בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

אז הצליחו למצוא מספר לכולם?
לפני כמה ימים אמרו שחסר שני מספרים.

דין האוסן לא מעכל שהוא יהיה מספר 4 החדש של ריאל מדריד, חמש שנים לאחר שנפרד מהקבוצה אלילו, הקפטן סרחיו ראמוס. האוסן באינסטגרם:

"תמיד היה החלום שלי לשחק בריאל מדריד וללבוש את המספר 4. מאז שהייתי קטן, סרחיו ראמוס היה האליל הגדול שלי, זה שלבש את המספר 4 והיה אגדה אמיתית עבור ריאל מדריד והכדורגל עולמי.

"אני עדיין זוכר את הזמנים שהוא שיחק בנעליים שלו, ה-SR4, כי רציתי להיות כמוהו. לפניו, אגדת כדורגל אחרת לבשה את החולצה עבור ריאל מדריד, פרננדו היירו, אבל זה מרגיש לי אפילו יותר מיוחד כי הוא ממלאגה, כמוני. אחר כך אגדת כדורגל גדולה אחרת לבשה אותן, והיה לי העונג לחלוק איתו את חדר ההלבשה. דויד אלאבה היה ללא ספק אחד מחברי הקבוצה והאנשים הטובים ביותר שפגשתי בספורט הזה. הוא תמיד עבד קשה ותמיד היה שם כדי לעזור לכולם עם הניסיון והמנהיגות שלו.

"אני רוצה להודות למועדון, לנשיא, למאמן, לשחקנים ולכל האוהדים של המועדון הגדול הזה. אני יודע שלמספר החולצה הזה יש היסטוריה מלאה באגדות, ואני מקווה שאוכל לכתוב היסטוריה משלי ושיום אחד אנשים יראו בי ראוי ללבוש את החולצה הזו וגם חלק מהאגדות של המספר הזה.

“אני מבטיח שאני אתן את כל מה שיש לי בכל יום, בין אם זה באימונים או במשחק. תודה דין האוסן. האללה מדריד!”

אז הוא כתב יפה מאוד, אבל לעולם לא יהיה באותה השורה עם האגדות שציין - וכנראה גם לא לצד דויד אלאבה שהגיע כשחקן בכיר מבאיירן מינכן ועבר דרך. מקווה שלא יזהם את החולצה יותר מדי. עונת בכורה במועדון הגדול בעולם זה לא פשוט והוא שחקן צעיר, אבל יש לו בעיות גדולות מאוד. הוא לא באמת אוהב לעשות הגנה. יש להיות בלם ‘שקט’ נניח ופחות אגרסיבי עם מרפקים, ויש..שאנטי-באנטי.

לא “זיהום” כמו מספר 7 שלקח מריאנו דיאס - הלכתי להקיא, אבל משהו שלא מוסיף לנו כבוד.

אולי זה היה מספר מתאים יותר למארק קוקורייה (בזמנו רציתי שראול אסנסיו יירש את ‘4’ אבל עם כל הכבוד לסיפור של הלוחם מקסטיליה - זה גדול גם עליו).

קבלו את התלבושת השלישית של ריאל מדריד ל-2026/27 - הצבע הוורוד חוזר לאופנה אחרי חמש שנים - לראשונה מאז עונת 2020/1. גם בעונת 2014/15 שיחקנו בוורוד וזכור הניצחון על שאלקה 0:2 בחוץ בשמינית הגמר.

כך נכתב: “עם בסיס ורוד עז, ​​החולצה הזו חוגגת את ההישג הגלובלי של המועדון ואת התשוקה המשותפת שחוצה גבולות, שפות ותרבויות. החולצה כוללת הדפס בהשראת דוגמאות גיאומטריות של מלאכות יד לטינו-אמריקאיות. היא כוללת גם פרטים בצבע לבן-שבור על צווארון ה-V, השרוולים, לוגו אדידס, כמובן הסמל ושלושה פסים”.

כמו כן, החולצה, הכוללת את טכנולוגיית climacool+ העדכנית ביותר של אדידס, נועדה לספוג לחות ולעזור לשחקנים להישאר קרירים". זמינה בחנויות..

אז כל הכבוד על מגוון התלבושות המכוערות של המועדון איי פעם. איפה זה לעומת הכחול היפה של אשתקד. בעונות של הוורוד והירוק לא זכינו בתארים גדולים אגב. גם הלבן מכוער אבל אקנה כי אני קהל שבוי.

לקראת משחק ההכנה האחרון שלנו מחר לקיץ הזה, שמתי את הזרקור על כמה משחקי הכנה “אייקונים” כביכול בשנות ה-2000, לטוב ולרע.

-קיץ 2002: גביע הברנבאו הפעם כלל שני משחקים, ארבע קבוצות. ריאל ניצחה 0:2 את ליברפול במשחק הראשון. בגמר “החגיגי” היא הפסידה 2:1 לבאיירן מינכן כשלואיס פיגו רק מצמק בפנדל. עוד קבוצה שלקחה חלק בטורניר היא מילאן.

-קיץ 2004: ריאל מדריד של חוסה אנטוניו קמאצ’ו מחפשת את עצמה. במשחק השלישי במסע המשחקים היא פגשה את טוקיו ורדי. זינדין זידאן קיבל מסירה בדקה התשיעית, “העלים” את השומר שלו עם הרולטה האגדית ואחר כך הטעה את השוער וכבש שער ע-נ-ק. נגמר 0:4.

-קיץ 2006: ריאל מדריד מנצחת 2:10 את הקבוצה האוסטרית הקטנה אירדינג מהליגות הנמוכות. אנטוניו קסאנו שבתחילת העונה פאביו קאפלו עוד בנה עליו, וגם ג’וליו בפטיסטה שכלל לא נשאר בקבוצה אלא הושאל לארסנל - כבשו שלושער.

-קיץ 2009: במשחק חגיגי בגרמניה לכבוד חגיגות מאה השנה לבורוסיה דורטמונד, ריאל מדריד קצת משבשת את המסיבה עם ניצחון 0:5 ענק. זכור בעיקר שער עצום של אריאן רובן בוולה במהירות האור. אסטבן גראנרו כבש את הראשון אחרי שתי דקות. גם גונס אלו היגואין, קאקה בפנדל וראול כבשו. זה היה קיץ ארוך שכלל לא פחות מתשעה משחקי הכנה.

-קיץ 2013: ריאל מדריד מנצחת 1:3 את צ’לסי ו"נוקמת" בז’וזה מוריניו, כריסטיאנו רונאלדו עם SUUII ראשון והשאר היסטוריה. אבל היה אפילו משחק מרגש מזה.
ב-22 באוגוסט ריאל מדריד פגשה את אל סעאד הקטארית בגביע הברנבאו כשהמלך ראול חזר הביתה לראשונה לאחר שעזב ב-2010 לשאלקה, ושיחק במדיה במחצית הראשונה ואף כבש מבישול של אנחל די מאריה. ריאל ניצחה 0:5. על המשחק המרגש הזה נרחיב בשבוע הבא..

-קיץ 2019: זינדין זידאן נתקל בקשיים עצומים בקדם העונה. ריאל ניצחה בשני משחקי הכנה בלבד מתוך שבעה. בכל מקרה, מילא ההפסדים לבאיירן מינכן או 1:0 קטן מול טוטנהאם, אבל מה נגיד על השפלת הענק 7:3 מול אתלטיקו מדריד? קאסמירו אמר את אותו משפט שהוא מקצר את החופשה שלו ומתייצב בוולדבבאס מיד כאשר הקבוצה שלו זקוקה לו. דייגו קוסטה כבש רביעייה, ואתלטיקו הובילה 0:5 אשכרה. נאצ’ו, קארים בנזמה וחאבי הרננדס הקאנטראנו כבשו לזכות ריאל.

-קיץ 2023: ג’וד בלינגהאם הוא הגלאקטיקו הגדול של הקיץ. אחרי ניצחון 2:3 על מילאן, מגיע 0:2 מרגש יותר על מנצ’סטר יונייטד, לפני ההפסד המסורתי לברצלונה בארה"ב. באותו משחק נגד השדים האדומים ג’וד כבש את שערו הראשון הלא רשמי בריאל בהקפצה אדירה, בדקה השישית. הדובדבן שבקצפת הגיע בדקה ה-89 עם שער אדיר של חוסלו בחצי מספרת אחרי הגבהה של לוקאס ואסקס.
אחרי ההפסד 3:0 לברצלונה בקלאסיקו דני קרבחאל התייצב מול המצלמה ואמר ברוגע: “זה בסה"כ קדם העונה. אני מבטיח לכם שבמשחקים החשובים באמת אנחנו ננצח ונזכה בתארים”. וכך היה

קצת תמוהה בעיניי שאסנסיו, שלא ממש בונים עליו, מקבל את ספרה 2 ודאמפריס 24. אפשר להגיד שזה כולה מספר אבל אם אסנסיו עוזב אז המספר הזה גם ככה ייתפנה, ושנית יש אוהדים שקונים מרצ׳נדייס של שחקן כזה או אחר והספרה כן חשובה להם.

לא שזה סוף העולם, אבל סתם מרגיש לי החלטה בלי מחשבה.

הכל פז”מ אצלנו, כמו עם הקפטנים. מצד אחד זו שיטה “הוגנת” ונייטרלית, מצד שני אתה נתקע עם יצורים כמו ויניסיוס בתור קטפן שני. הלוואי שם וכאשר מוריניו יצבור לעצמו הצלחות פה, הוא יתחיל לחתוך בבשר החי.

שלום לכולם,

אחרי שלוש שנים נהדרות ומרגשות מאוד מבחינתי ב"פוד קלאסיקו" בהן זכיתי גם להכיר לא מעט אוהדי ברצלונה חדשים שכתבו לי ואהבו את הפרשנות שלי - נאלצתי לעזוב את “קלאסיקו” בשל אילוצי לו"ז ולא שום דבר אחר*.
על כן יצאנו לדרך עם פודקאסט חדש של ריאל מדריד RMCasablanca - אני, שי רבין וחמי אלמוג שנמצא ב-One (יהיה ברוב הפרקים, כשזה לא מתנגש לו). מי שאוהב לקרוא את הכתיבה שלי ואת הדרך שלי ורוצה לנסות פודקאסט חדש - מוזמן. זה הפרק החדש - שהקלטנו אתמול.

זה דף הפייסבוק החדש שמחליף את הישן שפייסבוק הרעים סגרו ולא הסכימו להחזיר

אוסיף שאני מדבר על הפורום פה ועל הקהילה לא מעט וכך היה גם בפוד קלאסיקו, משם שלעתים הכיסא השלישי בפודקאסט אינו קבוע במאה אחוז ויגיעו אורחים שונים - אנחנו לוקחים בחשבון גם את הקהילה כאן כי כולכם תותחים אמיתיים. מי שזה מסקרן אותו לבוא בהזדמנות להתארח, ויכול להיערך לכך לוגיסטית (אנחנו מקליטים באולפן בפ"ת) - מוזמן לכתוב לי בפרטי.

*כתבתי בדיון ‘המתאים’ פה, אני עובר הסבה להוראה והולך להיות מורה, משום שהתהליך מזורז - לומדים פעמיים בשבוע מטעם מכללת לווינסקי וכבר באחת בספטמבר מתחילים ללמד. ימי שלישי ושישי שלי ‘חסומים’ בגלל לימודים ולא יכולתי לפנות יום נוסף להקלטת הפרק בבוקר כמו שהיה בקלאסיקו. לא עזבתי בגלל סיבה אחרת :slight_smile:

מלא בהצלחה בהוראה. זה הכי חשוב.

דור, ריאל מדריד צריכה לשלם לך משכורת רטרואקטיבית על ה20 שנה האחרונות. שאפו. המון בהצלחה גם בפודקאסט וגם בעבודה החדשה.

המון בהצלחה, תותח אתה.

בהצלחה דור!!! יש לכם את כל הכלים והאיכות להפוך לדף האוהדים המוביל בארץ של ריאל מדריד, וזה לא מובן מאליו בכלל.

תודה רבה לכולם חברים יקרים שלי.

והפעם בנושא אחר - קרלוס אספי מציג: אין כמו סבתא - נכד שלי מוצלח.

תמיד תנו את מלוא הכבוד, האהבה וההערכה לסבתא שלכם, בידיוק כמו קרלוס אספי. “החלוץ בלתי נפרד מסבתותיו: מהישרדותה של לבאנטה ועד להופעתו בריאל מדריד”, נכתב במדויק במארקה. הצילום האייקוני מצד ימין נערך בעונה שעברה בסיוטאט דה ולנסיה כאשר הקבוצה הקטנה ניצחה את מאיורקה 0:2 והבטיחה את הישארותה בליגה במחזור הלפני אחרון, וכך גם כאשר החלוץ כעבור שלושה חודשים הוצג בריאל מדריד - הוא לא שכח את מריה בת ה-93 וקונצ’ין בת ה-86.

במהלך ריאיון לערוץ הטלוויזיה של המועדון, הסביר החלוץ שאפילו סבתותיו לא ידעו את סטטוס ההעברה שלו בקיץ האחרון. “סבתותיי כאן עכשיו, אבל גם הן לא ידעו כלום. גם החברים שלי לא, אף אחד לא ידע כלום”, סיפר החלוץ, שתיאר את החתמתו כמבצע “סודי” שהושלם תוך ימים ספורים בלבד, שבמהלכו אף נשמרה משפחתו מנותקת - הם כיבו את הטלפונים הסלולריים שלהם - כדי להימנע משיחות לא רצויות.

בואו נחזור למשחק ההוא נגד מאיורקה. אספי עבד קשה כדי לשכנע את הסבתות להגיע ולא ויתר להן על התמונה בסיום המשחק. “הן אומרות לי שהיריבים מכים אותי הרבה, שהן לא אוהבות את זה והיו מאוד לחוצות במשחק”, סיפר לאחר מכן למארקה. “אבל הן בעיקר היו גאות ואהבו לראות כמה הקהל שמח ואיך האוהדים מרוצים ממני”.

בינתיים בכל זיכרון יפה הסבתות מופיעות - נאחל להן רק בריאות, והאלבום רק התחיל מה שנקרא…

רצה הגורל וכריסטיאנו רונאלדו וקיליאן אמבפה כבשו 86 שערים כל אחד בשתי העונות הראשונות שלהם בריאל מדריד ולא זכו בתואר גדול. מה שכן פה מסתיים הדימיון - כריסטיאנו רונאלדו זכה בגביע המלך אחרי ניצחון על ברצלונה בגמר עם שער שלו כך שיש לזה משקל, בעוד קיליאן אמבפה עם שני תארים קטנים בעונת הבכורה. רונאלדו כבש את 86 שעריו בפחות משחקים ובישל הרבה יותר. ב-105 המשחקים הראשונים שלו רונאלדו כבר הגיע למאה שערים והוסיף 31 בישולים, בעוד אמבפה במשחקו ה-105 שהיה עכשיו נגד ריאל סוסיאדד - הגיע למעורבות ב-101 שערים (89 שערים ו-12 בישולים).

אני מצרף גם את הטבלה הזו מצד שמאל, אמבפה הגיע לשישה שלושערים במדי ריאל מדריד, עקף את ראול (מדובר על שנות ה-2000) ו-ויניסיוס ג’וניור להם חמישה, גם לגונסאלו היגואין אגב יש חמישה ולגארת’ בייל שלושה שלושערים. כריסטיאנו כמו שניתן לראות צועד בראש ובפער עצום עם 44 שלושערים ב-438 משחקים, זה יוצא שלושער כל קצת-קצת-קצת פחות מעשרה משחקים, זה מטורף.

למה כתבתי את כל זה? מודה שהעליתי חיוך, אבל גם שלדעתי כריסטיאנו נלקח כאן כמובן מאליו. עזבו את הויכוח על השחקן שהיה, אפילו כריסטיאנו הסקורר נלקח כמובן מאליו. אמבפה לא כמוהו.

דווקא בתור מישהו שהוא לא ממש מאוהדיו הגדולים (לא מת על הסגנון שלו באופן אישי - גם סגנון משחק, וגם ההתבכיינויות וההצגות) - המספרים כאן, בעיקר בהשוואה למספרים המרשימים מאוד בפני עצמם של אמבפה, ממחישים ומזכירים לנו איזה שחקן מטורף זכינו לראות כאן במשך כמה שנים טובות בברנבאו.

לא פחות מ-100 שערים ב-105 המשחקים הראשונים שלו בקבוצה, שלזה ה-אלק “אגואיסט” הזה הצליח לצרף עוד 31 בישולים - מה שמביא אותו לכמות פסיכית של פאקינג 131 מעורבויות (ישירות) בשערים ב-105 משחקים (!!)
וזה עוד בשנתיים הראשונות שלו, עוד לפני שלקח תואר ראשון גדול ועוד לפני ששיכלל סופית את המפלצת שהוא הפך להיות בסוף התהליך.

לפעמים צריך לצבוט את עצמי כדי לזכור שאשכרה ראינו תופעה כזאת.

רשמו ביומנים את התאריך הכי חשוב של השנה! הקלאסיקו הראשון של העונה (ושל ז’וזה מוריניו מאז 2013) יתקיים ביום ראשון, ה-25 באוקטובר, בשעה 22:00 בקאמפ נואו במסגרת המחזור העשירי בליגה. ארבעה ימים אחרי המשחק נגד לייפציג בצ’מפיונס. אשתקד ריאל מדריד הפסידה 2:0 וראתה את היריבה המרה חוגגת עליה. הניצחון האחרון שלנו בקלאסיקו חוץ היה 1:2 ב-2023/24 עם צמד אגדי של ג’וד בלינגהאם.

ואגב כמובן היום אחד בספטמבר, בהצלחה לכל התלמידים אוהדי ריאל מדריד בשנת הלימודים החדשה, מברוק גם לכל ההורים כאן מי שבינינו. הנה משהו קצת נוסטלגי אבל “אמיתי” מהפודקאסט שלנו קשור לעניין.