בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

סתם נתון שהחלטתי לבדוק - כמובן שמומנטום משתנה לעתים במהלך העונה, אבל ימי ה-75 נקודות או 80 לאליפות בספרד כבר ממש מאחורינו אז עדיף לפתוח את העונה טוב..

החל משנות ה-2000 – כמה פעמים ריאל מדריד וברצלונה ניצחו בשבעה משמונת מחזורי הפתיחה?

ריאל מדריד: זה לא קרה עד לעונת 2022-23! זה מטורף! ולא משנה איזו קבוצות גדולות היו לנו. לא בעונת הדאבל של זינדין זידאן, לא קודם לכן בעונת השיאים עם ז’וזה מוריניו, לא בעונת הדסימה. מעל 30 שנה מהפעם האחרונה (כלומר מ-1991-92). מאזן 7-0-1 ב-2023-24 (הפסד בדרבי) וכן העונה הזו, ומאזן טוב יותר של 22 נקודות ב-2022-23 (7-1-0). אז כמה פעמים זה קרה? שלוש!

ברצלונה – ב-2004-05, העונה השנייה של רונאלדיניו בה נבנתה סוף-סוף באמת קבוצה טובה, וכן ב-2009-10 – עם מאזן 7-1-0 קרי 22 נקודות. גם ב-2012-13, 2014-15 ו-2017-18, הקבוצות של ליאו מסי מה שנקרא. הישג כזה נרשם גם בעונת האליפות של צ’אבי 2022-23, ובעונת הבכורה של האנסי פליק קרי אשתקד – 2024-25. בעונת 2013-14 ברצלונה ניצחה בכל שמונת מחזורי הפתיחה. כמה פעמים זה קרה? שמונה. רק בעונת 2013-14 אגב ברצלונה לא זכתה באליפות. והייתה כל כך קרובה…

תאריך יפה מאוד היום - ה-10/10. לכבוד המאורע בחרתי לדרג את עשרת השחקנים האהובים עליי בריאל מדריד הנוכחית 2025/26. האגדות לוקה מודריץ’ ולוקאס ואסקס שנפרדו הקיץ - בהחלט היו נכללים בדירוג. מעבר לכך, קחו בחשבון: לוקח לי זמן להתחבר לשחקני רכש, זו לא אהבה ממבט ראשון כמו כריסטיאנו רונאלדו או סרחיו ראמוס.

השחקן האהוב עליי: דני קרבחאל - אני לא חושב שצריך הסבר. היה תותח מהרגע הראשון. הספארטני הוא גיבור הדסימה האחרון. כל השיאים ששבר ואמן שיזכה בגביע אירופה השביעי ואני אבכה, הלב והנשמה, המאבק בפציעות שוב ושוב - ודני ניצח, התמונה האייקונית בוולדבבאס, התשוקה העזה בכל משחק, זה שהוא לא פראייר

מקום שני: פדה ואלוורדה - הראשון שקניתי חולצה שלו השנה. המנוע טורבו שלנו, “אמשיך עד שהרגליים שלי לא יוכלו יותר”, אמר בעבר. וכמה שהוא טוב (עזבו את החודשיים האלה) - הוא לא קרוב לפיק שלו לדעתי. הבומבות מחוץ לרחבה.

מקום שלישי: ג’וד בלינגהאם - יסמן עידן בלבן, שחקן שמסוגל לעשות הכל. החיבור שלו למועדון היה מיידי, כבר אחרי שלבש את החולצה מספר 5 בפעם הראשונה. הסנטיאגו ברנבאו מחכה כבר לפרוש ידיים הצידה יחד איתו אחרי גול.

מקום רביעי: טיבו קורטואה - נכנס לנעליים לא קלות של קיילור נאבאס, ובגבורה, וכעת משווים בינו לבין השוער הגדול בהיסטוריה סאן איקר. הקאמבק ב-2023-24, הדרך לגביע ה-14 עם הצלה לא הגיונית אחרי לא הגיונית, איך שהוא ‘תוקע להם’ לאתלטיקו מדריד, כיום בצד הנכון של ההיסטוריה. מפלצת. ואתם יודעים מה - איזה כיף שהוא לצידנו, בגלל שהוא נשוי למישל. מנהיג.

מקום חמישי: קיליאן אמבפה - שנים שחלמנו שהוא יצטרף. בן אדם מתמכר לגולים. המהירות המסחררת, הקילריות, השלושער בקלאסיקו למרות ההפסד. הענווה והצניעות שלו. שכחתי את הטלנובלה המיותרת שהייתה וגם את חצי העונה הקשה. נראה שאם נזכה בתואר השנה זה רק בזכותו.

מקום שישי: ויניסיוס ג’וניור - זו לא אהבה נקייה, זה כמו ‘נשיקה סטירה’. הוא שחקן מתסכל. אבל אני לא יכול לשכוח לו את כל מה שנתן לנו ואת הדרך. שחקן שהאמנו שלא ייצא ממנו כלום, הפך לאחד השחקנים הגדולים בעולם ולמי שאמור להיות מחזיק הבלון ד’אור. 2021-22 הייתה פנטסטית (פרננדיניו, זוכרים?), 2022-23 הייתה פנטסטית, 2023-24 פנטסטית. גול בשני גמרים. תנו כבוד. אני עוד מאמין בו.

מקום שביעי: אנטוניו רודיגר - עבדכם הנאמן שיחק בלם בילדים והיו לו רגע כמעט דומה לרגע של רודיגר בפנדל המנצח נגד מנצ’סטר סיטי באיתיחאד. הוא מפחיד את החלוצים היריבים תמיד, הוא שיחק כל כך הרבה זמן פצוע ונתן מעצמו, הוא מנהיג. סגנון הריצה המצחיק. פפה לייט.

מקום שמיני: רודריגו - לכו תראו שוב את שתי הדקות האלה נגד מנצ’סטר סיטי בגומלין חצי גמר 2022. הוא גרם לי להרגיש כמו שלא הרגשתי מעולם למעט הדסימה. הניצוץ תמיד שם, והוא עדיין אצלינו, ואולי כשהגול הראשון יגיע זה כמו קטשופ. ההתחלה שלו - שלושער נגד גלאטאסראיי - הייתה מרהיבה.

מקום תשיעי: ברהים דיאס - הטכניקה המדהימה שלו על שטח קטן קנתה אותי כולל כמה גולים אייקונים בעונת הקאמבק 2023-24 שהייתה מהפנטת. היו ימים שהזכיר לי את זינדין זידאן. חבל שכנראה המדגם לא מייצג. אבל הוא אחלה טים-פלייר, חבר אמיתי בחדר ההלבשה, הבישול האחרון שלו מדגים זאת.

מקום עשירי: אדוארדו קמאבינגה - כבר כתבתי עליו - הוא נפצע ואתה כל כך מתגעגע. הוא עולה מהספסל ושולח רגל ארוכה, פותח בדריבלים מצוין, מחייך ברגעים הכי מלחיצים, לוקח פיקוד במשחקים הקשים. ואז מקבל את חולצת ההרכב, מאכזב אותך ונפצע. מחכים לפריצה

אם כבר ג׳וד בלינגהאם.

זה לא החשבון הרשמי, מן הסתם. בלינגהאם בן 22, אני לא בטוח שהוא יודע מה זה פייסבוק.

תעיף מבט, נראה מאוד רשמי.

לא מצליח למצוא את העמוד הזה בפייסבוק. ואם אכן זה הוא מאוד מוזר מכיוון שהמועדון אוסר עליהם להתבטא פוליטית.

בכל מקרה לא כזה לנחש בעד מי הוא וכל היתר. אנחנו מסומנים כצד הרע בסיפור הזה באירופה, את הקרב על התודעה הפסדנו ממזמן.

לא מדובר בחשבון הרשמי.

מה נראה רשמי בעמוד? יש לו 600K עוקבים (לשם השוואה- באינסטגרם יש לו 40M עוקבים), באחד הפוסטים הוא בירך את טרנט כ”trant” והוא משתף פוסטים של עמודים ערביים. כל אחד יכול לקנות וי כחול.

פרסמו גם הרבה עמודים “רשמיים” כאלו של שחקני ברצלונה. יש גם אחד כזה לפליק, שבו הוא מפזר לבבות על תמונות של שחקנים שלו כמו סבא חמוד.

מה שמדהים הוא שמאחורי כולם עומדים ערבים.

תודה. העמוד הזה לא נראה לי רשמי מהסיבות הבאות:

1. באינסטגרם הרשמי של ג’וד מופיעים לינקים לטוויטר ויוטיוב אבל אין לינק לפייסבוק.
  2. בביו לא מוזכרות נבחרת אנגליה או אדידס כמקובל. כמו כן אין קישור לאינסטגרם שבו הוא פעיל באמת או ליתר הסושל שלו.
  3. בפייסבוק הוא עוקב אחרי 3 שחקנים, קנן יילדיז, טרנט ומסטה. החשבון של מסטה גם נראה פייקטיבי וגם הוא פרסם בדיוק את אותו הפוסט ובאותו זמן. אגב קנן יילדיז, הוא לא עוקב אחריו באינסטגרם, ובעמוד בפייסבוק הוא שיתף גם תמונה שלו שם בלי ממש קשר.
  4. הכיתוב שם תחת התמונות ממש מפגר, כלל לא אותו סטייל באינסטגרם.
  5. אסור להם להתבטא פוליטית.

השקעת 5 דקות, והוכחת מעל לכל ספק שזה חשבון פיקטיבי.

עכשיו לך תסביר את זה ל 700 אלף עוקבים שלו. זה מטריף אותי כל פעם מחדש.

האמת שלא כזה אכפת לי מ700 אלף האידיוטים שלא קלטו עד היום שמדובר בחשבון פיקטיבי. היה כואב לי יותר אם הוא כתב את זה. למרות שאין לי ספק שאם המדיניות של המועדון הייתה שונה הוא כן היה כותב את זה, כל עוד הוא לא התבטא נגדנו מאפשר לי לנתק את הפוליטיקה מהבנאדם.

זה לא מדהים. כמות הערבים בעולם היא עצומה. אנחנו בבעיה. תהיה מלחמת עולם בסופו של דבר.

מתגעגעים לראות את ראול כובש נגד ברצלונה בקלאסיקו? זה בהחלט יכול לקרות שוב. היישר מהסטורי של המלך - ראול ישתתף בקלאסיקו האגדות ביפן בחודש נובמבר. וגם לואיס פיגו שהצטיין במשחק הקודם, פרננדו מוריינטס, וגוטי. וכשממול ריבאלדו, חאבייר סאביולה ואגדת ברצלונה קרלס פויול שגם הוא בכושר שיא על אף גילו - ממש חזרנו אחורה בזמן ל-2001/02. פפה גם כן בצד שלנו ואנדרס אינייסטה הפורש “הטרי” החיזוק שלהם יחד עם אדגר דוידס ששיחק בברצלונה ב-2003-04 כמושאל.

לא מעט פעמים דיברנו על הקאנטרה של ריאל מדריד. שחקן שכן פילס את דרכו לאט לאט - לא לפני עונת השאלה אדירה - היה רובן דה לה רד. נושא ש"חזר לתודעה" בעקבות המשחק היום בין חטאפה לריאל מדריד…אלוף אירופה “עם חטאפה” והסוף הטראגי המהיר.

לא מעט שחקנים שיחקו בשתי הקבוצות. חלקם עשו קריירה יפה מאוד. רוברטו סולדאדו למשל, דני פארחו, אסטבן גראנרו, והרשימה באמת ארוכה. אבל אחד השמות הכי גדולים כנראה הוא רובן דה לה רד שהוא גם הפספוס הגדול. במארקה חזרו לסיפורו של דה לה רד לקראת המשחק היום: “דה לה רד - אלוף אירופה עם חטאפה”.

זכה לטבילת אש מב-2006-07 עם פאביו קאפלו ועם הגעת ברנד שוסטר בקיץ 2007 הושאל לחטאפה. אתלטיקו מדריד רצתה בשורותיו, אבל דה לה רד עבר ברגע האחרון לחטאפה שהייתה ביחסים מתוחים עם ריאל בשל המעבר של המאמן שוסטר ששילם בעצמו את סעיף השחרור שלו.

זו הייתה עונה סנסציונית. במחזור השלישי הוא פתח בהרכב לראשונה. חטאפה והוא הפסידו בכל ארבעת משחקי החוץ הראשונים. אבל השאר היה נפלא. דה לה רד סיים עם 49 הופעות - שני בקבוצה רק לקאסקרו. וכבש תשעה שערים יחד עם ארבעה בישולים. לצד עונה נהדרת בליגה, חטאפה הדהימה כשהעפילה לרבע גמר גביע אופ"א. בעונה בה הפסידה להפועל תל אביב היא ניצחה את טוטנהאם, הדיחה את אא"ק אתונה ואת בנפיקה, וכבר הייתה בדרך לסנסצייה אדירה נגד באיירן מינכן אך הודחה עם 3:3 בהארכה בגלל שערי חוץ כשהיא משמיטה יתרון 1:3.

נבחרת ספרד הייתה צריכה קשרים שישלימו את הסגל. ב-31 במאי העניק לו לואיס ארגוניס את הופעת הבכורה ולבסוף זימן אותו כאחד מתוך 23 השחקנים ביורו. מחטאפה לנבחרת ספרד. דה לה רד שיחק את כל 90 הדקות במשחק השלישי נגד יוון אחרי שהנבחרת כבר הבטיחה העפלה ואף כבש. אלוף אירופה.

כצפוי, דה לה רד חזר הביתה בקיץ 2008. פתח בהרכב במשחק הראשון בסופרקופה הספרדי נגד ולנסיה והשלים 90 דקות. שוסטר נתן לו את המקום בהרכב בחמישה משחקי ליגה רצופים כולל הניצחון בדרבי. ב-30 באוקטובר הוא התמוטט על כר הדשא נגד ריאל אוניון. בעייה בלב. הקריירה נגמרה

מת להבין איך בלה ליגה מכינים את לוח המשחקים, למה שנשחק 3 משחקי חוץ רצופים? מה ההיגיון בזה?

אירוע ממש עצוב מהקלאסיקו ביום ראשון - בהתחלה קיבלתי את זה באחת מקבוצות הוואטספ, קיוויתי שזה לא נכון אבל לצערי זה קרה.

יגאל ברודקין (50) אוהד הקבוצה מאז 2009 ש"העביר" את האהבה לריאל מדריד לכל המשפחה, היה באצטדיון במשחק נגד ברצלונה - ונפטר מדום לב לאחר החמצת הפנדל של קיליאן אמבפה. לצערינו הרב ניסיונות ההחייאה המיידים - לא צלחו.

כעת בנו שון יצר קשר עם אוהדים ומנסה להגיע גם למועדון בתקווה שריאל מדריד תציין את אביו ותחלוק לו כבוד בכל צורה שהיא לאור פטירתו הכואבת ואהדתו הרבה לקבוצה. עצובים מאוד ומשתתפים בצער המשפחה והקרובים לו. הנה הסיפור של יגאל:

"מועדון הכדורגל ריאל מדריד,

שמי שון ברודקין, ואני כותב לכם בשם משפחתי, בעקבות פטירתו הקשה של אבי, מר יגאל ברודקין, שעזב אותנו באופן טרגי בגיל 50.
אבי היה אוהד מושבע של ריאל מדריד מאז 2009. הוא העביר את אהבתו למועדון לכל אחד מאיתנו, כל משפחתנו מדרידיסטאס נלהבים. הוא אפילו עשה קעקוע של סמל הקבוצה על גופו, סמל לקשר העמוק שלו ולהערצתו למועדון.

במהלך השנים, אבי הגשים חלום - הוא לקח כל אחד מבניו, וגם את אמי מספר פעמים, למדריד כדי לצפות בריאל מדריד משחקת בסנטיאגו ברנבאו. ​​הטיולים והחוויות הללו היו בין הרגעים המאושרים בחייו.

למרבה הצער, במהלך אחד המשחקים הללו, ביום ראשון, מיד לאחר החמצת הפנדל של קיליאן אמבפה - אבי לקה בדום לב פתאומי בתוך האצטדיון. למרות מאמצי החייאה מיידיים, לא ניתן היה להחיותו.

עבור משפחתנו, ריאל מדריד לא הייתה רק קבוצה, אלא קשר משותף, תשוקה לכל החיים שאיחדה אותנו.

לזכרו, אנו מבקשים בענווה אם המועדון יוכל לכבד אותו בכל דרך שהיא, אפילו אזכור קטן או הוקרה, שכן זה יהיה בעל ערך רב עבורנו ועבור זכרו.
תודה רבה לכם מקרב לב על שהקדשתם מזמנכם לקרוא הודעה זו ועל התחשבות בבקשתנו. ריאל מדריד הייתה, ותמיד תישאר, חלק ממי שאבי היה וממי שאנחנו.

איזה טרגדיה נוראית.

מישהו הכיר אותו מהקהילה?

אני לא הכרתי אותו. אבל בן מייזל טיפל וזה הגיע לבמה ראויה כמו One עם כתבה מסודרת ועוד. השגתי את הטלפון שלו, אני שולח לו את הספר שלי הביתה וחולצה של ג’וד בלינגהאם מחבר שמתעסק בזה. הלוואי ויצליח להגיע למועדון ויתייחסו אליו