גם בגמר הדסימה, והראשון מתוך 106 בכלל.
“אני גאה לכבוש בבכורה שלי בריאל מדריד ומרוצה ששיחקתי 60 דקות, למרות שאני מאוכזב מהתוצאה. מצפה בקוצר רוח ליום שלישי עכשיו (משחק הבכורה בליגת האלופות)”, כתב בייל לאחר המשחק בחשבון הטוויטר שלו. “בייל שיחק טוב, היה מעורב והפגין כושר טוב, הוא מרוצה וכך גם אנחנו”, אמר המאמן קרלו אנצ’לוטי. במארקה החמיאו לבייל שהפגין את האתלטיות והסקורריות שלו על אף שזו הייתה רק הופעת הבכורה, שהיה ללא כושר משחק והקבוצה עצמה במשחק רע. בייל בעונת הבכורה: 44 הופעות - 22 שערים ו-19 בישולים ב-3,330 דקות.
אלו לא היו רק המספרים אלא גם המשחקים הגדולים: בייל כבש בליגת האלופות נגד יובנטוס ב-2:2 בטורינו בשלב הבתים, צמד ובישול נגד שאלקה ב-1:6 בחוץ בשמינית הגמר, שני בישולים בגומלין, שער נגד בורוסיה דורטמונד ברבע הגמר הראשון בסנטיאגו ברנבאו, בישול נגד באיירן מינכן בגומלין חצי הגמר (את השער השלישי) וגם בגמר.
בליגה הוא בישל שער נגד אתלטיקו מדריד בדרבי השני, בגומלין חצי גמר גביע המלך נגדם וכמובן גם הבקיע את שער הניצחון המדהים בגמר הגביע נגד ברצלונה
כל אזכור של עונת הדסימה גורם לי קודם כל לצמרמורת בגלל שזכינו בליגת האלופות בפעם העשירית, סימנו V על האובססיה, הגשמתי חלום ו-“הייתי שם”. מעבר לכך אולי אם נציג את ה-11 של ריאל מדריד, ההרכב עצמו ולאו דווקא הסגל (חסר חלוץ מחליף) - אולי מדובר בהרכב החזק ביותר שלנו איי פעם על אף הדעיכה ביכולת של איקר קסיאס. ולצד העונה המוצלחת מאוד עם המשחק ההיסטורי גם כן נגד באיירן מינכן וזכייה בגביע המלך - יש את “הפיל שבחדר”.
הטרבל שהוחמץ מבחינתי. ריאל מדריד הייתה צריכה להיות הקבוצה הטובה באירופה ואולי הייתה כזו אבל לא הוכיחה את זה בליגה אין מה לעשות.
הגענו לקלאסיקו במחזור ה-29, קלאסיקו ביתי ומרגש, מהמקום הראשון - והפסדנו, ואחר כך שוב, וירדנו למקום השני. עד למחזור ה-25 אגב למרות רצף של 31 משחקים ללא הפסד בכל המסגרות - לא החזקנו בפסגה! כמובן שגם אחרי הבטחת העפלה לגמר ליגת האלופות הקבוצה הזו הפסיקה לשחק בליגה. תיקו מאכזבה נגד ולנסיה עם 2:2 ביתי במחזור ה-35, 1:1 שהוא שערורייה נגד ויאדוליד ואחר כך הפסד בבלאידוס.
כבר התלוננתי על כך לא פעם: נקודה אחת בלבד מ-12 אפשריות בדרבי ובקלאסיקוס וגם אותה חילצנו ברגע האחרון, ובנוסף המשחק הראשון איי פעם בו צפיתי בריאל מדריד אהבת חיי בסנטיאגו ברנבאו היה ההפסד 1:0 לאתלטיקו מדריד בספטמבר 2013.
המאזן שלנו בליגה באותה עונה היה 27-6-5, על פניו 87 נקודות זה בסדר אבל זה לא וואו, ולאתלטיקו מדריד היו 90 נק’ וגם ברצלונה לה 87 נקודות - עם יחס טוב במפגשים הפנימיים נגדנו. בכל משחק חוץ קשה אפשרי למעט ריאל סוסיאדד אולי והמאסטייה - נפלנו. נגד ברצלונה וסביליה ברצף ההפסדים לא הצלחנו להוציא אפילו תיקו.
אגב סתם אני מספר את זה, אני בטח לא הסיפור, התקבצנו לצפייה משותפת מפוצצת ומרגשת בדיזינגוף לקלאסיקו השני בליגה, היו מעל 250 איש שעשו אווירה מטורפת, באתי חגיגית עם חולצה של לואיס פיגו מליגת האלופות, אנשים שתמיד נפנפו אותי לגבי המפגשים - באו והיו מבסוטים מהטירוף שלנו, ובכל-זאת הפסדנו, זה שבר אותי.
שימו לב כמעט לכל איבודי הנקודות שלנו בליגה ואני די מתעלם מהישורת האחרונה:
מחזור רביעי: ויאריאל - ריאל מדריד 2:2
מחזור שביעי: ריאל מדריד - אתלטיקו מדריד 1:0
מחזור עשירי: ברצלונה - ריאל מדריד 1:2 [משחקים בלי חלוץ]
מחזור 22: אתלטיק בילבאו - ריאל מדריד 1:1 [יתרון לא הספיק, אדום לכריסטיאנו]
מחזור 26: אתלטיקו מדריד - ריאל מדריד 2:2 [משווים ברגע האחרון]
מחזור 29: ריאל מדריד - ברצלונה 3:4 [כבר הובלנו 2:3, אדום לראמוס]
מחזור 30: סביליה - ריאל מדריד 1:2 [כבר הובלנו]